Daptar pariksa file tanaga AVG

Daptar pariksa file tanaga AVG

Salaku dunungan, penting pikeun nyimpen data karyawan anjeun leres. Dina ngalakukeun kitu, anjeun wajib ngajaga rékaman tanaga data pribadi karyawan. Nalika nyimpen data sapertos kitu, Undang-undang Privasi Peraturan Perlindungan Data Umum (AVG) sareng Undang-undang Palaksanaan Peraturan Perlindungan Data Umum (UAVG) kedah dipertimbangkeun. AVG maksakeun kawajiban ka dunungan anu aya hubunganana sareng ngolah data pribadi. Ngaliwatan Daptar pariksa ieu, anjeun bakal terang naha file tanaga anjeun sasuai jeung sarat.

  1. Data naon anu tiasa diolah dina file personel?

Aturan utama anu dituturkeun nyaéta ngan ukur data anu dipikabutuh pikeun tujuan file tanaga tiasa kalebet: kinerja anu leres tina kontrak padamelan sareng karyawan.

Dina naon waé, data pribadi 'biasa' bakal disimpen sapertos:

  • Ngaran;
  • Alamat;
  • Tanggal lahir;
  • Salinan paspor / kartu idéntitas;
  • Nomer BSN
  • Kontrak padamelan anu ditandatanganan kalebet syarat sareng kaayaan padamelan sareng lampiran;
  • Data kinerja sareng pamekaran karyawan, sapertos laporan pangajen.

Dunungan bisa milih rék dilegakeun file tanaga pikeun ngawengku data lianna kayaning catetan pribadi tina dunungan, rékaman absenteeism, keluhan, warnings, rékaman wawancara jeung sajabana.

Salaku dunungan, hal anu penting pikeun ngapdet data ieu rutin pikeun ngudag correctness jeung akurasi dina hubungan perioda ingetan légal.

  1. Iraha data pribadi 'biasa' tiasa diolah dina file tanaga?

Hiji dunungan kudu mertimbangkeun iraha jeung naon 'biasa' data pribadi bisa disimpen dina file tanaga. Dina Pasal 6 AVG, dunungan tiasa nyimpen data pribadi 'biasa' dina file tanaga ngalangkungan 6 alesan. Alesan ieu kalebet:

  • Karyawan parantos masihan idin pikeun ngolah;
  • Processing diperlukeun pikeun palaksanaan kontrak pagawe (pagawean);
  • Ngolahna dipikabutuh kusabab kawajiban hukum anu aya dina dunungan (sapertos mayar pajeg sareng iuran);
  • Ngolah diperlukeun pikeun nangtayungan kapentingan vital pagawe atawa jalma alam sejen (conto muterkeun nalika bahaya akut caket tapi pagawe sacara mental teu mampuh méré idin);
  • Ngolah dipikabutuh pikeun kapentingan umum/ketertiban umum;
  • Processing diperlukeun pikeun nyugemakeun kapentingan sah dunungan atawa pihak katilu (iwal mana kapentingan pagawe outweigh kapentingan sah dunungan).
  1. Data naon anu henteu kedah diolah dina file personel?

Di sagigireun data 'normal' anu diasupkeun kana file, aya ogé data anu (biasana) teu kudu diasupkeun sabab sipatna sénsitip. Ieu mangrupikeun data 'khusus' sareng kalebet:

  • Kapercayaan;
  • Orientasi séksual;
  • Ras atawa etnis;
  • Data médis (kalebet upami disayogikeun sacara sukarela ku karyawan).

Data 'Khusus' ngan ukur tiasa disimpen dina AVG dina 10 pengecualian. 3 pangecualian utama nyaéta kieu:

  • Karyawan parantos masihan idin eksplisit pikeun ngolah;
  • Anjeun ngolah data pribadi anu diungkabkeun ku karyawan sorangan;
  • Pamrosésan dipikabutuh pikeun kapentingan umum anu langkung ageung (dasar hukum Walanda diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun ieu).
  1. Ukuran kaamanan file tanaga

Saha anu diidinan ningali file personel?

Berkas tanaga ngan ukur tiasa ditingali ku jalma anu peryogi aksés pikeun ngalaksanakeun padamelan. Jalma-jalma ieu kalebet, contona, dunungan sareng karyawan departemen HR. Karyawan sorangan ogé boga hak pikeun ningali file personel-Na jeung ngarobah informasi lepat.

Syarat kaamanan pikeun file

Sagedengeun ti eta, hal anu penting pikeun tumut kana akun yén AVG maksakeun sarat dina neundeun digital atawa kertas file tanaga. Salaku dunungan, anjeun wajib nyandak ukuran pikeun ngajaga privasi karyawan. Ku kituna file kudu ditangtayungan tina cybercrime, aksés teu sah, modifikasi atawa ngahapus.

  1. jaman ingetan file staf

AVG nyatakeun yén data pribadi tiasa disimpen kanggo waktos kawates. Sababaraha data tunduk kana periode ingetan statutory. Pikeun data sejenna, dunungan diperlukeun pikeun nyetel wates waktu pikeun erasure atawa review periodik katepatan data. AVG nyatakeun yén ukuran anu wajar kedah dilaksanakeun pikeun mastikeun yén data anu teu akurat disimpen dina file.

Hoyong terang langkung seueur ngeunaan période ingetan file staf? Teras baca blog urang perioda ingetan file pagawe.

Naha file tanaga anjeun nyumponan sarat anu didaptarkeun di luhur? Teras kamungkinan yén éta patuh AVG.

Upami, saatos maca blog ieu, anjeun masih gaduh patarosan ngeunaan file personel atanapi ngeunaan AVG, mangga ngahubungi kami. Urang ahli hukum padamelan bakal senang pikeun mantuan Anjeun!

Law & More