Pangakuan sareng otoritas parental: bédana dipedar

Pangakuan sareng otoritas parental: bédana dipedar

Pangakuan sareng otoritas parental mangrupikeun dua istilah anu sering dicampurkeun. Ku alatan éta, urang ngajelaskeun naon maranéhna hartosna sarta dimana aranjeunna béda.

pangakuan

Indung ti mana anak dilahirkeun sacara otomatis indung sah anak urang. Sami manglaku ka pasangan anu nikah atanapi didaptarkeun pasangan ka indung dina dinten kalahiran anak urang. Indung bapa sah ieu teras aya "ku jalan hukum ." Kalayan kecap sanésna, anjeun henteu kedah ngalakukeun nanaon ngeunaan éta.

Cara séjén pikeun janten indung sah nyaéta pangakuan. Pangakuan hartina anjeun nganggap parenthood légal anak lamun anjeun teu nikah atanapi dina partnership didaptarkeun jeung indungna. Anjeun leres teu kudu jadi indung biologis pikeun ngalakukeun ieu. Hiji anak ngan bisa diaku lamun anak geus hirup. Hiji anak ngan bisa boga dua kolotna légal. Anjeun ngan bisa ngaku anak anu teu acan gaduh dua kolotna légal.

Iraha anjeun tiasa mikawanoh anak anjeun?

  • Pangakuan anak nalika kakandungan

Ieu disebut acknowledging fétus unborn sarta preferably dipigawé saméméh minggu ka-24 ku kituna pangakuan geus diatur dina kasus kalahiran prématur. Anjeun tiasa ngaku anak di mana wae munisipalitas di Walanda. Lamun indung (hamil) teu datang jeung anjeun, manéhna kudu méré idin tinulis pikeun pangakuan.

  • Pangakuan anak nalika deklarasi kalahiran

Anjeun tiasa ngaku anak anjeun upami anjeun ngadaptarkeun kalahiran. Anjeun ngalaporkeun kalahiran di munisipalitas mana anak lahir. Lamun indung teu datang jeung anjeun, manéhna kudu méré idin tinulis pikeun pangakuan. Ieu oge bentuk paling umum pangakuan.

  • Recognizing anak dina titimangsa engké

Anjeun oge bisa ngaku anak lamun eta geus heubeul atawa malah sawawa. Ieu bisa dipigawé di mana wae munisipalitas di Walanda. Ti umur 12, anjeun peryogi idin tinulis ti anak sareng indungna. Sanggeus 16, ngan idin anak urang diperlukeun.

Dina sadaya kasus di luhur, registrar ngadamel akta pangakuan. Ieu gratis. Upami anjeun hoyong salinan akta pangakuan, aya biaya pikeun ieu. Kotamadya tiasa nginpokeun ka anjeun ngeunaan ieu.

Wibawa kolot

Undang-undang nyatakeun yén saha waé anu umurna di handapeun otoritas kolot. Otoritas kolot ngawengku kawajiban jeung hak indungna pikeun ngasuh jeung miara budak leutik maranéhanana. Ieu masalah kaséhatan fisik, kasalametan, sareng kamekaran budak leutik.

Anjeun nikah atanapi dina partnership didaptarkeun? Upami kitu, anjeun ogé bakal otomatis nampi otoritas parental ka anak anjeun salami pangakuan.

Upami pangakuan lumangsung di luar nikah atanapi partnership kadaptar, anjeun teu acan gaduh otoritas parental sarta henteu acan wawakil légal anak anjeun. Dina hal ieu, ngan indungna bakal boga kontrol parental otomatis. Naha anjeun masih hoyong hak asuh babarengan? Lajeng anjeun kudu ngalamar ka pangadilan pikeun dijagaan babarengan. Salaku kolot, sarat pikeun ieu nyaéta yén anjeun parantos ngaku budakna. Ngan lamun anjeun boga otoritas kolot anjeun bisa nyieun kaputusan ngeunaan upbringing sarta perawatan anak anjeun. Ieu kusabab indung sah sareng kontrol parental,:

  • bisa nyieun kaputusan konci ngeunaan "jalma nu minor"

Ieu tiasa kalebet pilihan médis pikeun murangkalih atanapi kaputusan murangkalih dimana anjeunna cicing.

  • boga hak asuh aset anak urang

Ieu ngandung harti, diantara hal séjén, yén indungna nu boga hak asuh kudu administer aset anak urang salaku administrator alus sarta yén kolotna ieu nanggungjawaban kana sadaya pikeun Karuksakan hasilna tina administrasi goréng éta.

  • Nyaeta wawakil légal anak

Ieu kalebet yén kolot anu gaduh hak asuh tiasa ngadaptarkeun murangkalih di sakola atanapi asosiasi (olahraga), ngalamar paspor, sareng ngalaksanakeun tindakan atas nama anak dina prosés hukum.

tagihan anyar

Salasa, 22 Maret 2022, Sénat sapuk kana RUU anu ngamungkinkeun pasangan anu teu kawin ogé ngagaduhan hak asuh babarengan sah nalika pangakuan anakna. The initiators of bil ieu yakin yén panerapan ayeuna euweuh appropriately ngagambarkeun kabutuhan masarakat ngarobah, dimana sagala rupa wangun cohabitation geus jadi beuki umum. Mitra anu henteu kawin sareng anu henteu kadaptar bakal otomatis tanggung jawab pikeun hak asuh babarengan nalika ngakuan anak nalika hukum ieu dikuatkeun. Dina hukum anyar, ngatur parental kontrol ngaliwatan pangadilan moal deui diperlukeun lamun teu nikah atawa dina partnership didaptarkeun. Otoritas parental otomatis lumaku lamun anjeun, salaku pasangan indung urang, ngakuan anak di munisipalitas.

Dupi anjeun gaduh patarosan salaku hasil tina artikel ieu? Upami kitu, mangga ngahubungan kami ahli hukum hukum kulawarga tanpa kawajiban.

Law & More