Patuh dina sektor hukum Walanda

Nyeri birokrasi dina beuheung disebut "patuhatan"

perkenalan

Kalayan perkenalan Udagan anti-Duit Walanda sareng UU Pembiayaan Terorist (Wwft) sareng parobihan anu parantos dilakukeun dina UU ieu janten jaman pengawasan anyar. Sakumaha nami nunjukkeun, Wwft diwanohkeun dina usaha pikeun merangan pengubahan artos sareng pembiayaan terorisme. Henteu ngan ukur lembaga keuangan sapertos bank, perusahaan investasi sareng perusahaan asuransi, tapi ogé pengacara, notaris, akauntan, sareng seueur profesi anu sanésna kedah mastikeun yén maranéhna matuh aturan ieu. Proses ieu, kalebet ngatur léngkah-léngkah anu kedah dilaksanakeun pikeun sasuai pikeun aturan ieu, dijelaskeun sacara umum anu 'minuhan'. Upami aturan Wwft éta dilanggar, denda anu beurat tiasa milu. Dina panempoan anu mimiti, rezim Wwft sigana lumrah, sanés pikeun kanyataan yén Wwft parantos ningkat janten nyeri birokrasi dina beuheung, merangan langkung ti ngan saukur terorisme sareng tukang cuci artos: manajemén efisien tina operasi bisnis hiji.

Panalitian Klién

Supados matuh ka Wwft, institusi anu kasebat kedah ngalaksanakeun panaliti klien. Sakur (dimaksudkeun) transaksi teu biasa kedah dilaporkeun ka Unit Kacerdasan Kauangan Walanda. Bisi hasil panaliti henteu masihan detil atanapi wawasan anu leres atanapi bisi panaliti nunjuk kana kagiatan anu henteu menyalahi hukum atanapi tumiba dina kategori résiko luhur handapeun Wwft, lembaga kedah nolak jasa na. Panaliti klien anu kedah dilakukeun rada jelas sareng saha waé anu maca Wwft bakal kaserang dina maze kalimat panjang, klausa rumit sareng rujukan rumit. Sareng éta mangrupikeun Undang-undang téa. Salaku tambahan, kalolobaan pengawas Wwft-ngaluarkeun nyusun Wwft-manual rumit sorangan. Pamustunganana, sanés ngan ukur idéntitas unggal klien, janten jalma anu alami atanapi sah anu gaduh hubungan bisnis didirikeun atanapi pikeun saha waé transaksi mangrupikeun (dilaksanakeun), tapi ogé idéntitas pamilik mangpaat anu pamilampah (s). UBO), jéntré Persib anu Diéksploitasi Pulitik (PEP) sareng wawakil ti klien kedah didirikeun teras diverifikasi. Definisi légal tina istilah "UBO" sareng "PEP" sacara henteu terbatas sacara jelas, tapi turun ka handap ieu. Salaku UBO bakal cocog unggal jalma alam anu sacara langsung atanapi henteu langsung nyangking langkung ti 25% tina kapentingan (saham) kapentingan hiji perusahaan, henteu janten perusahaan didaptarkeun di pasar saham. A PEP nyaéta, pondokna, batur anu damel dina fungsi umum anu kasohor. Ukuran sabenerna panalungtikan klien bakal gumantung kana penilaian résiko anu ditangtukeun dina kaayaan lembaga. Panaliti asalna dina tilu rasa: panaliten standar, panyelidikan saderhana sareng panalitian anu parantos ningkat. Dina raraga netepkeun sareng pariksa idéntitas sadaya jalma sareng entitas anu di luhur, sauntuyan dokumen atanapi tiasa diperyogikeun, gumantung kana jinis panalungtikan. Kasempetan dokumén anu dipikabutuh hasil ngahasilkeun enumeration non-exhaustive berikut: salinan (murtad) paspor atanapi kartu idéntitas sanésna, ekstrak ti Kamar Perdagangan, tulisan asosiasi, registrasi saham saham sareng tinjauan struktur perusahaan. Bisi panalungtikan anu langkung kuat, bahkan langkung seueur dokumen tiasa diperyogikeun sapertos salinan tagihan énergi, perjanjian padamelan, spésifikasi gaji sareng pernyataan bank. Hasilna di luhur dina hiji shift fokus jauh tina klien sareng penyediaan jasa nyata, repot birokrasi anu ageung, ngaronjat biaya, kaleungitan waktos, kamungkinan nyéwa karyawan tambahan kusabab leungitna waktos ieu, kawajiban pikeun ngadidik tanaga kana aturan Wwft, klien anu jengkel, sareng sadaya kasieun nyieun kasalahan, sakumaha, terakhir tapi henteu sahenteuna, Wwft milih nanggung tanggung jawab anu lega pikeun netepkeun unggal situasi khusus sareng perusahaan dirina ku gawé bareng norma kabuka .

Représ: dina téori

Non-patuh ngalaksanakeun sababaraha kamungkinan akibat. Anu mimiti, nalika hiji lembaga gagal ngalaporkeun transaksi (anu biasa) anu henteu biasa, lembaga éta kaliru ngeunaan hukum ékonomi dina hukum Walanda (kriminal). Nalika turun ka investigasi klien, aya syarat khusus. Lembaga mimiti kedah tiasa ngajalankeun Panalitianana. Kadua, karyawan lembaga kedah tiasa mikawanoh transaksi biasa. Upami lembaga gagal henteu matuh aturan Wwft, salah sahiji panguasa pengawas sakumaha anu ditunjuk ku Wwft tiasa ngaluarkeun hukuman paningkatan. Otoritas ogé tiasa ngaluarkeun denda administrasi, biasana rupa-rupa antara jumlahna maksimum € 10.000 sareng € 4.000.000, gumantung kana jinis ngalanggar. Nanging, Wwft sanes ngan ukur anu nyayogikeun denda sareng hukuman, sakumaha Sanctions Act ('Sanctiewet') ogé moal dileungitkeun. Sanksi Act dilaksanakeun pikeun nerapkeun sank internasional. Tujuan sanksi nya éta pikeun ngarobih lampah tangtu nagara, organisasi sareng individu anu contona ngalanggar hukum internasional atanapi hak asasi manusia. Salaku sanksi, tiasa ngirangan panghalangan leungeun, sanksi kauangan sareng larangan perjalanan pikeun sababaraha individu. Mangsa ieu, daptar sérsipsi diciptakeun dimana individu atanapi organisasi ditingalikeun mana (siga anu) aya hubungan sareng terorisme. Di handapeun UU Sanksi, lembaga keuangan kedah nyandak tindakan administratif sareng pangendali pikeun mastikeun yén aranjeunna matuh aturan sanksi, gagal anu salah ngalaksanakeun perekonomian. Ogé dina hal ieu, hukuman paningkatan atanapi denda administrasi tiasa dikaluarkeun.

Téori janten kanyataan?

Laporan internasional parantos nunjukkeun yén Walanda damel langkung saé pikeun merangan terorisme sareng pengubahan artos. Janten, naon hartosna ieu tina segi sanksi leres anu ditumpukeun bisi henteu patuh? Dugi ka ayeuna, kaseueuran pengacara anu tiasa nyetir anu jelas sareng hukumanana umumna dibentuk salaku peringatan atanapi (kondisional) gantung. Ieu ogé parantos janten masalah pikeun kalolobaan notaris sareng akuntan. Nanging, henteu sadayana anu kantos untung anu dugi ka ayeuna. Henteu ngadaptar sareng ngaverifikasi identitas UBO parantos nyababkeun hiji perusahaan nampi denda 1,500. Konsultan pajeg nampi denda € 20,000, anu jumlahna € 10,000 saratna, kumargi henteu ngahaja ngalaporkeun transaksi mahiwal. Éta parantos kajantenan yén pengacara sareng saurang notaris parantos dikaluarkeun tina kantorna. Sanajan kitu, sanksi beurat ieu mangrupikeun akibat tina palanggaran ngahaja tina Wwft. Nanging, denda kanyataanna leutik, peringatan atanapi gantung henteu hartosna sanksi henteu sapertos beurat. Barina ogé, sanksi tiasa dilakukeun sacara umum, nyiptakeun budaya "namihan sareng ngalairan", anu pasti moal saé pikeun bisnis.

kacindekan

Wwft parantos kabuktian janten aturan aturan anu penting pisan. Utamana panalungtikan klien nyandak sababaraha ngalakukeun, kalolobaanana ngabalukarkeun fokus pikeun mindahkeun jauh tina bisnis anu saleresna - sareng anu paling penting - para klien, kaleungitan waktos sareng artos sareng henteu di tukang tempat frustasi. Dugi ka ayeuna, hukumanana tetep ditetepkeun, sanaos kamungkinan denda ieu ngahontal jangkung anu ageung. Namaming sareng ngalamun kitu, ogé faktor anu pasti tiasa maénkeun peran anu ageung. Mangkaning, sigana lamun Wwft ngahontal tujuanna, sanaos rute pikeun patuh pinuh ku rintangan, gunung tina karya kertas, nyingsieunan pikasieuneun sareng tembakan peringatan.

tungtungna

Naha anjeun ngagaduhan patarosan atanapi koméntar langkung saatos maca tulisan ieu, rumasa tiasa ngahubungi mr. Maxim Hodak, pengacara di Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl or mr. Tom Meevis, attorney-at-law at Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl or call us on +31 (0)40-3690680.

ngabagikeun