RUU ngeunaan Modérnisasi Kemitraan

Dugi ka ayeuna, Walanda ngagaduhan tilu bentuk kemitraan hukum: kemitraan, kemitraan umum (VOF) sareng kemitraan terbatas (CV). Éta biasana dianggo dina usaha alit sareng sedeng (UKM), séktor pertanian sareng séktor jasa. Katiluna bentuk kemitraan didasarkeun kana panerapan ti taun 1838. Kusabab undang-undang ayeuna dianggap luntur pisan sareng henteu cekap pikeun nyumponan kabutuhan pangusaha sareng para profesional nalika ngeunaan tanggung jawab atanapi kaluarna mitra, a RUU ngeunaan Modérnisasi Kemitraan parantos aya dina méja ti 21 Pébruari 2019. Tujuanana dina tagihanana ieu utamina nyiptakeun skéma anu tiasa diaksés modéren anu ngagampangkeun pangusaha, nawiskeun perlindungan anu pas pikeun tukang kiridit sareng kaamanan pikeun perdagangan.

RUU ngeunaan Modernisasi Gambar Mitra

Naha anjeun pangadeg salah sahiji 231,000 kemitraan di Walanda? Atanapi anjeun ngarencanakeun nyetél kemitraan? Maka wijaksana pikeun niténan RUU ngeunaan Modérnisasi Kemitraan. Sanaon RUU ieu prinsipna bakal diberlaku dina 1 Januari 2021, éta acan acan dipilih di DPR. Upami RUU ngeunaan Modérnisasi Kemitraan, anu ditampi sacara positip salami konsultasi internét, saleresna diadopsi ku Déwan Perwakilan dina bentuk ayeuna, sababaraha hal bakal robih pikeun anjeun salaku pengusaha di masa hareup. Sajumlah parobahan anu diusulkeun penting bakal dibahas dihandap.

Ngabédakeun profési sareng bisnis

Mimiti, tibatan tilu, ngan ukur dua bentuk hukum anu bakal aya dina handapeun kemitraan, nyaéta kemitraan sareng kemitraan terbatas, sareng teu aya bedana deui anu bakal dilakukeun sacara terpisah antara kamitraan sareng VOF. Sajauh ngeunaan nami éta, kemitraan sareng VOF bakal tetep aya, tapi bédana antara aranjeunna bakal ngaleungit. Salaku hasil tina parobihan, bédana anu aya antara profesi sareng bisnis bakal kabur. Upami anjeun hoyong nyetél kamitraan salaku pengusaha, anjeun ayeuna masih kedah ngémutan bentuk hukum anu mana anu anjeun badé pilih, kemitraan atanapi VOF, salaku bagian tina kagiatan anjeun. Barina ogé, ku kerja sama éta aya kerjasama anu aya hubunganana sareng latihan propésional, bari sareng VOF aya operasi bisnis. Profesi biasana ngeunaan profesi mandiri anu kualitas pribadi jalma anu ngalaksanakeun padamelan pusat, sapertos notaris, akuntan, dokter, pengacara. Perusahaan langkung dina lingkup komérsial sareng tujuan utamina nyaéta nguntungkeun. Saatos dilumangsungkeun kana RUU ngeunaan Modérnisasi Kemitraan, pilihan ieu tiasa disingkirkeun.

hutang

Kusabab transisi tina dua ka tilu kemitraan, bédana kontéks tanggung jawab ogé bakal ngaleungit. Dina waktos ayeuna, mitra kemitraan umum ngan ukur tanggung jawab pikeun bagian anu sami, sedengkeun mitra VOF tiasa dipertanggungjawabkeun pikeun jumlah anu lengkep. Salaku hasil tina ngalaksanakeun Undang-Undang ngeunaan Modérnisasi Kemitraan, mitra-mitra (salian ti perusahaan) sadayana bakal babarengan sareng sacara ségal bakal tanggung jawab pikeun jumlah lengkep. Anu hartosna parobihan ageung pikeun "tilas kemitraan umum", contona, akuntan, notaris hukum-sipil atanapi dokter. Nanging, upami hiji tugas khusus dipercayakeun ku pihak sanés ngan ukur ka hiji pasangan, maka tanggungan ogé ngan ukur aya ka pasangan ieu (babarengan sareng perusahaan), kacuali mitra anu sanés.

Salaku pasangan, naha anjeun ngiringan kerjasama saatos Modérasi RUU Kemitraan parantos diterapkeun? Dina kasus éta, salaku hasil tina parobihan, anjeun ngan ukur nanggungjawabkeun kanggo hutang perusahaan anu bakal timbul saatos lebet sareng henteu ogé kanggo hutang anu parantos ditanggung sateuacan anjeun lebet. Naha anjeun badé turun salaku pasangan? Teras anjeun bakal dileupaskeun teu langkung ti lima taun saatos numpurkeun tanggung jawab pikeun kawajiban perusahaan. Saliwatan, anu kiridit mimiti kudu nungtut kamitraan sorangan pikeun hutang anu aya. Ngan upami perusahaan henteu tiasa mayar hutang, anu kiridit tiasa teras ngahiji sareng sababaraha tanggungan para mitra.

Badan hukum, yayasan sareng teraskeun

Dina RUU ngeunaan Modérnisasi Kemitraan, kemitraan salajengna sacara otomatis ditugaskeun badan hukumna nyalira dina kontén amandemen. Kalayan kecap séjén: kemitraan, sapertos NV sareng BV, janten mandiri hak sareng kawajiban. Ieu ngandung harti yén mitra moal aya deui janten masing-masing, tapi sacara babarengan ngagaduhan aset anu janten milik perusahaan gabungan. Perusahaan ogé bakal nampi asét misah sareng aset cair anu henteu dicampurkeun sareng aset pribadi mitra. Ku cara kieu, kemitraan ogé tiasa mandiri janten pamilik harta anu henteu tiasa dipindahkeun ku kontrak disimpulkeun ku nami perusahaan, anu henteu kedah ditandatanganan ku sadaya mitra unggal waktos, sareng tiasa sacara gampang mindahkeun éta nyalira.

Béda sareng NV sareng BV, tagihanana henteu meryogikeun intervensi notaris ku akta notaris atanapi modal awal pikeun ngagabungkeun kemitraan. Ayeuna teu aya kamungkinan légal pikeun nyetél badan hukum tanpa intervensi notaris. Pihak tiasa nyetél kamitraan ku ngalakukeun perjanjian pasatujuan sareng anu sanésna. Bentuk perjanjian éta gratis. Kasepakatan kolaborasi standar gampang dipilari sareng diunduh online. Nanging, pikeun nyingkahan kateupastian sareng prosedur anu mahal di pikahareupeun, disarankeun pikeun miluan pengacara khusus dina bidang perjanjian kerjasama. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan perjanjian kerjasama? Teras taroskeun ka Law & More spesialis.

Salajengna, RUU ngeunaan Modérnisasi Kemitraan ngamungkinkeun para pengusaha pikeun neraskeun perusahaan saatos pasangan anu sanés turun. Kemitraan henteu kedah dibubarkeun heula sareng bakal tetep aya, kacuali disatujuan. Upami kemitraan dibubarkeun, dimungkinkeun pikeun pasangan sésana pikeun neraskeun perusahaan salaku proprietorship tunggal. Pembubaran anu dituluykeun tina kagiatan bakal ngahasilkeun transfer dina judul universal. Dina hal ieu, tagihanana deui henteu meryogikeun akta notaris, tapi meryogikeun patuh kana sarat formal anu diperyogikeun pikeun pangiriman pikeun mindahkeun harta terdaftar.

Pondokna, upami tagihanana diliwatan dina bentuk ayeuna, éta moal ngan ukur langkung gampil pikeun anjeun salaku pengusaha ngamimitian perusahaan dina bentuk kemitraan, tapi ogé pikeun neraskeunana sareng kamungkinan ninggali ku pangsiun. Nanging, dina kontéks panerapan tina RUU ngeunaan Modérnisasi Kemitraan, sababaraha hal anu penting ngeunaan badan hukum atanapi tanggel waler kedah diémutan. Di Law & More urang ngartos yén ku panerapan anyar ieu dina jalan masih aya seueur patarosan sareng kateupastian ngeunaan parobihan éta. Naha anjeun hoyong terang naon asupna RUU Mitra Modernisasi pikeun perusahaan anjeun? Atan naha anjeun hoyong tetep terang ngeunaan tagihan ieu sareng kamajuan hukum anu sanés dina bidang hukum perusahaan? Teras kontak Law & More. Ahli hukum urang ahli dina hukum perusahaan sareng nyandak pendekatan pribadi. Aranjeunna bagja masihan anjeun inpormasi atanapi naséhat salajengna!

ngabagikeun
Law & More B.V.