Cryptocurrency: waspada kana résiko patuh

perkenalan

Dina masarakat berkembang pesat, cryptocurrency janten langkung populer. Ayeuna, aya seueur jinis cryptocurrency, sapertos Bitcoin, Ethereum, sareng Litecoin. Cryptocurrencies sacara digital sacara éksklusif, sareng mata uang sareng téknologi dijaga aman ku ngagunakeun téknologi blockchain. Téknologi ieu nyimpen catetan unggal transaksi dina sagala tempat. Teu aya anu ngatur blockchain ti saprak ranté-ranté ieu didesainisasi di saban komputer anu ngagaduhan dompét cryptocurrency. Téknologi blockchain ogé masihan anonimitas pikeun pangguna cryptocurrency. Kurangna kontrol sareng anonimitas pangguna tiasa ngadamel résiko tangtu pikeun pangusaha anu hoyong nganggo cryptocurrency di perusahaan na. Tulisan ieu mangrupikeun tutugan tulisan kami sateuacana, 'Cryptocurrency: aspék légal tina téknologi revolusioner'. Padahal tulisan saméméhna sateuacana éta ngadeukeutan aspék hukum umum cryptocurrency, tulisan ieu museurkeun kana résiko anu boga usaha bisnis anu badé dihadapi nalika aya hubunganana cryptocurrency sareng pentingna patuh.

 

Resiko kacurigaan ku penguburan arti

Nalika cryptocurrency gaduh popularitas, éta masih henteu teratur di Walanda sareng sésa Éropa. Anggota parlemén berpungsi dina ngalaksanakeun peraturan anu lengkep, tapi ieu bakal prosés panjang. Sanajan kitu, pengadilan nasional Walanda parantos parantos ngaluarkeun sababaraha pengadilan dina kasus perkawis cryptocurrency. Padahal sababaraha kaputusan ngeunaan status hukum cryptocurrency, kalolobaan kasus éta aya dina spéktrum kriminal. Pengubahan artos maénkeun bagian ageung dina pertimbangan ieu.

Pengubahan artos mangrupikeun aspék anu kedah diperhatoskeun pikeun mastikeun organisasi anjeun henteu naék dina kaayaan lingkup Code Criminal Walanda. Pengubahan artos mangrupikeun kalakuan anu dihukum handapeun hukum kriminal Walanda. Ieu diadegkeun dina tulisan 420bis, 420ter sareng 420 UU Pidana Walanda. Panguburan arti dibuktikeun nalika jalma nyumputkeun kana alam, asal usul, tebih atanapi pamindahan anu saé, atanapi nyumput anu mangrupikeun ahli waris atanapi anu nyepeng saé bari sadar yén kahadéan anu diturunkeun tina kagiatan kriminal. Sanaos nalika hiji jalma henteu terang sacara terang kanyataan anu saé diturunkeun tina kagiatan kriminal tapi sacara alesan bisa dianggap yén ieu mangrupikeun, anjeunna tiasa disalahkeun tina penguburan arti. Tumindak ieu tiasa dihukum kalayan dipenjara dugi ka opat taun (kusabab sadar asal-usul kajahatan), dipenjara dugi sataun (kanggo gaduh anggapan anu lumayan) atanapi denda dugi ka 67.000 euro. Ieu diadegkeun dina tulisan 23 ngeunaan Kode Pidana Walanda. Jalma anu nyieun kabiasaan penguburan artos bahkan dipenjara dugi ka genep taun.

Di handap ieu aya sababaraha conto dimana pengadilan Walanda dina ngaliwat panggunaan cryptocurrency:

  • Aya hiji hal dimana jalma dituduh pelaburan artos. Anjeunna nampi artos anu diala ku jalan ngarobih bitcoins pikeun artos artos. Bitcoins ieu dicandak ngalangkungan wéb poék, dimana alamat IP-alamat anu disumputkeun. Investigasi nunjukkeun halaman wéb poék anu dianggo ampir sacara éksklusif pikeun dagang barang haram, anu kedah dibayar sareng bitcoins. Ku alatan éta, pangadilan nganggap bitcoins anu dicandak liwat wéb poék ogé asalna tina pidana. Pangadilan nyatakeun yén kasangka nampi artos anu diala ku jalan ngarobih Bitcoins salaku asal pidana. Tersangka éta sadar yén bitcoins sering asalna ti hiji kriminal. Leungit, anjeunna henteu nalungtik asal tina duit fiat anu anjeunna kéngingkeun. Ku alatan éta, anjeunna ngahaja nampi kasempetan anu penting yén artos anu katampi dicandak ku kagiatan ilegal. Anjeunna didakwa pikeun penguburan arti. [1]
  • Dina hal ieu, Inpormasi Fiscal and Investigation Service (dina basa Walanda: FIOD) ngamimitian panalungtikan pikeun padagang bitcoin. Tersangka, dina hal ieu, nyayogikeun bitcoins ka para padagang sareng ngarobih aranjeunna jadi artos. Kasangka nyiptakeun dompét online dimana seueur bitcoins disimpen, anu asalna tina wéb poék. Sakumaha anu disebatkeun dina kasus di luhur, bitcoins ieu dianggap asalna tina haram. Kasangka ieu nolak masihan katerangan ngeunaan asal-usulna bitcoins. Pengadilan nyatakeun yén kasangka ogé sadar asal haramna bitcoins ti saprak éta indit ka padagang anu ngajamin anonymity para klienna sareng naroskeun komisi anu luhur pikeun jasa ieu. Ku alatan éta, pangadilan nyatakeun maksud kasangka kasebut bisa dianggap. Anjeunna disabit pikeun penguburan arti. [2]
  • Kasus salajengna ngeunaan bank Walanda, ING. ING ngetik kontrak perbankan sareng padagang bitcoin. Salaku bank, ING ngagaduhan kawajiban mantau sareng panalungtikan. Aranjeunna mendakan kliénna nganggo artos artos kanggo mésér bitcoins pikeun pihak katilu. ING réngsé hubunganana saprak asal pangmayaran kas teu tiasa dipariksa sareng artos anu parantos tiasa diperyogikeun ku kagiatan anu haram. ING karasa kawas aranjeunna henteu deui tiasa ngalaksanakeun kawajiban KYC sabab henteu tiasa ngajamin yén akunna henteu dianggo pikeun penguburan artos sareng nyegah risiko ngeunaan integritas. Pengadilan nyatakeun yén klien ING teu cekap ngabuktikeun artos mangrupikeun asal usul. Alatan éta, ING diidinan pikeun ngeureunkeun hubungan perbankan. [3]

Pengadilan ieu nunjukkeun yén gawé bareng cryptocurrency tiasa ngadamel résiko nalika datang ka patuh. Nalika asal tina cryptocurrency henteu dipikanyaho, sareng mata uang tiasa muncul tina wéb poék, anggepan ngeunaan laundering artosna tiasa hudang.

hal nu minuhan

Kusabab cryptocurrency henteu acan diatur sareng anonimitas dina transaksi dipastikeun, éta mangrupikeun cara pembayaran anu pikaresepeun pikeun dianggo pikeun kagiatan kriminal. Kusabab kitu, cryptocurrency ngagaduhan sababaraha konotasi négatip di Walanda. Ieu ogé ditingalikeun dina kanyataan yén Otoritas Jasa Keuangan Walanda sareng Otoritas Pasar mamatahan ngalawan perdagangan kriptocurrency. Aranjeunna nyatakeun yén ngagunakeun cryptocurrency nyababkeun résiko ngeunaan kajahatan ékonomi, kusabab pencucian uang, tipu daya, panipuan, sareng manipulasi tiasa gampang timbul. [4] Ieu ngandung harti anjeun kedah akurat pisan sareng patuh nalika kaayaan cryptocurrency. Anjeun kedah tiasa nunjukkeun yén cryptocurrency anu anjeun tampi henteu dicandak ngalangkungan kagiatan ilegal. Anjeun kedah tiasa ngabuktikeun yén anjeun leres-leres nalungtik asal usul cryptocurrency anu anjeun tampi. Ieu bisa ngabuktikeun hésé pikeun jalma anu ngagunakeun cryptocurrency sering teu dikenal. Sering pisan, nalika pengadilan Belanda ngagaduhan kaputusan ngeunaan cryptocurrency, éta aya dina spéktrum kriminal. Dina waktos ayeuna, otoritas henteu aktip ngawaskeun perdagangan cryptocurrency. Nanging, cryptocurrency ngagaduhan perhatian aranjeunna. Ku alatan éta, nalika perusahaan ngagaduhan hubungan sareng cryptocurrency, otoritas bakal waspada tambahan. Otoritas sigana bakal hoyong terang kumaha cryptocurrency diala sareng naon asal usulna mata uang éta. Upami anjeun henteu tiasa ngajawab patarosan ieu leres, kacurigaan tina pencucian uang atanapi pelanggaran pidana sanés tiasa timbul sareng panyelidikan ngeunaan organisasi anjeun panginten tiasa dimimiti.

Peraturan cryptocurrency

Sakumaha nyatakeun di luhur, cryptocurrency henteu acan diatur. Nanging, perdagangan sareng panggunaan cryptocurrency sigana bakal diatur ketat, kusabab résiko kriminal sareng kauangan anu dikandung ku cryptocurrency. Pangaturan cryptocurrency mangrupikeun topik paguneman di sakumna dunya. Dana Monetér Internasional (organisasi PBB anu damel dina kerjasama moneter global, ngamankeun stabilitas kauangan sareng ngagampangkeun perdagangan internasional) nyungkeun koordinasi global ngeunaan kriptocurrency nalika peringatan pikeun résiko finansial sareng kriminal. [5] Uni Éropa perdebatan naha ngatur atanapi ngawas kriptocurrency, sanaos aranjeunna henteu acan nyiptakeun panerapan khusus. Salajengna, pangaturan cryptocurrency janten masalah perdebatan di sababaraha nagara masing-masing, sapertos Cina, Koréa Kidul, sareng Rusia. Nagara ieu nyandak atanapi hoyong nyandak léngkah pikeun netepkeun aturan ngeunaan cryptocurrency. Di Walanda, Otoritas Jasa Keuangan sareng Pasar parantos nunjukkeun yén firma investasi ngagaduhan tugas umum nalika nawiskeun Bitcoin-futures ka investor ritel di Walanda. Ieu nyababkeun yén firma-firma investasi ieu kedah ngurus kapentingan klienna ku cara anu propésional, adil sareng jujur. [6] Diskusi global ngeunaan pangaturan cryptocurrency nunjukkeun yén seueur organisasi panginten perlu netepkeun sahenteuna sababaraha jenis panerapan.

kacindekan

Aman pikeun nyatakeun yén cryptocurrency nuju mekar. Nanging, jalma sigana mopohokeun yén dagang sareng nganggo mata uang ieu ogé tiasa nyandak résiko anu tangtu. Sateuacan anjeun terang éta, anjeun tiasa tumiba dina jero ruang lingkup Code Criminal Walanda nalika nganyahokeun cryptocurrency. Mata uang ieu sering aya hubunganana sareng kagiatan kriminal, utamina pengubaran artos. Patuhanana penting pisan pikeun perusahaan-perusahaan anu henteu kénging dituntut pikeun nyinggung pidana. Pangetahuan ngeunaan asal-usul ngeunaan cryptocurrencies maénkeun bagian anu hadé dina ieu. Kusabab cryptocurrency ngagaduhan konotasi anu rada négatip, nagara sareng organisasi debat ngeunaan naha henteu netepkeun aturan ngeunaan cryptocurrency. Padahal sababaraha nagara parantos parantos ng lakukeun ka arah régulasi, éta panginten tiasa nyandak waktos sateuacan pangaturan di dunya kahontal. Ku sabab eta, penting pisan pikeun perusahaan-ati-ati lamun aya urusan sareng cryptocurrency sareng mastikeun nengetan kana patuh.

kontak

Upami anjeun gaduh patarosan atanapi koméntar saatos maca tulisan ieu, punten hilap ngahubungi Maxim Hodak, hiji pengacara di Law & More via [email dijaga], atanapi Tom Meevis, pengacara hukum di Law & More via [email dijaga], atanapi nelepon +31 (0) 40-3690680.

[1] ECLI:NL:RBMNE:2017:5716, https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBMNE:2017:5716.

[2] ECLI:NL:RBROT:2017:8992, https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2017:8992.

[3] ECLI:NL:RBAMS:2017:8376, https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2017:8376.

[4] Autoriteit Financiële Markten, 'Reële cryptocurrency, https://www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2017/nov/risico-cryptocurrencies.

[5] Laporan Fintech and Financial Services: Initial Pertimbangan, Dana moneter internasional 2017.

[6] Autoriteit Financiële Markten, 'Bitcoin Futures: AFM op', https://www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2017/dec/bitcoin-futures-zorgplicht.

ngabagikeun
Law & More B.V.