Prosedur Penilai Karusakan

Putusan pengadilan sering ngandung pesenan pikeun salah sahiji pihak pikeun mayar karusakan anu ditangtukeun ku nagara. Pihak-pihak pikeun cara ngagawe sahingga janten prosedur anyar, nyaéta prosedur penilaian karusakan. Nanging, dina hal éta pésta-pésta henteu balik deui ka alun-alun. Kanyataanna, prosedur penilaian karusakan tiasa dianggap salaku tuluyan tina cara ngagawe utama, anu ngan ukur tujuanna pikeun nangtukeun barang ruksakna sareng sajumlah santunan anu dibayar. Prakték ieu tiasa, upamana, prihatin naha barang karusakan anu tangtu cocog pikeun santunan atanapi dugi ka meunteun santunan rugi dikirangan kusabab kaayaan dina pihak anu kacilakaan. Dina hormat ieu, prosedur penilaian karusakan bénten ti cara ngagawe utama, yén pikeun nangtukeun dadasar tanggung jawab sahingga alokasi santunan.

Prosedur Penilai Karusakan

Upami dasar tanggel waler dina cara ngagawe utama parantos kabentuk, pengadilan tiasa ningali pihak-pihak ka prosedur penilaian kerusakan. Nanging, rujukan sapertos kieu henteu salawasna kagolong kana hakim hakim dina cara ngagawe utama. Prinsip dasarna yén hakim kedah, dina prinsipna, ngira-ngira karusakan dina pangadilan di mana paréntahna mayar ganti rugi. Ngan upami penilaian karusakan henteu tiasa dilakukeun dina cara ngagawe utama, contona kusabab masalah karusakan hareupna atanapi kusabab panalungtikan anu diperyogikeun, hakim dina cara-cara utama tiasa nyimpang tina prinsip ieu sareng ngarujuk pihak-pihak kana prosedur penilaian karusakan. Salaku tambahan, prosedur penilaian karusakan tiasa ngan ukur nerapkeun kawajiban hukum pikeun mayar karusakan, sapertos anu sacara standar atanapi nyiksa. Kukituna, prosedur penilaian karusakan henteu mungkin nalika datang ka kawajiban pikeun mayar karuksakan timbul tina kalakuan hukum, sapertos perjanjian.

Aya sababaraha kaunggulan pikeun kamungkinan prosedur penilaian karusakan anu misah tapi salajengna

Mémang, pamisahan antara prosedur penilaian utama sareng karusakan ieu dimungkinkeun pikeun mimiti ngabahas masalah tanggung jawab tanpa kedah ogé ngatasi tingkat karusakan sareng ngahasilkeun biaya anu penting pikeun ngabuktoskeunana. Barina ogé, teu tiasa ditetepkeun yén hakim bakal nolak tanggung jawab pihak séjén. Dina hal éta, diskusi ngeunaan tingkat karusakan sareng biaya anu ditanggung pikeun éta bakal muspra. Salaku tambahan, mungkin yén pihak-pihak salajengna ngahontal kasepakatan luar pengadilan ngeunaan jumlah santunanana, upami tanggung jawab parantos ditangtukeun ku pengadilan. Dina kasus éta, biaya sareng usaha penilaian dijalankeun. Kauntungan penting anu sanés pikeun anu nungtut aya dina jumlah biaya hukum. Nalika anu nungtut dina prosédur utami ngan ukur ngaluarkeun masalah tanggung jawab, biaya prosés ngagarap cocog sareng klaim nilai anu teu ditangtukeun. Hal ieu nyababkeun biaya anu langkung handap tibatan upami jumlah kompensasi anu penting langsung diklaim dina prosés utama.

Sanaos prosedur peniléyan karusakan tiasa ditingali salaku lajuning laku tina prosés main, éta kedah dimimitian salaku prosedur anu mandiri. Hal ieu dilakukeun ku ngalaksanakeun pernyataan kerusakan ka pihak séjén. Sarat hukum anu ogé ditumpukeun dina sapina kedah dipertimbangkeun. Dina hal kontén, pernyataan karuksakan kalebet "jalan karusakan anu likuidasi ditungtut, ditetepkeun sacara rinci", dina istilah sanés tinjauan barang-barang karusakan anu diklaim. Sacara prinsip teu perlu ngomean deui pamayaran kompensasi atanapi nyarioskeun jumlah anu pasti pikeun masing-masing barang karusakan. Barina ogé, hakim kedah ngira-ngira nyalira karusakan dumasar kana kanyataan anu disangka. Nanging, alesan klaim kudu dieusian dina pernyataan kerusakan. Pernyataan karusakan anu disusun sacara prinsipna henteu ngariung sareng dimungkinkeun pikeun nambihan barang énggal bahkan saatos pernyataan kerusakan parantos disayogikeun.

Salajengna deui prosedur penilaian karusakan mirip sareng prosedur pangadilan biasa. Salaku conto, ogé aya kasimpulan biasa ngeunaan kacindekan sareng pamariksaan di pengadilan. Bukti atanapi laporan ahli ogé tiasa dipénta dina prosedur ieu sareng biaya pangadilan bakal dieusi deui. Ieu dipikabutuh pikeun terdakwa netepkeun deui pengacara dina cara ngagawe ieu. Upami terdakwa teu némbongan dina prosedur pamariksaan karusakan, standarna tiasa dipasihkeun. Nalika datang ka putusan ahir, di mana éta tiasa dipasihkeun pikeun mayar sagala bentuk ganti rugi, aturan biasa ogé berlaku. Kaputusan dina prosedur penilaian karusakan ogé nyayogikeun gelar anu tiasa dikuatkeun sareng gaduh akibat yén karusakan parantos ditangtukeun atanapi parantos netep.

Nalika datang ka prosedur penilaian karusakan, disarankeun konsultasi ka pengacara. Dina kasus terdakwa, ieu malah perlu. Ieu henteu anéh. Barina ogé, doktrin penilaian karusakan pisan éksténsif sareng kompleks. Naha anjeun ngarobih perkiraan rugi atanapi badé langkung seueur inpormasi ngeunaan prosedur penilaian ruksakna? Mangga wartosan ahli hukum na Law & More. Law & More pengacara mangrupikeun ahli dina hukum prosedural sareng péngkolan karusakan sareng senang mertahankeun anjeun nasihat hukum atanapi bantosan salami prosedur ngaku.

ngabagikeun
Law & More B.V.