Saatos ditéwak anjeun: hak asuh

Naha anjeun ditéwak ku kacurigaan ku ngalanggar kriminal? Teras pulisi biasana bakal ngirimkeun anjeun ka kantor pulisi pikeun nalungtik kaayaan dimana ngalanggar na anu dilakukeun sareng naon pamanah anjeun salaku curiga. Pulisi bisa nahan anjeun dugi ka jam salapan jam pikeun ngahontal tujuan ieu. Wanci antara tengah wengi sareng jam salapan énjing teu kaétang. Salila ieu, anjeun dina tahap mimiti ditahan pre-trial.

Saatos ditéwak anjeun: hak asuh

Custody nyaéta fase kadua tahanan pra-sidang. Mungkin waé salapan jam teu cukup, sareng pulisi peryogi langkung waktos pikeun panalungtikan. Naha jaksa umum mutuskeun yén anjeun (salaku tersangka) kedah langkung lami di kantor pulisi pikeun panalungtikan anu salajengna? Lajeng jaksa umum bakal mesen asuransi. Nanging, pesenan asuransi teu tiasa dikaluarkeun ku jaksa umum. Ieu sabab sababaraha syarat anu kedah dicapai. Salaku conto, kedah aya kaayaan ieu:

  • pulisi sieun résiko kabur;
  • pulisi hoyong ngadep saksi atanapi nyegah anjeun tina pangaruh saksi;
  • pulisi hoyong nyegah anjeun tina campur sareng panalungtikan.

Salaku tambahan, nawaran ukur tiasa dikaluarkeun upami anjeun disangka pelanggaran kajahatan anu diidinan ditahan pra-sidang. Salaku aturan umum, tahanan pra-sidang dimungkinkeun dina kasus palanggaran pidana dihukum ku dipenjara opat taun atanapi langkung. Hiji conto pelanggaran kajahatan anu ditunda pra-sidang nyaéta maling, penipuan atanapi pelanggaran narkoba.

Upami pesenan pikeun asuransi dikaluarkeun ku jaksa umum, pulisi tiasa nahan anjeun kalayan pesenan ieu, anu kalebet kalina pidana anu anjeun curiga, salami tilu dinten, kalebet jam wengi, di kantor pulisi. Salaku tambahan, periode tilu dinten ieu tiasa diperpanjang sakali sakali ku tilu dinten tambahan dina kaayaan darurat. Dina kontéks ekstensi ieu, kapentingan panaliti kedah ditimbang ngalawan kapentingan pribadi anjeun salaku tersangka. Minat Panaliti kaasup, upamana, sieun bahaya hiber, ditaroskeun deui atanapi nyegah anjeun ngahalang penyelidikan. Kapentingan pribadi tiasa ngalebetkeun, upamana, ngurus pasangan atanapi murangkalih, pelestarian padamelan atanapi kaayaan sapertos pamakaman atanapi kawinan. Dina total, janten, asuransi tiasa maksimal 6 dinten.

Anjeun teu tiasa ngabantosan atanapi bandingkeun ngalawan hak asuhan atawa penyambunganana. Nanging, janten nyangka anjeun kedah dipasihan hakim di payuneun hakim sareng anjeun tiasa ngalebetkeun keluhan anjeun ka hakim pamariksaan ngeunaan naon anu aya aturan anu ditangkep atanapi dijagaan. Wijaksana pikeun konsultasi ka pengacara kajahatan sateuacan ngalakukeun ieu. Barina ogé, upami anjeun aya dina hak asuh, anjeun berhala ngabantosan ti pengacara. Naha anjeun menghargaan yén? Teras anjeun tiasa nunjukkeun yén anjeun hoyong nganggo pengacara anu nyalira. Pulisi teras ngadeukeutan anjeunna. Upami sanés anjeun bakal nampi bantosan ti pengacara tugas piket. Pengacara anjeun teras tiasa pariksa naha aya irregularities nalika ditéwak atanapi dina asuransi sareng naha penahanan sementara diidinan dina kaayaan anjeun.

Salaku tambahan, pengacara tiasa nunjukkeun hak sareng kawajiban anjeun salami tahanan pra-sidang. Barina ogé, anjeun bakal nguping salami tahap mimiti sareng kadua ditahan pra-sidang. Biasana pikeun pulisi ngamimitian ku sababaraha patarosan ngeunaan kaayaan pribadi anjeun. Dina kontéks ieu, pulisi bisa naros anjeun nyayogikeun nomer telepon sareng média sosial anjeun. Punten Catet: naon waé anu anjeun masihankeun kana patarosan "sosial" ieu ti pulisi tiasa dianggo ngalawan anjeun dina panalungtikan. Pulisi teras bakal naroskeun anjeun ngeunaan nyinggung kajahatan anu aranjeunna percaya yén anjeun tiasa aub. Anu penting yén anjeun terang yén anjeun, salaku tersangka, gaduh hak pikeun tetep cicingeun sareng anjeun ogé tiasa ngagunakeun éta. Ieu tiasa masuk akal pikeun ngagunakeun hak pikeun cicingeun, sabab anjeun henteu acan terang naon buktina anu pulisi ngalawan anjeun salami kawijakan asuransi. Sanaos sateuacan patarosan "bisnis" ieu, pulisi diwajibkeun ngabéjaan yén anjeun henteu wajib ngajawab pananya, ieu henteu salawasna kajantenan. Salaku tambahan, pengacara tiasa nginpokeun ka anjeun ngeunaan kamungkinan akibat tina ngagunakeun hak tetep cicingeun. Barina ogé, nganggo hak pikeun cicingeun henteu tanpa résiko. Anjeun ogé tiasa mendakan inpo anu langkung seueur ngeunaan ieu dina blog kami: Hak pikeun cicingeun dina masalah kriminal.

Upami istilah hak panjagaan (ngalegaan) parantos kadaluarsa, pilihan di handap ieu sayogi. Mimiti, jaksa umum bisa ngarasa yén anjeun henteu kedah ditahan deui kusabab panalungtikan. Dina kasus éta, jaksa umum bakal ngaluarkeun anjeun dileupaskeun. Éta ogé tiasa janten pasualan jaksa umum nyangka yén panaliti ayeuna parantos maju jauh pisan pikeun tiasa nyandak kaputusan ahir ngeunaan acara salajengna. Lamun jaksa umum mutuskeun yén anjeun bakal ditahan langkung lami, anjeun bakal dibawa ka payunkeun. Hakim éta bakal nungtut penahanan anjeun. Hakim ogé bakal nangtukeun naha anjeun salaku tersangka kedah diurus. Upami kitu, anjeun ogé dina fase anu langkung lami salajengna tina pra-trial ditahan.

At Law & More, urang ngartos yén duanana ditewak sareng dijagaan mangrupikeun kajantenan utami sareng tiasa ngahasilkeun akibat pikeun anjeun. Maka penting pisan anjeun pikeun terang pisan ngeunaan jalanna kajadian ngeunaan léngkah-léngkah ieu dina prosés kriminal sareng hak-hak anu anjeun gaduh salami anjeun ditahan. Law & More ahli hukum ahli dina hukum hukum pidana sareng senang ngabantosan anjeun salami ditahan. Upami anjeun gaduh patarosan anu sanés perkawis dijagaan, mangga kontak ka pengacara Law & More.

ngabagikeun