Sadayana ngeunaan pangasilan hasil-kaluar

Aya seueur hal anu kedah diperhatoskeun nalika ngajual usaha. Salah sahiji elemen anu paling penting sareng paling hese nyaéta harga jual. Negosiasi tiasa bobo di dieu, contona, kusabab anu mésér henteu siap mayar cekap atanapi henteu tiasa kéngingkeun pembiayaan anu cekap. Salah sahiji solusi anu tiasa ditawarkeun pikeun ieu nyaéta perjanjian tina susunan hasil-kaluar. Ieu mangrupikeun susunan numana anu mésér ngan mayar bagian tina harga beuli saatos hiji atanapi langkung hasil khusus parantos kahontal dina jangka waktu anu saatos saatos tanggal transaksi. Susunan sapertos kitu ogé sigana cocog pikeun disepakati upami nilai perusahaan turun naek sareng ku sabab kitu harga pamayaran sesah didamel. Salaku tambahan, éta tiasa janten alat pikeun nyaimbangkeun alokasi résiko tina transaksi. Nanging, naha éta wijaksana pikeun satuju kana skéma pangasilan-kaluar gumantung pisan kana kaayaan konkrit tina kasus ieu sareng kumaha skéma pangasilan-kaluar ieu disusun. Dina tulisan ieu, kami bakal nyaritakeun langkung seueur ngeunaan susunan pangasilan sareng naon anu kedah anjeun perhatoskeun.

Sadayana ngeunaan pangasilan hasil-kaluar

Kaayaan

Dina skéma pangasilan-kaluar, hargana tetep dijaga rendah nalika dijual éta nyalira sareng upami sababaraha kaayaan kacumponan dina jangka waktu anu tangtu (biasana 2-5 taun), anu mésér kedah mayar jumlah sésana. Kaayaan ieu tiasa finansial atanapi non-finansial. Kaayaan kauangan ngalibatkeun netepkeun hasil kauangan minimum (katelah tonggak sejarah). Kaayaan non-finansial kalebet, contona, anu ngajual atanapi pagawé konci tangtu bakal teras damel pikeun perusahaan salami periode anu tangtu saatos dialihkeun. Jalma ogé tiasa mikirkeun tujuan anu konkrit sapertos kéngingkeun pangsa pasar atanapi lisénsi. Penting pisan yén kaayaan disusun sakumaha jéntréna (contona, ngeunaan akuntansi: cara diitung hasilna). Barina ogé, ieu sering janten bahan diskusi engké. Ku alatan éta, hiji perjangjian hasil-kaluar sering ogé nyayogikeun kaayaanana sanés salian ti target sareng waktosna, sapertos kumaha pembeli kedah meta dina jangka waktu éta, pengaturan sengketa, mékanisme kontrol, kawajiban inpormasi sareng kumaha cara ngasilkeun kedah dibayar .

jangji

Naséhatna kedah ati-ati nalika nyatujuan dina pangaturan hasil-kaluar. Visi anu ngagaleuh sareng anu ngajual tiasa béda béda. Anu mésér bakal sering gaduh visi jangka panjang tibatan anu ngajual, sabab anu terakhir hoyong ngahontal penghasilan maksimum dina akhir istilah. Salaku tambahan, béda pendapat tiasa muncul antara anu mésér sareng anu ngajual upami anu terakhir teras damel di perusahaan. Ku alatan éta, dina susunan pangasilan-kaluar, anu pembeli biasana ngagaduhan kawajiban usaha pikeun mastikeun yén anu ngajual bakal dibayar penghasilan maksimum ieu. Kusabab tingkat kawajiban usaha pangsaéna gumantung kana naon anu parantos disatujuan antara partey, penting pikeun nyieun perjanjian anu jelas ngeunaan ieu. Upami anu mésér gagal dina usahana, dimungkinkeun pikeun anu ngajual tetep ngagaleuh pembeli ku jumlah karusakan anu anjeunna pondok kusabab anu mésér henteu ngalaksanakeun cukup usaha.

Kauntungan sareng kalemahan

Sakumaha ditétélakeun di luhur, susunan pangasilan-kaluar tiasa ngandung sababaraha jebakan. Nanging, ieu sanés hartosna henteu aya manpaatna pikeun kadua pihak. Salaku conto, éta sering langkung gampang pikeun anu mésér pikeun ngamankeun pembiayaan dina susunan pangasilan kaluar kusabab diwangunna harga beuli anu murah kalayan pamayaran anu salajengna. Salaku tambahan, harga earn-out sering pas sabab éta ngagambarkeun nilai bisnis. Akhirna, panginten langkung saé yén urut pamilik masih kalibet dina bisnis kalayan keahlian na, sanaos ieu ogé tiasa nyababkeun konflik. Karugian anu paling ageung tina susunan hasil-hasil nyaéta perselisihan sering timbul saatos ngeunaan interpretasi. Salaku tambahan, anu mésér ogé tiasa nyandak pilihan anu négatip mangaruhan target dina lingkup kawajiban usaha na. Karugian ieu ngagariskeun pentingna susunan kontrak anu saé.

Kusabab éta penting pisan pikeun ngatur pemasukan anu leres, anjeun tiasa teras ngahubungi Law & More sareng patarosan anjeun. Ahli hukum kami khusus pikeun bidang merger sareng akuisisi sareng bakal senang ngabantosan anjeun. Kami tiasa ngabantosan anjeun dina perundingan sareng bakal senang pikeun nalungtik sareng anjeun naha susunan pangasilan-kaluar mangrupikeun pilihan anu saé pikeun penjualan perusahaan anjeun. Upami ieu masalahna, kami bakal senang ngabantosan anjeun sacara sah ngawangun kahoyong anjeun. Naha anjeun parantos réngsé dina sengketa perkawis susunan artos? Dina kasus éta kami bakal senang ngabantosan anjeun dina mediasi atanapi bantosan dina prosés hukum.

ngabagikeun
Law & More B.V.