Parobihan pajak perpindahan: pemula sareng investor merhatoskeun!

2021 mangrupikeun taun dimana sababaraha hal bakal robih dina bidang panerapan sareng peraturan. Ieu ogé hal ngeunaan mindahkeun pajak. Tanggal 12 Nopémber 2020, Déwan Perwakilan Rakyat nyatujuan tagihan pikeun nyaluyukeun pajak perpindahan. Tujuan tina RUU ieu nyaéta ningkatkeun posisi pemula di pasar perumahan anu aya hubunganana sareng investor, sabab investor sering teuing gancang kalayan ngagaleuh bumi, khususna di kota-kota (langkung ageung). Hal ieu ngajantenkeun beuki hésé pikeun pamula pikeun mésér bumi. Anjeun tiasa maca dina blog ieu anu perobihan bakal dilarapkeun pikeun duanana kategori ti 1 Januari 2021 sareng naon anu anjeun kedah perhatoskeun salaku hasilna.

Parobihan pajak perpindahan: pemula sareng investor merhatoskeun! Gambar

Dua ukuran

Dina raraga ngawujudkeun tujuan anu ditétélakeun di luhur tina RUU, dua parobihan, atanapi sahenteuna langkah-langkahna, bakal diwanohkeun dina bidang pajak perpindahan ti taun 2021. Dipiharep yén ieu bakal nambahan jumlah transaksi perumahan ku pembeli anu mimiti sareng ngirangan transaksi perumahan ku investor.

Ukuran munggaran dina kontéks ieu dilarapkeun ka pamula sareng, singgetna, ngabebaskeun pajak perpindahan. Kalayan kecap séjén, anu ngamimitian henteu kedah mayar pajak perpindahan ti tanggal 1 Januari 2021, janten pamiésan bumi janten langkung mirah pikeun aranjeunna. Salaku hasil tina dibébaskeun, total biaya anu aya hubunganana sareng pameseran bumi, gumantung kana kanaékan nilai bumi, memang bakal ngirangan. Punten perhatoskeun: pengecualianna nyaéta sakali sareng harga bumi tiasa henteu langkung ti € 400,000 ti tanggal 1 April 2021. Salaku tambahan, pengecualian éta ngan ukur berlaku nalika pamindahan hak milik lumangsung di notaris hukum-sipil dina atanapi saatos 1 Januari 2021 sareng momen nandatanganan perjanjian jual beuli henteu ditangtoskeun.

Ukuran sanésna patalina sareng investor sareng hartosna yén akuisisi na bakal ditagih pajak dina tingkat umum anu langkung luhur ti 1 Januari 2021. Laju ieu bakal naék tina 6% dugi ka 8% dina tanggal anu disebatkeun. Beda sareng anu ngamimitian, maka janten langkung mahal pikeun investor kanggo mésér bumi. Pikeun aranjeunna, total biaya anu aya hubunganana sareng pameseran bumi bakal ningkat salaku akibat tina naékna tingkat pajak penjualan. Saliwatan, tingkat ieu henteu ngan ukur ngajegkeun akuisisi non-hunian, kalebet tempat bisnis, tapi ogé akuisisi tempat cicing anu moal dianggo atanapi ngan ukur samentawis dianggo salaku padumukan utama. Dina kontéks ieu, numutkeun nota panjelasan pikeun tagihanana pikeun nyaluyukeun pajak perpindahan, pertimbangkeun, contona, tempat liburan, bumi anu dibeli kolot pikeun anakna sareng imah anu henteu dibeli ku jalma alami, tapi sacara sah jalma sapertos perusahaan perumahan.

Starter atanapi investor?

Tapi ukuran naon anu anjeun kedah émut? Kalayan kecap séjén, naha anjeun ngamimitian atanapi investor? Naha batur saleresna lebet ka pasar perumahan anu didamel ku anu pertama kalina sareng henteu kantos kénging bumi sateuacanna, tiasa dianggap salaku titik awal pikeun ngajawab patarosan ieu. Nanging, saha anu mumpuni pikeun pengecualian starter sareng saha naékna tingkat pajeg omzet diterapkeun, henteu ditangtoskeun dumasar kana kriteria ieu. Henteu janten masalah pikeun pembebasan naha anjeun salaku anu mésér parantos gaduh bumi sateuacanna. Kalayan kecap séjén, imah éta henteu kedah janten bumi anu mimiti diilikan ku anjeun anu tiasa kéngingkeun pengecualian éta.

Tagihan pikeun pangaturan pajeg transfer nganggo titik awal anu lengkep. Naha anjeun tiasa diklasifikasikeun salaku starter sahingga tiasa kasempetan dibebaskeun starter gumantung kana tilu kriteria kumulatif. Kriteria na sapertos kieu:

  • Umur anu kéngingkeun. Pikeun dianggap ngamimitian, anjeun kedah yuswa antara 18 sareng 35 taun. Batas luhur 35 dianggo dina tagihanana kusabab panilitian AFM parantos nunjukkeun yén rata-rata langkung sesah pikeun nanggung biaya pikeun anu mésér dina yuswa anu langkung handap tina 35 taun. Salaku tambahan, pikeun panerapan pengecualian kalayan wates anu langkung handap 18 taun, sarat yén anjeun parantos yuswa dilarapkeun. Tujuan tina wates anu handap ieu nyaéta pikeun nyegah panggunaan anu teu leres tina pambébasan awal: moal mungkin pikeun perwakilan hukum nganggo pengecualian nalika mésér bumi dina nami budak leutik. Salajengna, watesan umur kedah dilarapkeun per acquirer, bahkan upami hiji imah diala ku sababaraha pamilik babarengan. Upami salah sahiji anu kéngingkeun langkung lami ti 15 taun, ieu dilarapkeun ka anu mésér ieu: moal aya pengecualian nyalira.
  • Anu kéngingkeun saacanna henteu nerapkeun pengecualian ieu. Sakumaha didadarkeun, pembébasan anu ngamimitian ngan ukur dianggo sakali. Pikeun mastikeun yén aturan ieu henteu dilanggar, anjeun kedah nyatakeun sacara jelas, pageuh sareng tanpa aya tulisan dina tulisan yén anjeun henteu kantos nerapkeun pengecualian ngamimitian. Pernyataan tertulis ieu teras kedah dikintunkeun ka notaris hukum-sipil pikeun ngamangpaatkeun pembébasan tina pajak perpindahan. Sacara prinsip, notaris hukum-sipil tiasa ngandelkeun pernyataan tulisan ieu, kacuali anjeunna terang yén pernyataan ieu parantos dikaluarkeun sacara teu leres. Upami némbongan saatos anjeun salaku anu kéngingkeun parantos nerapkeun pengecualian tadi sanaos pernyataan anu dikaluarkeun, penilaian tambahan bakal dilakukeun.
  • Pamakéan imah sanés samentawis salaku tempat cicing poko ku anu ngagaduhan. Kalayan kecap sanésna, ruang lingkup pembébasan para pamula diwatesan pikeun anu kéngingkeun anu saleresna bakal cicing di bumi. Ngeunaan kaayaan ieu, anjeun ogé kedah janten anu kéngingkeun nyatakeun sacara tinulis sacara jelas, pageuh sareng tanpa wasepan yén bumi bakal dianggo sanés samentawis sareng salaku padumukan utama, ogé nyungkeun pernyataan tulisan ieu ka notaris hukum-sipil sateuacan akuisisi upami akuisisi ngaliwat anjeunna. Anggo samentawis hartosna, contona, nyéwaan bumi atanapi panggunaanna salaku tempat liburan. Sedengkeun tempat cicing utama kalebet pendaptaran sareng jamaah sareng ngawangun kahirupan di ditu (kalebet kagiatan olahraga, sakola, tempat ibadah, ngurus budak, babaturan, kulawarga). Upami, salaku anu kéngingkeun, anjeun moal nganggo bumi énggal salaku tempat cicing utama anjeun atanapi ngan samentawis ti 1 Januari 2021, anjeun masih bakal dikenakan pajak dina tingkat umum 8%.

Peniléyan kriteria ieu, sahingga waleran kana patarosan naha anjeun cocog pikeun panerapan pengecualian, lumangsung nalika bumi kaala. Langkung khususna, ieu waktos nalika akta penjualan disusun dina notaris. Langsung sateuacan dijalankeunnana akta notaris, pernyataan anu ditulis ngeunaan kaayaan kadua sareng katilu ogé kedah dikintunkeun ka notaris. Momen dimana perjanjian perjanjian ditandatanganan henteu aya hubunganana sareng masalah pernyataan tertulis, sapertos anu sanésna pikeun pembebasan dibebaskeun para pamula.

Mésér bumi mangrupikeun léngkah penting pikeun anu ngamimitian sareng anu nanem modal. Naha anjeun hoyong terang kategori mana anu anjeun lebet sareng ukuran mana anu anjeun kedah perhatoskeun ti 2021? Atanapi anjeun peryogi bantosan dina ngadamel pernyataan anu diperyogikeun pikeun pengecualian? Teras kontak Law & More. Pengacara kami ahli dina perumahan sareng hukum kontrak sareng seneng nyayogikeun anjeun bantosan sareng naséhat. Ahli hukum urang ogé bakal senang ngabantosan anjeun dina prosés tindak lanjut, contona nalika nyusun atanapi mariksa kontrak pamésér.

ngabagikeun