Asosiasi kalawan kapasitas légal kawates

Asosiasi kalawan kapasitas légal kawates

Sacara hukum, asosiasi mangrupikeun badan hukum sareng anggota. Asosiasi dibentuk pikeun tujuan anu khusus, contona, asosiasi olahraga, sareng tiasa ngadamel aturan sorangan. Hukum ngabedakeun antara hiji asosiasi kalawan total kapasitas légal jeung hiji pakait sareng kapasitas légal kawates. Blog ieu ngabahas aspék-aspék penting tina asosiasi kalayan kapasitas hukum anu terbatas, ogé katelah asosiasi informal. Tujuanana nyaéta pikeun ngabantosan pamiarsa ngira-ngira naha ieu mangrupikeun bentuk hukum anu cocog.

Ngadeg

Anjeun teu kedah angkat ka notaris pikeun nyetél asosiasi kalayan kapasitas hukum terbatas. Nanging, kedah aya kalakuan hukum multilateral, anu hartosna sahenteuna dua urang ngadegkeun asosiasi. Salaku pendiri, anjeun tiasa nyusun artikel asosiasi anjeun sareng ngadaptarkeunana. Ieu disebut artikel swasta ngeunaan asosiasi. Beda sareng sababaraha bentuk hukum anu sanés, anjeun teu wajib pikeun ngadaptarkeun artikel asosiasi ieu sareng Kamar Dagang. Tungtungna, hiji asosiasi teu boga modal awal minimum, jadi euweuh modal diperlukeun pikeun ngadegkeun hiji asosiasi.

Aya sababaraha hal anu sahenteuna anjeun kedah kalebet dina artikel pergaulan pribadi:

  1. Ngaran asosiasi.
  2. Kotamadya dimana asosiasi aya.
  3. Tujuan asosiasi.
  4. Kawajiban anggota sareng kumaha kawajiban ieu tiasa ditumpukeun.
  5. Aturan ngeunaan kaanggotaan; kumaha carana jadi anggota jeung saratna.
  6. Métode ngayakeun rapat umum.
  7. Metode pengangkatan sareng pemberhentian direksi.
  8. Tujuan pikeun duit sésana sanggeus pembubaran asosiasi atawa kumaha tujuan nu bakal ditangtukeun.

Undang-undang sareng peraturan ayeuna berlaku upami hiji masalah henteu diatur dina anggaran dasar.

Liability sarta yurisdiksi kawates

Tanggung jawab gumantung kana pendaptaran sareng Kamar Dagang; pendaptaran ieu teu wajib tapi ngawatesan liability. Upami asosiasi kadaptar, prinsipna, asosiasi nanggung jawab, sigana direksi. Upami asosiasi henteu kadaptar, direksi langsung tanggung jawab sacara pribadi.

Sajaba ti éta, direksi ogé langsung tanggung jawab pribadi bisi salah urus. Ieu lumangsung nalika sutradara gagal ngalaksanakeun tugasna leres.

Sababaraha conto salah urus:

  • Salah urus kauangan: gagal nyimpen buku rekening anu leres, gagal nyiapkeun laporan kauangan, atanapi panyalahgunaan dana.
  • Konflik kapentingan: ngagunakeun posisi hiji dina organisasi pikeun kapentingan pribadi, contona, ku awarding kontrak ka kulawarga atawa babaturan.
  • Nyalahgunakeun kakawasaan: nyandak kaputusan anu henteu aya dina kakawasaan sutradara atanapi nyandak kaputusan anu bertentangan sareng kapentingan organisasi.

Kusabab kapasitas hukum anu terbatas, asosiasi ngagaduhan hak anu langkung sakedik sabab asosiasi henteu otorisasi mésér harta atanapi nampi warisan.

Tugas asosiasi

Diréktur hiji asosiasi diwajibkeun ku hukum pikeun nyimpen catetan salami tujuh taun. Sajaba ti éta, sahenteuna hiji rapat anggota kudu dilaksanakeun taunan. Sedengkeun pikeun dewan, upama anggaran dasar teu disebutkeun béda, pangurus paguyuban kudu diwangun saeutikna hiji pupuhu, sekretaris, jeung bendahara.

organ

Dina sagala hal, hiji asosiasi wajib boga dewan. Anggota nunjuk dewan iwal artikel nyadiakeun disebutkeun. Sadaya anggota babarengan ngabentuk badan asosiasi anu paling penting, rapat umum anggota. Anggaran dasar ogé tiasa netepkeun yén bakal aya dewan pangawas; tugas utama badan ieu pikeun ngawas kawijakan dewan jeung kursus umum urusan.

Aspék fiskal

Naha pergaulan nanggungjawaban kana pajak gumantung kana kumaha éta dilaksanakeun. Salaku conto, upami asosiasi mangrupikeun pengusaha pikeun PPN, ngajalankeun usaha, atanapi ngagajikeun karyawan, asosiasi tiasa nyanghareupan pajak.

ciri séjén tina asosiasi liability kawates

  • Database kaanggotaan, ieu ngandung detil anggota asosiasi.
  • Hiji tujuan, hiji asosiasi utamana ngatur kagiatan pikeun anggotana sarta, dina ngalakukeun kitu, teu boga tujuan pikeun nyieun untung.
  • Asosiasi kedah janten hiji dina kerangka hukum. Ieu ngandung harti yén anggota individu teu bisa meta kalawan tujuan nu sarua salaku asosiasi. Contona, hiji anggota individu moal bisa ngumpulkeun duit amal on inisiatif na lamun ngumpulkeun duit amal ieu ogé tujuan umum tina asosiasi. Ieu tiasa ngakibatkeun kabingungan sareng konflik dina organisasi.
  • Asosiasi teu boga modal dibagi jadi saham; hasilna, asosiasi ogé teu boga shareholders.

Numpurkeun asosiasi

Asosiasi diputuskeun ku kaputusan anggota dina rapat umum kaanggotaan. Kaputusan ieu kedah aya dina agenda rapat. Upami teu kitu, éta teu valid.

Asosiasi teu langsung eureun aya; eta teu sagemblengna terminated dugi sadayana hutang jeung kawajiban finansial séjén geus dibayar. Lamun aya aset tetep, prosedur diatur dina artikel swasta ngeunaan asosiasi kudu dituturkeun.

Kaanggotaan tiasa ditungtungan ku:

  • Pupusna anggota, iwal warisan kaanggotaan diijinkeun. Numutkeun anggaran dasar.
  • Terminasi ku anggota anu dimaksud atanapi asosiasi.
  • Expulsion tina kaanggotaan; dewan nyokot kaputusan ieu iwal artikel pakaitna nunjuk badan sejen. Ieu mangrupikeun kalakuan hukum dimana hiji jalma ditulis kaluar tina daptar kaanggotaan.
Law & More