Sanksi tambahan ngalawan Rusia Image

Sanksi tambahan ngalawan Rusia

Saatos tujuh paket sanksi diwanohkeun ku pamaréntah ngalawan Rusia, hiji paket sanksi kadalapan ayeuna ogé geus diwanohkeun dina 6 Oktober 2022. sangsi ieu datang dina luhureun ukuran ditumpukeun ngalawan Rusia di 2014 pikeun annexing Crimea sarta gagal pikeun nerapkeun pasatujuan Minsk. Ukuran fokus kana sanksi ékonomi sareng ukuran diplomatik. Sanksi anyar ditujukeun pikeun mikawanoh daérah non-pamaréntah di Donetsk sareng Luhansk oblast Ukraina sareng ngirim pasukan Rusia ka daérah éta. Dina blog ieu, anjeun tiasa maca sanksi naon anu parantos ditambah sareng naon hartosna pikeun Rusia sareng EU.

Sanksi saméméhna ku séktor

Daptar sanksi

EU parantos maksakeun larangan pikeun sababaraha individu, perusahaan sareng organisasi. Daptar[1] tina larangan geus dimekarkeun sababaraha kali jadi eta sasaena konsultasi eta saméméh ngalakonan usaha jeung entitas Rusia.

Produk pangan (agri-pangan)

Di payuneun agri-pangan, aya larangan impor seafood sareng roh ti Rusia sareng larangan ékspor pikeun sagala rupa produk pepelakan hias. Ieu kalebet bulbs, tubers, mawar, rhododendron sareng azalea.

nahanan

Aya larangan impor sareng ékspor pikeun senjata sareng produk anu aya hubunganana anu nyayogikeun jasa sareng dukungan. Sajaba ti éta, aya larangan dina diobral, suplai, mindahkeun jeung ékspor senjata api sipil, bagian penting maranéhanana jeung amunisi, kandaraan militer jeung alat-alat, pakakas paramiliter, jeung suku cadang. Éta ogé ngalarang pasokan produk, téknologi, dukungan téknis sareng calo anu aya hubunganana sareng produk anu tiasa dianggo pikeun 'dual use'. Pamakéan ganda hartosna yén barang-barang tiasa disebarkeun pikeun panggunaan normal tapi ogé pikeun panggunaan militér.

Séktor énergi

Sektor énergi kalebet kagiatan ngalibetkeun éksplorasi, produksi, distribusi di Rusia atanapi ékstraksi minyak bumi, gas alam atanapi bahan bakar fosil padet. Tapi ogé manufaktur atawa distribusi di Rusia atawa produk tina suluh padet, produk minyak bumi refined atawa gas. Sareng ogé pangwangunan fasilitas atanapi pamasangan alat pikeun, atanapi nyayogikeun jasa, alat atanapi téknologi pikeun kagiatan anu aya hubunganana sareng, pembangkit listrik atanapi produksi listrik.

Nyieun Investasi anyar dina sakabéh sektor énergi Rusia dilarang. Salaku tambahan, aya larangan ékspor anu jauh pikeun peralatan, téknologi sareng jasa dina séktor énergi. Aya ogé larangan ékspor pikeun peralatan, téknologi sareng jasa pikeun téknologi pemurnian minyak, éksplorasi sareng produksi minyak jero cai, eksplorasi sareng produksi minyak Arktik, sareng proyék minyak shale di Rusia. Tungtungna, bakal aya larangan mésér, impor sareng mindahkeun minyak bumi sareng produk minyak olahan ti Rusia.

Sektor kauangan

Dilarang nyayogikeun pinjaman, akuntansi, naséhat pajeg, konsultasi sareng produk investasi ka pamaréntah Rusia, Bank Séntral sareng jalma / lembaga anu aya hubunganana. Ogé, teu aya jasa anu tiasa dipasihkeun ku perusahaan amanah ka grup ieu. Salajengna, aranjeunna henteu deui diidinan pikeun dagang sekuritas sareng sababaraha bank parantos dipotong tina sistem pembayaran internasional SWIFT.

Industri jeung bahan baku

Larangan impor berlaku pikeun semén, pupuk, bahan bakar fosil, bahan bakar jet sareng batubara. Perusahaan ageung dina séktor mesin kedah matuh sanksi tambahan. Ogé, mesin tangtu teu diwenangkeun pikeun diangkut ka Rusia.

ngangkut

Bagian Aviation sarta perbaikan, jasa finansial patali jeung barang tambahan dipaké dina aviation. Ruang udara EU ogé ditutup pikeun pesawat Rusia. Sanksi ogé dilaksanakeun ngalawan perusahaan ageung dina séktor penerbangan. Salaku tambahan, aya larangan angkutan jalan pikeun perusahaan angkutan Rusia sareng Belarusian. Aya sababaraha pengecualian, kalebet pikeun produk médis, pertanian sareng pangan, sareng bantosan kamanusaan. Saterusna, kapal Rusia-flaged ditolak aksés ka palabuhan EU. Aya ogé sanksi ngalawan pausahaan badag dina sektor shipbuilding Rusia.

media

Sababaraha perusahaan henteu deui diidinan nyiarkeun di EU pikeun ngalawan propaganda sareng warta palsu.

Layanan bisnis

Penyediaan jasa bisnis henteu diidinan nalika ngalibatkeun akuntansi, jasa audit, nasihat pajeg, hubungan umum, konsultasi, jasa awan sareng nasihat manajemén.

Seni, budaya jeung barang méwah

Ngeunaan sektor ieu, barang milik jalma dina daptar sanksi beku. Transaksi sareng ékspor barang méwah ka jalma, perusahaan sareng organisasi di Rusia atanapi kanggo dianggo di Rusia ogé dilarang.

Ukuran anyar saprak 6 Oktober 2022

Barang anyar parantos disimpen dina daptar impor sareng ékspor. A cap ogé geus ditumpukeun dina angkutan laut minyak Rusia pikeun nagara katilu. Watesan tambahan dina perdagangan sareng jasa Rusia ogé parantos dilaksanakeun.

Perluasan larangan impor sareng ékspor

Bakal jadi ilegal pikeun ngimpor produk baja, bubur kai, kertas, plastik, elemen pikeun industri jewelery, kosmétik jeung roko. Barang ieu bakal ditambah kana daptar anu tos aya salaku ekstensi. Angkutan barang tambahan anu dianggo dina sektor penerbangan ogé bakal dibatesan. Salaku tambahan, larangan ékspor parantos diperpanjang pikeun barang-barang anu tiasa dianggo pikeun panggunaan ganda. Ieu dimaksudkeun pikeun ngawatesan militér Rusia jeung strengthening téhnologis sarta ngembangkeun sektor pertahanan tur kaamanan. Daptar ayeuna kalebet komponén éléktronik anu tangtu, bahan kimia tambahan sareng barang anu tiasa dianggo pikeun hukuman pati, panyiksaan atanapi perlakuan anu kejam, teu manusiawi atanapi ngahinakeun.

angkutan maritim Rusia

The Rusia Shipping Register ogé bakal ngalarang tina transaksi. Sanksi anyar ngalarang perdagangan ku laut ka nagara katilu minyak atah (dina Désémber 2022) sareng produk minyak bumi (sapertos Pébruari 2023) anu asalna atanapi diékspor ti Rusia. Bantuan téknis, pembiayaan jasa calo sareng bantosan kauangan ogé henteu disayogikeun. Nanging, angkot sareng jasa sapertos kitu tiasa disayogikeun nalika produk minyak atanapi minyak bumi dipésér dina atanapi sahandapeun siling harga anu tos ditangtukeun. Sanksi ieu henteu acan aya, tapi dasar hukumna parantos aya. Eta bakal mawa pangaruh ngan lamun siling harga diatur dina tingkat Éropa.

Saran sah

Ayeuna dilarang nyadiakeun ladenan piwuruk hukum ka Rusia. Tapi, ngagambarkeun, nasehat persiapan dokumén atawa verifikasi dokumén dina konteks legal ngagambarkeun teu digolongkeun dina nasehat legal. Ieu di handap tina katerangan ngeunaan jasa piwuruk hukum tina pakét sanksi anyar. Kasus atawa cara ngagawe saméméh badan administratif, pangadilan atawa tribunals resmi séjén duly constituted, atawa dina arbitrase atawa mediasi cara ngagawe oge teu dianggap nasehat hukum. Dina 6 Oktober 2022, Asosiasi Pengacara Walanda nunjukkeun yén éta masih nimbangkeun konsékuansi pikeun profési hukum tina asupna sanksi ieu. Samentawis waktos, disarankan pikeun konsultasi ka Dekan Asosiasi Bar Walanda nalika hoyong ngabantosan / naséhat klien Rusia.

Archtects jeung insinyur

Jasa arsitéktur sareng rékayasa kalebet perencanaan kota sareng jasa arsitéktur lanskap sareng jasa konsultasi ilmiah sareng téknis anu aya hubunganana sareng rékayasa. Éta diwatesan ku ngalarang nyayogikeun jasa arsitéktur sareng rékayasa ogé jasa konsultasi IT sareng jasa piwuruk hukum. Nanging, panyadiaan bantosan téknis bakal tetep diidinan pikeun barang-barang anu diékspor ka Rusia. Penjualan, suplai, transfer atanapi ékspor barang-barang éta henteu kedah dilarang dina peraturan ieu nalika bantosan téknis disayogikeun.

Jasa konsultasi IT

Ieu kalebet pamasangan hardware komputer. Pertimbangkeun ogé bantosan pikeun keluhan sareng pamasangan hardware sareng jaringan, "jasa konsultasi IT" kalebet jasa konsultasi anu aya hubunganana sareng pamasangan hardware komputer, jasa palaksanaan software. Sacara komprehensif, éta ogé kalebet pamekaran sareng palaksanaan parangkat lunak. Satuluyna dilarang nyadiakeun dompét, akun jeung layanan hak asuh aset crypto pikeun jalma Rusia atawa jalma residing di Rusia, paduli nilai total aset crypto.

Sanksi séjén

Ukuran séjén anu dilaksanakeun nyaéta kamungkinan nempatkeun jalma sareng éntitas anu ngagampangkeun ngahindarkeun sanksi dina daptar sanksi. Salaku tambahan, aya larangan pikeun warga Uni Éropa linggih dina dewan direksi perusahaan milik nagara Rusia. Sababaraha individu sareng éntitas ogé disimpen dina daptar sanksi. Ieu kalebet wawakil séktor pertahanan Rusia, jalma-jalma anu dipikanyaho nyebarkeun disinformasi ngeunaan perang sareng anu kalibet dina ngatur referendum ilegal.

Déwan ogé mutuskeun pikeun manjangkeun wengkuan géografis tina 23 Pébruari sangsi, kaasup hususna larangan impor barang ti non-pamaréntah Donetsk na Luhansk oblasts, ka wewengkon uncontrolled tina Zaporizhzhya na Kherson oblasts. Ukuran ngalawan jalma anu tanggung jawab ngarusak atanapi ngancam integritas wilayah, kadaulatan sareng kamerdikaan Ukraina sah dugi ka 15 Maret 2023.

kontak

Dina kaayaan nu tangtu, aya pengecualian ngeunaan sanksi di luhur. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan ieu? Lajeng ngarasa Luncat ngahubungan kami Tom Meevis, di [email dijaga] atanapi Maxim Hodak, di [email dijaga] atanapi nelepon kami di +31 (0)40-3690680.

[1] https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A02014R0269-20220721

Setélan jeung Kaayaan Pamakéan
Kami nganggo cookies pikeun ningkatkeun pangalaman anjeun nalika nganggo halaman wéb kami. Upami anjeun nganggo Layanan kami ngalangkungan browser anjeun tiasa ngawatesan, meungpeuk atanapi mupus cookies ngalangkungan setélan browser wéb anjeun. Kami ogé nganggo eusi sareng skrip ti pihak katilu anu tiasa nganggo téknologi pelacak. Anjeun tiasa sacara selektif masihan idin anjeun di handap pikeun ngijinkeun embeds pihak katilu sapertos kitu. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan cookies anu kami anggo, data anu kami kumpulkeun sareng kumaha kami ngolahna, mangga parios kami kabijakan privasi
Law & More B.V.