Saatos ditéwak anjeun: hak asuh

Naha anjeun parantos ditahan kusabab disangka ngalanggar pidana? Teras pulisi biasana bakal mindahkeun anjeun ka kantor pulisi pikeun nalungtik kaayaan dimana éta kajahatan dilakukeun sareng naon peranan anjeun salaku tersangka. Pulisi tiasa nahan anjeun dugi ka salapan jam pikeun ngahontal tujuan ieu. Waktos antara tengah wengi sareng tabuh salapan énjing teu kaétang. Salami waktos ieu, anjeun dina tahap mimiti ditahan sateuacan sidang.

Saatos ditéwak anjeun: hak asuh

Custody mangrupikeun tahap kadua pikeun ditahan sateuacan sidang

Mungkin salapan jam henteu cekap, sareng pulisi peryogi langkung waktos pikeun panilitian. Naha jaksa umum mutuskeun yén anjeun (salaku tersangka) kedah cicing langkung lami di kantor pulisi pikeun panilitian salajengna? Maka jaksa umum bakal mesen asuransi. Nanging, paréntah pikeun asuransi teu tiasa dikaluarkeun ku jaksa umum. Ieu kusabab sababaraha kaayaan anu kedah dipenuhan. Salaku conto, kedah aya kaayaan sapertos kieu:

  • pulisi sieun résiko kabur;
  • pulisi hoyong ngadep saksi atanapi nyegah anjeun tina pangaruh saksi;
  • pulisi hoyong nyegah anjeun tina campur sareng panalungtikan.

Salaku tambahan, nawaran ukur tiasa dikaluarkeun upami anjeun disangka pelanggaran kajahatan anu diidinan ditahan pra-sidang. Salaku aturan umum, tahanan pra-sidang dimungkinkeun dina kasus palanggaran pidana dihukum ku dipenjara opat taun atanapi langkung. Hiji conto pelanggaran kajahatan anu ditunda pra-sidang nyaéta maling, penipuan atanapi pelanggaran narkoba.

Upami pesenan pikeun asuransi dikaluarkeun ku jaksa umum, pulisi tiasa nahan anjeun kalayan pesenan ieu, anu kalebet kalina pidana anu anjeun curiga, salami tilu dinten, kalebet jam wengi, di kantor pulisi. Salaku tambahan, periode tilu dinten ieu tiasa diperpanjang sakali sakali ku tilu dinten tambahan dina kaayaan darurat. Dina kontéks ekstensi ieu, kapentingan panaliti kedah ditimbang ngalawan kapentingan pribadi anjeun salaku tersangka. Minat Panaliti kaasup, upamana, sieun bahaya hiber, ditaroskeun deui atanapi nyegah anjeun ngahalang penyelidikan. Kapentingan pribadi tiasa ngalebetkeun, upamana, ngurus pasangan atanapi murangkalih, pelestarian padamelan atanapi kaayaan sapertos pamakaman atanapi kawinan. Dina total, janten, asuransi tiasa maksimal 6 dinten.

Anjeun teu tiasa ngabantosan atanapi bandingkeun ngalawan hak asuhan atawa penyambunganana. Nanging, janten nyangka anjeun kedah dipasihan hakim di payuneun hakim sareng anjeun tiasa ngalebetkeun keluhan anjeun ka hakim pamariksaan ngeunaan naon anu aya aturan anu ditangkep atanapi dijagaan. Wijaksana pikeun konsultasi ka pengacara kajahatan sateuacan ngalakukeun ieu. Barina ogé, upami anjeun aya dina hak asuh, anjeun berhala ngabantosan ti pengacara. Naha anjeun menghargaan yén? Teras anjeun tiasa nunjukkeun yén anjeun hoyong nganggo pengacara anu nyalira. Pulisi teras ngadeukeutan anjeunna. Upami sanés anjeun bakal nampi bantosan ti pengacara tugas piket. Pengacara anjeun teras tiasa pariksa naha aya irregularities nalika ditéwak atanapi dina asuransi sareng naha penahanan sementara diidinan dina kaayaan anjeun.

Salaku tambahan, pengacara tiasa nunjukkeun hak sareng kawajiban anjeun nalika ditahan sateuacan sidang. Barina ogé, anjeun bakal kadéngé salami tahap kahiji sareng kadua dina tahanan sateuacan sidang. Biasana pikeun pulisi ngamimitian ku sababaraha patarosan ngeunaan kaayaan pribadi anjeun. Dina kontéks ieu, pulisi tiasa nyungkeun anjeun nyayogikeun nomer telepon sareng média sosial anjeun. Punten perhatoskeun: naon waé jawaban anu anjeun pasihkeun pikeun patarosan "sosial" ieu ti pulisi tiasa dianggo ngalawan anjeun dina panyilidikan. Pulisi teras bakal naros ka anjeun ngeunaan palanggaran pidana anu aranjeunna percanten yén anjeun kalebet. Penting pikeun anjeun terang yén anjeun, salaku tersangka, ngagaduhan hak pikeun cicingeun sareng anjeun ogé tiasa nganggo éta. Éta tiasa masuk akal pikeun ngagunakeun hak pikeun cicingeun, sabab anjeun henteu acan terang naon buktina pulisi ngalawan anjeun nalika kabijakan asuransi. Sanaos sateuacan patarosan "bisnis" ieu, pulisi diperyogikeun pikeun ngabéjaan yén anjeun henteu diperyogikeun pikeun ngajawab patanyaan, ieu henteu sering kajantenan. Salaku tambahan, pengacara tiasa ngawartosan anjeun ngeunaan kamungkinan akibat tina ngagunakeun hak pikeun cicingeun. Barina ogé, ngagunakeun hak pikeun cicingeun henteu tanpa résiko. Anjeun ogé tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan ieu dina blog kami: Hak pikeun cicingeun dina masalah kriminal.

Upami istilah hak panjagaan (ngalegaan) parantos kadaluarsa, pilihan di handap ieu sayogi. Mimiti, jaksa umum bisa ngarasa yén anjeun henteu kedah ditahan deui kusabab panalungtikan. Dina kasus éta, jaksa umum bakal ngaluarkeun anjeun dileupaskeun. Éta ogé tiasa janten pasualan jaksa umum nyangka yén panaliti ayeuna parantos maju jauh pisan pikeun tiasa nyandak kaputusan ahir ngeunaan acara salajengna. Lamun jaksa umum mutuskeun yén anjeun bakal ditahan langkung lami, anjeun bakal dibawa ka payunkeun. Hakim éta bakal nungtut penahanan anjeun. Hakim ogé bakal nangtukeun naha anjeun salaku tersangka kedah diurus. Upami kitu, anjeun ogé dina fase anu langkung lami salajengna tina pra-trial ditahan.

At Law & More, urang ngartos yén duanana ditewak sareng dijagaan mangrupikeun kajantenan utami sareng tiasa ngahasilkeun akibat pikeun anjeun. Maka penting pisan anjeun pikeun terang pisan ngeunaan jalanna kajadian ngeunaan léngkah-léngkah ieu dina prosés kriminal sareng hak-hak anu anjeun gaduh salami anjeun ditahan. Law & More ahli hukum ahli dina hukum hukum pidana sareng senang ngabantosan anjeun salami ditahan. Upami anjeun gaduh patarosan anu sanés perkawis dijagaan, mangga kontak ka pengacara Law & More.

ngabagikeun
Law & More B.V.