Balukar tina henteu patuh kana perjanjian koléktif

Balukar tina henteu patuh kana perjanjian koléktif

Seueur jalma terang naon perjangjian koléktif, mangpaatna sareng anu mana anu dianggo pikeun aranjeunna. Tapi, loba jalma teu nyaho balukarna lamun dunungan teu sasuai jeung kasapukan koléktif. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan éta dina blog ieu!

Naha patuh kana perjanjian koléktif wajib?

Perjangjian koléktif netepkeun perjanjian ngeunaan kaayaan padamelan karyawan dina industri khusus atanapi dina perusahaan. Biasana, perjangjian anu aya di jerona langkung nguntungkeun pikeun para karyawan tibatan syarat padamelan anu timbul tina undang-undang. Conto kalebet perjanjian ngeunaan gaji, période béwara, gaji lembur, atanapi mancén. Dina sababaraha kasus, perjangjian koléktif dinyatakeun sacara universal mengikat. Ieu ngandung harti yén pangusaha dina industri anu katutupan ku perjanjian koléktif wajib nerapkeun aturan perjanjian koléktif. Dina kasus kawas kitu, kontrak pagawean antara dunungan jeung pagawe bisa jadi teu nyimpang tina katangtuan perjangjian kuli koléktif kana disadvantage pagawe sacara. Duanana salaku pagawe sareng dunungan, anjeun kedah sadar kana perjanjian koléktif anu berlaku pikeun anjeun.

Gugatan hukum 

Upami dunungan henteu sasuai sareng perjanjian wajib dina perjanjian koléktif, anjeunna ngalakukeun "breach of contract". Anjeunna henteu minuhan perjangjian anu berlaku pikeun anjeunna. Dina hal ieu, pagawe bisa indit ka pangadilan pikeun mastikeun yén dunungan masih minuhan kawajiban na. Organisasi pagawé ogé bisa ngaku minuhan kawajiban di pangadilan. Karyawan atawa organisasi pagawe 'bisa ngaku minuhan jeung santunan pikeun karuksakan hasilna tina non-patuh kana perjangjian koléktif di pangadilan. Sababaraha pangusaha nganggap aranjeunna tiasa nyingkahan perjanjian koléktif ku cara ngadamel perjanjian konkret sareng karyawan (dina kontrak padamelan) anu nyimpang tina perjanjian dina perjanjian koléktif. Sanajan kitu, pasatujuan ieu teu valid, sahingga dunungan nanggungjawaban kana sadaya pikeun non-patuh kana dibekelan perjangjian koléktif.

Inspektorat Buruh

Salian ti pagawé jeung organisasi pagawé, Inspektorat Buruh Walanda ogé bisa ngayakeun panalungtikan mandiri. Panaliti sapertos kitu tiasa dilaksanakeun boh diumumkeun atanapi henteu diumumkeun. Panalungtikan ieu bisa ngawengku nanya ka karyawan hadir, pagawe samentara, wawakil pausahaan, sarta jalma séjén. Salaku tambahan, Inspektorat Buruh tiasa nyuhunkeun pamariksaan rékaman. Anu kalibet wajib gawé bareng sareng panalungtikan Inspektorat Buruh. Dasar kakawasaan Inspektorat Buruh asalna tina Undang-undang Hukum Administratif Umum. Upami Inspektorat Buruh mendakan yén katangtuan kasapukan koléktif wajib henteu diturutan, éta ngabéjaan organisasi pangusaha sareng karyawan. Ieu teras tiasa nyandak tindakan ngalawan dunungan anu dimaksud.

Denda rata-rata 

Tungtungna, perjangjian koléktif tiasa ngandung régulasi atanapi katangtuan dimana pangusaha anu gagal matuh perjanjian koléktif tiasa didenda. Ieu ogé katelah denda flat-rate. Ku alatan éta, jumlah denda ieu gumantung kana naon anu diatur dina perjangjian koléktif lumaku pikeun dunungan anjeun. Ku alatan éta, jumlah denda béda-béda tapi tiasa jumlahna ageung. Denda sapertos kitu tiasa, prinsipna, ditumpukeun tanpa campur tangan pangadilan.

Dupi anjeun gaduh patarosan ngeunaan perjangjian koléktif lumaku pikeun anjeun? Upami kitu, mangga ngahubungan kami. ahli hukum urang ngahususkeun dina hukum pagawean sarta bakal senang pikeun mantuan Anjeun!

Setélan jeung Kaayaan Pamakéan
Kami nganggo cookies pikeun ningkatkeun pangalaman anjeun nalika nganggo halaman wéb kami. Upami anjeun nganggo Layanan kami ngalangkungan browser anjeun tiasa ngawatesan, meungpeuk atanapi mupus cookies ngalangkungan setélan browser wéb anjeun. Kami ogé nganggo eusi sareng skrip ti pihak katilu anu tiasa nganggo téknologi pelacak. Anjeun tiasa sacara selektif masihan idin anjeun di handap pikeun ngijinkeun embeds pihak katilu sapertos kitu. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan cookies anu kami anggo, data anu kami kumpulkeun sareng kumaha kami ngolahna, mangga parios kami kabijakan privasi
Law & More B.V.