Nangtukeun nilai perusahaan: kumaha anjeun ngalakukeun éta?

Naon sia bisnis anjeun? Upami anjeun badé ngaku, ngajual, atanapi nembé terang kumaha perusahaan anjeun ngalakukeun, mangpaat pikeun terang jawaban kana patarosan ieu. Barina ogé, sanajan nilai perusahaan henteu sami sareng harga ahir anu saleresna dibayar, éta mangrupikeun titik awal dina hungkul ngeunaan harga éta. Tapi kumaha anjeun sumping dina jawaban kana patarosan ieu? Aya sababaraha cara anu béda. Metodeu utama anu dibahas di handap.

Nangtukeun nilai perusahaan: kumaha anjeun ngalakukeun éta?

Tekad tina nilai aset bersih. Nilai aset bersih mangrupikeun nilai equity perusahaan sareng tiasa diitung ku alihan nilai sadaya aset, sapertos gedong, mesin, inventori sareng kontan, dikurangan sadaya liabilitas, atanapi hutang. Dumasar itungan ieu, éta tiasa ditangtukeun naon perusahaan anu saé leres ayeuna. Nanging, metoda pangajen ieu henteu salawasna masihan gambaran lengkep. Barina ogé, lambaran kasaimbangan anu kantos dirobih mangrupikeun dadasar tina pangajen intrinsik ieu. Salaku tambahan, neraca perusahaan henteu salawasna ngalebetkeun sadaya aset, sapertos élmu, kontrak sareng kualitas tanaga, sareng henteu kaasup sadayana tanggung jawab finansial sapertos kontrak sewa sareng pajakan. Metoda ieu janten ngan ukur potongan gambar anu henteu langkung seueur perkawis kamajuan jaman baheula atanapi kamungkinan sudut pandang perusahaan.

Tekad tina nilai kauntungan. Nilai kauntungan nya éta cara anu hadé ku nilai perusahaan tiasa ditangtukeun. Kontras sareng metode anu saencana, metode perhitungan ieu teu étang (tingkat kauntungan di) masa depan. Dina raraga nangtoskeun nilai perusahaan anjeun nganggo metoda ieu, anjeun pasti nangtukeun heula tingkat bati teras salajengna sarat kauntungan. Anjeun nangtukeun tingkat kauntungan dumasar kana kauntungan net perusahaan perusahaan, ngiringan pangwangunan kauntungan dina jaman baheula sareng harepan pikeun masa depan. Teras anjeun ngabagi kauntungan ku pulih anu diperyogikeun dina equity. Syarat uih ieu sering didasarkeun kana suku bunga pikeun investasi bébas résiko jangka panjang ditambah waragad tambahan pikeun résiko séktor sareng bisnis. Dina prakten, metoda ieu biasana dianggo. Sanaos kitu, metoda ieu henteu nyandak artos cekap struktur pembiayaan perusahaan sareng ayana aset-aset anu sanés. Leuwih ti éta, kalayan metoda ieu, résiko investasi teu tiasa dipisahkeun tina résiko pembiayaan.

Metode metode aliran duit tunai. Gambar paling hadé tina nilai perusahaan diala ku ngitung ngagunakeun metodeu di handap ieu, anu ogé disebut padamelan DFC. Barina ogé, metode DFC dumasar kana arus kas sareng ningali kamekaranana di hareup. Gagasan dasar nyaéta yén perusahaan ngan ukur tiasa nyayogikeun kawajibanna upami dana anu cekap dugi sareng hasilna tina jaman baheula teu aya jaminan pikeun masa depan. Éta pisan sababna naha bank ogé ngagantelkeun pentingna pikeun pangajen perusahaan numutkeun metode DFC ieu. Nanging, pangajen na dumasar kana metoda ieu kompleks. Supaya ngahasilkeun gambaran kauntungan anu saé anjeun tiasa dianggo sareng perusahaan ka hareup, penting pikeun mapkeun artos sadayana aliran ka hareup. Salajengna, arus kas asup kedah dibéréskeun sareng aliran kas anu kaluar. Tungtungna, kalayan bantosan Biaya Rata-rata Biaya Modal (WACC), hasilna diskon sareng niléy perusahaan.

Di luhur tilu cara anu parantos dibahas dina kengingkeun nilai perusahaan. Balik deui kana patarosan bubuka, jawabanna dugi ka henteu saé. Leuwih ti éta, unggal metoda nyababkeun hasilna anu béda. Dimana hiji metode ngan ukur matetan kana gambar gambarna jeung nangtukeun yén hiji perusahaan anu saé juta sajuta, metode anu sanésna katingali umum pikeun masa depan sareng ngarepkeun perusahaan anu sami nilaina hiji satengah juta. Sigana logis milih metodeu kalayan pangajen anu pangluhurna. Nanging, ieu sanés mangrupikeun padika anu pangsaéna pikeun perusahaan sareng pangajen na dilakukeun khusus dina kalolobaan kasus. Éta pisan sababna naha wijaksana pikeun ngiringan profésional sareng pikeun meunangkeun naséhat ngeunaan hukum anjeun saencan lebetkeun prosés pameseran atanapi dijual. Law & MorePengacara nyaéta ahli dina bidang hukum perusahaan sareng senang mikeun anjeun pituah tapi ogé kalayan sagala jinis bantosan sanés nalika prosés anjeun, sapertos drafting sareng analisa kontrak, karajinan alatan sareng milu dina hungkul.

ngabagikeun