Cryptocurrency: EU sareng Aspék Légori Walanda dina Téknologi Révolusi

perkenalan

Tumuwuhna di dunya sareng ningkatkeun popularitas cryptocurrency parantos nyababkeun patarosan ngeunaan aspék pangaturan fenomena finansial anyar ieu. Mata uang maya sacara ekslusif digital sareng dikelompokeun ku jaringan anu katelah blockchain, anu mangrupikeun ledger online anu nyimpen catetan unggal transaksi dina hiji tempat. Teu aya anu ngatur blokchain, sabab ranté ieu didesainisasi ka unggal komputer anu ngagaduhan dompét Bitcoin. Ieu hartosna teu aya lembaga anu ngatur jaringan, anu sacara alami nunjukkeun ayana seueur artos finansial sareng hukum.

Ngamimitian blockchain parantos nawiskeun Penawaran Duit Syiling Awal (ICO) minangka cara pikeun ngangkat modal awal. Hiji ICO mangrupikeun tawaran dimana hiji perusahaan tiasa ngical token digital ka masarakat pikeun ngabiayaan operasi sareng nyumponan tujuan bisnis anu sanés. [1] Ogé ICO henteu diatur ku peraturan khusus atanapi instansi pamaréntah. Kurangna régulasi ieu ngagaduhan anu pikahariwangeun poténsial résiko anu dilakukeun palayan. Hasilna, volatility parantos janten perhatian. Hanjakalna, upami investor leungiteun dana salami prosés ieu, aranjeunna teu ngagaduhan jalan standar tina tindakan pikeun ngaleungitkeun artos anu leungit.

Cryptocurrency - EU sareng Walanda Aspék Hukum Légori Téhnologi Révolusi

.

Mata Uang Virtual di Tingkat Éropa

Résiko anu aya hubunganana sareng nganggo mata uang maya ngumpulkeun kabutuhan peryogi Uni Éropa sareng lembaga-lembaga pikeun ngatur. Nanging, pangaturan dina tingkat Uni Éropa cukup rumit, kusabab robih kerangka régulasi EU sareng inconsistensi pangaturan di sakuliah nagara anggota.

Sedengkeun ayeuna mata uang maya henteu diatur dina tingkat EU sareng henteu diawasi atanapi diawasi ku otoritas umum EU, sanaos partisipasi dina skéma ieu ngiringan pangguna ka kiridit, liquidity, operasional sareng résiko hukum. Ieu hartos otoritas nasional kedah mertimbangkeun naha aranjeunna maksudna pikeun ngaku atanapi ngarobih sareng ngatur cryptocurrency.

Mata Uang Virtual di Walanda

Numutkeun kana Walanda Uji Pengawasan Keuangan (FSA) artos ngalambangkeun nilai moneter anu disimpen sacara éléktronik atanapi magnet. Nilai moneter ieu ditujukeun pikeun ngalakukeun transaksi pamayaran sareng tiasa dianggo pikeun mayar pangmayaran ka pihak sanés tibatan hiji anu ngaluarkeun artos éléktronik. [2] Mata uang maya teu tiasa dihartikeun salaku artos éléktronik, kumargi henteu sadayana patokan hukum anu patepung. Upami cryptocurrency teu tiasa ditetepkeun sacara sah salaku duit atanapi artos éléktronik, sakumaha anu tiasa hartosna? Dina konteks cryptocurrency Keuangan Pengawasan Walanda ngan ukur mangrupakeun médiaran. Saréréa gaduh kabébasan pikeun ngiringan perdagangan barter, saéngga ijin dina bentuk lisénsi henteu diperyogikeun. Menteri Keuangan nunjukkeun yén révisi watesan sah hukum éléktronik formal henteu dipikahoyong, dibahas lingkup kawates bitcoin, tingkat katampa anu kawilang rendah, sareng hubungan kawates sareng ékonomi nyata. Anjeunna negeskeun yén konsumen mangrupikeun tanggung jawab kana kagunaanana. [3]

Numutkeun Mahkamah Daérah Walanda (Overijssel) sareng Menteri Keuangan Walanda mata uang maya, sapertos Bitcoin, gaduh status médium. Di banding Pengadilan Walanda nganggap yén bitcoins tiasa mumpuni salaku dijual barang-barang anu disebut dina tulisan 4:7 DCC. Pengadilan Banding Walanda ogé nyatakeun yén bitcoins henteu tiasa mumpuni salaku hukum sah tapi ngan ukur médium pertukaran. Kontras, Mahkamah Kaadilan Éropa maréntah yén bitcoin kudu dianggotaan minangka cara mayar, sacara henteu langsung nyarankeun bitcoins sami sareng tender sah. [36]

kacindekan

Kusabab pajeulitna anu ngalibatkeun pangaturan ngeunaan cryptocurrencies, tiasa dikira yén Pangadilan Kaadilan EU bakal kedah ngiringan klarifikasi terminologi. Dina hal Anggota Amérika anu parantos milih adaptasi istilah anu béda ti panerapan EU, kasusah tiasa timbul hubungan sareng interpretasi saluyu sareng panerapan EU. Ti sudut pandang ieu, perlu nyarankeun ka Anggota Amérika Serikat yén aranjeunna nuturkeun panerapan panerapan EU nalika ngalaksanakeun panerapan kana hukum nasional.

Versi lengkep kertas bodas ieu sayogi ngalangkungan tautan ieu.

kontak

Upami anjeun gaduh patarosan atanapi koméntar saatos maca tulisan ieu, punten hilap ngahubungi mr. Maxim Hodak, pengacara di Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl, or mr. Tom Meevis, attorney-at-law at Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl, atanapi nelepon +31 (0) 40-3690680.

[1] C. Bovaird, ICO vs. IPO: Naon bédana?, Jurnal Pasar Bitcoin september 2017.

[2] UU Pengawasan Kauangan, bagian 1: 1

[3] van Ministerie Financiën, Beantwoording van kamervragen over het gebruik van en toezicht op nieuwe digitale betaalmiddelen zoals de bitcoin, desember 2013.

[4] ECLI: NL: RBOVE: 2014: 2667.

[5] ECLI: EU: C: 2015: 718.

ngabagikeun