Perceraian sareng Parental Custody. Naon anu anjeun kedah terang?

Naha anjeun parantos nikah atanapi naha anjeun ngagaduhan pasangan anu didaptarkeun? Dina hal éta, hukum urang didasarkeun kana prinsip ngurus budak sareng inuhan ku kadua kolotna, numutkeun Pasal 1: 247 BW. Sakitar 60,000 barudak mangrupikeun cerai ti kolotna unggal taun. Tapi, sanajan saatos cerai, barudak éta berhak pikeun perawatan sarua sareng kamekaran ku kadua kolot sareng sepuh anu ngagaduhan hak asuhan babarengan, terus nerapkeun otoritas ieu sacara babarengan nurutkeun Pasal 1: 251 tina Kode Sipil Walanda. Kontras kana jaman kapungkur, kolotna janten tetep ngiringan otoritas parental babarengan.

Perceraian sareng Parental Custody. Naon anu anjeun kedah terang?

Jagaan sepuhna tiasa didadarkeun salaku hak-hak sareng kawajiban anu sepuh ngeunaan pembiayaan sareng ngurus barudak séhat sareng pakait sareng aspék kieu: jalmi anu minor, administrasi asétana sareng perwakilan dina tindakan sipil boh dina sareng extrajudicially. Langkung khusus, perkawis tanggung jawab sepuh pikeun ngembangkeun kapribadian, kabugaran méntal sareng fisik sareng kasalametan anak, anu ngencanakeun ngagunakeun kekerasan mental atanapi fisik. Salaku tambahan, saprak taun 2009, hak asuh ogé ngalaksanakeun kawajiban indungna pikeun ningkatkeun pangembangan beungkeut antar anak sareng indung anu sanés. Barina ogé, anggota parlemen nganggap éta pikeun kapentingan anak anu paling hadé pikeun ngagaduhan hubungan pribadi sareng kadua kolotna.

Tapi, kaayaan anu tiasa dibayangkeun dimana tuluyan otoritas parental jeung hubungan pribadi sareng salah sahiji kolotna sanggeus cerai teu mungkin atanapi dipikahoyong. Éta sababna Pasal 1: 251a Kode Sipil Walanda ngandung, kecuali prinsipna, kamungkinan pikeun pangadilan milarian hak asuhan babarengan anak ka hiji indung saatos cerai. Kusabab ieu kaayaan anu luar biasa, pangadilan ngan bakal masihan otoritas parental kusabab dua alesan:

  1. upami aya résiko anu henteu katampa yén anak éta bakal janten terjebak atanapi kaleungitan antara sepuh sareng éta henteu diperkirakeun yén perbaikan anu cekap bakal kahontal dina masa anu kalangkung, atanapi
  2. upami parobihan hak asuh pangabutuh hak asuh pikeun kapentingan anak.

Kriteria munggaran parantos dikembangkeun dina hukum kasus sareng panaksian naha kriteria ieu patepang, sacara manjangan pisan. Salaku conto, kurangna komunikasi anu saé antara sepuh sareng kagagalan anu gampang pikeun matuh susunan aksés parental henteu sacara otomatis hartosna pikeun kapentingan anu paling saé anak, otoritas parental kedah ditugaskeun ka salah saurang kolot.[1] Nalika nyuhunkeun panyabutan hak asuhan babarengan sareng pemberian hak asuh nyalira ka salah sahiji kolotna dina kasus anu mana waé komunikasi sanésna dipaénkeun[2], éta kamungkinan aya kekerasan domestik anu serius, ngabendung, ancaman[3] atanapi dimana indung anu miara sacara sistematis frustasi sareng indung anu sanés[4], dibales. Kalayan kana kriteria kadua, penalaran kedah dibuktikeun ku kanyataan anu cekap otoritas parental tunggal-kapayunna diperyogikeun pikeun kapentingan anu paling hadé tina murangkalih. Hiji conto kriteria ieu nyaéta kaayaan dimana kaputusan penting anu kedah dilakukeun ngeunaan anak sareng sepuh anu henteu tiasa konsultasi ngeunaan anak dina masa anu kalenturan sareng ngawenangkeun putusan-putusan dina lumangsungna cekap sareng sacara gancang, nyaéta. bertentangan sareng kapentingan anak.[5] Sacara umum, hakim éta horéam ngarobih hak asuh babarengan jadi hak asuh hiji-hiji, pasti dina période mimiti saatos cerai.

Naha anjeun hoyong boga wewenang parental ka barudak anjeun waé saatos cerai anjeun? Dina kasus éta, anjeun kedah ngadamel cara ngagawekeun ku ngirimkeun pamundut pikeun masihan otoritas parental ka pengadilan. Petisi kedah ngandung alesan naha anjeun ngan ukur hoyong gaduh hak asuh anak. Pengacara diperyogikeun pikeun prosedur ieu. Pengacara anjeun nyiapkeun pamundutana, nangtoskeun dokumén tambahan anu anjeunna kedah pasang sareng ngalebetkeun paménta ka pengadilan. Upami pamundut pikeun hak asuhan nyalira parantos diserahkeun, indung anu sanés atanapi pihak anu sanés ngaharepkeun bakal dibéré kasempetan pikeun ngabales pamundut ieu. Sakali di pengadilan, prosedur ngeunaan pemberian otoritas parental tiasa nyandak waktos anu lami: minimum 3 bulan ka langkung ti 1 taun, gumantung ka pajeulitna pasualan.

Dina kasus konflik anu serius, hakim biasana bakal narosakeun Dewan Ngabelaan sareng Perlindungan Anak pikeun ngalaksanakeun panalungtikan sareng ngaluarkeun nasihat (seni. 810 alinea 1 DCCP). Upami dewan ngajantenkeun panyelidikan dina pamundut hakim, ieu ku cara ngahartikeun hasil tina nundutan dina cara ngagawe. Tujuan panalungtikan sapertos ku Badan Asuhan Anak sareng Perlindungan Panyayangan nyaéta pikeun ngadukung kolotna dina méréskeun konflik aranjeunna ngeunaan hak asuh demi kapentingan anak. Ngan upami ieu henteu ngakibatkeun hasil dina 4 minggu bakal dewan neraskeun ngumpulkeun inpormasi anu diperyogikeun sareng ngaluarkeun saran. Salajengna, pangadilan tiasa masihan atanapi nolak panyebaran parental. Hakim biasana masihan pamundut upami anjeunna nganggap yén syarat pikeun pamundut parantos patepang, teu aya kabantosan kana paménta hak asuh sareng hak asuh éta pikeun kapentingan anu paling hadé tina murangkalih. Dina kasus anu sanés, hakim bakal nampik pamundut éta.

At Law & More urang ngartos yén cerai mangrupikeun waktos anu hésé pikeun emosional. Dina waktos anu sami, wijaksana pikeun mikirkeun otoritas parental ka barudak anjeun. Pangertian hadé tina kaayaan sareng pilihan penting. Law & More tiasa ngabantosan anjeun netepkeun posisi légal anjeun sareng, upami hoyong, nyandak aplikasi pikeun ngumpulkeun otoritas parental tunggal dina panangan anjeun. Naha anjeun ngenalkeun diri anjeun dina salah sahiji kaayaan anu dijelaskeun di luhur, naha anjeun badé janten hiji-hijina indung pikeun ngajaga hak asuh anak anjeun atanapi ngagaduhan patarosan sanés? Mangga wartosan pengacara ngeunaan Law & More.

[1] HR 10 september 1999, ECLI: NL: HR: 1999: ZC2963; HR 19 april 2002, ECLI: NL: PHR: 2002: AD9143.

[2] HR 30 september 2011, ECLI: NL: HR: 2011: BQ8782.

[3] Hof's-Hertogenbosch 1 maos 2011, ECLI: NL: GHSGR: 2011: BP6694.

[4] HR 9 juli 2010 ECLI: NL: HR: 2010: BM4301.

[5] Hof Amsterdam 8 Agustus 2017, ECLI: NL: GHAMS: 2017: 3228.

ngabagikeun