Nangtukeun nilai perusahaan: kumaha anjeun ngalakukeun éta?

Naon sia bisnis anjeun? Upami anjeun badé ngaku, ngajual, atanapi nembé terang kumaha perusahaan anjeun ngalakukeun, mangpaat pikeun terang jawaban kana patarosan ieu. Barina ogé, sanajan nilai perusahaan henteu sami sareng harga ahir anu saleresna dibayar, éta mangrupikeun titik awal dina hungkul ngeunaan harga éta. Tapi kumaha anjeun sumping dina jawaban kana patarosan ieu? Aya sababaraha cara anu béda. Metodeu utama anu dibahas di handap.

Nangtukeun nilai perusahaan: kumaha anjeun ngalakukeun éta?

Tekad tina nilai aset bersih

The net asset value is the value of the company’s equity and can be calculated by subtracting the value of all assets, such as buildings, machinery, inventories and cash, minus all liabilities, or debts. Based on this calculation, it can be determined what a company is actually worth right now. Nevertheless, this method of valuation does not always provide a complete picture. After all, the ever-changing balance sheet is the basis of this intrinsic valuation. In addition, the company’s balance sheet does not always include all assets, such as knowledge, contracts and quality of personnel, nor does it always include all financial liabilities such as rental and lease contracts. This method is therefore only a snapshot that says nothing more about the progress in the past or the possible future perspective of the company.

Tekad tina nilai kauntungan

The profitability value is another way by which the value of the company can be determined. In contrast to the previous method, this calculation method does take into account (the profit level in) the future. In order to determine the value of your company using this method, you must first determine tingkat bati teras salajengna sarat kauntungan. Anjeun nangtoskeun tingkat kauntungan dumasar kana kauntungan net perusahaan, kalayan ngémutan pamekaran untung di jaman kapengker sareng ekspektasi kapayunna. Maka anjeun ngabagi kauntungan ku dibalikeun deui dina ekuitas. Syarat pamulangan ieu sering didasarkeun kana minat kana Investasi bébas résiko jangka panjang ditambah biaya tambahan pikeun séktor sareng résiko bisnis. Dina praktékna, cara ieu paling umum dianggo. Sanaos kitu, cara ieu henteu nyandak akun anu cekap ngeunaan struktur pembiayaan perusahaan sareng ayana aset anu sanés. Sumawona, ku cara ieu, résiko investasi moal tiasa leupas tina résiko pembiayaan.

Metode metode aliran duit tunai

The best picture of the value of the company is obtained by calculating using the following method, also called the DFC method. After all, the DFC method is based on cash flows and looks at their development in the future. The underlying idea is that the company will only be able to meet its obligations if sufficient funds come in and that the results from the past are no guarantee for the future. That is why the banks also attach great importance to the valuation of a company according to this DFC method. However, the valuation according to this method is complex. In order to form a good picture of the profit you could make with the company in the future, it is important to map out all future cash flows. Subsequently, the incoming cash flows must be settled with the outgoing cash flows. Finally, with the aid of Weight Average Cost of Capital (WACC), the result is discounted and the value of the company follows.

Di luhur tilu cara anu parantos dibahas dina kengingkeun nilai perusahaan. Balik deui kana patarosan bubuka, jawabanna dugi ka henteu saé. Leuwih ti éta, unggal metoda nyababkeun hasilna anu béda. Dimana hiji metode ngan ukur matetan kana gambar gambarna jeung nangtukeun yén hiji perusahaan anu saé juta sajuta, metode anu sanésna katingali umum pikeun masa depan sareng ngarepkeun perusahaan anu sami nilaina hiji satengah juta. Sigana logis milih metodeu kalayan pangajen anu pangluhurna. Nanging, ieu sanés mangrupikeun padika anu pangsaéna pikeun perusahaan sareng pangajen na dilakukeun khusus dina kalolobaan kasus. Éta pisan sababna naha wijaksana pikeun ngiringan profésional sareng pikeun meunangkeun naséhat ngeunaan hukum anjeun saencan lebetkeun prosés pameseran atanapi dijual. Law & MorePengacara ahli dina bidang hukum perusahaan sareng resep masihan anjeun naséhat tapi ogé sagala rupi bantosan sanés salami prosés anjeun, sapertos nyusun sareng nganilai kontrak, karajinan alatan sareng ilubiung dina negosiasi.

ngabagikeun