Cryptocurrency: EU sareng Aspék Légori Walanda dina Téknologi Révolusi

perkenalan

Tumuwuhna di dunya sareng ningkatkeun popularitas cryptocurrency parantos nyababkeun patarosan ngeunaan aspék pangaturan fenomena finansial anyar ieu. Mata uang maya sacara ekslusif digital sareng dikelompokeun ku jaringan anu katelah blockchain, anu mangrupikeun ledger online anu nyimpen catetan unggal transaksi dina hiji tempat. Teu aya anu ngatur blokchain, sabab ranté ieu didesainisasi ka unggal komputer anu ngagaduhan dompét Bitcoin. Ieu hartosna teu aya lembaga anu ngatur jaringan, anu sacara alami nunjukkeun ayana seueur artos finansial sareng hukum.

Startup Blockchain parantos nganut Kurban Awal Mimiti (ICO) salaku cara pikeun ngumpulkeun modal awal. ICO mangrupikeun tawaran dimana perusahaan tiasa ngical token digital ka umum pikeun ngabiayaan operasional sareng ngahontal tujuan bisnis anu sanés. [1] Ogé ICO henteu diatur ku peraturan khusus atanapi instansi pamaréntah. Kurangna pangaturan ieu parantos nimbulkeun prihatin ngeunaan kamungkinan résiko anu dijalankeun ku investor. Hasilna, volatility parantos janten perhatian. Hanjakalna, upami hiji investor kaleungitan dana salami prosés ieu, aranjeunna moal ngagaduhan tindakan anu distandardisasi pikeun ngasilkeun artos anu leungit.

Cryptocurrency - EU sareng Walanda Aspék Hukum Légori Téhnologi Révolusi

.

Mata Uang Virtual di Tingkat Éropa

Résiko anu aya hubunganana sareng nganggo mata uang maya ngumpulkeun kabutuhan peryogi Uni Éropa sareng lembaga-lembaga pikeun ngatur. Nanging, pangaturan dina tingkat Uni Éropa cukup rumit, kusabab robih kerangka régulasi EU sareng inconsistensi pangaturan di sakuliah nagara anggota.

Sedengkeun ayeuna mata uang maya henteu diatur dina tingkat EU sareng henteu diawasi atanapi diawasi ku otoritas umum EU, sanaos partisipasi dina skéma ieu ngiringan pangguna ka kiridit, liquidity, operasional sareng résiko hukum. Ieu hartos otoritas nasional kedah mertimbangkeun naha aranjeunna maksudna pikeun ngaku atanapi ngarobih sareng ngatur cryptocurrency.

Mata Uang Virtual di Walanda

Numutkeun kana Undang-Undang Pengawasan Keuangan Belanda (FSA) artos éléktronik ngagambarkeun nilai moneter anu disimpen sacara éléktronik atanapi magnetik. Nilai moneter ieu dimaksudkeun pikeun digunakeun pikeun ngalakukeun transaksi pembayaran sareng tiasa dianggo pikeun mayar ka pihak sanés tibatan anu ngaluarkeun artos éléktronik. [2] Mata uang maya teu tiasa diartikeun artos éléktronik, sabab henteu sadayana kriteria hukum kacumponan. Upami cryptocurrency teu tiasa diartikeun sacara sah salaku artos atanapi artos éléktronik, sabab naon anu tiasa dihartikeun? Dina kontéks UU Pengawasan Keuangan Walanda cryptocurrency ngan ukur média bursa. Sadayana gaduh kabébasan pikeun kalibet dina perdagangan barter, janten idin dina bentuk lisénsi henteu diperyogikeun. Menteri Keuangan nunjukkeun yén révisi definisi légal resmi artos éléktronik henteu dipikahoyong, kumargi ruang lingkup terbatas bitcoin, tingkat ditampa anu relatif handap, sareng hubungan anu kawates sareng ékonomi nyata. Anjeunna negeskeun yén konsumén ngan ukur tanggung jawab panggunaanana. [3]

Numutkeun ka Pengadilan Distrik Belanda (Overijssel) sareng Menteri Keuangan Belanda mata uang virtual, sapertos Bitcoin, ngagaduhan status medium pertukaran. [4] Dina banding Pengadilan Belanda nganggap yén bitcoin tiasa mumpuni pikeun objék anu dijual sakumaha anu dimaksud dina pasal 7:36 DCC. Pengadilan Banding Belanda ogé nyatakeun yén bitcoin henteu tiasa mumpuni pikeun tender hukum tapi ngan ukur salaku média bursa. Kontrasna, Pengadilan Kehakiman Éropa mutuskeun yén bitcoin kedah diperlakukeun salaku cara mayar, sacara teu langsung nunjukkeun yén bitcoin sami sareng tender hukum. [5]

kacindekan

Kusabab pajeulitna anu ngalibatkeun pangaturan ngeunaan cryptocurrencies, tiasa dikira yén Pangadilan Kaadilan EU bakal kedah ngiringan klarifikasi terminologi. Dina hal Anggota Amérika anu parantos milih adaptasi istilah anu béda ti panerapan EU, kasusah tiasa timbul hubungan sareng interpretasi saluyu sareng panerapan EU. Ti sudut pandang ieu, perlu nyarankeun ka Anggota Amérika Serikat yén aranjeunna nuturkeun panerapan panerapan EU nalika ngalaksanakeun panerapan kana hukum nasional.

Versi lengkep kertas bodas ieu sayogi ngalangkungan tautan ieu.

kontak

Upami anjeun gaduh patarosan atanapi koméntar saatos maca tulisan ieu, punten hilap ngahubungi mr. Maxim Hodak, pengacara di Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl, atanapi mr. Tom Meevis, pengacara-hukum di Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl, atanapi nelepon +31 (0) 40-3690680.

[1] C. Bovaird, ICO vs. IPO: Naon Bedana?, Bitcoin Market Journal september 2017.

[2] Undang-undang Pengawasan Keuangan, bagian 1: 1

[3] Ministerie van Financiën, Beantwoording van kamervragen over het gebruik van en toezicht op nieuwe digitale betaalmiddelen zoals de bitcoin, desember 2013.

[4] ECLI: NL: RBOVE: 2014: 2667.

[5] ECLI: EU: C: 2015: 718.

ngabagikeun