Iraha pengacara diperyogikeun?

Iraha pengacara diperyogikeun?

Anjeun parantos nampi saman sareng kedah gancang sumping ka hakim anu bakal mutuskeun perkara anjeun atanapi anjeun badé ngamimitian prosedur nyalira. Iraha nyewa pengacara pikeun ngabantosan anjeun dina paséa hukum anjeun mangrupikeun pilihan sareng iraha nyewa pengacara wajib? Jawaban […]

Continue Reading
Naon anu dilakukeun ku pengacara?

Naon anu dilakukeun ku pengacara?

Karuksakan ngalaman di tangan batur, ditéwak ku pulisi atanapi hoyong nangtung pikeun hak anjeun nyalira: sagala rupa kasus anu bantosan pengacara pasti sanés méwah anu teu perlu sareng dina kasus sipil bahkan kawajiban. Tapi naon anu leres dilakukeun ku pengacara […]

Continue Reading
UU Kabangkrutan sareng prosedur na

UU Kabangkrutan sareng prosedur na

Sateuacanna kami nyerat blog ngeunaan kaayaan dimana kabangkrutan tiasa diajukeun sareng kumaha prosedur ieu jalan. Di sagigireun kabangkrutan (diatur dina Judul I), UU Kabangkrutan (dina basa Walanda Faillissementswet, saterasna disebut 'Fw') ngagaduhan dua prosedur sanés. Nyaéta: moratorium (Judul II) sareng hutang […]

Continue Reading
Syarat umum sareng kaayaan pameseran: B2B

Syarat umum sareng kaayaan pameseran: B2B

Salaku pengusaha anjeun asup kana perjanjian sacara rutin. Ogé sareng perusahaan sanés. Syarat sareng kaayaan umum sering janten bagian tina perjanjian. Syarat sareng kaayaan umum ngatur mata pelajaran (hukum) anu penting dina unggal perjangjian, sapertos istilah mayar sareng tanggungan. Upami, salaku pengusaha, anjeun […]

Continue Reading
Pangakuan sareng panerapan pengadilan asing di Walanda

Pangakuan sareng panerapan pengadilan asing di Walanda

Naha kaputusan anu dilakukeun di luar negeri tiasa dikenal sareng / atanapi ditegakeun di Walanda? Ieu patarosan anu sering ditaroskeun dina prakték hukum anu sacara rutin ngurus pihak internasional sareng perselisihan. Jawaban pikeun patarosan ieu henteu jelas. Doktrin pangakuan sareng panerapan pengadilan asing cukup rumit kusabab […]

Continue Reading
Sadayana ngeunaan pangasilan hasil-kaluar

Sadayana ngeunaan pangasilan hasil-kaluar

Aya seueur hal anu kedah diperhatoskeun nalika ngajual usaha. Salah sahiji elemen anu paling penting sareng paling hese sering nyaéta harga jual. Negosiasi tiasa bobo di dieu, contona, kusabab anu mésér henteu siap mayar cekap atanapi henteu tiasa kéngingkeun pembiayaan anu cekap. Salah sahiji […]

Continue Reading
Naon anu ngahiji sacara sah?

Naon anu ngahiji sacara sah?

Éta penggabungan saham ngalibatkeun mindahkeun saham perusahaan gabung parantos jelas tina namina. Istilah ngahiji aset ogé nétélakeun, sabab aset sareng tanggungan perusahaan pasti dialihkeun ku perusahaan anu sanés. Istilah ngahiji sacara hukum ngarujuk kana hiji-hijina bentuk anu diatur sacara sah […]

Continue Reading
Kirimkeun keluhan ngeunaan pengadilan

Kirimkeun keluhan ngeunaan pengadilan

Penting pikeun anjeun gaduh sareng ngajaga kayakinan dina Kehakiman. Éta sababna anjeun tiasa ngajukeun keluhan upami anjeun raos yén pangadilan atanapi anggota staf pengadilan henteu leres-leres ngubaran anjeun. Anjeun kedah ngirim serat ka dewan pengadilan éta. Anjeun […]

Continue Reading
Pangaturan dina kasus iklim ngalawan Shell

Pangaturan dina kasus iklim ngalawan Shell

Putusan Pengadilan Distrik Den Haag dina kasus Milieudefensie ngalawan Royal Dutch Shell PLC (saatosna: 'RDS') mangrupikeun tonggak tonggong dina litigasi iklim. Pikeun Walanda, ieu mangrupikeun léngkah salajengna saatos dikonfirmasi groundbreaking tina kaputusan Urgenda ku Mahkamah Agung, dimana nagara […]

Continue Reading
Pasatujuan Donor: Naon anu anjeun kedah terang?

Pasatujuan Donor: Naon anu anjeun kedah terang?

Aya sababaraha aspék pikeun ngagaduhan budak kalayan bantosan donor spérma, sapertos milarian donor anu cocog atanapi prosés inseminasi. Aspék penting sanés dina kontéks ieu nyaéta hubungan légal antara pésta anu hoyong janten hamil ngalangkungan inseminasi, mitra naon waé, donor spérma […]

Continue Reading
Mindahkeun Usaha

Mindahkeun Usaha

Upami anjeun ngarencanakeun mindahkeun perusahaan ka batur atanapi nyandak perusahaan batur, anjeun panginten panasaran naha pengambilalihan ieu ogé dilarapkeun ka tanaga. Gumantung kana alesan kunaon perusahaan dialihkeun sareng kumaha cara takeover dilaksanakeun, ieu tiasa atanapi mungkin […]

Continue Reading
Perjanjian lisénsi

Perjanjian lisénsi

Hak hak inteléktual aya pikeun ngajagaan kreasi sareng ideu anjeun tina panggunaan anu teu sah ku pihak katilu. Nanging, dina kasus-kasus tertentu, contona upami anjeun hoyong dieksploitasi kreasi anjeun, anjeun panginten hoyong anu sanés tiasa ngagunakeunana. Tapi sabaraha hak anu anjeun pasihkeun […]

Continue Reading
Peran Badan Pengawas dina waktos krisis

Peran Badan Pengawas dina waktos krisis

Salaku tambahan kana tulisan umum kami ngeunaan Dewan Pengawas (anu disebatkeun 'SB'), kami ogé hoyong fokus kana peran SB dina waktos krisis. Dina waktos krisis, ngajaga kontinuitas perusahaan langkung penting tibatan kantos, janten pertimbangan penting kedah dilakukeun. […]

Continue Reading
Dewan Pengawas

Dewan Pengawas

Dewan Pengawas (anu disebatkeun 'SB') mangrupikeun badan BV sareng NV anu ngagaduhan fungsi pangawasan dina kabijakan dewan manajemén sareng urusan umum perusahaan sareng perusahaan afiliasi na (Pasal 2: 140/250 alinea 2 tina Kodeu Sipil Walanda ('DCC')). Tujuanana […]

Continue Reading
Seluk beluk perusahaan dua tingkat sah

Seluk beluk perusahaan dua tingkat sah

Perusahaan dua tingkat tingkat sah mangrupikeun bentuk perusahaan anu khusus anu tiasa dilarapkeun ka NV sareng BV (ogé koperasi). Mindeng dianggap yén ieu ngan ukur pikeun grup operasi sacara internasional sareng bagian tina kagiatanana di Walanda. Nanging, ieu henteu merta kedah […]

Continue Reading
Penjagaan pencegahan: iraha diijinkeun?

Penjagaan pencegahan: iraha diijinkeun?

Naha pulisi nahan anjeun sababaraha dinten sareng anjeun ayeuna heran naha ieu dilakukeun sacara ketat ku buku? Salaku conto, sabab anjeun ragu kana legitimasi alesanna pikeun ngalakukeunana atanapi kusabab anjeun yakin yén lilana panjang teuing. Ieu lumrah anjeun, atanapi […]

Continue Reading
Naon hak anjeun salaku panyewa?

Naon hak anjeun salaku panyewa?

Unggal panyewa ngagaduhan hak ngagaduhan dua hak penting: hak pikeun kanikmatan hirup sareng hak nyéwa perlindungan. Dimana urang ngabahas hak mimiti panyewa anu aya hubunganana sareng kawajiban tuan tanah, hak kadua panyewa sumping dina blog anu misah ngeunaan […]

Continue Reading
Gambar panyalindungan nyéwa

Nyéwa panyalindungan

Nalika anjeun nyéwa akomodasi di Walanda, anjeun otomatis ngagaduhan hak pikeun nyéwa perlindungan. Sami manglaku ka ko-tenants sareng subtenants anjeun. Sacara prinsip, panyalindungan nyewa kalebet dua aspek: panyalindungan harga séwa sareng panyalindungan nyéwa ngalawan penghentian perjanjian tenansi dina hartos tuan tanah teu tiasa saukur […]

Continue Reading
Cerai dina 10 léngkah

Cerai dina 10 léngkah

Hésé pikeun mutuskeun naha bakal cerai. Sakali anjeun parantos mutuskeun yén ieu hiji-hijina jalan kaluar, prosés na saleresna dimimitian. Seueur hal anu kedah disusun sareng éta ogé bakal janten jaman anu sesah sacara émosional. Pikeun ngabantosan anjeun dina perjalanan, kami bakal masihan […]

Continue Reading
Kawajiban Gambar tuan tanah

Kawajiban tuan tanah

Pasatujuan nyéwa ngagaduhan sababaraha aspek. Aspék anu penting tina ieu nyaéta tuan tanah sareng kawajiban anu dipibanda pikeun panyewa. Titik awal anu aya hubunganana sareng kawajiban anu gaduh bumi nyaéta "kasenangan anu disangka ku panyewa dumasar kana perjanjian séwa". Barina ogé, kawajiban […]

Continue Reading
Konflik kapentingan Diréktur Gambar

Konflik anu dipikaresep ku diréktur

Sutradara perusahaan kedah sepanjang waktos dipandu ku kapentingan perusahaan. Kumaha upami sutradara kedah nyandak kaputusan anu ngalibatkeun kapentingan pribadi nyalira? Naon minat anu aya sareng naon anu dipiharep ku sutradara dina kaayaan sapertos kitu? Iraha aya konflik […]

Continue Reading
Nyimpen judul Gambar

Pangropéa tina judul

Kapamilikan mangrupikeun hak anu paling lengkep anu tiasa dipimilik ku hiji jalma dina kaayaan, numutkeun kana Kodeu Sipil. Mimiti, éta hartosna batur kedah ngahargaan kapamilikan jalma éta. Salaku hasil tina hak ieu, terserah ka anu gaduh kanggo nangtoskeun naon anu janten kajadianana. Pikeun […]

Continue Reading
Surrogacy dina Gambar Walanda

Surrogacy di Walanda

Kakandungan, hanjakalna, sanés masalah tangtosna pikeun unggal kolot anu ngagaduhan kahoyong ngagaduhan murangkalih. Salian ti kamungkinan diadopsi, pengganti tiasa janten pilihan pikeun kolot anu dituju. Ayeuna, pengganti henteu diatur ku undang-undang di Walanda, anu ngajantenkeun status sah […]

Continue Reading
Gambar pangalihan internasional

Pengawasan internasional

Dina praktékna, kolot anu dituju beuki milih ngamimitian program panjagaan di mancanagara. Éta panginten ngagaduhan sababaraha alesan pikeun ieu, anu sadayana aya hubunganana sareng posisi kolot anu dituju dina hukum Walanda. Ieu sakedap dibahas dihandap. Dina tulisan ieu kami ngajelaskeun yén kemungkinan di luar negeri tiasa […]

Continue Reading
Gambar otoritas kolot

Wibawa kolot

Nalika anak lahir, indung budak sacara otomatis ngagaduhan kawenangan kolot ka budak. Kacuali dina kasus dimana indungna sorangan masih budak leutik dina wayah éta. Upami indungna nikah ka pasanganna atanapi gaduh pasangan anu atos didaptarkeun nalika ngalahirkeun anakna, […]

Continue Reading
RUU ngeunaan Modernisasi Gambar Mitra

RUU ngeunaan Modérnisasi Kemitraan

Dugi ka ayeuna, Walanda ngagaduhan tilu bentuk kemitraan hukum: kemitraan, kemitraan umum (VOF) sareng kemitraan terbatas (CV). Éta biasana dianggo dina usaha alit sareng sedeng (UKM), séktor pertanian sareng séktor jasa. Katiluna bentuk kemitraan dumasar kana panerapan kencan […]

Continue Reading
Law & More B.V.