Salaku dunungan, anjeun tiasa nolak ngalaporkeun padamel anjeun gering?

Éta rutin kajantenan yén dunungan gaduh mamang ngeunaan padamelna anu ngalaporkeun panyakitna. Salaku conto, kusabab padamelna sering ngalaporkeun gering dinten Senén atanapi Jumaah atanapi kusabab aya sengketa industri. Naha anjeun kéngingkeun naroskeun laporan panyawat karyawan anjeun sareng nunda mayar pamayaran dugi ditetepkeun yén pagawé éta leres-leres gering? Ieu patarosan penting anu disanghareupan seueur dunungan. Éta ogé masalah anu penting pikeun padamel. Aranjeunna, dina prinsipna, berhak pikeun neraskeun pamayaran upah tanpa aya padamelan anu dilaksanakeun. Dina blog ieu, urang bakal ningali sababaraha conto kaayaan anu anjeun tiasa nolak laporan gering pagawé anjeun atanapi naon anu pangsaéna dilakukeun upami aya keraguan.

gering

Béja panyakit teu acan dilakukeun saluyu sareng aturan prosedur anu berlaku

Sacara umum, hiji pagawé kedah ngalaporkeun panyawat na sacara pribadi sareng lisan ka dunungan. Dunungan teras tiasa naros ka padamel sabaraha lami panyakit diharepkeun tahan sareng, dumasarkeun kana ieu, perjanjian tiasa dilakukeun ngeunaan padamelan supados henteu tetep ngagoler. Upami kontrak padamelan atanapi peraturan sanés anu sanésna ngandung peraturan tambahan ngeunaan ngalaporkeun panyakit, hiji pagawé kedah, dina prinsipna, nuturkeun ogé ieu. Upami hiji padamel henteu taat kana peraturan anu khusus pikeun ngalaporkeun anu gering, ieu tiasa ngagaduhan peran dina patarosan naha anjeun, salaku dunungan, leres-leres nolak laporan gering karyawan anjeun.

Pagawe nyatana henteu gering nyalira, tapi ngalaporkeun gering

Dina sababaraha kasus, pagawé ngalaporkeun gering nalika aranjeunna sorangan henteu leres-leres gering. Salaku conto, anjeun tiasa mikirkeun kaayaan di mana padamel anjeun ngalaporkeun gering kusabab anakna gering sareng anjeunna henteu tiasa ngatur emban. Sacara prinsip, pagawé anjeun henteu gering atanapi henteu sanggup damel. Upami anjeun tiasa sacara gampil nangtoskeun tina penjelasan padamel anjeun yén aya alesan sanésna, salain ti henteu padamelan pagawé nyalira, anu nyegah padamel éta henteu muncul dina damel, anjeun tiasa nolak ngalaporkeun anu gering. Dina kasus sapertos kitu, punten perhatoskeun yén padamel anjeun tiasa kéngingkeun cuti bencana atanapi cuti absén jangka pondok. Penting pisan anjeun leres-leres satuju kana bentuk cuti anu bakal dicandak karyawan anjeun.

Karyawan gering, tapi kagiatan anu biasa masih tiasa dilaksanakeun

Upami padamel anjeun ngalaporkeun gering sareng anjeun tiasa nyimpulkeun tina paguneman yén leres-leres aya panyakit, tapi éta henteu serius upami padamelan biasa henteu tiasa dilaksanakeun, kaayaan rada hésé. Patarosanna teras naha aya anu henteu mampuh pikeun damel. Karyawan ngan ukur kabeurangan pikeun padamelan upami, salaku akibat tina cacat fisik atanapi méntal, anjeunna henteu tiasa deui ngalakukeun padamelan anu sakuduna dilakukeun numutkeun kontrak padamelan. Anjeun tiasa mikirkeun kaayaan di mana padamel anjeun parantos nyabak ankle na, tapi biasana parantos fungsi padamelan. Intina, kumaha ogé, padamel anjeun masih tiasa damel. Dina sababaraha kasus, fasilitas tambahan panginten kedah disayogikeun. Hal anu paling masuk akal pikeun ngalakukeun nyaéta nyieun pasatujuan ngeunaan ieu sareng padamel anjeun. Upami henteu mungkin pikeun ngahontal pasatujuan sareng padamel anjeun ngajaga jabatanana yén anjeunna moal tiasa damel waé, naséhatna nyaéta nampi laporan cuti sakit sareng naroskeun ka dokter perusahaan anjeun atanapi dokter kasihatan sareng kasalametan padamelan langsung pikeun naséhat ngeunaan kasesuaian karyawan anjeun pikeun fungsina nyalira, atanapi pikeun fungsi anu cocog.

Pagawe gering kusabab niat atanapi salah sorangan

Aya ogé kamungkinan kaayaan padamel anjeun gering kusabab niat atanapi kalepatan nyalira. Salaku conto, anjeun tiasa mikirkeun kaayaan di mana padamel anjeun menjalani operasi kosmetik atanapi janten gering akibat tina konsumsi alkohol anu kaleuleuwihi. Hukum nyatakeun yén anjeun, salaku dunungan, henteu wajib nuluykeun mayar gajih upami panyakit disababkeun ku niat ti padamel. Nanging, maksud ieu kedah ditingali hubunganana sareng janten gering, sareng ieu boro-boro bakal kajadian. Malah upami ieu masalahna, hésé pisan pikeun anjeun salaku dunungan pikeun ngabuktikeun ieu. Pikeun dunungan anu mayar langkung ti minimum légal upami aya panyawat (70% tina gajih), wijaksana pikeun kalebetkeun kana kontrak padamelan anu padamelna henteu kéngingkeun bagian tambahan tina gajih nalika gering, upami panyawat disababkeun ku kalepatan karyawan nyalira atanapi ngalalaworakeun.

Pagawe gering kusabab sengketa industri atanapi penilaian kirang

Upami anjeun curiga yén pagawé anjeun ngalaporkeun gering kusabab sengketa industri atanapi, salaku conto, penilaian anu goréng nembé, nyaéta wijaksana pikeun ngabahas ieu sareng padamel anjeun. Upami padamel anjeun henteu kabuka pikeun paguneman, wijaksana pikeun nampi laporan anu gering sareng langsung nelepon dokter perusahaan atanapi dokter kasihatan sareng kasalametan padamelan. Dokter bakal tiasa nganilai naha padamel anjeun atanapi henteu leres-leres henteu pantes pikeun padamel sareng mamatahan anjeun ngeunaan kamungkinan pikeun kéngingkeun padamel anjeun gancang-gancang damel.

Anjeun teu gaduh cekap inpormasi pikeun tiasa nganilai laporan panyawat

Anjeun teu tiasa maksa pagawé pikeun ngumumkeun ngeunaan panyakitna atanapi panyawat éta. Upami padamel anjeun henteu transparan ngeunaan ieu, ieu henteu aya alesan pikeun nolak ngalaporkeun panyakitna. Naon anu anjeun, salaku dunungan, tiasa ngalakukeun bisi éta nyaéta nyauran dokter perusahaan atanapi dokter kasihatan sareng kasalametan padamelan gancang-gancang. Nanging, padamel na wajib kerjasama sareng pamariksaan ku dokter perusahaan atanapi dokter kasihatan sareng kasalametan padamelan sareng nyayogikeun aranjeunna inpormasi anu peryogi (médis). Salaku dunungan, anjeun tiasa naroskeun iraha padamelna tiasa deui damel, iraha sareng kumaha padamelna tiasa dihubungi, naha padamelna masih tiasa ngalakukeun padamelan anu tangtu sareng naha panyakitna parantos disababkeun ku pihak katilu anu tanggung jawab .

Naha anjeun cangcaya kana béja karyawan anjeun ngeunaan panyakit atanapi anjeun henteu yakin kana naha anjeun kedah teras-terasan mayar gajih? Punten taroskeun ka pengacara hukum padamelan Law & More langsung. Ahli hukum urang tiasa nyayogikeun anjeun nasihat anu leres sareng, upami perlu, ngabantosan anjeun dina prosés hukum. 

ngabagikeun
Law & More B.V.