Hiji kasus di Walanda

Kasus kriminal di Walanda

Dina prosiding pidana, gugatan diajukan ngalawan tertuduh ku Kantor Kejaksaan Umum (OM). OM diwakilan ku jaksa umum. Proses kriminal biasana dimimitian ku pulisi, saatos éta jaksa mutuskeun naha bakal ngagugat kasangka. Lamun jaksa penuntut umum neruskeun ngagugat tersangka, kasus ends nepi ka pangadilan.

Nu ngalanggar

Pelanggaran tiasa dipendakan dina KUHP, UU Senjata, UU Candu, atanapi UU Lalu Lintas Jalan, sareng anu sanésna. Dina prinsip legalitas, teu saurang ogé bisa dihukum tina hiji kalakuan atawa omission kalawan euweuh dibekelan pidana statutory saméméhna.

A bédana bisa dijieun antara misdemeanors na felonies. A felony mangrupakeun ngalanggar leuwih parna ti misdemeanor a. A misdemeanor bisa ngawengku narajang atawa rajapati. Sababaraha conto pelanggaran nyaéta mabok umum atanapi vandalisme.

Panilitian

Kasus kriminal sering dimimitian ku pulisi. Ieu bisa jadi salaku respon kana laporan atawa renik tina ngalanggar kriminal. Panalungtikan dimimitian dina arah jaksa umum urang, gawé bareng pulisi. Kasangka dipilarian, buktina dikumpulkeun. Papanggihan panalungtikan datangna dina laporan resmi anu dikirim ka jaksa umum. Dumasar kana laporan resmi, jaksa penuntut umum nganilai kasus éta. Jaksa ogé assesses naha tersangka bakal prosecuted. Ieu katelah prinsip expediency; jaksa umum mutuskeun pikeun ngagugat hiji ngalanggar.

Sapina

Lamun jaksa proceeds ka nuntut, nu dituduh bakal nampa saman. Saman ngajelaskeun ngalanggar pikeun anu dituduh keur prosecuted sarta nyatakeun dimana jeung iraha tertuduh kudu muncul di pangadilan.

Perlakuan ku pangadilan

Salaku terdakwa, anjeun henteu wajib hadir dina sidang. Lamun mutuskeun hadir, hakim bakal nanya anjeun salila sidang. Sanajan kitu, anjeun teu wajib ngajawab patarosan na. Ieu alatan prinsip nemo tenetur: anjeun teu wajib cooperate aktip kalawan dmana anjeun sorangan. Nalika hakim parantos naroskeun ka terdakwa, anjeunna bakal masihan lantai ka jaksa.

Jaksa umum lajeng masihan dakwaan. Di dinya, anjeunna netepkeun fakta sareng bukti pikeun ngalanggar éta. Anjeunna lajeng ends dakwaan na kalawan paménta pikeun ngalanggar.

Saatos jaksa penuntut umum nyarios, pengacara anu dituduh bakal ngabela. Dina plea, pengacara ngabales dakwaan jaksa sareng ngagambarkeun kapentingan klien. Tungtungna, terdakwa dibéré lantai.

Putusan hakim

Aya sababaraha kaputusan anu tiasa dilakukeun ku hakim. Pikeun manggihan bukti, jumlah minimum bukti kudu sadia pikeun ngahukum nu dituduh. Naha bukti minimum anu patepung merlukeun hiji assessment tina kasus husus tur aya dina leungeun hakim.

Kahiji, nu dituduh bisa dibébaskeun ku hakim. Dina hal ieu, nurutkeun hakim, ngalanggar teu kabuktian, atawa hakim hakim yén ngalanggar teu dihukum. Sanajan kitu, éta ogé bisa jadi yén hakim teu yakin yén terdakwa ngalakukeun kajahatan.

Sajaba ti éta, terdakwa bisa discharged tina gugatan. Ieu kasus, contona, dina kasus-pertahanan diri atawa lamun kasangka gering méntal. Dina kasus ieu, hakim manggihan nu dituduh teu bisa dihukum atawa ngalanggar nu dituduh keur prosecuted teu dihukum. Prosés kriminal bisa réngsé di dieu. Sanajan kitu, hakim ogé bisa maksakeun ukuran kana PHK tina jaksa. Ieu tiasa kalebet TBS pikeun kasangka anu ngagaduhan gangguan jiwa.

Sajaba ti éta, terdakwa ogé bisa dihukum. Tilu hukuman utama bisa dibédakeun: panjara, layanan exemplary, sarta layanan masarakat. Pangadilan ogé tiasa maksakeun ukuran sapertos mayar karusakan atanapi TBS.

Hiji hukuman bisa ngawula sababaraha tujuan. Salaku conto, éta tiasa janten retribusi. Barina ogé, lamun hiji jalma geus ngalakonan kalakuan kriminal, manéhna teu bisa lolos jeung eta. Sajaba ti éta, korban, tapi ogé masarakat, pantes kapuasan. Tujuan hukuman nyaéta pikeun nyegah nu ngalanggar tina malikan dirina. Saterusna, hukuman kudu boga pangaruh deterrent. Penjahat kedah terang yén kalakuan kriminal moal dihukum. Tungtungna, ngahukum palaku ngajaga masarakat.

Dupi anjeun nyanghareupan proses kriminal? Lamun kitu, ulah ragu ngahubungan pengacara di Law & More. Ahli hukum urang gaduh pangalaman éksténsif sareng bakal bagja masihan anjeun naséhat sareng ngabantosan anjeun dina prosés hukum.

 

Law & More