Rugi pikeun ngaleungitkeun karusakan penerbangan

Saprak taun 2009, upami aya pesawat anu ditunda, anjeun salaku panumpangna henteu kantos tahan leungeun kosong. Mémang, dina pengadilan Sturgeon, Mahkamah Kaadilan Uni Éropa ngalengkepan obligasi maskapai mayar ganti. Saprak harita, panumpang parantos tiasa nampi kauntungan ti kompensasi sanés ngan ukur dibatalan, tapi ogé upami aya kalangatan penerbangan. Pangadilan paréntah maréntah yén dina dua kasus maskapai mung ngagaduhan margin tilu jam nyimpang tina jadwal asli. Naha garis anu ditaroskeun dilangkungan ku maskapai sareng anjeun dugi ka tujuan anjeun langkung ti tilu jam telat? Dina kasus éta, maskapai kedah ngimbangan anjeun karusakan anu reureuh.

Nanging, upami maskapai tiasa ngabuktikeun yén éta henteu tanggel walerakeun, éta ngabuktikeun ayana kaayaan rongkah anu teu tiasa dihindari, maka henteu wajib mayar ganti rugi pikeun ngalambatkeun langkung ti tilu jam. Ningali prakték hukum, kaayaan jarang rongkah. Ieu ngan ukur masalahna nalika:

  • kaayaan cuaca anu goréng pisan (sapertos badai atanapi bituna gunung bitu)
  • bencana alam
  • terorisme
  • emergencies médis
  • panarajangan anu teu resmi (eg ku staf bandara)

Mahkamah Kaadilan henteu nganggap cacat téknis dina pesawat salaku kaayaan anu tiasa dianggap luar biasa. Numutkeun pangadilan Walanda, panarajangan ku staf maskapai sorangan henteu katutup ku kaayaan sapertos kitu. Dina kasus kitu, anjeun salaku panumpangna ngan saukur berhala kana rugi.

Naha anjeun berhala kana rugi sareng henteu aya kaayaan anu luar biasa? Dina kasus éta, maskapai kedah mayar santunan ka anjeun. Kukituna, anjeun teu kedah satuju kana pilihan anu sanés, sapertos voucher, yén maskapai masihan ka anjeun. Dina kaayaan anu leres, kumaha oge, anjeun ogé berhak ngarawat sareng / atanapi akomodasi sareng maskapai kedah ngagampangkeun ieu.

Jumlah ganti rugi umumna kisaran ti 125, - 600, - euro per panumpang, gumantung kana panjang penerbangan sareng panjang reureuh. Pikeun ngalambatkeun penerbangan anu langkung pondok tibatan 1500 km anjeun tiasa langkungkeun 250, - euro euro. Upami éta prihatin penerbangan antara 1500 sareng 3500 km, bayaranna 400, - euro tiasa dianggap lumrah. Upami anjeun mabur langkung ti 3500 km, ganti rugi anjeun langkung ti tilu jam tunduh tiasa tebih 600, - euro.

Pamustunganana, ngeunaan hal santunan anu nembé dijelaskeun, aya kaayaan anu penting pikeun anjeun salaku panumpang. Kanyataanna, anjeun ngan ukur berhak pikeun rugi pikeun ngalambatkeun karusakan upami tunduh penerbangan anjeun nyumput Peraturan Éropa 261/2004. Ieu mangrupikeun hal nalika penerbangan anjeun angkat ti nagara EU atanapi upami anjeun mabur ka hiji nagara anu aya dina EU kalayan perusahaan maskapai Éropa.

Naha anjeun ngalaman kaseudeul penerbangan, anjeun badé terang naha anjeun berhala kana santunan pikeun karusakan anu disababkeun ku reureuh atanapi anjeun badé ngalakukeun tindakan ngalawan maskapai? Punten wartosan pengacara dina Law & More. Pengacara kami ahli dina widang reureuh karuksakan sareng bakal bagja masihan anjeun pitunjuk.

ngabagikeun