Alimony, iraha anjeun nyingkirkeunana?

Alimony, iraha anjeun nyingkirkeunana?

Lamun nikah pamustunganana teu hasil, Anjeun jeung pasangan Anjeun bisa mutuskeun pikeun cerai. Ieu sering nyababkeun kawajiban tunjangan pikeun anjeun atanapi urut pasangan anjeun, gumantung kana panghasilan anjeun. Kawajiban nafkah bisa diwangun ku rojongan anak atawa rojongan pasangan. Tapi pikeun sabaraha lila anjeun kudu mayar eta? Sareng anjeun tiasa nyingkirkeunana?

Durasi pangrojong anak

Urang tiasa ringkes ngeunaan pangropéa anak. Ieu kusabab durasi nafkah anak ditetepkeun ku undang-undang sareng teu tiasa nyimpang. Ku hukum, tunjangan anak kudu terus dibayar nepi ka anak ngahontal umur 21. Kadang-kadang, kawajiban mayar nafkah anak bisa réngsé dina 18. Ieu gumantung kana kamerdikaan ékonomi anak anjeun. Upami anak anjeun langkung ti 18 taun, ngagaduhan panghasilan dina tingkat karaharjaan, sareng henteu deui diajar, anjeunna dianggap sanggup ngurus dirina sacara finansial. Pikeun anjeun, ieu ngandung harti yén sanajan anak anjeun teu acan 21 taun, kawajiban nafkah anak anjeun lapses.

Durasi pangrojong spousal 

Oge, ngeunaan nafkah pasangan, hukum ngandung wates waktu nu satutasna kawajiban alimony kadaluwarsa. Teu kawas rojongan anak, urut mitra bisa nyimpang tina ieu ku nyieun pasatujuan lianna. Nanging, naha anjeun sareng tilas pasangan anjeun henteu sapuk ngeunaan durasi tunjangan pasangan? Lajeng istilah statutory lumaku. Nalika nangtukeun istilah ieu, momen anjeun cerai penting. Di dieu, bédana dilakukeun antara cerai sateuacan 1 Juli 1994, cerai antara 1 Juli 1994 sareng 1 Januari 2020, sareng cerai saatos 1 Januari 2020.

Cerai saatos 1 Januari 2020

Upami anjeun cerai saatos 1 Januari 2020, kawajiban pangropéa bakal, prinsipna, nerapkeun salami satengah waktos nikahna, maksimal 5 taun. Sanajan kitu, aya tilu iwal mun aturan ieu. Pangecualian anu munggaran berlaku upami anjeun sareng mantan pasangan anjeun gaduh murangkalih. Mémang, dina kasus eta, rojongan spousal ngan eureun nalika anak bungsu ngahontal umur 12. Bréh, dina kasus nikah anu geus lumangsung leuwih ti 15 taun, dimana nafkah narima hak kana AOW dina sapuluh taun, nu tunjangan pasangan terus dugi AOW dimimitian. Tungtungna, duit sokongan saenggeusna pipisahan ends sanggeus sapuluh taun dina kasus dimana payer tunjangan dilahirkeun dina atawa saméméh 1 Januari 1970, nikah lumangsung leuwih panjang batan 15 taun, sarta payer duit sokongan saenggeusna pipisahan bakal nampa AOW dina leuwih ti sapuluh taun.

Talak antara 1 Juli 1994 sareng 1 Januari 2020

Nafkah pasangan pikeun maranéhanana cerai antara 1 Juli 1994 jeung 1 Januari 2020 lasts nepi ka 12 taun iwal mun teu boga anak jeung nikah lumangsung kirang ti lima taun. Dina kasus eta, rojongan spousal lasts salami nikah lasts.

Cerai sateuacan 1 Juli 1994

Tungtungna, euweuh istilah statutory pikeun urut pasangan anu cerai saméméh 1 Juli 1994. Lamun jeung urut pasangan Anjeun teu sapuk dina nanaon, pangropéa pasangan bakal neruskeun pikeun hirup.

Pilihan séjén pikeun ngeureunkeun rojongan spousal 

Dina kasus pangropéa spousal, aya sababaraha kaayaan sejen dimana kawajiban pangropéa ends. Ieu kalebet nalika:

  • Anjeun jeung urut pasangan Anjeun satuju babarengan yén kawajiban nafkah eureun;
  • Anjeun atawa urut pasangan maot;
  • Panarima pangropéa bakal nikah ka jalma sejen, cohabits, atawa asup kana partnership sipil;
  • Nu mayar nafkah teu bisa deui mayar nafkah; atawa
  • Panarima pangropéa boga panghasilan mandiri cukup.

Aya ogé kamungkinan silih ngarobah jumlah rojongan spousal. Naha urut pasangan anjeun teu satuju sareng modifikasi? Teras anjeun ogé tiasa nyuhunkeun ieu ti pangadilan. Jang ngalampahkeun kitu, anjeun kudu boga alesan alus, contona, alatan parobahan dina panghasilan.

Naha urut pasangan anjeun hoyong ngarobih atanapi ngeureunkeun tunjangan, sareng anjeun henteu satuju? Atanapi anjeun anu mayar nafkah sareng hoyong ngaleungitkeun kawajiban nafkah anjeun? Lamun kitu, kontak salah sahiji pengacara urang. Ahli hukum cerai kami aya dina jasa anjeun kalayan nasihat pribadi sareng bakal resep ngabantosan anjeun dina léngkah-léngkah hukum.

Setélan jeung Kaayaan Pamakéan
Kami nganggo cookies pikeun ningkatkeun pangalaman anjeun nalika nganggo halaman wéb kami. Upami anjeun nganggo Layanan kami ngalangkungan browser anjeun tiasa ngawatesan, meungpeuk atanapi mupus cookies ngalangkungan setélan browser wéb anjeun. Kami ogé nganggo eusi sareng skrip ti pihak katilu anu tiasa nganggo téknologi pelacak. Anjeun tiasa sacara selektif masihan idin anjeun di handap pikeun ngijinkeun embeds pihak katilu sapertos kitu. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan cookies anu kami anggo, data anu kami kumpulkeun sareng kumaha kami ngolahna, mangga parios kami kabijakan privasi
Law & More B.V.