Pecat nalika jaman pacobaan

Salila période pacobaan, dunungan sareng padamel tiasa silih kenal. Pagawe tiasa ningali naha padamelan sareng perusahaan aya karepna, sedengkeun dunungan tiasa ningali naha padamelna cocog pikeun padamelan éta. Hanjakalna, ieu tiasa nyababkeun dipecat pikeun padamelna. Naha dunungan tiasa ngusir padamel pikeun alesan naon waé dina jangka waktu pacoban? Dina tulisan blog ieu kami ngajelaskeun naon anu diarepkeun salaku padamel atanapi dunungan. Urang mimiti bakal ngabahas nalika jaman pacobaan nyumponan sarat hukum. Salajengna, aturan ngeunaan pamiceunan nalika jaman pacobaan dibahas.

Pecat nalika jaman pacobaan

Mangsa masa hukum

Kusabab sarat anu béda diterapkeun pikeun PHK dina jangka waktu pacobaan tibatan PHK di luar jaman pacoban, utamina aya hubunganana sareng naha waktos pacobéran nyumponan sarat hukum. Anu mimiti, jaman pacobaan kedah sami pikeun kadua pihak. Kadua, jaman pacobaan kudu disatujuan dina tulisan. Ieu tiasa disatujuan, contona, dina perjanjian kerja sama (koléktif).

Panjangna jaman pacobaan

Salaku tambahan, jaman pacobaan henteu kedah langkung lami tibatan sacara hukum diidinan. Ieu gumantung kana lilana kontrak padamelan. Salaku conto, hukum nyatakeun yén henteu aya masa pacobaan anu tiasa diterapkeun dina kasus kontrak damel 6 bulan atanapi kirang. Upami kontrak padamelan ngagaduhan durasi kirang ti 1 taun, tapi langkung lami tibatan 6 bulan, maksimal 1 bulan diterapkeun. Upami kontrak disimpulkeun salami 2 taun atanapi langkung (misal pikeun waktos anu teu ditangtoskeun), periode maksimal 2 bulan diterapkeun.

Periode pacobaan dina kontrak padamelan anyar sareng dunungan anu sami

Éta ogé ditingali tina hukum yén masa pacobaan dina kontrak padamelan anyar sareng dunungan anu sami dina prinsipna henteu diijinkeun, kecuali kontrak padamelan anu anyar jelas-jelas meryogikeun katerampilan atanapi tanggung jawab anu béda. Mangsa masa uji coba anyar tiasa dilebetkeun upami padamelan anu sami ngalibatkeun dunungan panerusna (misal padamelan samentawis). Konsékuansi tina ieu nyaéta, dumasar hukum, periode waktu pacobaan, dina prinsipna, ngan ukur tiasa disatujuan sakali.

Mangsa uji coba henteu nyumponan sarat hukum

Upami jaman pacobaan henteu nyumponan sarat hukum (contona kusabab éta langkung panjang tibatan diijinkeun), éta dianggap batal sareng batal. Ieu ngandung harti yén masa pacobaan henteu aya. Ieu aya akibat pikeun validitas PHK, sabab éta aturan hukum anu biasa dina PHK ngalamar. Ieu tunduk kana sarat anu langkung ketat tibatan dipecat salami periode masa pacobaan.

Pecat dina jangka waktu pacobaan

Upami jaman pacobéran nyumponan sarat hukum anu ditétélakeun di luhur, skéma pemecatan anu langkung fleksibel diterapkeun. Ieu ngandung harti yén kontrak padamelan tiasa ditumpes iraha waé dina jangka waktu pacoban tanpa alesan anu sah pikeun dipecat. Hasilna, karyawan ogé tiasa dipecat nalika jaman pacobaan nalika kaserang panyakit, contona, sareng henteu ngagaduhan hak pikeun waktos pacobaan anu langkung lami dina hal ieu. Nalika ngeureunkeun kontrak padamelan, hiji pernyataan lisan cekap, sanaos langkung saé mastikeun ieu sacara tinulis. Penghentian kontrak padamelan salami masa pacoban tiasa dilaksanakeun dina kaayaan ieu pikeun padamel boh ka dunungan. Ieu oge tiasa upami padamel na henteu acan ngamimitian damelna. Upami dipecat dina jangka waktu pacobaan, dunungan henteu wajib neraskeun mayar gajih sareng malih (kajaba kaayaan anu nyurungkeun) henteu wajib mayar karusakan.

Alesan pikeun PHK

Dunungan henteu wajib masihan alesan nalika anjeunna ngeureunkeun kontrak padamelan. Nanging, ku paménta padamel, dunungan kedah ngajelaskeun ieu. Hal anu sami dilarapkeun ka padamel upami dunungan hoyong motivasi pikeun terminasi. Motivasi PHK kedah disayogikeun dina nyerat.

Hak pikeun kauntungan

Upami pagawé milih mundur nalika période percobaan, anjeunna henteu kéngingkeun kauntungan WW. Nanging, anjeunna tiasa kéngingkeun kauntungan bantuan sosial ti kotamadya. Upami padamel dipecat kusabab kaserang panyakit, anjeunna tiasa kéngingkeun kauntungan dina UU Sickness Manfaat (Ziektewet).

pilih kasih

Nanging, dunungan wajib nurut kana larangan diskriminasi nalika ngeureunkeun kontrak padamelan. Ku alatan éta, dunungan henteu tiasa nungtungan kontrak anu aya hubunganana sareng gender (misal kakandungan), ras, agama, orientasi, cacad atanapi panyawat kronis. Nanging, aya hubunganana di dieu yén penghentian dina jangka waktu pacobaan nalika kakandungan atanapi panyakit kronis diidinan aya hubunganana sareng alesan PHK umum.

Upami PHK diskriminatif, éta tiasa dibatalkeun ku pengadilan kacamatan. Ieu kedah dipénta dina waktos dua bulan saatos dipecat. Supados pamundut sapertos kitu dikabulkeun, kedah aya tanggung jawab anu serius dina pihak dunungan. Upami pangadilan mutuskeun pikeun nguntungkeun padamel, dunungan ngahutang gajihna, sabab béwara dipecat dianggap henteu leres. Dunungan henteu wajib ngimbangan karusakan. Daripada dibatalkeun, tiasa ogé, upami aya béakna diskriminatif, pikeun nungtut santunan anu adil dina hal éta henteu aya cacad anu serius anu kudu dibuktikeun.

Naha anjeun nyanghareupan pamecatan atanapi badé mecat pagawé nalika jaman pacobaan? Upami kitu, mangga kontak Law & More. Ahli hukum kami ahli dina bidang hukum padamelan sareng bakal senang masihan anjeun nasihat hukum atanapi bantosan salami prosés. Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan jasa kami atanapi ngeunaan pemecatan? Inpormasi lengkep ogé tiasa dipendakan dina situs kami: pamiceunan.tempat.

ngabagikeun