Bentuk alternatif tina masalah sulaya: naha sareng iraha milih arbitrase?

Nalika pésta dina kaayaan konflik sareng henteu tiasa méréskeun masalah éta ku nyalira, bakal ka pengadilan biasana bakal ngalengkepan. Nanging, konflik antara pihak-pihak tiasa kabéréskeun ku sababaraha cara. Salah sahiji metode resolusi sengketa ieu nyaéta arbitrase. Arbitrase mangrupikeun wujud kaadilan pribadi sahingga alternatif pikeun cara hukum.

Bentuk alternatif tina masalah sulaya: naha sareng iraha milih arbitrase?

tapi kunaon naha anjeun milih arbitrase tibatan rute hukum anu biasana? Prosedur arbitrase béda dasarna tina prosedur peradilan. Titik ieu sanés ukur ngajelaskeun bédana antara dua modeu résolusi sengketa, tapi ogé nunjukkeun kauntungan tina timbang tara:

  • kaahlian. Béda sareng cara hukum nyaéta dina arbitrase konflik diputus di luar pangadilan. Pihak-pihak tiasa nunjuk (sajumlah ganjil) ahli bebas nyalira. Aranjeunna ngawangun panitia arbitrase (atanapi dewan arbitrase) anu ngadalikeun konflik. Beda sareng hakim, para ahli ahli, atanapi para arbiter, damel dina hubungan anu sasarengan dina pasuluan lumangsung. Hasilna, aranjeunna gaduh aksés langsung kana kanyaho sareng kaahlian khusus anu dipikabutuh pikeun ngarengsekeun konflik anu ayeuna. Sareng sabab hakim biasana henteu gaduh kanyaho khusus sapertos kitu, éta sering kajadian dina cara hukum anu hakim nganggap yén perlu dipasihkeun ku para ahli ngeunaan bagian-bagian anu tangtu. Panaliti sapertos kitu biasana nyababkeun reureuh penting dina prosedur sareng ogé dihubungkeun sareng biaya anu luhur.
  • Waktos leuleus. Salian ti telat, contona ku ngalibetkeun para ahli, prosedur éta biasana biasana lila pisan sateuacan hakim biasa. Barina ogé, prosedur sorangan rutin ditunda. Éta sering kajadian yén hakim-hakim, pikeun alesan anu teu dikenal ka pihak-pihak, mutuskeun nundutan pengadilan sakali atanapi sababaraha kali ku genep minggu. Ku sabab prosedur rata tiasa gampang nyandak hiji atanapi dua taun. Arbitrase butuh waktu kurang sareng sering ditetepkeun dina genep bulan. Aya ogé henteu kamungkinan pikeun ngajantenkeun banding di timbang-timbang. Upami panitia arbitrase parantos damel kaputusan, konflikna réngsé sareng kasus éta bakal ditutup, anu ngajaga prosedur anu panjang sareng mahal. Ieu ngan ukur béda lamun pihak-pihak anu jelas satuju saling dina kamungkinan banding.
  • Dina kasus arbitrase, pihak-pihak sorangan nanggung biaya prosedur sareng panggunaan ahli arbiter. Dina conto anu pangheulana, biaya ieu janten tétéla langkung luhur pikeun pihak-pihak tibatan biaya angkat ka pengadilan biasa. Barina ogé, para arbiter biasana kudu dibayar per jam. Nanging, dina waktos anu langkung lami, biaya dina cara arbitrase pikeun pihak-pihakna tiasa langkung handap tina biaya dina cara ngagawe hukum. Barina ogé, henteu ngan ukur pengadilan prosedur nyandak langkung waktos sareng janten tindakan prosedural, tapi dina hal ahli éksternal tiasa diperyogikeun hartosna naékna ongkos. Upami anjeun kéngingkeun prosedur arbitrase, para aréktor ogé tiasa nransfer sadaya atanapi bagian tina biaya anu anjeun lakukeun dina prosedur ka pihak séjén.
  • Dina hal cara pengadilan biasa, sidang sacara langsung dibuka ka umum sareng kaputusan cara ngagawe sering diterbitkeun. Ieu kagiatan acara tiasa waé teu pikaresepeun dina kaayaan anjeun, upami dibere bahan anu tiasa atanapi ruksakna non-material. Dina acara arbitrase, pihak-pihak tiasa mastikeun yén eusi sareng hasilna kasus tetep Rahasia.

Patarosan anu sanésna nyaéta iraha tiasa wijaksana pikeun milih kanggo ditimbang-timbang tinimbang jalan hukum anu biasana? Ieu meureun pasualan nalika aya konflik dina dahan anu khusus. Barina ogé, kusabab sagala rupa alesan, konflik sapertos biasana meryogikeun henteu ngan ukur dina jangka waktu anu pondok, tapi ogé sareng sadayana kaahlian anu tiasa dijamin sareng disayogikeun dina prosedur arbitrase supados ngahontal solusi. Hukum arbitrase nyaéta cabang olahraga anu misah anu sering dianggo dina usaha, konstruksi, sareng perumahan.

Dina pandangan poin-nas anu di luhur, éta penting pikeun pihak-pihak, nalika nyepetkeun hiji perjanjian, pikeun nengetan henteu ngan ukur kana aspék komersil atanapi finansial, tapi ogé mertimbangkeun kaayaan resolusi sengketa. Naha anjeun ngalebetkeun sengketa sareng pihak séjén ka pangadilan biasa atanapi milih pikeun ditimbang-timbang? Upami anjeun milih pikeun ditimbang-timbang, wijaksana pikeun netepkeun hiji klausa arbitrase dina tulisan dina kontrak atanapi istilah umum sareng kaayaan di mimiti hubungan sareng pihak anu sanés. Hasil tina klausa arbitrase sapertos nyaéta pangadilan biasa kedah nyatakeun sorangan henteu gaduh yurisdiksi upami, sanajan fasal arbitrase anu ngariung, hiji pihak ngalebetkeun sengketa pikeun éta.

Salajengna, upami arbiter bebas parantos ngirimkeun pengadilan dina kasus anjeun, penting pikeun émut yén kaputusan ieu ngariung pikeun pésta. Ieu hartosna kadua pihak kedah patuh putusan panitia pengadilan. Upami aranjeunna henteu, panitia arbitrase tiasa naros ka pengadilan pikeun mewajibkeun pesta pikeun ngalakukeunana. Upami anjeun henteu satuju sareng pangadilan, anjeun moal tiasa ngintunkeun kasus anjeun ka pengadilan saatos prosedur parantos ditimbangkeun.

Naha anjeun teu yakin naha satuju kana arbitrasi mangrupikeun pilihan anu saé dina kasus anjeun? Punten wartosan Law & More spesialis. Anjeun tiasa ogé ngahubungi Law & More upami anjeun hoyong ngadamel kasepatan arbitrase atanapi parantos dipariksa atanapi upami anjeun gaduh patarosan ngeunaan timbang-timbang. Anjeun ogé tiasa mendakan inpormasi langkung seueur ngeunaan arbitrase dina kami situs hukum arbitrase.

ngabagikeun