Naon ari nafkah?

Di Walanda nafkah mangrupikeun sumbangan kauangan pikeun biaya kahirupan pasangan sareng murangkalih anjeun saatos cerai. Éta mangrupikeun jumlah anu anjeun nampi atanapi kedah mayar bulanan. Upami anjeun henteu gaduh pendapatan anu cekap pikeun hirup, anjeun tiasa kéngingkeun nafkah. Anjeun kedah mayar nafkah upami mantan pasangan anjeun henteu cekap penghasilan kanggo nyayogikeun dirina saatos cerai. Standar hirup dina waktos nikah bakal dipertimbangkeun. Anjeun tiasa ngagaduhan kawajiban pikeun ngadukung pasangan mantan, pasangan anu parantos didaptarkeun sareng murangkalih anjeun.

Nafkah

Nafkah anak sareng nafkah pasangan

Dina acara cerai, anjeun tiasa nyanghareupan nafkah pasangan sareng nafkah anak. Ngeunaan nafkah pasangan, anjeun tiasa ngadamel perjanjian ngeunaan ieu sareng mantan pasangan anjeun. Pasatujuan ieu tiasa ditetepkeun dina perjanjian tertulis ku pengacara atanapi notaris. Upami henteu aya anu disatujuan ngeunaan nafkah pasangan nalika cerai, anjeun tiasa ngajukeun nafkah engké upami, contona, kaayaan anjeun atanapi kaayaan pasangan anjeun anu lami. Komo upami susunan nafkah anu tos aya teu masuk akal deui, anjeun tiasa ngadamel pangaturan anyar.

Ngeunaan nafkah anak, perjanjian ogé tiasa dilakukeun nalika cerai. Pasatujuan ieu ditetepkeun dina rencana parenting. Dina rencana ieu anjeun ogé bakal ngalakukeun pangaturan kanggo sebaran perawatan budak anjeun. Inpormasi lengkep ngeunaan rencana ieu tiasa dipendakan dina halaman kami ngeunaan rencana parenting. Nafkah anak henteu liren dugi ka murangkalih yuswa 21. Mangrupikeun nafkahna lirén sateuacan umur ieu, nyaéta upami murangkalihna sacara mandiri sacara finansial atanapi ngagaduhan padamelan sahanteuna gaji minimum nonoman. Kolot anu paduli nampi bantosan budak dugi ka murangkalih umur 18 taun. Saatos éta, jumlahna langsung ka murangkalih upami kawajiban jaga langkung lami. Upami anjeun sareng mantan pasangan anjeun henteu hasil ngahontal perjanjian dina pangrojong budak, pengadilan tiasa mutuskeun susunan pangropéa.

Kumaha cara ngitung nafkah?

Nafkah diitung dina dasar kapasitas debitur sareng kabutuhan jalma anu dijaga pikeun dijagaan. Kapasitasna nyaéta jumlah anu tiasa dibayar ku tukang mayar nafkah. Nalika alimony budak boh alimony pasangan dilamar, dukungan budak sok diutamakeun. Ieu ngandung harti yén nafkah anak diitung heula sareng, upami aya kamar pikeun saatosna, nafkah pasangan tiasa diitung. Anjeun ngan ngagaduhan hak pikeun pasangan nafkah upami anjeun parantos nikah atanapi dina kemitraan anu kadaptar. Dina kasus nafkah anak, hubungan antara kolot henteu aya hubunganana, sanajan kolotna henteu acan aya hubungan, hak pikeun nafkah anak aya.

Jumlah nafkah robih unggal taun, sabab gajih ogé robih. Ieu disebut panginditan. Unggal taun, perséntase indéks ditetepkeun ku Menteri Kehakiman sareng Kaamanan, saatos diitung ku Statistik Walanda (CBS). BPS ngawas kamajuan gaji di komunitas bisnis, pamaréntah sareng séktor sanés. Hasilna, jumlah nafkah naek ku persentase ieu unggal taun dina 1 Januari. Anjeun tiasa satuju sasarengan yén indeksasi statutory henteu dilarapkeun ka nafkah anjeun.

Sabaraha lami anjeun ngagaduhan hak asuh?

Anjeun tiasa satuju sareng pasangan anjeun sabaraha lami pembayaran nafkah bakal teraskeun. Anjeun ogé tiasa naros ka pengadilan pikeun netepkeun wates waktos. Upami henteu aya anu disatujuan, hukum bakal ngatur sabaraha lami pangropéa kedah dibayar. Peraturan hukum anu ayeuna hartosna yén umur nafkah sami sareng satengah durasi perkawinan kalayan maksimal 5 taun. Aya sababaraha pengecualian pikeun ieu:

  • Upami, dina waktos aplikasi cerai diajukeun, lilana perkawinan langkung ti 15 taun sareng umur kiridit pangropéa henteu langkung ti 10 taun langkung handap tina umur pensiun nagara anu berlaku dina waktos éta, kawajiban bakal réngsé nalika umur mancén kaayaan ngahontal. Kusabab kitu maksimal 10 taun upami jalma anu bersangkutan persis 10 taun sateuacan umur mancén kaayaan nalika cerai. Kamungkinan penundaan umur pensiun nagara saatosna henteu mangaruhan lilana kawajiban. Pangecualian ieu maka manglaku ka perkawinan jangka panjang.
  • Pengecualian anu kadua perkawis kulawarga sareng murangkalih alit. Dina hal ieu, kawajiban tetep dugi ka anak bungsu anu dilahirkeun dina perkawinan ngahontal umur 12. Ieu ngandung harti yén nafkah tiasa dugi maksimal 12 taun.
  • Pengecualian anu katilu mangrupikeun susunan peralihan sareng manjangan lilana pangropéa pikeun kiridit pangropéa yuswa 50 taun atanapi langkung upami perkawinan parantos lami sahenteuna 15 taun. Pemiutang kiridit dilahirkeun dina atanapi sateuacan 1 Januari 1970 bakal nampi pangropéa salami 10 taun tibatan maksimal 5 taun.

Nafkah dimimitian nalika surat keputusan cerai parantos lebet dina rékor status sipil. Alimony lirén nalika waktos anu ditetepkeun ku pengadilan parantos kadaluwarsa. Éta ogé réngsé nalika anu nampi nikah deui, cohabits atanapi lebet kana kemitraan anu kadaptar. Nalika salah sahiji pihak maot, pembayaran nafkah ogé lirén.

Dina sababaraha kasus, mantan pasanganna tiasa naros ka pengadilan pikeun ngalegaan nafkah. Ieu ngan ukur tiasa dilakukeun dugi ka 1 Januari 2020 upami panghentian nafkah jauh dugi ka teu tiasa munasabah sareng adil diperyogikeun. Ti 1 Januari 2020, aturan ieu parantos dijantenkeun langkung fleksibel: nafkah ayeuna tiasa diperpanjang upami terminasi henteu masuk akal pikeun pihak anu nampi.

Prosedur nafkah

Prosedur tiasa dimimitian pikeun nangtoskeun, ngarobih atanapi numpurkeun nafkah. Anjeun bakal peryogi pengacara. Léngkah munggaran nyaéta file aplikasi. Dina aplikasi ieu, anjeun naros ka hakim pikeun nangtoskeun, ngarobih atanapi ngeureunkeun pangropéa. Pengacara anjeun ngempelkeun aplikasi ieu sareng ngirimkeun ka pendaptaran pengadilan di kabupaten tempat anjeun cicing sareng dimana pangadilan lumangsung. Naha anjeun sareng mantan pasangan anjeun henteu cicing di Walanda? Teras aplikasi bakal dikirim ka pengadilan di Den Haag. Mantan pasangan anjeun teras bakal nampi salinan. Salaku léngkah kadua, mantan pasangan anjeun gaduh kasempetan pikeun ngalebetkeun pernyataan pertahanan. Dina pertahanan ieu anjeunna tiasa ngajelaskeun naha nafkah teu tiasa mayar, atanapi naha nafkah teu tiasa disaluyukeun atanapi dieureunkeun. Dina hal éta bakal aya sidang pangadilan anu duanana mitra tiasa nyaritakeun carita na. Salajengna, pengadilan bakal nyandak kaputusan. Upami salah sahiji partai henteu satuju sareng kaputusan pengadilan, anjeunna tiasa nampi banding ka pengadilan banding. Upami éta, pengacara anjeun bakal ngirim petisi anu sanés sareng kasus éta bakal ditaksir deui ku pengadilan. Anjeun teras bakal dipasihan kaputusan sanés. Anjeun teras tiasa banding ka Mahkamah Agung upami anjeun henteu satuju deui sareng kaputusan pengadilan. Mahkamah Agung ngan ukur nalungtik naha Mahkamah Banding parantos diinterpretasi sareng nerapkeun hukum sareng aturan prosedural kalayan leres sareng naha putusan Pengadilan cukup diadegkeun. Kusabab kitu, Mahkamah Agung henteu nimbangkeun deui inti tina hal éta.

Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan nafkah atanapi anjeun hoyong ngalamar, ngarobih atanapi ngeureunkeun nafkah? Teras mangga kontak ka pengacara hukum kulawarga Law & More. Ahli hukum urang khusus kana itungan (re) alimony. Salaku tambahan, urang tiasa ngabantosan anjeun dina prosés tagihan naon waé. Ahli hukum di Law & More mangrupikeun ahli dina bidang hukum kulawarga sareng resep ngabimbing anjeun, panginten sasarengan sareng pasangan anjeun, ngalangkungan prosés ieu.

ngabagikeun