Depriving bapana otoritas parental: éta mungkin?

Depriving bapana otoritas parental: éta mungkin?

Lamun bapa teu bisa miara jeung ngangkat anak, atawa anak anu serius kaancam dina perkembangannya, terminasi otoritas parental bisa nuturkeun. Dina sababaraha kasus, mediasi atawa bantuan sosial lianna bisa nawarkeun solusi, tapi terminasi otoritas parental mangrupakeun pilihan logis lamun éta gagal. Dina kaayaan naon hak asuh bapa bisa terminated? Sateuacan urang tiasa ngajawab patarosan ieu, urang kedah terang persis naon wewenang kolot sareng naon anu kalebet.

Naon otoritas parental?

Lamun anjeun boga hak asuh anak, Anjeun bisa nyieun kaputusan penting mangaruhan anak. Ieu kalebet, contona, pilihan sakola sareng kaputusan ngeunaan perawatan sareng atikan. Nepi ka umur nu tangtu, anjeun ogé nanggungjawaban kanggo sagala karuksakan disababkeun ku anak anjeun. Kalayan hak asuh babarengan, kadua kolotna tanggung jawab pikeun ngasuh sareng ngasuh budakna. Lamun ngan salah sahiji kolotna boga hak asuh, urang nyarita ngeunaan hak asuh tunggal.

Nalika murangkalih lahir, indungna otomatis gaduh hak asuh anak. Lamun indungna geus nikah atawa dina partnership didaptarkeun, bapana ogé boga hak asuh ti kalahiran. Bapana teu boga hak asuh otomatis dina kasus dimana kolotna teu nikah atanapi dina partnership didaptarkeun. Bapa lajeng kedah menta ieu kalawan idin indung urang.

Catetan: Hak asuh kolotna dipisahkeun tina naha bapa parantos ngaku budakna. Aya sering loba kabingungan ngeunaan ieu. Tingali blog kami anu sanés, 'Pangakuan sareng otoritas parental: bédana dijelaskeun,' pikeun ieu.

Nolak bapa otoritas kolot

Lamun indung teu hayang bapana pikeun ménta hak asuh anak ngaliwatan idin, indungna bisa nolak méré idin misalna. Dina hal ieu, bapa ngan bisa meunang hak asuh ngaliwatan pangadilan. Anu terakhir teras kedah nyéwa pengacarana pikeun ngalamar idin ka pengadilan.

Catetan! Salasa, 22 Maret 2022, Sénat nyatujuan RUU anu ngamungkinkeun pasangan anu teu kawin ngagaduhan hak asuh babarengan sah nalika ngakuan anakna. Mitra anu henteu kawin sareng anu henteu kadaptar bakal otomatis tanggung jawab pikeun hak asuh babarengan nalika ngakuan anak nalika hukum ieu dikuatkeun. Sanajan kitu, hukum ieu teu datang kana kakuatan jadi jauh.

Iraha wewenang kolotna mungkas?

otoritas parental ends dina kasus di handap ieu:

  • Lamun anak geus ngahontal umur 18. anak sacara resmi geus dewasa sarta bisa nyieun kaputusan penting sorangan;
  • Lamun anak asup nikah saméméh ngarobah 18. Ieu merlukeun idin husus salaku anak jadi umur saméméh hukum ngaliwatan nikah;
  • Lamun 16- atawa anak 17 taun heubeul jadi indung tunggal, jeung pangadilan honors hiji aplikasi pikeun nyatakeun nya umur.
  • Ku ngaleupaskeun atanapi disqualification tina hak asuh kolot hiji atawa leuwih barudak.

Ngaleungitkeun otoritas kolot

Naha indung rék nyokot hak asuh bapana? Lamun kitu, prosedur petisi kudu dimimitian ku pangadilan nepi ka ahir ieu. Nalika ngira-ngira kaayaan, perhatian utami hakim nyaéta naha parobihan éta pikeun kapentingan budak. Sacara prinsip, hakim nganggo anu disebut "kriteria clamping" pikeun tujuan ieu. Hakim boga loba kabébasan pikeun beuratna kapentingan. Tés kritéria diwangun ku dua bagian:

  • Aya hiji résiko unacceptable anak keur trapped atawa leungit antara kolotna sarta eta teu diperkirakeun yén ieu bakal ngaronjatkeun sahingga dina mangsa nu bakal datang foreseeable, atawa modifikasi tina hak asuh téh disebutkeun diperlukeun dina kapentingan pangalusna anak.

Sacara prinsip, ukuran ieu ngan ukur dianggo dina kaayaan anu ngabahayakeun pikeun murangkalih. Ieu tiasa kalebet salah sahiji atanapi langkung tina paripolah ieu:

  • Paripolah ngabahayakeun / kriminal ka atanapi ku ayana budak;
  • Paripolah ngabahayakeun / kriminal di tingkat urut pasangan. Paripolah anu mastikeun yén indungna custodial anu sanés teu tiasa dipiharep (anu deui) pikeun konsultasi sareng indungna anu ngabahayakeun;
  • Delaying atanapi (unmotivated) blocking kaputusan krusial ka anak. Janten unreachable pikeun konsultasi atawa 'untraceable';
  • Paripolah anu maksa anak kana konflik kasatiaan;
  • Panolakan bantuan pikeun kolotna diantara sorangan jeung / atawa pikeun anak.

Naha terminasi hak asuh final?

Terminasi hak asuh biasana final sareng henteu ngalibetkeun ukuran samentawis. Tapi lamun kaayaan geus robah, bapana nu leungit hak asuh bisa ménta pangadilan pikeun "malikkeun" hak asuh na. Tangtosna, bapa kedah nunjukkeun yén, samentawis éta, anjeunna tiasa nanggung (permanén) tanggung jawab pikeun ngurus sareng ngadidik.

Yurisdiksi

Dina kasus hukum, jarang bapa dicabut atanapi nampik otoritas kolot. Komunikasi goréng antara kolotna henteu deui sigana decisive. Urang ogé beuki ningali yén sanajan euweuh deui kontak antara anak jeung indungna séjén, hakim tetep mertahankeun otoritas kolot; ku kituna teu motong ieu 'dasi panungtungan.' Lamun bapana sasuai jeung tata krama normal sarta daék jeung sadia pikeun rundingan, a menta hak asuh tunggal saeutik kasempetan sukses. Lamun, di sisi séjén, aya bukti cukup ngalawan bapa ngeunaan acara ngabahayakeun némbongkeun yén tanggung jawab parental gabungan teu jalan, lajeng pamundut téh leuwih suksés.

kacindekan

Hubungan goréng antara kolot teu cukup pikeun nyabut otoritas kolot bapa. A modifikasi hak asuh téh écés lamun aya kaayaan dimana barudak anu trapped atawa leungit antara kolotna, sarta teu aya perbaikan dina jangka pondok.

Upami indung hoyong modifikasi hak asuh, penting pisan kumaha anjeunna ngamimitian prosés ieu. Hakim ogé bakal ningali inputna kana kaayaan sareng tindakan naon anu anjeunna lakukeun pikeun ngajantenkeun otoritas parental.

Dupi anjeun gaduh patarosan salaku hasil tina artikel ieu? Upami kitu, mangga ngahubungan kami pengacara kulawarga tanpa kawajiban. Kami bakal bagja pikeun mamatahan sareng nungtun anjeun.

 

Law & More