Prosedur Penilai Karusakan

Putusan pengadilan sering ngandung pesenan pikeun salah sahiji pihak pikeun mayar karusakan anu ditangtukeun ku nagara. Pihak-pihak pikeun cara ngagawe sahingga janten prosedur anyar, nyaéta prosedur penilaian karusakan. Nanging, dina hal éta pésta-pésta henteu balik deui ka alun-alun. Kanyataanna, prosedur penilaian karusakan tiasa dianggap salaku tuluyan tina cara ngagawe utama, anu ngan ukur tujuanna pikeun nangtukeun barang ruksakna sareng sajumlah santunan anu dibayar. Prakték ieu tiasa, upamana, prihatin naha barang karusakan anu tangtu cocog pikeun santunan atanapi dugi ka meunteun santunan rugi dikirangan kusabab kaayaan dina pihak anu kacilakaan. Dina hormat ieu, prosedur penilaian karusakan bénten ti cara ngagawe utama, yén pikeun nangtukeun dadasar tanggung jawab sahingga alokasi santunan.

Prosedur Penilai Karusakan

Upami dasar tanggel waler dina cara ngagawe utama parantos kabentuk, pengadilan tiasa ningali pihak-pihak ka prosedur penilaian kerusakan. Nanging, rujukan sapertos kieu henteu salawasna kagolong kana hakim hakim dina cara ngagawe utama. Prinsip dasarna yén hakim kedah, dina prinsipna, ngira-ngira karusakan dina pangadilan di mana paréntahna mayar ganti rugi. Ngan upami penilaian karusakan henteu tiasa dilakukeun dina cara ngagawe utama, contona kusabab masalah karusakan hareupna atanapi kusabab panalungtikan anu diperyogikeun, hakim dina cara-cara utama tiasa nyimpang tina prinsip ieu sareng ngarujuk pihak-pihak kana prosedur penilaian karusakan. Salaku tambahan, prosedur penilaian karusakan tiasa ngan ukur nerapkeun kawajiban hukum pikeun mayar karusakan, sapertos anu sacara standar atanapi nyiksa. Kukituna, prosedur penilaian karusakan henteu mungkin nalika datang ka kawajiban pikeun mayar karuksakan timbul tina kalakuan hukum, sapertos perjanjian.

Aya sababaraha kauntungan pikeun kamungkinan prosedur penilaian karusakan anu misah tapi salajengna. Mémang, pamisah antara prosedur penilaian sareng karusakan di handap ieu ngamungkinkeun pikeun mimiti ngabahas masalah ngeunaan tanggung jawab tanpa peryogi ogé ngarobih naon ayana karusakan sareng ngahasilkeun biaya anu signifikan pikeun ngabuktoskeun. Barina ogé, éta moal tiasa diputus yén hakim bakal nampik tanggel waler ti pihak anu sanés. Dina kasus éta, sawala ngeunaan tingkat karusakan sareng biaya anu ditanggung, éta bakal aya gunana. Salaku tambahan, tiasa waé pihak-pihak salajengna ngahontal perjanjian kaluar-pengadilan ngeunaan jumlah ganti rugi, upami hukuman geus ditangtukeun ku pangadilan. Dina kasus éta, biaya sareng usaha pikeun nganalisa tiasa luput. Kauntungan penting séjén pikeun nagihna aya dina jumlah biaya sah. Nalika ngagugatana dina cara ngagawe utama ngan ukur ngaluarkeun masalah tanggung jawab, biaya cara ngagawe cocog sareng klaim nilai anu henteu ditangtukeun. Ieu nyababkeun biaya anu langkung handap tibatan upami pampasan ageung langsung dituntut dina cara ngagawe utama.

Sanaos prosedur penilaian karusakan tiasa ditingali salaku tuluyan tina prosés utama, sakuduna dimimitian salaku prosedur mandiri. Hal ieu dilakukeun ku layanan pernyataan karusakan ka pihak séjén. Syarat hukum anu ogé ditumpukeun dina sepina kedah dipertimbangkeun. Dina hal kontén, pernyataan karusakan ngalangkungan "kursus karusakan anu ditaroskeunana, ditetepkeun sacara detil", dina kecap sanésna gambaran ngeunaan barang-barang karusakan anu ngaku. Prinsipna henteu aya anu kedah mayar deui pembayaran tina kompensasi atanapi nyatakeun jumlah pasti kanggo unggal barang anu ngarusak. Barina ogé, hakim kudu sacara mandiri ngira-ngira karusakan dumasar kana kanyataan anu dituduhkeun. Tapi, alasan pikeun klaim kedah ditangtukeun dina pernyataan karusakan. Pernyataan karusakan anu digambarkeun mangrupikeun dina prinsip henteu tiasa ngariung sareng dimungkinkeun pikeun nambihan énggal-énggal bahkan nalika pernyataan karusakan parantos dilayanan.

Salajengna deui prosedur penilaian karusakan mirip sareng prosedur pangadilan biasa. Salaku conto, ogé aya kasimpulan biasa ngeunaan kacindekan sareng pamariksaan di pengadilan. Bukti atanapi laporan ahli ogé tiasa dipénta dina prosedur ieu sareng biaya pangadilan bakal dieusi deui. Ieu dipikabutuh pikeun terdakwa netepkeun deui pengacara dina cara ngagawe ieu. Upami terdakwa teu némbongan dina prosedur pamariksaan karusakan, standarna tiasa dipasihkeun. Nalika datang ka putusan ahir, di mana éta tiasa dipasihkeun pikeun mayar sagala bentuk ganti rugi, aturan biasa ogé berlaku. Kaputusan dina prosedur penilaian karusakan ogé nyayogikeun gelar anu tiasa dikuatkeun sareng gaduh akibat yén karusakan parantos ditangtukeun atanapi parantos netep.

Nalika datang ka prosedur penilaian karusakan, disarankeun konsultasi ka pengacara. Dina kasus terdakwa, ieu malah perlu. Ieu henteu anéh. Barina ogé, doktrin penilaian karusakan pisan éksténsif sareng kompleks. Naha anjeun ngarobih perkiraan rugi atanapi badé langkung seueur inpormasi ngeunaan prosedur penilaian ruksakna? Mangga wartosan ahli hukum na Law & More. Law & More pengacara mangrupikeun ahli dina hukum prosedural sareng péngkolan karusakan sareng senang mertahankeun anjeun nasihat hukum atanapi bantosan salami prosedur ngaku.

ngabagikeun