Nangtukeun nilai perusahaan: kumaha anjeun ngalakukeun éta?

Naon sia bisnis anjeun? Upami anjeun badé ngaku, ngajual, atanapi nembé terang kumaha perusahaan anjeun ngalakukeun, mangpaat pikeun terang jawaban kana patarosan ieu. Barina ogé, sanajan nilai perusahaan henteu sami sareng harga ahir anu saleresna dibayar, éta mangrupikeun titik awal dina hungkul ngeunaan harga éta. Tapi kumaha anjeun sumping dina jawaban kana patarosan ieu? Aya sababaraha cara anu béda. Metodeu utama anu dibahas di handap.

Nangtukeun nilai perusahaan: kumaha anjeun ngalakukeun éta?

Tekad tina nilai aset bersih

Nilai aset bersih mangrupikeun nilai ekuitas perusahaan sareng tiasa diitung ku cara ngirangan nilai sadaya aset, sapertos gedong, mesin, inventarisasi sareng kas, dikurangan sadayana tanggungan, atanapi hutang. Dumasar kana itungan ieu, tiasa ditangtoskeun naon perusahaan ayeuna saleresna patut. Nanging, cara meunteun ieu henteu salawasna nyayogikeun gambaran lengkep. Barina ogé, neraca anu kantos robih mangrupikeun dasar tina pangajen intrinsik ieu. Salaku tambahan, neraca perusahaan henteu teras-terasan kalebet sadayana asét, sapertos kanyaho, kontrak sareng kualitas tanaga, ogé henteu kalebet sadayana tanggung jawab kauangan sapertos kontrak sewa sareng kontrakan. Metoda ieu ku éta ngan ukur snapshot anu nyarios henteu langkung seueur ngeunaan kamajuan dina jaman kapengker atanapi sudut pandang perusahaan anu kapayun.

Tekad tina nilai kauntungan

Nilai kameunangan mangrupikeun cara sanés anu mana nilai perusahaan tiasa ditangtoskeun. Béda sareng metode sateuacanna, cara ngitung ieu ngitung (tingkat kauntungan dina) ka hareup. Dina raraga nangtoskeun nilai perusahaan anjeun nganggo metode ieu, anjeun mimitina kedah nangtoskeun tingkat bati teras salajengna sarat kauntungan. Anjeun nangtoskeun tingkat kauntungan dumasar kana kauntungan net perusahaan, kalayan ngémutan pamekaran untung di jaman kapengker sareng ekspektasi kapayunna. Maka anjeun ngabagi kauntungan ku dibalikeun deui dina ekuitas. Syarat pamulangan ieu sering didasarkeun kana minat kana Investasi bébas résiko jangka panjang ditambah biaya tambahan pikeun séktor sareng résiko bisnis. Dina praktékna, cara ieu paling umum dianggo. Sanaos kitu, cara ieu henteu nyandak akun anu cekap ngeunaan struktur pembiayaan perusahaan sareng ayana aset anu sanés. Sumawona, ku cara ieu, résiko investasi moal tiasa leupas tina résiko pembiayaan.

Metode metode aliran duit tunai

Gambar anu paling saé pikeun nilai perusahaan diala ku ngitung nganggo metode ieu, anu disebut ogé metode DFC. Barina ogé, metode DFC didasarkeun kana arus kas sareng katingali pamekaranana di payun. Gagasan anu ngadasarkeun nyaéta perusahaan bakal tiasa nyumponan kawajibanana upami dana anu cekap sumping sareng hasilna ti kapengker henteu aya jaminan pikeun kapayunna. Éta sababna bank ogé penting pisan pikeun valuasi perusahaan numutkeun metode DFC ieu. Nanging, pangajen numutkeun metode ieu rumit. Dina raraga ngabentuk gambaran anu hadé tina kauntungan anu anjeun tiasa hasilkeun sareng perusahaan di pikahareupeun, penting pikeun nyéépkeun sadaya arus kas kahareup. Salajengna, arus kas anu lebet kedah dibereskeun sareng arus kas anu kaluar. Akhirna, ku bantosan Bobot Rata-Rata Biaya Modal (WACC), hasilna na diskon sareng nilai perusahaan kieu.

Di luhur tilu cara anu parantos dibahas dina kengingkeun nilai perusahaan. Balik deui kana patarosan bubuka, jawabanna dugi ka henteu saé. Leuwih ti éta, unggal metoda nyababkeun hasilna anu béda. Dimana hiji metode ngan ukur matetan kana gambar gambarna jeung nangtukeun yén hiji perusahaan anu saé juta sajuta, metode anu sanésna katingali umum pikeun masa depan sareng ngarepkeun perusahaan anu sami nilaina hiji satengah juta. Sigana logis milih metodeu kalayan pangajen anu pangluhurna. Nanging, ieu sanés mangrupikeun padika anu pangsaéna pikeun perusahaan sareng pangajen na dilakukeun khusus dina kalolobaan kasus. Éta pisan sababna naha wijaksana pikeun ngiringan profésional sareng pikeun meunangkeun naséhat ngeunaan hukum anjeun saencan lebetkeun prosés pameseran atanapi dijual. Law & MorePengacara ahli dina bidang hukum perusahaan sareng resep masihan anjeun naséhat tapi ogé sagala rupi bantosan sanés salami prosés anjeun, sapertos nyusun sareng nganilai kontrak, karajinan alatan sareng ilubiung dina negosiasi.

ngabagikeun
Law & More B.V.