Bullying di tempat damel

Bullying di tempat gawe leuwih umum tibatan harepan. Naha ngalalaworakeun, nyiksa, pangaluaran atanapi ugutan, salah saurang sapuluh jalma ngalaman buli struktural ti kolega atanapi eksekutif. Atanapi akibat tina buli tina pagawéan tiasa diturunkeun. Barina ogé, buli di pagawean henteu ngan ukur nyéwa majikan pikeun opat juta poé tambahan tina absenteeism per taun sareng salapan ratus juta euro dina bayaran pamayaran anu mayar liwat absenteeisme, tapi ogé nyababkeun keluhan fisik sareng mental. Janten, bullying di tempat damel mangrupikeun masalah anu serius. Éta sababna penting pisan pikeun padamelan sareng dunungan pikeun ngalakukeun dina tahap awal. Saha tiasa atanapi kedah ngalakukeun tindakan gumantung kana kerangka hukum dimana bullying damel tiasa diperhatoskeun.

Bullying di tempat damel

Mimiti, premanisme nalika damel tiasa diklasifikasikeun salaku beban padamelan psikologis dina hartos tina Act of Working Conditions Act. Dina undang-undang ieu, dunungan ngagaduhan tugas pikeun ngudag kabijakan anu ditujukeun pikeun nyiptakeun kaayaan kerja anu pangsaéna sareng nyegah sareng ngawatesan bentuk pajak tenaga kerja ieu. Cara ieu kedah dilakukeun ku dunungan langkung dijelaskeun dina artikel 2.15 tina Kaputusan Kaayaan Kerja. Ieu perkawis anu disebat inventaris sareng evaluasi résiko (RI&E). Sakuduna mah ngan ukur masihan wawasan kana sadaya résiko anu tiasa timbul dina perusahaan. RI&E ogé kedah ngandung rencana aksi dimana tindakan anu aya hubunganana sareng résiko anu dicirikeun, sapertos beban kerja psikologis, kalebet. Naha pagawé henteu tiasa ningali RI&E atanapi nyaéta RI&E kumargi kitu kabijakan dina perusahaan ngan saukur leungit? Maka dunungan ngalanggar Undang-Undang Kaayaan Kerja. Dina kasus éta, pagawé tiasa ngalaporkeun ka SZW Inspection Service, anu ngalaksanakeun Undang-Undang Kaayaan Kerja. Upami panilitian nunjukkeun yén dunungan henteu acan matuh kana kawajibanna dina Undang-Undang Kaayaan Kerja, Inspektorat SZW tiasa maksa denda administrasi ka dunungan atanapi bahkan nyusun laporan resmi, anu ngamungkinkeun pikeun ngalakukeun panyilidikan kriminal.

Salaku tambahan, premanisme dina damel ogé aya hubunganana sareng kontéks anu langkung umum tina Pasal 7: 658 tina Kodeu Sipil Walanda. Barina ogé, tulisan ieu ogé aya hubunganana sareng tugas dununganana pikeun ngurus lingkungan padamel anu aman sareng netepkeun yén dina kontéks ieu dunungan kedah nyayogikeun langkah-langkah sareng pitunjuk anu diperyogikeun alesan pikeun nyegah padamelna tina ngalaman karusakan. Jelas, premanisme nalika damel tiasa nyababkeun karusakan fisik atanapi psikologis. Dina pengertian ieu, dunungan ogé kedah nyegah penganiayaan di tempat damel, mastikeun yén beban padamelan psikososial henteu teuing tinggi sareng mastikeun yén premanisme gancang-gancang ditolak. Upami dunungan gagal ngalakukeunana sareng padamelna ngalaman karusakan akibatna, dunungan tindakan sabalikna tina padamelan padamelan anu saé sapertos anu dimaksud dina Bagéan 7: 658 tina Kodeu Sipil Walanda. Dina kasus éta, pagawé tiasa nanggungjawaban dunungan. Upami dunungan teras gagal nunjukkeun yén anjeunna parantos ngalaksanakeun tugasna jaga atanapi karusakan mangrupikeun akibat tina niat atanapi teu dihaja dina padamel, anjeunna tanggel walerna sareng kedah mayar karusakan akibat premanisme nalika damel ka padamel. .

Sanaos dibayangkeun yén buli di tempat kerja henteu tiasa dicegah sacara prakték, dunungan saéngga tiasa dipiharep tiasa nyandak tindakan anu lumayan pikeun nyegah masukan sabisa-gancang atanapi pikeun merangan éta-gancang. Dina artos ieu, sapertos, wijaksana pikeun dunungan pikeun milih penasihat rahasia, nyetél prosedur keluhan sareng aktip nginpokeun karyawan ngeunaan buli sareng tindakan ngalawan éta. Ukuran paling jauh dina masalah ieu nyaeta pembuangan. Ukuran ieu tiasa dianggo sanés ngan ukur ku dunungan, tapi ogé ku padamel. Leungit, nyandak éta, pasti ku para karyawan nyalira, henteu salawasna bijaksana. Dina kasus éta, para karyawan henteu ngan ukur hakna pikeun mayar pamayaran, tapi ogé hak pikeun kauntungan pangangguran. Dupi ieu léngkah anu dilakukeun ku dunungan? Teras aya kasempetan anu saé pikeun ngabubarkeun kaputusan éta ku karyawan.

At Law & More, urang ngartos yén buli gaw tiasa gaduh dampak anu ageung pikeun dunungan sareng karyawan. Kusabab kitu urang ngagunakeun pendekatan pribadi. Naha anjeun pangusaha sareng anjeun badé terang persis kumaha nyegah atanapi ngawatesan buli di gaw? Naha anjeun salaku padamelan kedah ngurus buli di tempat damel sareng anjeun badé terang naon anu anjeun tiasa lakukeun ngeunaan éta? Atanapi anjeun aya patalékan sanés dina daérah ieu? Punten wartosan Law & More. Urang bakal damel sareng anjeun kanggo nangtukeun léngkah-léngkah anu saé (turutan-up) dina hal anjeun. Pengacara kami ahli dina widang hukum pagawean sareng seneng mikeun nasihat atanapi bantosan, kalebet dina cara ngagawe hukum.

ngabagikeun