Klaim rusak: naon anu anjeun kedah terang?

Prinsip dasar ditrapkeun dina hukum pampasan Walanda: dulur ngasongkeun karusakan nyalira. Dina sababaraha kasus, kantun teu aya anu nanggung jawab. Pikirkeun, contona, karusakan salaku akibat tina hujan batu. Naha karuksakan anjeun disababkeun ku batur? Dina kasus éta, panginten ngan ukur tiasa ngimbangan karusakan upami aya dasar pikeun nahan jalmi tanggung jawab. Dua prinsip tiasa dibédakeun dina hukum Walanda: kontraksi hukum sareng hukum.

Tanggung jawab kontrak

Naha pihak-pihak ngalebetkeun perjanjian? Maka henteu ngan ukur niat, tapi ogé kawajiban yén perjanjian anu dilakukeun dina éta kudu dicumponan ku dua pihak. Upami pesta henteu ngalaksanakeun kawajibanna dina kaayaan kontrak, aya kakurangan. Pertimbangkeun, contona, kaayaan dimana panyadia henteu ngintunkeun barang, nganteurkeun aranjeunna telat atanapi dina kaayaan anu goréng.

Klaim rusak: naon anu anjeun kedah terang?

Nanging, ngan ukur kekurangan anu sanés nampi hak anjeun. Ieu ogé ngabutuhkeun akuntabilitas. Akuntabilitas diatur dina Pasal 6:75 tina Kode Sipil Walanda. Ieu nyatakeun yén kakurangan teu tiasa dikaitkeun kana pihak anu sanés upami éta sanés kalepatan na, sareng henteu pikeun akun hukum, kalakuan hukum atanapi pandangan anu aya. Ieu ogé berlaku dina kasus kakuatan majeure.

Naha aya kakirangan sareng éta ogé henteu kapendang? Upami éta, karusakan anu dihasilkeun teu acan tiasa diklaim langsung ti pihak sanés. Biasana, béwara standar kedah dikirim heula pikeun masihan kasempetan ka pihak sanés pikeun nohonan kawajibanna dina waktos anu saé. Upami pihak anu sanés masih gagal ngalaksanakeun kawajibanna, ieu bakal ngahasilkeun standar sareng kompénsasi ogé tiasa ditungtut.

Salaku tambahan, tanggung jawab pihak séjén teu tiasa dipasihkeun, upami ningali prinsip kabebasan tina kontrak. Barina ogé, pesta di Walanda ngagaduhan kabébasan kontrak anu hébat. Ieu hartosna partai anu kaserang ogé bébas ngaluarkeun akauntabilitas anu tangtu. Ieu biasana dilakukeun dina perjanjian sorangan atanapi dina istilah umum sareng kaayaan anu dinyatakeun dilarapkeun kana éta ku cara an klausa pelengkap. Klausa sapertos kitu, kedah waé, nyayogikeun kaayaan anu saacan sateuacan pésta bisa ngémutan éta supados tiasa dicandak. Nalika klausa sapertos kitu aya dina hubungan kontraktor sareng nyayogikeun kaayaan, titik awal berlaku.

Tanggung jawab hukum

Salah sahiji bentuk sipil anu paling dipikanyaho sareng umum nyaéta cakramna. Ieu ngalibatkeun kalakuan atanapi panyingkiran ku batur anu sacara haram nyababkeun karuksakan anu sanés. Pertimbangkeun, contona, kaayaan anu nganjang anjeun ngahaja ngasupan tempah mulia anjeun atanapi leupaskeun kaméra poto mahal anjeun. Dina kasus éta, Bagéan 6: 162 Kode Sipil Walanda nyatakeun yén korban pamilikan atanapi panyingkiran sapertos dibéré ganti rugi lamun sarat dipiharep.

Upamana, kalakuan atawa kalakuan batur kudu sina sadayana dianggap salaku teu sah. Ieu mangrupikeun masalah upami kalakuan ngalanggar hak-hak tangtu atanapi hiji kalakuan atanapi panyingkiran ngalanggar kawajiban hukum atanapi kasopanan sosial, atanapi standar anu henteu katulis. Salajengna, kalakuan ieu kedah nunjukkeun pikeun anu 'pelaku'. Ieu tiasa dilakukeun upami éta kusabab kasalahanana atanapi anu ngabalukarkeun anjeunna anu tanggung jawab ku hukum atanapi di lalu lintas. Niat henteu diperyogikeun dina kontéks akauntabilitas. Saeutik pisan hutang tiasa cekap.

Nanging, palanggaran standar anu henteu jelas henteu ngabalukarkeun tanggung jawab ka saha waé anu ngalaman karusakan. Barina ogé, tanggung jawab masih tiasa dibatesan ku urang syarat relativitas. Syarat ieu nyatakeun yén teu aya kawajiban pikeun mayar santunan upami dilanggar standar éta henteu ngalindungan pikeun ngalawan karusakan anu dialaman ku korban. Kukituna pentingna yén 'pelaku' polah 'kana' korban kusabab palanggaran standar éta.

Jenis karusakan anu cocog pikeun santunan

Upami sarat pikeun nanggung jawab kontraksi atanapi sipil dipiharep, santunan tiasa dituntut. Karusakan anu pantes pikeun ganti rugi di Walanda teras kalebet leungitna kauangan jeung karugian sanés. Dimana karugian kauangan saluyu sareng Pasal 6:96 tina Kodeu Sipil Walanda ngeunaan karugian atanapi karugian anu diraih, masalah karugian anu sanésna numutkeun pasal 6: 101 tina Kodeu Sipil Walanda sangsara anu teu nyata. Sacara prinsip, karusakan harta sok sareng sapinuhna layak pikeun santunan, karugian anu sanésna ngan ukur angger-angger disayogikeun ku seueur kecap.

Kabayar lengkep pikeun ngaruksak saéstuna ngalaman

Lamun datang ka rugi, prinsip dasarna santunan pinuh ku karusakan anu parantos dialaman manglaku.

Prinsip ieu hartosna yén pihak anu kacilakaan tina kajadian anu ngabalukarkeun karusakan moal ditanggung deui langkung ti karusakan pinuh na. Pasal 6: 100 tina Kode Sipil Walanda nyatakeun yén upami kajadian anu sami henteu ngan ukur ngaruksak korban, tapi ogé ngahasilkeun sababaraha kauntungan, manpaat ieu kedah ditagihkeun nalika nangtoskeun karusakan anu bakal dibayar, dugi ka ieu wajar. Mangpaat tiasa didadarkeun salaku paningkatan dina posisi (asét) korban salaku akibat tina kajadian anu nyababkeun karusakan.

Sumawona, karuksakanana moal salawasna ditumpes. Paripolah anu matak korban tina korban dirina sorangan atanapi kaayaan di area résiko korban janten peran penting dina ieu. Patanyaan anu teras kedah ditaros nyaéta kieu: naha korban parantos kalakuan anu béda tibatan anu anjeunna lakukeun ngeunaan kajantenan atanapi tingkat karusakan? Dina sababaraha kasus, korban tiasa wajib ngawatesan karusakan. Ieu kalebet kaayaan aya pemadam kebakaran sateuacan aya kajadian anu nyababkeun karusakan, sapertos kahuruan. Naha aya kasalahan dina bagian korban? Dina hal éta, paripolah anu culika dina prinsipna nyababkeun pangurangan tanggungan pikeun jalma anu nyababkeun karusakan sareng karusakan kedah dipisahkeun antara jalmi nyababkeun karusakan sareng korban. Kalayan kecap sanésna: a (ageung) bagian tina karusakan tetep di béak korban sorangan. Kacuali pihakna diasuransikeun pikeun éta.

Ngasuransi ngalawan karusakan

Dina paningal di luhur, tiasa wicaksana nyandak asuransi supados teu tinggaleun kalayan ngaruksak salaku korban atanapi ngabalukarkeun karusakan. Barina ogé, ngaruksak sareng nungtut éta mangrupikeun ajaran anu sesah. Salaku tambahan, ayeuna tiasa kalayan gampang nyandak seueur kabijakan asuransi sareng perusahaan asuransi, sapertos asuransi tanggungan, asuransi rumah tangga atanapi asuransi mobil.

Naha anjeun ngarobih ruksakna sareng anjeun kénging asuransi kanggo ngimbangan karusakan anjeun? Teras anjeun kedah ngalaporkeun ruksakna asuransi anjeun nyalira, biasana dina sasasih. Disarankeun pikeun ngumpulkeun sakumaha loba bukti pikeun ieu. Bukti anu anjeun butuhkeun gumantung kana jinis karusakan sareng perjanjian anu anjeun lakukeun sareng asuransi anjeun. Saatos laporan anjeun, asuransi bakal nunjukkeun naha sareng karuksakan anu bakal dibayar.

Punten dicatet yén upami karuksakan na parantos dirawat ku asuransi anjeun, anjeun henteu tiasa deui klaim karusakan ti jalmi anu ngabalukarkeun karusakan. Ieu bénten ngeunaan karusakan anu henteu katutup ku asuransi anjeun. Ngaronjatkeun premium salaku hasil tina ngaku karusakan ti asuransi anjeun ogé layak pikeun dianggotaan ku jalma anu ngabalukarkeun karusakan.

jasa kami

At Law & More urang ngarti yén karusakan naon waé tiasa gaduh akibat anu lumayan pikeun anjeun. Naha anjeun ngarobih karusakan sareng anjeun badé terang naha atanapi kumaha anjeun tiasa ngaku karusakan ieu? Naha anjeun merhatoskeun klaim pikeun kerugian sareng naha anjeun resep bantosan hukum dina prosedur ieu? Naha anjeun panasaran ngeunaan naon anu séjén anu bisa urang pigawé pikeun anjeun? Punten wartosan Law & More. Pengacara kami ahli dina widang klaim ruksakna sareng bagja ngabantosan anjeun ngalangkungan pendekatan sareng nasihat pribadi sareng anu disasarkan!

ngabagikeun