Copyright dina poto

Sadayana nyandak gambar ampir unggal dinten. Tapi boro aya anu nengetan kanyataan yén hak intelektual anu leres dina bentuk hak cipta sumping dina unggal poto anu dicandak. Naon hak cipta? Sareng kumaha upami, contona hak cipta sareng média sosial? Barina ogé, ayeuna jumlah poto anu dicandak anu salajengna muncul di Facebook, Instagram atanapi Google langkung ageung ti kantos. Poto-poto ieu teras disayogikeun ku online ka pamiarsa anu ageung. Saha teras teras gaduh hak cipta dina poto? Sareng anjeun diidinan pasang poto dina média sosial upami aya jalma séjén dina poto anjeun? Patarosan ieu dijawab dina blog di handap ieu.

Copyright dina poto

Copyright

Hukum ngartikeun hak cipta sapertos kieu:

"Hak cipta mangrupikeun hak eksklusif tina panyipta karya sastra, ilmiah atanapi artistik, atanapi panerusna dina gelar, pikeun nyebarkeun sareng ngahasilkeun deui, tunduk kana larangan anu ditumpukeun ku hukum."

Ningal watesan hukum hak cipta, anjeun, salaku panyipta poto, ngagaduhan dua hak ekslusif. Mimiti, anjeun ngagaduhan hak eksploitasi: leres nyebarkeun sareng ngalikeun poto. Salaku tambahan, anjeun gaduh hak-hak kapribadian hak: hak bantosan kana penerbitan poto tanpa nyebut ngaran anjeun atanapi sebutan anu sanésna janten panyipta sareng ngalawan modifikasi, ngarobih atanapi mutilasi poto anjeun. Hak cipta otomatis accrues ka panyipta ti saprak karya didamel. Upami anjeun nyandak poto, anjeun bakal ngalereskeun hak cipta sacara otomatis sareng sah. Janten, anjeun teu kedah ngadaptar atanapi nerapkeun hak cipta dimana waé. Nanging, hak cipta henteu leres salamina sareng kadalapan puluh tujuh taun saatos pupusna panyipta.

Copyright jeung média sosial

Kusabab anjeun gaduh hak cipta salaku paraga poto, anjeun tiasa mutuskeun masangkeun poto anjeun dina média sosial sahingga janten diaksés ku panongton anu saé. Éta sering kajadian. Hak cipta anjeun moal kapangaruhan ku ngeposkeun poto dina Facebook atanapi Instagram. Acan platform sapertos kitu sering tiasa nganggo poto anjeun tanpa ijin atanapi pembayaran. Naha hak cipta anjeun dilanggar? Teu salawasna. Biasana anjeun masihan hak pamakean ka poto anu anjeun pasang online nganggo lisénsi ka platform sapertos kitu.

Upami anjeun unggah poto dina platform sapertos, "istilah pamakean" sering diterapkeun. Istilah pamakean tiasa ngandung syarat-syarat yén, nalika kasepakatan anjeun, anjeun masihan platform nyebarkeun sareng ngahasilkeun deui poto sacara khusus, pikeun tujuan anu khusus sareng atanapi di daérah khusus. Upami anjeun satuju kana istilah sareng kaayaan sapertos kitu, platformna tiasa pasang poto anjeun sacara online dina nami sorangan sareng dianggo pikeun tujuan pamasaran. Nanging, ngahapus poto atanapi akun anjeun dimana anjeun dipasang poto éta ogé bakal nungtun éta hakkeun platformna pikeun nganggo poto anjeun di hareup. Ieu sering henteu nerapkeun naon waé salinan poto anjeun anu dilakukeun ku platform sareng platform ieu tiasa diteruskeun ngagunakeun salinan ieu dina kaayaan anu tangtu.

Pelanggaran hak cipta anjeun ngan ukur tiasa dilakukeun upami dipedar atanapi dikaluarkeun tanpa idin anjeun salaku panulis. Hasilna, anjeun, salaku perusahaan atanapi salaku jalma, tiasa ngalaman karusakan. Upami batur ngahapus poto anjeun tina akun Facebook atanapi Instagram, contona, teras nganggo éta tanpa idin atanapi nyebutkeun sumber dina situs wéb / akun sorangan, hak cipta anjeun tiasa diserang sareng anjeun salaku panyipta tiasa nyandak tindakan ngalawan éta . Naha anjeun aya patarosan ngeunaan kaayaan anjeun dina hal ieu, naha anjeun kedah ngadaptar hak cipta anjeun atanapi ngajagi pagawéan anjeun ngalawan jalma anu ngalanggar hak cipta anjeun? Teras ngahubungi ahli hukum na Law & More.

Hak potrét

Sanaos produsén poto gaduh hak cipta na sahingga dua hak ekslusif, hak ieu henteu mutlak dina kaayaan anu tangtu. Naha aya jalma anu sanés dina gambar ogé? Teras produsén poto kedah ngémutan hak jalma-poto anu dipoto. Jalma-jalma dina poto ngagaduhan hak potrét anu aya hubunganna sareng publikasi potret anu dilakukeun ku anjeunna. Potrét nyaéta nalika jalma dina poto tiasa diwanohkeun, upami rupina henteu katingali. Sikep karakteristik atanapi lingkungan tiasa cekap.

Naha poto anu dicandak atas nama jalma anu dipoto sareng adamel anu hoyong nyebarkeun potona? Maka maker butuh ijin ti jalma nu dipoto. Upami ijin kakurangan, poto na henteu tiasa dilakukeun umum. Dupi aya tugas? Dina kasus éta, jalma anu difoto tiasa, dina dasar potrétna leres, nentang penerbitan poto upami anjeunna tiasa nunjukkeun minat anu lumrah dina ngalakukeunana. Seringna, kapentingan wajar nyertakeun privasi atanapi argumen komérsial.

Naha anjeun hoyong inpormasi ngeunaan hak cipta, hak potrét atanapi jasa kami? Teras ngahubungi ahli hukum na Law & More. Pengacara kami ahli dina widang hukum intelektual sareng senang ngabantosan anjeun.

ngabagikeun