Pencegahan penguburan anti artos sareng langkah-langkah pembiayaan kontinyor di Walanda sareng di Ukraine

perkenalan

Dina komunitas digitalisasi anu gancang, résiko pikeun panguburan arti sareng pembiayaan téroris janten langkung ageung. Pikeun organisasi penting pikeun sadar kana résiko ieu. Organisasi kedah akurat pisan sareng patuh. Di Walanda, ieu khusus dilarapkeun pikeun lembaga anu mana-mana kawajiban anu diturunkeun tina UU Walanda ngeunaan pencegahan pengubahan arti sareng pembiayaan téroris (Wwft). Kawajiban ieu dipasang pikeun ngadeteksi sareng merangan penguburan arti sareng pembiayaan téroris. Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan kawajiban anu diturunkeun tina hukum ieu, urang ningali kana artikel kami saméméhna 'Patuh di sektor sah Walanda'. Nalika lembaga keuangan henteu matuh kana kawajiban ieu, ieu tiasa ngagaduhan akibat anu parah. Buktina ieu dipidangkeun dina kaputusan anyar Komisi Komisi Walanda pikeun bisnis sareng industri (17 Januari 2018, ECLI: NL: CBB: 2018: 6).

Judisina Komisi Walanda pikeun Per banding pikeun bisnis sareng industri

Kasus ieu mangrupikeun ngeunaan perusahaan kepercayaan anu nyayogikeun jasa amanat pikeun jalma alami sareng badan hukum. Perusahaan amanah nyaah nyayogikeun jasa ka jalma alami anu ngagaduhan perumahan di Wikivoyage (jalmi A). Perumahan berharga USD 10,000,000. Jalma A ngaluarkeun sertipikat portopolio perumahan ka lembaga sah (lembaga B). Saham entitas B diayakeun ku pemegang saham nominasi nasional Ukrania (jalmi C). Kukituna, jalmi C mangrupikeun ahli anu ngabéréskeun portopolio perumahan. Dina hiji waktos anu tangtu, jalma C ngalihkeun sahamna ka jalma anu sanés (jalmi D). Jalma C henteu nampi nanaon kanggo saham ieu, aranjeunna ditransfer ka jalma D gratis. Jalma A nginpokeun perusahaan kepercayaan ngeunaan transfer saham sareng perusahaan amanah diangkat jalmi D salaku ahli benefisiari pamungkas perumahan. Sababaraha bulan engké, perusahaan amanah ngawartoskeun Unit Penyiasatan Keuangan Walanda ngeunaan sababaraha transaksi, kalebet transfer saham anu disebat sateuacanna. Ieu nalika masalah timbul. Saatos dimaklumkeun ngeunaan nransfer saham tina jalma C ka jalmi D, Bank Nasional Belanda nenda denda eur 40,000 dina perusahaan amanah. Alesan ieu mangrupikeun kagagalan pikeun Wwft. Numutkeun Walanda National Bank, perusahaan amanah kedah disangka yén transfer saham tiasa aya hubunganana sareng penguburan arti atanapi pembiayaan téroris, saprak sahamna ditransfer gratis gratis bari portopolio perumahan patut seueur artos. Ku alatan éta, perusahaan amanah kedah ngalaporkeun transaksi ieu dina opat belas dinten, anu asalna ti Wwft. Langgar ieu biasana dihukum ku denda eur 500,000. Tapi, Bank Nasional Walanda parantos ngarobih denda ieu sajumlah eurut 40,000 ku sabab ngalanggar kasalahan sareng catetan lagu perusahaan amanah.

Perusahaan amanah nyandak kasus ka pengadilan kusabab anjeunna percaya yén denda kasebut ditumpukeun sacara teu sah. Perusahaan kapercayaan nyatakeun yén transaksi sanés transaksi sanés sakumaha anu dijelaskeun dina Wwft, saprak transaksi éta disangka sanés transaksi sanés jalma A. Nanging, Komisi nganggap sanés. Wangunan antara jalmi A, éntitas B sareng jalmi C didamel dina raraga nyingkahan koléksi pajeg dina pamaréntahan Ukrania. Jalma A maénkeun peran konci dina konstruksi ieu. Saterusna, nu boga mangpaat pamungkas tina real estate dirobah ku mindahkeun biasa ti jalmi C baé D. Ieu ogé aub parobahan dina posisi jalma A, saprak baé A euweuh ngayakeun nu real estate pikeun jalma C tapi pikeun jalma D Jalmi A ngiringan rapet sareng transaksi ku kituna transaksi mangrupikeun atas nama jalma A. Kusabab jalma A mangrupikeun klien perusahaan amanah, perusahaan amanah kedah ngalaporkeun transaksina. Salajengna, Komisi nyatakeun yén transfer saham nyaéta transaksi anu teu biasa. Ieu perenahna kanyataan yén saham ditransferkeun gratis, sedengkeun perumahan meunteun perumahan Rp 10,000,000. Ogé, nilai perumahan éta luar biasa dina kombinasi sareng aset jalma sanés C. Anu ka pengker, salah saurang direktur kantor amanah nunjuk yén transaksi téh 'luar biasa', anu ngakuan keunikan tina transaksi. Ku sabab transaksi ieu janten kacurigaan ku laundering artos atanapi pembiayaan téroris sareng kedah dilaporkeun tanpa kuciwa. Denda ieu dikuatkeun sacara hukum.

Sakabéh pertimbangan diperyogikeun via tautan ieu.

Pencegahan penguburan anti artos sareng langkah pembiayaan kontinyor di Wikivoyage

Kasus anu didadarkeun di luhur nunjukkeun yén hiji perusahaan amanah Walanda tiasa didenda transaksi anu lumangsung di Ukraine. Hukum Walanda tiasa ogé nerapkeun kana organisasi anu beroperasi di nagara sanés, salami aya tautan sareng Walanda. Belanda parantos ngalaksanakeun sababaraha usaha pikeun ngadeteksi sareng merangan penguburan arti sareng pembiayaan téroris. Kanggo organisasi Ukrania anu hoyong beroperasi dina Belanda atanapi pikeun pangusaha Ukrania anu hoyong ngamimitian bisnis di Belanda, matuh hukum Walanda tiasa sesah. Ieu sawaréhna kusabab kanyataan yén Ukraina gaduh cara anu béda pikeun urusan panyulingan arti sareng pembiayaan téroris sareng henteu acan nerapkeun ukuran anu luas sapertos Belanda. Sanajan kitu, ngempur anti laundering anti-artos sareng pembiayaan téroris parantos janten topik anu langkung penting dina Ukraina. Éta ogé parantos janten topik anu leres, yén Déwan Éropa mutuskeun pikeun ngamimitian panalungtikan ngeunaan pengubaran arti sareng pembiayaan téroris di Wikivoyage.

Taun 2017, Déwan Éropa parantos ngalaksanakeun panalungtikan ngeunaan usaha anti-arti sareng pembiayaan kontra téroris di Wikivoyage. Panaliti ieu parantos dilakukeun ku panitia anu ditunjuk sacara khusus, nyaéta Komite Ahli ngeunaan Penilaian Pencegahan Pencegahan Penguburan Wang Uang jeung Pembiayaan Kérorisme (MONEYVAL). Panitia parantos ngalaporkeun laporan papanggihanana dina bulan Désémber 2017. Laporan ieu nyayogikeun kasimpulan ngeunaan laundering anti-artos sareng pembiayaan kontra-téroris di tempat di Wikivoyage. Éta nganalisa tingkat pamatuhan sareng Tugas Force Keuangan Kauntungan 40 Rekomendasi sareng tingkat efektivitas anti panimbalan anti-artos sareng sistem pembiayaan kontra téroris. Laporan ogé nyayogikeun saran kumaha sistemna tiasa dikuatkeun.

Panemuan konci ngeunaan panalungtikan

Panitia parantos ngajelaskeun sababaraha panemuan konci anu sumping dina panalungtikan, anu diringkeskeun di handap ieu:

  • Korupsi nyababkeun résiko sentral ngeunaan hal pengubaan artos di Wikivoyage. Koruptor nyiptakeun sajumlah kagiatan kriminal sareng ngarusak fungsi lembaga nagara sareng sistem kaadilan kriminal. Otoritas sadar ngeunaan résiko anu asalna tina korupsi sareng ngalaksanakeun ukuran pikeun ngirangan resiko ieu. Tapi, penegak hukum museurkeun kana udagan penguburan artos anu aya hubunganana sareng korupsi nembé nembé dimimitian.
  • Wikivoyage gaduh pamahaman anu lumayan saé ngeunaan pelabaran artos sareng résiko pembiayaan téroris. Nanging, pangertosan kana résiko ieu tiasa ditingkatkeun dina daérah anu tangtu, sapertos résiko lintas wates, séktor nirlaba sareng jalma sah. Wikivoyage parantos ngalangkungan koordinasi nasional sareng mékanisme nyieun kawijakan pikeun ngarobih résiko ieu, anu ngagaduhan pangaruh anu positif. Entitas wirausaha, ékonomi kalangkang sareng cara nganggo kas masih kedah diramal, ti saprak éta nyababkeun résiko pencucian artos utama.
  • Unit Kaamanan Keuangan Ukrania (UFIU) ngahasilkeun intelektual kaunggulan anu luhur. Ieu rutin micu investigasi. Agénsi penegak hukum ogé neangan intelijen ti UFIU pikeun ngadukung usaha panyidikana. Tapi, sistem IT UFIU kaseueuran sareng tingkat staffing henteu tiasa ngiringan beban kerja ageung. Nanging, Ukraina parantos ngalaksanakeun léngkah pikeun ningkatkeun kualitas pelaporan.
  • Penguburan artos di Wikivoyage masih kénéh ditingali salaku ekstensi kana kagiatan kriminal sanés. Hal ieu dianggap yén penguburan artos ukur tiasa dibawa ka pengadilan sabada dmana anu sasarengan pikeun ngalanggar prédiksi. Kalimat pikeun pengubian arti ogé kurang tina kasalahan. Otoritas Ukrania nembe mimiti nyandak tindakan supados nyita dana anu tangtu. Nanging, langkah-langkah ieu henteu sigana diterapkeun sacara konsistén.
  • Kusabab 2014 Ukraina parantos konsentrasi kana akibat térorisme internasional. Ieu kusabab utamina ancaman Negara Islam (IS). Investigasi keuangan dilakukeun paralel sareng sadaya panaliten anu aya hubunganana. Padahal aspék sistem anu épéktip ditunjukkeun, kerangka hukum tetep henteu saluyu sareng standar internasional.
  • Bank Nasional Ukraina (NBU) ngagaduhan pamahaman anu hadé kana résiko sareng ngalarapkeun pendekatan dumasar résiko anu nyukupan pikeun pangawasan bank. Usaha utama anu dilakukeun pikeun mastikeun transparansi sareng ngaleungitkeun penjahat tina kontrol bank. NBU parantos ngalarapkeun rupa-rupa sanksi ka bank. Ieu nyababkeun aplikasi anu efektif dina ukuran pencegahan. Tapi, otoritas sanés ngabutuhkeun perbaikan penting dina ngaleupaskeun fungsi sareng nerapkeun ukuran pencegahan.
  • Mayoritas séktor swasta di Ukraina ngandelkeun Nagara Unified pikeun pariksa kapake mangpaat kliénna. Nanging, Pendaptén henteu mastikeun yén inpormasi anu disayogikeun ka jalma ku hukum sacara akurat atanapi ayeuna. Ieu dianggap masalah material.
  • Ukraina sacara umum proaktif dina nyayogikeun sareng milarian bantosan légal. Tapi, masalah sapertos deposit kontan gaduh dampak kana épéktipitas anu silih bantosan hukum anu disayogikeun. Kapasitas Ukraina pikeun masihan bantosan ogé ditingalikeun négatip ku transparansi kawates jalma sah.

Kacindekan tina laporan

Dumasar kana laporan éta, éta tiasa disimpulkeun yén Ukraine nyanghareupan résiko penguburan arti anu penting. Korupsi sareng kagiatan ékonomi anu haram mangrupikeun ancaman utama pambuangan artos. Éksprési tunai di Wikivoyage luhur sareng ningkatkeun ékonomi kalangkang di Wikivoyage. Ekonomina kalangkang ieu nyababkeun ancaman anu signifikan pikeun sistem kauangan sareng kaamanan ékonomi nagara. Ngeunaan résiko pembiayaan téroris, Ukraina dianggo salaku nagara transit pikeun anu miluan ngagabung para pejuang IS di Suriah. Sektor nirlaba rentan ka pembiayaan téroris. Sektor ieu nyalahgunakeun pikeun nyebarkeun dana ka teroris sareng organisasi teroris.

Nanging, Ukraina parantos ngalaksanakeun léngkah pikeun merangan penguburan arti sareng pembiayaan téroris. Hukum anti anti duit anyar / hukum pembiayaan kontinyor diadopsi dina taun 2014. Hukum ieu ngabutuhkeun otoritas pikeun ngalakukeun penilaian résiko pikeun ngaidentipikasi résiko sareng netepkeun ukuran pikeun nyegah atanapi ngirangan résiko ieu. Amandemen ogé dilaksanakeun dina Kode Prosedur Pidana sareng Pidana. Salajengna, otoritas Ukrania gaduh pamahaman anu ageung tina resiko sareng mujarab dina koordinasi domestik pikeun merangan penguburan arti sareng pembiayaan téroris.

Ukraina parantos ngalaksanakeun léngkah-léngkah pikeun merangan penguburan arti sareng pembiayaan téroris. Masih, aya rohangan kanggo perbaikan. Sababaraha cacad sareng kateupastian tetep dina kerangka téknis patuh Ukraina. Rangka ieu ogé kedah dibawa saluyu sareng standar internasional. Salajengna, penguburan arti kedah diperhatoskeun salaku pelanggaran anu nyalira, sanés ngan ukur minangka penyambungan tina kagiatan kriminal anu kaayaan. Ieu bakal nyababkeun langkung jaksa sareng kapercayaan. Investigasi keuangan kedah dilakukeun sacara rutin sareng nganalisa sareng artikulasi tulisan ngeunaan laundering artos sareng résiko pembiayaan téroris kedah ditingkatkeun. Laku lampah ieu dianggap mangrupikeun tindakan prioritas pikeun Ukraina ngeunaan hal penguburan arti sareng pembiayaan téroris.

Sakabéh laporan ieu sayogi ngalangkungan tautan ieu.

kacindekan

Pembuangan duit sareng pembiayaan téroris ngadamel résiko ageung pikeun masarakat kami. Ku sabab éta, topik-topik ieu ditugaskeun di dunya. Belanda parantos ngalaksanakeun sababaraha usaha pikeun ngadeteksi sareng merangan penguburan arti sareng pembiayaan téroris. Ukuran ieu henteu ngan ukur pentingna pikeun organisasi Walanda, tapi tiasa ogé nerapkeun ka perusahaan anu nganggo operasi lintas wates. Wwft berlaku nalika aya tautan ka Belanda, sapertos anu dipidangkeun dina kaputusan di luhur. Pikeun lembaga anu aya dina kaayaan Wwft, penting pikeun saha saha palangganna, pikeun matuh hukum Walanda. Kawajiban ieu ogé tiasa dianggo kana éntitas Ukrania. Ieu tiasa janten hésé, sabab Ukraina henteu parantos ngalaksanakeun léngkah-léngkah anti panimbalan artos sareng pembiayaan kontra-téroris sapertos Belanda.

Tapi, laporan MONEYVAL nunjukeun yén Ukraine nuju ngalakukeun léngkah pikeun merangan penguburan arti sareng pembiayaan téroris. Ukraina gaduh pamahaman anu lega ngeunaan laundering artos sareng résiko pembiayaan téroris, anu mangrupikeun léngkah munggaran. Acan, kerangka hukum masih ngandung sababaraha cacad sareng kateupastian anu kedah diurus. Panggunaan kas kontan di Wikivoyage sareng ékonomi kalangkang anu ageung nyababkeun ancaman paling gedé pikeun masarakat Ukrania. Wikivoyage parantos kéngingkeun kamajuan dina pamilihan dana anti-artos sareng kabijakan pembiayaan kontra-téroris, tapi masih aya ruang pikeun perbaikan. Kerangka hukum Walanda sareng Ukraine laun-laun ngadeukeutan hiji anu sanés, anu antukna bakal ngagampangkeun pihak-pihak Walanda sareng Ukraina damel bareng. Dugi dugi ka, éta penting pikeun pésta sapertos sadar ngeunaan kerangka sareng régional Walanda sareng Ukrania, supados matuh panguburan anti artos sareng usaha pembiayaan kontra-téroris.

ngabagikeun