Naha anjeun tiasa ngadaptar perusahaan di alamat kantor virtual?

Pertanyaan umum di antara pangusaha nyaéta naha anjeun tiasa ngadaptar perusahaan di alamat kantor virtual. Dina béja anjeun sering maca ngeunaan perusahaan asing nganggo alamat pos di Walanda. Ngagaduhan kotak perusahaan PO anu gaduh éta kaunggulan. Mayoritas pangusaha terang yén kamungkinan ieu nyampak, tapi kumaha anjeun ngatur éta sareng sarat mana anu kedah dicumponan, masih teu pati jelas ku seueur. Éta sadayana dimimitian ku pendaptaran di Kamar Dagang. Mungkin tiasa ngadaptar bisnis anjeun sanajan anjeun cicing di luar negeri. Nanging, aya pamundut utama: perusahaan anjeun kedah gaduh alamat kunjungan walanda atanapi kagiatan bisnis perusahaan anjeun kedah lumangsung di Belanda.

Bisa-anjeun-ngadaptar-a-perusahaan-di-a-virtual-office-alamat

Syarat hukum wéb

Salaku pamilik toko wéb anjeun gaduh kawajiban hukum ka palanggan. Wajib ngagaduhan kabijakan pamulangan, anjeun kedah tiasa didamel pikeun patarosan palanggan, anjeun tanggungan jaminan na anjeun diperyogikeun nawiskeun sahenteuna hiji pilihan saatos mayar. Dina hal pameseran konsumen, paménta ogé yén konsumén henteu kedah mayar langkung ti 50% jumlah pameseran sateuacanna. Pasti éta diijinkeun, upami konsumen ngalakukeun ieu sacara sukarela, pikeun mayar pinuh tapi pangecér (wéb) henteu kénging maksa. Paménta ieu ngan ukur diterapkeun nalika anjeun mésér produk, pikeun jasa, dibutuhkeun sateuacanna.

Naha nyebut alamat wajib?

Lokasi inpormasi kontak kedah dipanggihan sareng logis jelas dina webshop. Alesan di tukangeun ieu nyaéta yén nasabah ngagaduhan hak terang saha anjeunna ngalaksanakeun usaha. Syarat ieu dirojong ku hukum na ku kituna wajib pikeun unggal wéb.

Inpormasi kontak diwangun ku tilu bagian:

  • Identitas perusahaan
  • Rincian kontak perusahaan
  • Alamat geografis perusahaan.

Idéntitas perusahaan hartosna detil pendaptaran perusahaan sapertos nomer Kamar Dagang, nomer PPN sareng nami perusahaan. Detil kontak mangrupikeun data anu tiasa dianggo ku pangguna pikeun ngahubungi webshop. Alamat géograpis disebut salaku alamat anu perusahaan ngalakukeun bisnis na. Alamat geografis kedah janten alamat anu tiasa dikunjungi sareng sanés alamat PO Box. Di seueur toko wéb alit, nyaéta alamat kontak anu sami sareng alamat géograpis. Éta tiasa sesah sasuai sareng sarat pikeun nyayogikeun detil kontak. Di dieu di handap ieu anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan kumaha anjeun masih tiasa nyumponan sarat ieu.

Alamat maya

Upami anjeun henteu hoyong atanapi henteu tiasa masihan alamat anu tiasa didatangan dina wéb anjeun, anjeun tiasa nganggo alamat kantor virtual. Alamat ieu ogé tiasa diatur ku organisasi anu anjeun mayar séwa. Organisasi jenis ieu ogé ngagaduhan sababaraha jasa sapertos ngalacak sareng neraskeun barang-barang pos. Ngagaduhan alamat Walanda saé pikeun kapercayaan anu datang ti toko wéb anjeun.

Kanggo saha?

Anjeun peryogi alamat alamat virtual pikeun sababaraha alesan. Alamat kantor maya biasana pikeun:

  • Jalma-jalma anu usaha di imah; anu hoyong ngajaga bisnis sareng hirup pribadi misahkeun.
  • Jalma anu usaha bisnis di luar negeri, tapi ogé anu nyoba ngajaga kantor di Walanda;
  • Jalma sareng perusahaan di Walanda, anu hoyong ngagaduhan kantor virtual.

Dina kaayaan anu tangtu, alamat virtual tiasa didaptarkeun di Kamar Dagang.

Pendaptaran di Kamar Dagang

Salila prosés aplikasi salah sahiji atanapi langkung cabang perusahaan anjeun bakal kadaptar. Dina prosés ieu duanana alamat pos sareng alamat kunjungan bakal kadaptar. Alamat kunjungan ngan bakal dilarapkeun upami anjeun tiasa ngabuktikeun yén cabang anjeun ayana di dinya. Ieu tiasa diverifikasi ku arti kontrak sewa. Ieu ogé dilarapkeun upami perusahaan anjeun lokasina di pusat bisnis. Upami perjanjian nyéwa nunjukkeun yén anjeun nyéwa nyewa kantor (rohangan) sacara permanén, anjeun tiasa ngadaptarkeun ieu salaku alamat kunjungan anjeun dina ngadaptarkeun Trade. Gaduhan alamat nyéwa permanén sanés hartosna anjeun kedah tetep aya, tapi anjeun kedah ngagaduhan kamampuan pikeun hadir ayeuna upami diperyogikeun. Salaku conto, upami anjeun nyéwa méja atanapi kantor kanggo dua jam saminggu, cekap henteu nyayogikeun syarat pikeun pendaptaran perusahaan anjeun.

Pikeun ngadaptar perusahaan, anjeun kedah ngagaduhan sababaraha dokumen anu sayogi:

  • Bentuk pendaptaran di KKT;
  • Sewa anu ditandatanganan, - mésér, - atanapi ngajakan kontrak ti alamat Belanda anu didatangan;
  • Salin anu tos disahkeun ka bukti idéntitas valid (anjeun tiasa ngatur ieu sareng KBRI Walanda atanapi notaris);
  • Ékstrak asli atanapi salinan anu sah tina daptar pendudukan kotamadya asing anu anjeun tinggal, atanapi dokumen sanésna ti organisasi resmi anu nyatakeun alamat deungeun anjeun.

Peraturan Kamar Dagang ngeunaan 'Kantor Virtual'

Dina taun-taun ayeuna parantos diperhatoskeun yén kantor virtual mangrupikeun kantor dimana ayana perusahaan tapi dimana padamelan saleresna henteu dilaksanakeun. Sababaraha taun ka pengker, Kamar Dagang ngarobih aturan pikeun kantor virtual. Baheula biasa pikeun perusahaan anu disebut 'Ghost' pikeun ngabéréskeun usahana di alamat kantor virtual. Pikeun nyegah kagiatan ilegal, Kamar Dagang mariksa naha perusahaan-perusahaan éta ngagaduhan kantor virtual anu ogé ngalaksanakeun kagiatanana tina alamat anu sami ieu. Kamar Dagang nyebut prakték bisnis sustainable ieu. Ieu henteu hartosna yén pangusaha anu ngagaduhan kantor maya ogé kedah kedah aya di dinya, tapi éta hartosna aranjeunna kedah ngagaduhan kamampuan pikeun sacara permanen aya nalika diperyogikeun.

Upami anjeun gaduh patarosan ngeunaan blog ieu atanapi upami anjeun gaduh kasusah sareng KADIN, punten wartosan pengacara anu Law & More. Urang bakal ngajawab patarosan anjeun sareng masihan bantosan hukum upami diperyogikeun.

ngabagikeun