Ngarobih nami heula

Sacara prinsipna, kolotna bébas milih hiji atanapi langkung ngaran mimiti pikeun barudakna. Nanging, dina tungtungna anjeun moal meunang wareg ku nami anu dipilih heula. Naha anjeun hoyong ngarobih nami kahiji anjeun atanapi éta murangkalih anjeun? Teras anjeun kedah ngawas kana sababaraha hal anu penting. Barina ogé, parobahan ngaran kahiji sanés “saukur” mungkin.

Ngarobih nami heula

Mimiti, anjeun peryogi alesan anu leres pikeun ngarobih nami kahiji, sapertos:

  • Nyoko atanapi naturalization. Hasilna, anjeun tiasa siap pikeun ngamimitian seger anu anjeun badé ngajauhkeun diri anjeun ti baheula atanapi saatos program integrasi tina kabaratan masarakat sadérék anu nami anyar anu munggaran.
  • Ganti jender. Sacara prinsip, alesan ieu nyarios pikeun sorangan. Barina ogé, éta cukup dibayangkeun yén nami anjeun munggaran salaku hasilna henteu deui cocog sareng jalmi atanapi gender sareng peryogi parobihan.
  • Anjeun ogé meureun hoyong ngajauhkeun diri anjeun tina iman sareng anjeun janten ganti nami pangibadah tipikal anjeun. Sabalikna, pastina tiasa ogé yén ku nyandak nami agama khas anjeun badé nguatkeun hubungan sareng agama anjeun.
  • Bullying atanapi diskriminasi. Tungtungna, tiasa waé ngaran anjeun atanapi anak anjeun, kusabab éjahanna, nyababkeun asosiasi anu goréng atanapi henteu biasa sabab aya kana wétan.

Dina kasus anu disebatkeun, anu nami panginten anu béda pasti bakal nawiskeun solusi. Salaku tambahan, nami anu munggaran pasti henteu pantes sareng ngandung kecap sumpah atanapi sami sareng nami kulawarga anu parantos aya, upami ieu ogé nami anu normal.

Naha anjeun ngagaduhan alesan anu sah, sareng anjeun badé ngarobih nami kahiji anjeun atanapi éta murangkalih anjeun? Teras anjeun peryogi pengacara. Pengacara bakal ngirim surat ka pengadilan atas nama anjeun naros pikeun nami anu béda. Surat sapertos ieu ogé disebat aplikasi. Pikeun tujuan ieu, anjeun kedah nyayogikeun pengacara anjeun sareng dokumén anu dipikabutuh, sapertos salinan paspor, salinan otentik sertipikat kalahiran sareng ekstrak BRP asli.

Prosedur di pengadilan biasana lumangsung dina tulisan sareng anjeun henteu kedah muncul di pengadilan. Nanging, pamariksaan dimungkinkeun upami, sanggeus maca aplikasi, hakim butuh seueur inpormasi pikeun mutuskeun, pihak anu kataji, contona salah saurang kolot, henteu satuju kana pamundut atanapi upami pangadilan ningali alesan anu sanés.

Pangadilan ogé biasana ngirimkeun kaputusan dina tulisan. Waktosna antara aplikasi sareng pengadilan nyaéta ngalaksanakeun kira-kira 1-2 bulan. Upami pangadilan masihan pamundut anjeun, pangadilan bakal masihan nami anu anyar pikeun kotamadya dimana anjeun atanapi anak anjeun kadaptar. Saatos kaputusan anu positif ku pengadilan, kotamadya biasana ngagaduhan 8 minggu pikeun ngarobih nami anu munggaran dina database rékaman pribadi kotamadya (GBA), sateuacan anjeun tiasa ngalamar dokumen idéntitas anyar atanapi lisénsi nyetir nganggo nami énggal.

Pengadilan ogé tiasa ngahontal kaputusan anu béda sareng nolak pamundut anjeun upami pangadilan nganggap yén teu aya alesan anu cukup pikeun ngarobih nami pangpayunna atanapi tina murangkalih anjeun. Dina kasus éta, anjeun tiasa ngadangukeun pengadilan anu langkung luhur dina tilu bulan. Upami anjeun ogé teu satuju sareng kaputusan pangadilan banding, dina waktu 3 bulan anjeun tiasa naros ka Mahkamah Agung dina pembunuhan ngabatalkeun kaputusan pangadilan banding. Anjeun kedah dibantosan ku pengacara dina boh ngarayu sareng kasép.

Naha anjeun badé ngarobih nami kahiji anjeun atanapi éta murangkalih anjeun? Punten wartosan Law & More. di Law & More urang ngartos yén parobihan tiasa gaduh seueur alesan sareng alesan beda-beda pikeun unggal jalma. Kusabab kitu urang ngagunakeun pendekatan pribadi. Pengacara kami teu ngan ukur tiasa mikeun anjeun pitunjuk, tapi ogé ngabantosan anjeun aplikasi pikeun ngarobih nami anu munggaran atanapi bantosan salami cara hukum.

ngabagikeun