Pindaan UU Pengawasan Kantor Amanah Walanda

Numutkeun kana Badan Pengawasan Kantor Amanah Walanda, jasa di handap ieu dianggap salaku jasa amanah: penyediaan domicile pikeun lembaga hukum atanapi perusahaan anu digabungkeun sareng penyediaan jasa tambahan. Layanan tambahan ieu tiasa, antara lain, nyayogikeun naséhat légal, ngurus ué pajeg sareng ngalaksanakeun kagiatan anu aya kaitanana, pariksa atanapi nganalisis akun taunan atanapi ngalaksanakeun administrasi bisnis. Dina prakna, penyediaan domicile sareng penyediaan jasa tambahan sering dipisahkeun; jasa ieu henteu disayogikeun ku pihak anu sami. Pesta anu nyayogikeun jasa tambahan ngajantenkeun klien ngahubungan sareng pésta anu nyayogikeun domicile atanapi sabalikna. Ku cara kieu, duanana panyadia henteu murag dina lingkup UU Pengawasan Kantor Amanah Walanda.

Nanging, kalayan Memorandum Amandemen tanggal 6 Juni 2018, usul badé ngadamel larangan pikeun ngasingkeun jasa ieu. Larangan ieu butuh panyadia jasa ngabuktikeun jasa amanah nurutkeun UU Pengendalian Kantor Amanah Walanda nalika aranjeunna nyayogikeun jasa anu dituju dina nyayogikeun domicile sareng dina penyediaan jasa tambahan. Tanpa idin, panyadia ladénan janten henteu deui diidinan pikeun nyayogikeun jasa tambahan sareng salajengna ngajantenkeun klienna ngahubungi pihak anu nyayogikeun domicile. Salajengna, panyadia ladénan anu henteu ngagaduhan idin tiasa henteu janten perantara ku nyayogikeun klien dina sababaraha pihak anu tiasa nyayogikeun dominan sareng nyayogikeun jasa tambahan. RUU pikeun ngarobih undakan Pengawas Kantor Amanah Belanda ayeuna aya di Sénat. Nalika tagihan ieu diadopsi, ieu bakal ngagaduhan akibat anu ageung pikeun seueur perusahaan; loba perusahaan parantos ngalamar ijin handapeun Koléksi Penguasaan Kantor Amanah Walanda supados tiasa neraskeun kagiatan ayeuna.

ngabagikeun