Santunan dina Prosiding Pidana

Dupi anjeun ngalaman karuksakan salaku hasil tina kajahatan? Naha anjeun terang yén anjeun tiasa ngaku santunan henteu ngan ukur dina cara ngagawe sipil tapi ogé dina prosés kriminal? Penting pikeun terang hak-hak anjeun sareng kumaha dikompensasi pikeun karusakan. Di Walanda, Code of Criminal Procedure (Sv) ngamungkinkeun korban kajahatan pikeun ngaku santunan ngaliwatan pangadilan kriminal. Pasal 51f Kitab Undang-Undang Hukum Acara Pidana nyatakeun yén jalma-jalma anu ngalaman karusakan langsung kusabab ngalanggar kriminal tiasa ngajukeun klaim ganti rugi salaku pihak anu cilaka dina prosés pidana ngalawan terdakwa.

Kumaha Anjeun Bisa Ngaklaim Karuksakan?

  1. Joint: karuksakan dina kasus kriminal

Upami jaksa mutuskeun pikeun ngagugat anu dituduh pikeun ngalanggar anu anjeun korban, anjeun tiasa 'ngagabung' kana proses kriminal salaku pihak anu luka. Ieu ngandung harti yén anjeun ngaku santunan ti dituduh dina kasus kriminal. Pengacara anjeun bakal nyusun klaim ieu dina konsultasi, nganggo inpormasi sareng dokumén anjeun. Prosedur ieu dijieun pikeun korban ngalanggar kriminal jadi teu perlu ngamimitian cara misah pikeun cageur karuksakan. Anjeun tiasa ngahadiran sidang kriminal sareng ngajelaskeun klaim anjeun, tapi ieu henteu wajib. Dina kajahatan anu serius, korban sareng baraya ogé ngagaduhan hak nyarios pikeun ngabagi pangalaman sareng akibatna. Upami hakim ngahukum anu dituduh, anjeunna ogé bakal meunteun klaim anjeun.

Kaayaan pikeun santunan dina cara ngagawe kriminal

Filing klaim santunan dina cara ngagawe kriminal boga syarat husus. Di handap ieu, kami ngajelaskeun kaayaan ieu supados anjeun langkung ngartos naon anu diperyogikeun pikeun ngaku santunan salaku pihak anu luka.

Diaku

Pikeun bisa ditarima, kaayaan di handap ieu kudu minuhan:

  • Hukuman atawa ukuran: nu dituduh kudu kapanggih kaliru jeung hukuman atawa ukuran ditumpukeun;
  • Karusakan langsung: karuksakan kudu geus langsung disababkeun ku ngalanggar kabuktian;
  • Henteu aya beban anu teu saimbang: klaim teu kudu maksakeun beungbeurat disproportionate dina cara ngagawe kriminal.

Faktor relevan dina konteks ieu:

  • Ukuran klaim
  • Pajeulitna
  • pangaweruh hakim ngeunaan hukum sipil
  • Pertahanan kasempetan cukup pikeun rebut klaim

Sarat eusi

  • Link kausal jelas: kudu aya hubungan kausal anu jelas antara ngalanggar jeung cilaka anu disanghareupan. Cilaka kudu langsung jeung jelas hasil tina ngalanggar;
  • Bukti kuat: kudu aya bukti kuat tina kasalahan palaku urang, nu ngaronjatkeun likelihood yén pangadilan kriminal bakal ngabulkeun klaim. Ogé kudu aya bukti yén terdakwa tanggung jawab karuksakan;
  • Beungbeurat buktina: pihak tatu kudu nyadiakeun bukti cukup pikeun ngabuktikeun karuksakan sarta sambungan kana ngalanggar teh. Substantiation ditangtoskeun tina klaim téh penting.

Kaunggulan tina gabung dina cara ngagawe kriminal

  • Prosedur basajan: Ieu kawilang basajan tur gancang ti cara ngagawe sipil;
  • Taya koleksi sorangan: Lamun klaim dileler, anjeun teu kudu ngumpulkeun duit sorangan;
  • Efisiensi jeung speed: éta leuwih gancang ti cara ngagawe sipil misah sabab santunan diurus langsung dina kasus kriminal;
  • tabungan ongkos: gabung salaku pihak tatu mindeng kirang ongkosna mahal ti dimimitian gugatan sipil misah;
  • Posisi bukti anu langkung kuat: dina prosiding pidana, bukti dikumpulkeun ngalawan terdakwa jeung dibere ku Kantor Kejaksaan Umum (OM). Bukti ieu ogé tiasa dianggo pikeun ngadukung klaim santunan anjeun.

Karugian tina gabung dina cara ngagawe kriminal

  • ruksakna basajan: Ngan karuksakan gampang ascertainable bisa pulih;
  • kateupastian: Kateupastian ngeunaan hasilna lamun terdakwa dibébaskeun

Ukuran santunan sareng skéma pembayaran sateuacanna

Nalika kompensasi dileler, pangadilan kriminal mindeng imposes hiji urutan santunan. Ieu ngandung harti yén palaku kudu mayar santunan ka Nagara, nu lajeng dibikeun ka korban. Badan Koléksi Yudisial Pusat (CJIB) ngumpulkeun jumlah ieu ti palaku atas nama jaksa umum. Hiji masalah umum, kumaha oge, éta palaku bisa jadi bangkrut, ninggalkeun korban masih tanpa santunan.

Pikeun ngarengsekeun sabagean masalah ieu, CJIB mayar kaluar jumlah sésana ka korban sanggeus dalapan bulan pikeun ngalanggar kekerasan jeung kelamin, paduli naha palaku geus mayar. Skéma ieu, katelah "skéma pembayaran sateuacanna", parantos dilaksanakeun saprak 2011 sareng ngan ukur dianggo pikeun jalma alami.

Pikeun kajahatan sanés, sapertos kajahatan harta benda, sistem pembayaran sateuacanna parantos diterapkeun saprak 2016 kalayan maksimal € 5,000. Sistem ieu ngabantosan korban nampi santunan langkung gancang sareng ngirangan beban émosional sareng biaya.

Sanaos henteu sadayana korban kauntungan sapinuhna, skéma ieu nawiskeun kaunggulan anu signifikan dina gugatan perdata.

Jenis karusakan

Dina hukum pidana, duanana Karuksakan material jeung immaterial bisa pulih, disadiakeun aya link kausal langsung kana ngalanggar jeung Karuksakan anu lumrah tur diperlukeun.

  1. Karusakan Bahan: Ieu nyertakeun sakabéh waragad finansial langsung ditanggung salaku hasil tina kajahatan. Conto kaasup expenses médis, leungitna panghasilan, waragad perbaikan pikeun harta ruksak, sarta expenses séjén langsung alatan kajahatan.
  2. Karusakan Intangible: Ieu kalebet karusakan non-finansial sapertos nyeri, kasedih, sareng sangsara psikologis. Santunan pikeun Karuksakan intangible mindeng ngalibatkeun santunan pikeun "nyeri jeung sangsara".

jero Law & More, kami mantuan Anjeun assess naha item anjeun karuksakan cocog pikeun klaim santunan hukum kriminal. Henteu unggal barang karusakan otomatis cocog dina kasus kriminal.

Kamungkinan vonis dina cara ngagawe kriminal

Nalika anjeun ngajukeun klaim pikeun karusakan dina sidang kriminal, hakim tiasa ngadamel sababaraha kaputusan:

  1. Panghargaan: pangadilan panghargaan sadayana atanapi sabagian tina karusakan sareng sering ngadamel pesenan karusakan langsung.
  2. Inadmissible: pangadilan nyatakeun klaim pikeun Karuksakan sagemblengna atawa sabagian inadmissible.
  3. Panolakan: pangadilan nampik sadayana atanapi bagian tina klaim pikeun karusakan.

 

  1. Prosedur sipil

Lamun pangadilan kriminal teu pinuh pangajén klaim Anjeun atawa lamun milih ngaku Karuksakan ngaliwatan jalur sejen, Anjeun bisa berkas gugatan sipil. Ieu mangrupikeun gugatan anu misah dimana anjeun ngagugat terdakwa pikeun karusakan anu ditanggung. Prosiding sipil mindeng asup akal pikeun karuksakan pajeulit, lamun aya loba sawala ngeunaan cukang lantaranana karuksakan atawa lamun jaksa mutuskeun teu prosecute. Dina kasus sapertos kitu, teu salawasna mungkin pikeun meunangkeun santunan pikeun (sakabeh) karuksakan dina cara ngagawe kriminal.

Kauntungannana prosedur sipil

  • Anjeun tiasa ngaku karuksakan pinuh;
  • Langkung seueur wengkuan pikeun ngabuktoskeun karusakan, sapertos ku bukti ahli.

Kalemahan tina cara ngagawe sipil

  • Waragad anu mindeng luhur;
  • Anjeun kudu ngumpulkeun santunan ti pihak séjén sorangan.

 

  1. Dana karuksakan pikeun kajahatan telenges

Korban korban kajahatan telenges jeung moral anu serius tiasa ngalamar santunan ti Dana Ruksakna Korban Kajahatan Kekerasan. Dana ieu mayar benefit lump-sum dumasar kana sifat tatu, sanes karuksakan sabenerna. Dana biasana mutuskeun dina genep bulan sareng langsung mayar kauntungan. Aplikasi tiasa dilakukeun ka Dana Cidera ogé klaim dina kasus kriminal atanapi sipil. Kadé nyebut naha anjeun geus narima santunan ti palaku, sakumaha santunan ganda teu diwenangkeun. Kami ogé tiasa ngabantosan anjeun ngajukeun aplikasi.  

 

Kumaha Law & More bisa mantuan Anjeun ku santunan dina cara ngagawe kriminal

  1. Nangtukeun klaim karusakan: Kami tiasa ngabantosan anjeun pikeun nangtukeun naha klaim karusakan anjeun cocog pikeun ngajukeun klaim santunan hukum pidana;
  2. Saran hukum: Kami nawiskeun naséhat hukum ahli ngeunaan kamungkinan klaim anjeun dina prosiding kriminal sareng naha éta langkung bijaksana pikeun ngalaksanakeun prosiding sipil;
  3. Nyiapkeun klaim: Kami mastikeun yén klaim anjeun diadegkeun saé kalayan dokuméntasi anu diperyogikeun sareng dokumén pangrojong, ningkatkeun kamungkinan kaputusan anu suksés. Kami ngabantosan anjeun ngaidentipikasi karusakan, ngumpulkeun dokumén anu ngadukung, nyiapkeun klaim, sareng ngalebetkeun formulir gabung.
  4. Rojongan salila sidang pangadilan: Urang marengan anjeun salila hearings pangadilan tur mastikeun yén kapentingan anjeun digambarkeun dina cara pangalusna mungkin.

Taros Kami

Dupi anjeun gaduh patarosan ngeunaan santunan dina cara ngagawe kriminal atawa sipil? Lamun kitu, ulah ragu ngahubungan pengacara di Law & More.

Law & More