Ngalamar ijin damel di Walanda. Ieu anu anjeun kedah terang salaku warga Inggris.

Dugi ka 31 Désémber 2020, sadaya aturan UÉ anu berlaku pikeun Karajaan Inggris sareng warga anu gaduh kabangsaan Inggris gampang ngamimitian damel di perusahaan-perusahaan Walanda, nyaéta, henteu ngagaduhan padumukan atanapi ijin damel. Nanging, nalika Inggris ninggalkeun Uni Éropa dina 31 Désémber 2020, kaayaan parantos robih. Naha anjeun warga Inggris sareng anjeun badé damel di Belanda saatos 31 Désémber 2020? Teras aya sababaraha hal anu penting anu kedah anjeun émut. Ti saprak éta, aturan EU henteu deui dilarapkeun ka Inggris sareng hak-hak anjeun bakal diatur dumasar kana perjanjian perdagangan sareng kerjasama, anu parantos disatujuan ku Uni Éropa sareng Inggris.

Ngalamar ijin damel di Walanda

Saliwatan, perjanjian perdagangan sareng kerjasama ngandung sakedik perjanjian dina warga Inggris anu damel di Walanda ti 1 Januari 2021. Hasilna, aturan nasional pikeun warga luar EU (jalma anu henteu ngagaduhan kabangsaan EU / EEA atanapi Swiss) kénging damel di Walanda. Dina kontéks ieu, Undang-Undang Pakasaban Warga Asing (WAV) negeskeun yén warga di luar UÉ meryogikeun ijin damel di Walanda. Aya dua jinis ijin damel anu tiasa dilamar, gumantung kana waktos anu anjeun rencanakeun damel di Walanda:

  • ijin damel (TWV) ti UWV, upami anjeun bakal cicing di Walanda kirang ti 90 dinten.
  • ijin padumukan sareng padamelan gabungan (GVVA) ti IND, upami anjeun bakal cicing di Walanda langkung lami ti 90 dinten.

Pikeun kadua jinis ijin damel, anjeun moal tiasa ngalebetkeun aplikasi ka UWV atanapi IND nyalira. Izin damel kedah dilamar ku dunungan anjeun di pejabat anu disebut tadi. Nanging, sababaraha kaayaan anu penting kedah dipenuhan sateuacan ijin damel kéngingkeun jabatan anu anjeun pikahoyong di Walanda salaku urang Inggris sahingga warga ti luar Uni Éropa.

Teu aya calon anu cocog pikeun Walanda atanapi pasar tenaga kerja Éropa

Salah sahiji kaayaan penting pikeun masihan TWV atanapi ijin kerja GVVA nyaéta yén henteu aya "tawaran prioritas" dina pasar tenaga kerja Belanda atanapi Éropa. Ieu ngandung harti yén dunungan anjeun mimitina kedah mendakan padamel di Walanda sareng EEA sareng nyiptakeun lowongan éta ka UWV ku ngalaporkeun ka titik jasa dunungan tina UWV atanapi ku ngeposkeunana di ditu. Ngan lamun dunungan Belanda anjeun tiasa nunjukkeun yén usaha rekrutmen anu intensifna henteu nyababkeun hasilna, dina hartos teu aya padamel Belanda atanapi EEA anu cocog atanapi sayogi, anjeun tiasa lebet padamelan sareng dunungan ieu. Saliwatan, kaayaan di luhur dilarapkeun kirang ketat dina kaayaan mindahkeun tanaga dina grup internasional sareng nalika ngeunaan tanaga akademik, seniman, dosen tamu atanapi magang. Barina ogé, ieu warga (Inggris) ti luar Uni Éropa henteu diharepkeun asup permanén di pasar tenaga kerja Belanda.

Surat ijin tinggal anu sah pikeun padamel ti luar Uni Éropa

Kaayaan penting sanés anu ditumpukeun dina masihan TWV atanapi ijin damel GVVA nyaéta anjeun, salaku Inggris sareng janten warga di luar UE, ngagaduhan (atanapi bakal nampi) ijin tinggal anu sah anu anjeun tiasa damel di Walanda. Aya sababaraha rupa ijin tempat cicing di Belanda. Idin tinggal anu anjeun peryogikeun anu munggaran ditangtoskeun dumasar kana lilana anu anjeun badé damel di Walanda. Upami éta langkung pondok tina 90 dinten, visa tetep pondok biasana bakal nyukupan. Anjeun tiasa ngadaptar visa ieu di kedutaan Belanda di nagara asal anjeun atanapi nagara tempat tinggal kontinyu.

Nanging, upami anjeun badé damel di Walanda langkung ti 90 dinten, jinis ijin tinggal gumantung kana padamelan anu anjeun badé laksanakeun di Walanda:

  • Mindahkeun dina perusahaan. Upami anjeun damel pikeun perusahaan di luar Uni Éropa sareng anjeun dialihkeun ka cabang Walanda salaku trainee, manajer atanapi spesialis, dunungan Belanda anjeun tiasa ngadaptarkeun ijin tinggal kanggo anjeun di IND handapeun GVVA. Dina raraga masihan ijin tinggal sapertos kitu, anjeun kedah nyumponan sababaraha kaayaan salian ti sababaraha kaayaan umum, sapertos buktina idéntitas anu sah sareng sertipikat tukang, kalebet kontrak padamelan anu sah sareng perusahaan anu didirikan di luar UÉ. Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan transfer intra-perusahaan sareng ijin tinggal anu aya, mangga ngahubungi Law & More.
  • Migran pisan terampil. Idin migran anu terampil pisan tiasa dilamar pikeun pagawé anu mumpuni tinggi ti nagara-nagara di luar Uni Éropa anu badé damel di Walanda dina posisi manajemén senior atanapi salaku spesialis. Aplikasi pikeun ieu dilakukeun ka IND ku dunungan dina kerangka GVVA. Izin tinggal ieu henteu kedah dilamar ku anjeun nyalira. Anjeun kedah kitu, minuhan sababaraha sarat sateuacan masihan ieu. Kaayaan ieu sareng inpormasi lengkep ngeunaan éta tiasa dipendakan dina halaman kami Migran elmu. Punten perhatoskeun: kaayaan anu bénten (tambahan) dilarapkeun pikeun panaliti ilmiah dina hartos Directive (EU) 2016/801. Naha anjeun panaliti Inggris anu badé damel di Walanda numutkeun padoman? Teras kontak Law & More. Spesialis kami dina bidang hukum imigrasi sareng padamelan resep ngabantosan anjeun.
  • Kartu Biru Éropa. Kartu Blue Blue mangrupikeun tempat tinggal sareng ijin damel gabungan pikeun pendatang anu atos dididik ku jalma-jalma anu, sapertos warga Inggris, henteu ngagaduhan kabangsaan salah sahiji Negara Anggota Uni Éropa ti 31 Désémber 2020, anu ogé didaptarkeun sareng IND ku dunungan dina kerangka GVVA kedah dilamar. Salaku anu ngagaduhan Kartu Biru Éropa, anjeun ogé tiasa ngamimitian damel di Nagara Anggota anu sanés saatos damel di Walanda salami 18 bulan, upami anjeun parantos nyumponan kaayaan di Nagara Anggota éta. Anjeun tiasa ogé maca kaayaan naon anu aya dina kaca kami Migran elmu.
  • Padamelan mayar. Salaku tambahan kana pilihan di luhur, aya sababaraha ijin anu sanésna sareng tujuan cicing pikeun padamelan anu mayar. Naha anjeun henteu mikawanoh diri dina kaayaan di luhur, contona kusabab anjeun hoyong damel salaku padamel Inggris dina posisi khusus Belanda dina seni sareng budaya atanapi salaku koresponden Inggris pikeun média publisitas Walanda? Upami éta, ijin tinggal anu sanés sigana bakal dilarapkeun dina kasus anjeun sareng anjeun kedah nyumponan kaayaan (tambahan) anu sanés. Idin tinggal anu anjeun butuhkeun gumantung kana kaayaan anjeun. Di Law & More urang tiasa nangtoskeun ieu babarengan sareng anjeun sareng dina dasar ieu tangtukeun kaayaan mana anu anjeun kedah patepung.

Teu aya ijin damel

Dina sababaraha kasus, anjeun salaku warga Inggris henteu meryogikeun idin kerja TWV atanapi GVAA. Punten perhatoskeun dina kaseueuran kasus anu luar biasa anjeun masih kedah tiasa nampilkeun ijin tinggal anu sah sareng kadang ngalapor ka UWV. Dua pengecualian utama pikeun ijin damel anu biasana paling relevan ditonjolkeun di handap:

  • Warga Inggris anu (sumping) cicing di Walanda sateuacan 31 Désémber 2020. Warga ieu katutupan ku perjanjian ditarikna anu dicindekkeun antara Karajaan Inggris sareng Walanda. Ieu ngandung harti yén bahkan saatos Karajaan Inggris parantos sacara pasti ninggalkeun Uni Éropa, warga nagara Inggris ieu tiasa neraskeun damel di Walanda tanpa ijin damel diperyogikeun. Ieu ngan ukur berlaku upami warga nagara Inggris anu dimaksud gaduh hak akses tinggal anu sah, sapertos dokumén tinggal EU anu tetep. Naha anjeun kagolongkeun kana katégori ieu, tapi tetep henteu ngagaduhan dokumén anu valid pikeun cicing di Walanda? Maka wijaksana pikeun masih mendaftar ijin tinggal pikeun waktos anu tetep atanapi teu ditangtoskeun pikeun ngajamin aksés gratis ka pasar tenaga kerja di Walanda.
  • Pangusaha mandiri. Upami anjeun hoyong damel di Walanda salaku jalma anu padamelan nyalira, anjeun peryogi ijin tinggal 'damel salaku jalma padamelan nyalira'. Upami anjeun hoyong kéngingkeun ijin tinggal sapertos kitu, kagiatan anu anjeun laksanakeun kedah penting pisan pikeun ékonomi Walanda. Produk atanapi jasa anu anjeun badé tawarkeun ogé kedah gaduh karakter anu inovatif pikeun Walanda. Naha anjeun hoyong terang kaayaan mana anu anjeun kedah minuhan sareng dokumén resmi mana anu kedah anjeun kirimkeun pikeun aplikasi éta? Teras anjeun tiasa ngahubungi pengacara Law & More. Ahli hukum urang resep ngabantosan anjeun dina aplikasi.

At Law & More urang ngarti yén unggal kaayaan béda. Kusabab kitu urang ngagunakeun pendekatan pribadi. Naha anjeun hoyong terang mana ijin tempat tinggal sareng padamelan atanapi pengecualian anu mana waé dina kasus anjeun sareng naha anjeun minuhan sarat pikeun ngabulkeunana? Teras kontak Law & More. Law & MorePengacara urang ahli dina bidang imigrasi sareng hukum padamelan, ambéh maranéhanana tiasa leres ngaji kaayaan anjeun sareng nangtoskeun sasarengan sareng anjeun dimana tempat tinggal sareng ijin damel anu cocog sareng kaayaan anjeun sareng kaayaan naon anu anjeun kedah titenan. Naha anjeun badé ngadaptar ijin tinggal atanapi ngatur aplikasi pikeun ijin damel? Malah teras, éta Law & More spesialis senang ngabantosan anjeun.

ngabagikeun
Law & More B.V.