Kaayaan dina kontéks ngahijikeun deui kulawarga

Nalika imigran kéngingkeun ijin tinggal, anjeunna ogé dibéré hak pikeun ngahijikeun deui kulawarga. Ngahijikeun deui kulawarga hartosna yén anggota kulawarga anu gaduh status diidinan sumping ka Walanda. Pasal 8 Konvensi Éropa ngeunaan Hak Asasi Manusa nyayogikeun hak pikeun ngahargaan kahirupan kulawarga. Ngahijikeun deui kulawarga sering aya hubunganana sareng kolot imigran, dulur-dulur atanapi murangkalih. Nanging, anu ngagaduhan status sareng kulawargana kedah nyumponan sababaraha kaayaan.

Kaayaan dina kontéks ngahijikeun deui kulawarga

Anu dirujuk

Anu ngagaduhan status ogé disebut salaku sponsor dina prosedur pikeun ngahijikeun deui kulawarga. Sponsor kedah ngalebetkeun aplikasi pikeun ngahijikeun deui kulawarga ka IND dina waktos tilu bulan saatos anjeunna kéngingkeun ijin tinggal. Penting pikeun anggota kulawarga anu parantos ngawangun kulawarga sateuacan imigran ngumbara ka Walanda. Dina hal perkawinan atanapi kamitraan, imigran kedah nunjukkeun yén paripolah éta tahan sareng ekslusif sareng éta parantos aya sateuacan imigrasi. Anu ngagaduhan status kedah ngabuktoskeun yén formasi kulawarga parantos kajantenan sateuacan perjalananna. Cara utama pikeun ngabuktikeun nyaéta dokumén resmi, sapertos akte nikah atanapi akte kalahiran. Upami anu gaduh status teu ngagaduhan aksés kana dokumén ieu, tés DNA kadang tiasa dipénta pikeun ngabuktikeun hubungan kulawarga. Salaku tambahan pikeun ngabuktikeun hubungan kulawarga, penting yén sponsor ngagaduhan artos anu cekap pikeun ngadukung anggota kulawarga. Ieu biasana ngandung harti yén anu ngagaduhan status kedah kéngingkeun gaji minimum sah atanapi perséntase ti éta.

Sarat jeung kaayaan tambahan

Kaayaan tambahan dilarapkeun ka anggota kulawarga khusus. Anggota kulawarga umur antara 18 sareng 65 kedah lulus ujian integrasi civic dasar sateuacan sumping ka Walanda. Ieu ogé disebut salaku sarat integrasi sipil. Salajengna, pikeun perkawinan anu dikontrak sateuacan anu gaduh status parantos ngumbara ka Walanda, kadua pasangan kedah parantos ngahontal umur minimum 18 taun. Kanggo perkawinan anu dikontrak dina waktos anu langkung engké atanapi pikeun hubungan anu teu kawin, éta mangrupikeun sarat yén kadua pasangan kedah sahenteuna 21 taun umur.

Upami sponsor hoyong ngahijikeun deui sareng murangkalihna, ieu diperyogikeun. Barudak kedah janten budak leutik dina waktos aplikasi pikeun ngahijikeun deui kulawarga dikintunkeun. Barudak ti umur 18 dugi 25 taun ogé tiasa janten hak pikeun ngahijikeun deui kulawarga sareng kolotna upami anakna saleresna kalebet kulawarga sareng masih janten kulawarga kolotna.

MVV

Sateuacan IND masihan idin pikeun kulawarga sumping ka Walanda, anggota kulawarga kedah ngalapor ka kedutaan Belanda. Di kedutaan aranjeunna tiasa ngajukeun MVV. MVV mangrupikeun 'Machtiging voor Voorlopig Verblijf', anu hartosna ijin pikeun cicing samentawis. Nalika ngirimkeun aplikasi, padamel di kedutaan bakal nyandak sidik anggota kulawarga. Anjeunna ogé kedah nyerahkeun poto paspor sareng nandatanganana. Aplikasi na teras bakal diteruskeun ka IND.

Biaya perjalanan ka Kadutaan tiasa pisan sareng di sababaraha nagara éta tiasa bahaya pisan. Sponsor na tiasa ogé ngadaptar pikeun MVV sareng IND pikeun anggota kulawargana. Ieu sabenerna disarankeun ku IND. Upami éta, penting yén sponsor nyandak poto paspor anggota kulawarga sareng deklarasi antésédén anu ditandatanganan ku anggota kulawarga. Ku cara nyatakeun antecedents anggota kulawarga nyatakeun yén anjeunna henteu ngagaduhan masa lalu kriminal.

Kaputusan IND

IND bakal mariksa naha aplikasi anjeun lengkep. Ieu kasus nalika anjeun parantos ngeusian detil kalayan leres sareng nambihan sadaya dokumén anu diperyogikeun. Upami aplikasi henteu lengkep, anjeun bakal nampi serat pikeun ngabenerkeun panyingkiranana. Surat ieu bakal ngandung pitunjuk ngeunaan cara ngalengkepan aplikasi sareng tanggal dimana aplikasi éta kedah lengkep.

Sakali IND nampi sadaya dokumén sareng hasil panyilidikanna, éta bakal mariksa naha anjeun minuhan saratna. Dina sadaya kasus, IND bakal ngajantenkeun, dumasar kana penilaian masing-masing pikeun kapentingan, naha aya kulawarga atanapi kahirupan kulawarga anu Pasal 8 ECHR dilarapkeun. Anjeun teras bakal nampi kaputusan pikeun aplikasi anjeun. Ieu tiasa janten kaputusan négatip atanapi kaputusan positip. Upami aya kaputusan négatip, IND nolak lamaranana. Upami anjeun henteu satuju kana kaputusan IND, anjeun tiasa nolak kana kaputusanana. Ieu tiasa dilakukeun ku ngirim bewara bantahan ka IND, anu anjeun ngajelaskeun naha anjeun henteu satuju kana kaputusanana. Anjeun kedah ngalebetkeun bantahan ieu dina 4 minggu saatos tanggal kaputusan IND.

Dina hal kaputusan positif, aplikasi pikeun ngahijikeun deui kulawarga disatujuan. Anggota kulawarga diidinan sumping ka Walanda. Anjeunna tiasa nyandak MVV di kedutaan anu disebatkeun dina formulir aplikasi. Ieu kedah dilakukeun dina 3 bulan saatos kaputusan positip sareng sering pasini kedah dilakukeun. Pagawé kadutaan nempelkeun MVV dina paspor. MVV sah pikeun 90 dinten. Anggota kulawarga teras kedah angkat ka Belanda dina waktos 90 dinten ieu sareng ngalapor ka lokasi panarimaan di Ter Apel.

Naha anjeun imigran sareng anjeun peryogi bantosan atanapi anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan prosedur ieu? Ahli hukum urang bakal senang ngabantosan anjeun. Punten kontak Law & More.

ngabagikeun