Klaim koléktip bisi ngarusak massa

Mimiti 1st Januari 2020, hukum Menteri Dekker énggal bakal dilaksanakeun. UU anyar nunjukkeun yén warga sareng perusahaan anu parantos ngirangan karugian anu ageung, tiasa nungtut sasarengan rugi karugianna. Karusakan nimbulkeun karusakan anu dialaman ku sakedik korban. Conto ieu mangrupikeun karuksakan fisik anu disababkeun ku obat anu bahaya, karusakan finansial disababkeun ku ngarempet mobil atanapi karusakan material disababkeun ku gempa bumi salaku hasilna produksi gas. Ti ayeuna, karusakan massal sapertos tiasa diurus sacara koléktif.

Di Walanda salami mangtaun-taun kamungkinan ngadegkeun tanggung jawab koléktif di pangadilan (tindakan koléktif). Hakim ngan ukur bisa nangtoskeun polah anu haram; pikeun karuksakan, sadaya korban masih kedah ngamimitian prosedur individu. Dina prakna, prosedur sapertos kieu biasana rumit, nyéépkeun waktos sareng mahal. Dina kalolobaan kasus, biaya sareng waktos aub dina prosedur individu teu ngimbangan karugian.

Klaim koléktip bisi ngarusak massa

Aya ogé kamungkinan ngagaduhan padumukan koléktif antara kelompok anu minat sareng pihak anu dituduh, nyatakeun sacara universal di pengadilan pikeun sadaya korban dumasar kana Act Koléksi Massa Claims Settlement (WCAM). Ku cara pakampungan koléktif, grup bunga tiasa ngabantosan sakelompok korban, contona ngahontal padumukan supados aranjeunna tiasa katembong kaleungitanna. Tapi, upami partai anu ngabalukarkeun karusakan henteu ngagabung, para korban masih bakal ditinggalkeun kosong. Korban teras teras angkat ka pengadilan masing-masing pikeun nuntut karusakan dumasar kana Pasal 3: 305a Kode Sipil Walanda.

Kalayan datangna Panungtun Tuntutan Massa dina Koléksi Koléktif Koléksi (WAMCA) dina Januari mimiti 2020, kemungkinan-kemungkinan hiji aksi koléktif parantos diperpanjang. Kalayan épéktip tina hukum anyar, hakim tiasa ngucapkeun panyabit pikeun karusakan koléktif. Ieu ngandung harti yén sakabéh kasus tiasa netep dina hiji prosedur gabungan. Ku cara kieu, pihak-pihakna bakal kéngingkeun kajelasan. Prosedur teras disederhanakeun, ngahémat waktos sareng artos, ogé nyegah ngalucuranana sajajalan. Ku cara ieu, solusi tiasa dipanggihan pikeun sakedik korban.

Korban sareng pihak anu sering disaruakeun sareng cekap terang. Ieu ngandung harti yén korban henteu terang organisasi mana anu dipercaya sareng naon minat anu aranjeunna ngagambarkeun. Dumasar panyalindungan hukum korban, kaayaan pikeun tindakan koléktif parantos dikedalkeun. Henteu unggal kelompok minat ngan saukur tiasa ngamimitian ngajukeun klaim. Organisasi internal sareng kauangan organisasi sapertos kitu kedah tertib. Conto kelompok bunga nyaéta Asosiasi Konsumén, asosiasi pamangku saham sareng organisasi khusus didamel pikeun kagiatan koléktif.

Akhirna, bakal aya ngadaptar pusat pikeun klaim koléktif. Ku cara ieu, korban sareng (wakil) kelompok bunga tiasa mutuskeun naha aranjeunna hoyong ngamimitian tindakan koléktif pikeun kagiatan anu sami. Dewan pikeun Badan Kehakiman bakal janten wadah pendirian pusat. Ngadaptar bakal tiasa diaksés ku sadayana.

Parumahan tuntutan nimbulkeun kompléks pikeun sakumna pihak anu kalibet, saengga disarankeun ngagaduhan pangrojong hukum. Tim Tim Law & More ngagaduhan kaahlian umum sareng pangalaman dina nanganan sareng ngawaskeun masalah klaim massa.

ngabagikeun