Kalakuan undur-undur

Cerai ngalibatkeun pisan

Cara ngagawe cerai diwangun ku sababaraha léngkah. Léngkah-léngkah anu mana anu kedah dilaksanakeun gumantung kana naha anjeun ngagaduhan murangkalih sareng naha anjeun parantos satuju sateuacanna dina pakampungan sareng calon pasangan anjeun payun. Sacara umum, prosedur standar ieu kedah dituturkeun. Mimiti, aplikasi cerai kedah dikintunkeun ka pengadilan. Ieu tiasa janten aplikasi sapihak atanapi aplikasi gabungan. Kalayan pilihan kahiji, pasangan ngan ukur ngirimkeun petisi. Upami petisi gabungan didamel, anjeun sareng mantan pasangan ngalebetkeun petisi sareng satuju kana sadayana pangaturan. Anjeun tiasa ngagaduhan perjanjian ieu ditetepkeun dina perjanjian cerai ku panengah atanapi pengacara. Upami éta moal aya sidang pangadilan, tapi anjeun bakal nampi kaputusan pepegatan. Saatos nampi kaputusan cerai anjeun tiasa ngagaduhan akta pengunduran diri ku pengacara. Surat kalakuan pengunduran diri mangrupikeun deklarasi yén anjeun parantos nyatet kaputusan cerai anu dikaluarkeun ku pengadilan sareng anjeun moal nampi banding ngeunaan kaputusanana, anu hartosna éta tiasa didaptarkeun ku kotamadya langsung. Anjeun ngan bakal cerai handapeun hukum upami kaputusan parantos dilebetkeun dina catetan status sipil kotamadya. Salami kaputusan perceraian teu acan didaptarkeun, anjeun masih nikah sacara resmi.

Kalakuan undur-undur

Saatos kaputusan pengadilan, periode banding 3 bulan dimimitian sacara prinsip. Dina periode ieu anjeun tiasa ngajukeun banding ngalawan kaputusan cerai upami anjeun henteu satuju kana éta. Upami pihak-pihak langsung satuju sareng kaputusan cerai, periode 3 bulan ieu tiasa ditunda. Ieu kusabab putusan pengadilan ngan tiasa didaptarkeun saatos keputusan parantos janten pamungkas. Putusan ngan ukur janten pamungkas upami masa banding 3 bulan parantos kadaluwarsa. Nanging, upami kadua pihak nandatanganan perjanjian pengunduran diri, aranjeunna duaan mundur pikeun banding. Para pihak 'mundur' kana kaputusan pengadilan. Putusanana teras-terasan sareng tiasa didaptarkeun tanpa kedah ngantosan periode 3 bulan. Upami anjeun henteu satuju sareng kaputusan cerai, penting pikeun henteu nandatanganan akta pengunduran diri. Ngadaptarkeun akta éta henteu wajib. Saatos kaputusan pangadilan aya kamungkinan kieu dina bidang pengunduran diri:

  • Kadua pihak nandatanganan aksi pengunduran diri:
    Ku ngalakukeun éta, pihak-pihak nunjukkeun yén aranjeunna henteu hoyong ngajukeun banding ngalawan kaputusan cerai. Dina hal ieu, periode banding 3 bulan kadaluarsana sareng prosés perceraian langkung gancang. Cerai tiasa langsung dilebetkeun dina catetan status sipil kotamadya.
  • Salah sahiji dua pihak nandatanganan aksi pengunduran diri, anu sanésna henteu. Tapi anjeunna henteu ogé nyerah banding:
    Kamungkinan banding tetep kabuka. Mangsa banding 3 bulan kedah diantos. Upami tilas pasangan anjeun (kahareup) henteu nampi banding saatos sadayana, cerai masih tiasa didaptarkeun pasti sareng kotamadya saatos 3 bulan.
  • Salah sahiji dua pihak nandatanganan aksi pengunduran diri, pihak anu séjén ngajukeun banding:
    Dina hal ieu, prosés ngagentos ngalebetkeun fase anu sama sekali anyar sareng pengadilan bakal nalungtik deui kasus éta nalika banding.
  • Teu salah sahiji pihak ogé nandatanganan aksi pengunduran diri, tapi pihakna ogé henteu banding:
    Dina akhir periode banding 3 bulan, anjeun atanapi pengacara anjeun kedah ngirim kaputusan cerai ka pendaftar kalahiran, perkawinan sareng maotna pikeun pendaptaran akhir dina catetan status sipil.

Kaputusan cerai janten teu tiasa dibatalkeun saatos waktos banding 3 bulan parantos kadaluwarsa. Sakali kaputusan na parantos teu tiasa dibatalkeun, éta kedah dilebetkeun kana catetan status sipil dina 6 bulan. Upami kaputusan perceraian henteu didaptarkeun dina waktosna, putusanana bakal luput sareng perkawinan moal dibubarkeun!

Sakali wates waktos pikeun banding parantos kadaluwarsa, anjeun bakal kedah akte non-aplikasi pikeun pendaptaran didaptarkeun sareng kotamadya. Anjeun kedah ngadaptar akte non-aplikasi ieu ka pengadilan anu nyatakeun putusanana dina prosés perceraian. Dina akta ieu, pengadilan nyatakeun yén pihak-pihak henteu acan nampi banding ngalawan kaputusan pangadilan. Béda sareng akta pengunduran diri nyaéta yén akte non-aplikasi dipénta ti pengadilan saatos waktos banding parantos kadaluwarsa, sedengkeun akta pengunduran diri kedah disusun ku para pengacara ti pihak-pihak sateuacan période banding parantos kadaluwarsa.

Pikeun nasihat sareng pitunjuk nalika cerai anjeun anjeun tiasa ngahubungi pengacara hukum kulawarga Law & More. di Law & More urang ngartos yén perceraian sareng kajadian salajengna tiasa ngagaduhan akibat anu hadé dina kahirupan anjeun. Kusabab kitu urang nyandak pendekatan pribadi. Ahli hukum kami ogé tiasa ngabantosan anjeun dina prosés naon waé. Ahli hukum di Law & More mangrupikeun ahli dina bidang hukum kulawarga sareng resep ngabimbing anjeun, panginten sasarengan sareng pasangan anjeun, ngalangkungan prosés perceraian.

ngabagikeun
Law & More B.V.