Bullying di tempat damel

Bullying di tempat gawe leuwih umum tibatan harepan. Naha ngalalaworakeun, nyiksa, pangaluaran atanapi ugutan, salah saurang sapuluh jalma ngalaman buli struktural ti kolega atanapi eksekutif. Atanapi akibat tina buli tina pagawéan tiasa diturunkeun. Barina ogé, buli di pagawean henteu ngan ukur nyéwa majikan pikeun opat juta poé tambahan tina absenteeism per taun sareng salapan ratus juta euro dina bayaran pamayaran anu mayar liwat absenteeisme, tapi ogé nyababkeun keluhan fisik sareng mental. Janten, bullying di tempat damel mangrupikeun masalah anu serius. Éta sababna penting pisan pikeun padamelan sareng dunungan pikeun ngalakukeun dina tahap awal. Saha tiasa atanapi kedah ngalakukeun tindakan gumantung kana kerangka hukum dimana bullying damel tiasa diperhatoskeun.

Bullying di tempat damel

Mimiti, kaget di tempat damel tiasa diklasifikasikeun salaku beban psikologis anu sanés artos dina Kaayaan Makarya. Dina hukum ieu, dunungan ngagaduhan kawajiban ngudag kabijakan anu tujuanana pikeun nyiptakeun kaayaan kerja anu pangsaéna sareng nyegah sareng ngawatesan bentuk pajeg tanaga gawé ieu. Cara ieu kedah dilakukeun ku dunungan anu langkung dijéntrékeun dina tulisan 2.15 tina Peraturan Syarat Gawé. Ieu masalah disebut anu disebut inventory and evaluasi (RI&E). Éta henteu ngan ukur tiasa masihan wawasan kana sagala résiko anu tiasa timbul dina perusahaan. RI&E ogé kedah gaduh rencana aksi anu ukuran anu berhubungan sareng résiko anu dicirikeun, sapertos beban psikologis, kalebet. Naha karyawan teu tiasa ningali RI&E atanapi RI&E sareng ku sabab éta kabijakan dina perusahaan teu leungit? Maka dunungan éta ngalanggar UU Kaayaan Makarya. Dina kasus éta, karyawan tiasa lapor ka Pamariksaan SZW, anu ngalaksanakeun Act Kaayaan Makarya. Upami panalungtikan nunjukkeun yén dunungan teu acan nurut kana kawajibanna dina UU Kondisi Makarya, Inspektorat SZW tiasa nimbulkeun denda administrasi ka dunungan atanapi malah nyerat laporan resmi, anu ngamungkinkeun pikeun ngalaksanakeun peneliti pidana.

Salaku tambahan, buli di tempat kerja ogé relevan dina kontéks umum ngeunaan Pasal 7: 658 tina Kode Sipil Walanda. Barina ogé, tulisan ieu ogé nyaritakeun tugas padamelan pikeun ngurus lingkungan kerja anu aman sareng nyatakeun yén dina kontéks ieu dunungan kedah nyayogikeun ukuran sareng petunjuk anu sacara alesan perlu pikeun nyegah karyawan tina karusakan tina sangsara. Jelas, buli di tempat gawé tiasa ngakibatkeun karuksakan fisik atanapi psikologis. Ku cara ieu, dunungan kedah ogé nyegah buli di tempat kerja, mastikeun yén beban kerja psikososial henteu luhur teuing sareng mastikeun yén buli lirén dina pas. Upami dunungan gagal pikeun ngalakukeunana sareng karyawan cilaka hasilna, juragan nindakkeun sabalikna dina prakték padamelan anu saé sakumaha anu disebut dina Bagéan 7: 658 tina Kode Sipil Walanda. Dina kasus éta, karyawan tiasa nahan dunungan anu nanggung jawab. Upami dunungan éta gagal nunjukkeun yén anjeunna parantos ngalaksanakeun tugas na ngurus atanapi anu ngaruksak mangrupikeun hasil tina niat atanapi ngahaja sacara ati dina karyawan, anjeunna tanggung jawab sareng kedah mayar karusakan anu balukar tina buli di pagawé ka karyawan .

Sanaos dibayangkeun yén buli di tempat kerja henteu tiasa dicegah sacara prakték, dunungan saéngga tiasa dipiharep tiasa nyandak tindakan anu lumayan pikeun nyegah masukan sabisa-gancang atanapi pikeun merangan éta-gancang. Dina artos ieu, sapertos, wijaksana pikeun dunungan pikeun milih penasihat rahasia, nyetél prosedur keluhan sareng aktip nginpokeun karyawan ngeunaan buli sareng tindakan ngalawan éta. Ukuran paling jauh dina masalah ieu nyaeta pembuangan. Ukuran ieu tiasa dianggo sanés ngan ukur ku dunungan, tapi ogé ku padamel. Leungit, nyandak éta, pasti ku para karyawan nyalira, henteu salawasna bijaksana. Dina kasus éta, para karyawan henteu ngan ukur hakna pikeun mayar pamayaran, tapi ogé hak pikeun kauntungan pangangguran. Dupi ieu léngkah anu dilakukeun ku dunungan? Teras aya kasempetan anu saé pikeun ngabubarkeun kaputusan éta ku karyawan.

At Law & More, urang ngartos yén buli gaw tiasa gaduh dampak anu ageung pikeun dunungan sareng karyawan. Kusabab kitu urang ngagunakeun pendekatan pribadi. Naha anjeun pangusaha sareng anjeun badé terang persis kumaha nyegah atanapi ngawatesan buli di gaw? Naha anjeun salaku padamelan kedah ngurus buli di tempat damel sareng anjeun badé terang naon anu anjeun tiasa lakukeun ngeunaan éta? Atanapi anjeun aya patalékan sanés dina daérah ieu? Punten wartosan Law & More. Urang bakal damel sareng anjeun kanggo nangtukeun léngkah-léngkah anu saé (turutan-up) dina hal anjeun. Pengacara kami ahli dina widang hukum pagawean sareng seneng mikeun nasihat atanapi bantosan, kalebet dina cara ngagawe hukum.

ngabagikeun