Klaim koléktip bisi ngarusak massa

Mimiti 1st Januari Januari 2020, hukum anyar Menteri Dekker bakal diberlakukeun. Hukum anyar éta nunjukkeun yén warga sareng perusahaan anu ngalaman karugian parah, tiasa nungtut babarengan pikeun santunan karugianana. Karusakan massal nyaéta karusakan anu dialami ku sakumpulan korban anu ageung. Conto ieu nyaéta ruksakna fisik anu disababkeun ku pangobatan bahaya, karusakan finansial disababkeun ku mobil tampering atanapi karusakan material akibat lini salaku akibat tina produksi gas. Ti ayeuna ayeuna, karusakan masal sapertos tiasa diatasi sacara sasarengan.

Di Walanda salami mangtaun-taun kamungkinan ngadegkeun tanggung jawab koléktif di pangadilan (tindakan koléktif). Hakim ngan ukur bisa nangtoskeun polah anu haram; pikeun karuksakan, sadaya korban masih kedah ngamimitian prosedur individu. Dina prakna, prosedur sapertos kieu biasana rumit, nyéépkeun waktos sareng mahal. Dina kalolobaan kasus, biaya sareng waktos aub dina prosedur individu teu ngimbangan karugian.

Klaim koléktip bisi ngarusak massa

Aya ogé kamungkinan gaduh pakampungan koléktif antara grup minat sareng pihak anu dituduh, dinyatakeun sacara universal di pengadilan pikeun sadaya korban dumasar kana Collective Mass Claims Settlement Act (WCAM). Ku cara pakampungan koléktif, grup minat tiasa ngabantosan sakumpulan korban, contona ngahontal padumukan sahingga aranjeunna tiasa ngimbangan karugianana. Nanging, upami pihak anu nyababkeun karusakan henteu damel bareng, para korban bakal tetep tinggaleun kosong. Korban teras kedah angkat ka pengadilan masing-masing pikeun nungtut karusakan dumasar kana Pasal 3: 305a tina Kodeu Sipil Walanda.

Kalayan datangna Panungtun Tuntutan Massa dina Koléksi Koléktif Koléksi (WAMCA) dina Januari mimiti 2020, kemungkinan-kemungkinan hiji aksi koléktif parantos diperpanjang. Kalayan épéktip tina hukum anyar, hakim tiasa ngucapkeun panyabit pikeun karusakan koléktif. Ieu ngandung harti yén sakabéh kasus tiasa netep dina hiji prosedur gabungan. Ku cara kieu, pihak-pihakna bakal kéngingkeun kajelasan. Prosedur teras disederhanakeun, ngahémat waktos sareng artos, ogé nyegah ngalucuranana sajajalan. Ku cara ieu, solusi tiasa dipanggihan pikeun sakedik korban.

Korban sareng pihak sering bingung sareng inpormasi henteu cekap. Ieu ngandung harti yén korban henteu terang organisasi mana anu tiasa dipercaya sareng naon minat anu diwakilanana. Dumasar kana panangtayungan hukum para korban, kaayaan pikeun tindakan koléktif parantos diperketat. Henteu unggal grup minat ngan ukur mimiti ngamimitian nungtut klaim. Organisasi internal sareng kauangan organisasi sapertos kitu kedah tartib. Conto kelompok minat nyaéta Asosiasi Konsumén, asosiasi pemegang saham sareng organisasi anu didirikeun khusus pikeun aksi koléktif.

Akhirna, bakal aya ngadaptar pusat pikeun klaim koléktif. Ku cara ieu, korban sareng (wakil) kelompok bunga tiasa mutuskeun naha aranjeunna hoyong ngamimitian tindakan koléktif pikeun kagiatan anu sami. Dewan pikeun Badan Kehakiman bakal janten wadah pendirian pusat. Ngadaptar bakal tiasa diaksés ku sadayana.

Pakampungan klaim massal sacara luar biasa rumit pikeun sadaya pihak anu kalibet, maka éta disarankeun pikeun ngagaduhan dukungan hukum. Tim ti Law & More ngagaduhan kaahlian umum sareng pangalaman dina nanganan sareng ngawaskeun masalah klaim massa.

ngabagikeun