Prosedur panalungtikan di Kamar Perusahaan

Upami perselisihan timbul di perusahaan anjeun anu henteu tiasa direngsekeun sacara internal, prosedur sateuacan Kamar Perusahaan tiasa janten cara anu cocog pikeun méréskeunana. Prosedur sapertos kitu disebat prosedur survey. Dina prosedur ieu, Kamar Perusahaan dipénta pikeun nalungtik kabijakan sareng jalanna urusan dina badan hukum. Tulisan ieu sakedap bakal ngabahas prosedur survey sareng naon anu anjeun ngarepkeun tina éta.

Prosedur panalungtikan di Kamar Perusahaan

Karesmian dina prosedur survey

Pamundut survey henteu tiasa dikintunkeun ku sadayana. Kapentingan anu ngalamar kedah cekap pikeun menerkeun aksés kana prosedur pamariksaan sareng maka campur ti Kamar Perusahaan. Éta sababna anu otorisasi pikeun ngalakukeunana sareng sarat anu relevan didaptarkeun sacara lengkep dina hukum:

  • Anu nyekel saham sareng anu gaduh sertipikat NV. sareng BV Hukum ngabédakeun antara NV sareng BV kalayan modal maksimal € 22.5 juta atanapi langkung. Dina kasus anu saham, anu nyekel saham sareng anu gaduh sertipikat nyepeng 10% modal anu dikaluarkeun. Dina kasus NV sareng BV kalayan modal anu dikaluarkeun langkung luhur, ambang 1% tina modal anu dikaluarkeun kedah diterapkeun, atanapi upami saham sareng kuitansi setoran pikeun saham diaku kana pasar anu diatur, nilai harga minimum € 20 juta. A ambahan handap ogé tiasa disetél dina artikel asosiasi.
  • nu lembaga hukum sorangan, via dewan manajemen atanapi dewan pengawas, atanapi wali dina kabangkrutan badan hukum.
  • Anggota pakaitna, koperasi atanapi masarakat sasarengan upami aranjeunna ngawakilan sahenteuna 10% anggota atanapi anu ngagaduhan hak sora dina rapat umum. Ieu tunduk kana maksimal 300 jalma.
  • Asosiasi pagawé, upami anggota asosiasi damel dina usaha sareng pakaitna parantos ngagaduhan kapasitas hukum sakitar sahenteuna dua taun.
  • Kakuatan kontraktual atanapi statutory séjén. Salaku conto, dewan kerja.

Penting pikeun jalma anu berhak pikeun ngalaksanakeun panilitian mimiti nyieun bantahan ngeunaan kabijakan sareng jalan urusan di perusahaan anu dipikanyaho ku dewan manajemén sareng dewan pengawas. Upami ieu henteu acan dilakukeun, Divisi Perusahaan moal ngémutan pamundut kanggo pamundut. Anu kalibet dina perusahaan kedahna heula ngagaduhan kasempetan pikeun némbalan bantahan sateuacan prosedur dimimitian.

Prosedurna: dua tahap

Prosedurna dimimitian ku nyungkeun petisi sareng kasempetan pikeun pihak-pihak anu kalibet dina perusahaan (mis. Pemegang saham sareng dewan manajemén) pikeun ngabales éta. Kamar Perusahaan bakal masihan petisi upami sarat légal parantos kacumponan sareng katingalina aya 'alesan anu wajar pikeun ragu kana kabijakan anu leres'. Saatos ieu, dua tahap prosedur pamariksaan bakal dimimitian. Dina fase kahiji, kabijakan sareng jalan kajadian dina perusahaan diperiksa. Panilitian ieu dilakukeun ku hiji atanapi sababaraha jalmi anu ditunjuk ku Divisi Perusahaan. Perusahaan, anggota dewan manajeménna, anggota dewan pengawas sareng padamel (tilas) karyawan kedah kerjasama sareng masihan aksés ka sadaya administrasi. Biaya panilitian dina prinsipna ditanggung ku perusahaan (atanapi anu ngalamar upami perusahaan henteu tiasa nahan aranjeunna). Gumantung kana hasil panilitian, biaya ieu tiasa dipulihkeun deui ti pelamar atanapi dewan manajemén. Dumasar kana laporan panilitian, Divisi Perusahaan tiasa netepkeun dina tahap kadua yén aya administrasi anu salah. Dina kasus éta, Divisi Perusahaan tiasa nyandak sababaraha ukuran anu jauh.

(Samentawis) bekel

Salami prosedur sareng (bahkan sateuacan fase investigasi anu munggaran prosedur parantos dimimitian) Kamar Perusahaan tiasa, atas pamundut jalmi anu ngagaduhan hak pikeun ditaroskeun, nyayogikeun dibekelan samentawis. Dina hal ieu, Perusahaan Kamar gaduh seueur kabébasan, salami éta bekel dibenerkeun ku kaayaan badan hukum atanapi pikeun kapentingan panilitian. Upami administrasi parantos didirikeun, Kamar Perusahaan ogé tiasa nyandak tindakan anu pasti. Ieu ditetepkeun ku hukum sareng diwatesan ku:

  • gantung atanapi batalkeun résolusi sutradara anu ngatur, diréktur pangawas, rapat umum atanapi badan sanés badan hukum;
  • gantung atanapi diberhentikan salah sahiji atanapi langkung direksi pengawasan atanapi pengawasan;
  • janjian samentawis hiji atanapi langkung sutradara ngatur atanapi ngawas;
  • panyimpangan samentawis tina penyediaan pasal-pasal pakaitna sakumaha anu dituduhkeun ku Kamar Perusahaan;
  • mindahkeun saham samentawis ku cara ngatur;
  • ngabubarkeun jalma hukum.

remedies

Ngan ukur banding di kasasi anu tiasa dilakukeun ngalawan kaputusan ti Kamar Perusahaan. Yurisdiksi pikeun ngalakukeunana aya di jalma anu parantos aya di payuneun Divisi Perusahaan dina prosés, sareng ogé sareng badan hukum upami henteu acan muncul. Wates waktos pikeun kasasi nyaéta tilu bulan. Kasasi henteu ngagaduhan pangaruh suspensori. Hasilna, paréntah Divisi Perusahaan tetep berlaku dugi kaputusan sabalikna dilakukeun ku Mahkamah Agung. Ieu tiasa hartosna yén kaputusan Mahkamah Agung parantos telat sabab Bagian Perusahaan parantos parantos nyayogikeun bekel. Nanging, kasasi tiasa manpaat pikeun hubunganana sareng tanggungan anggota dewan manajemén sareng anggota dewan pengawas anu aya hubunganana sareng administrasi anu diadopsi ku Divisi Perusahaan.

Naha anjeun kaayaan sengketa di perusahaan sareng anjeun mikirkeun ngamimitian prosedur survey? The Law & More tim ngagaduhan seueur élmu hukum perusahaan. Babarengan sareng anjeun urang tiasa nganilai kaayaan sareng kamungkinan. Dumasar kana analisis ieu, urang tiasa mamatahan anjeun ngeunaan léngkah-léngkah salajengna anu saluyu. Kami ogé bakal senang masihan anjeun nasihat sareng bantosan salami aya prosés (di Divisi Perusahaan).

ngabagikeun