Cerai dina 10 léngkah

Hésé pikeun mutuskeun naha bakal cerai. Sakali anjeun parantos mutuskeun yén ieu hiji-hijina jalan kaluar, prosés na saleresna dimimitian. Seueur hal anu kedah disusun sareng éta ogé bakal janten jaman anu sesah sacara émosional. Pikeun ngabantosan anjeun dina jalan, urang bakal masihan tinjauan sadaya léngkah anu anjeun kedah lakukeun salami cerai.

Cerai dina 10 léngkah

Léngkah 1: Béja ngeunaan cerai

Penting pikeun anjeun mimitina nyaritakeun pasangan anjeun yén anjeun hoyong cerai. Bewara ieu sering disebut ogé béja talak. Éta wijaksana pikeun masihan bewara ieu ka pasangan anjeun sacara pribadi. Kumaha héséna, saé waé pikeun saling ngobrolkeun ngeunaan éta. Ku cara ieu anjeun tiasa ngajelaskeun naha anjeun nyandak kaputusan ieu. Coba ulah silih salahkeun. Éta sareng tetep kaputusan hésé pikeun anjeun duaan. Penting pikeun anjeun nyobian ngajaga komunikasi anu saé. Salajengna, éta hadé pikeun nyegah ketegangan. Ku cara kieu, anjeun tiasa nyegah perceraian anjeun janten cerai gelut.

Upami anjeun tiasa komunikasi sareng anu hadé, anjeun ogé tiasa cerai babarengan. Penting pikeun anjeun nyewa pengacara pikeun ngabimbing anjeun salami periode ieu. Upami komunikasi sareng pasangan anjeun saé, anjeun tiasa nganggo hiji pengacara babarengan. Upami ieu sanés masalahna, masing-masing pihak kedah nyewa pengacara nyalira.

Lengkah 2: Nelepon ka pengacara / mediator

Perceraian dinyatakeun ku hakim sareng ngan ahli hukum anu tiasa ngajukeun petisi pikeun cerai sareng pengadilan. Naha anjeun kedah milih pengacara atanapi mediator gumantung kana cara rék cerai. Dina mediasi, anjeun milih dibarengan ku salah saurang pengacara / mediator. Upami anjeun sareng pasangan anjeun masing-masing nganggo pengacara anjeun nyalira, anjeun bakal aya di sisi anu sanés tina prosédur. Dina kasus éta, prosés ngagawe ogé bakal langkung lami sareng nambihan langkung seueur biaya.

Léngkah 3: Data sareng dokumén anu penting

Pikeun cerai, sajumlah detil pribadi ngeunaan anjeun, pasangan sareng murangkalih penting. Salaku conto, akte nikah, akte kalahiran barudak, ekstrak BRP ti kotamadya, sasari tina daftar hak asuh hukum sareng perjanjian perjanjian sateuacanna. Ieu mangrupikeun detil pribadi anu paling penting sareng dokumén anu diperyogikeun pikeun ngamimitian prosés cerai. Upami dina kaayaan anu khusus anjeun peryogi langkung seueur dokumén atanapi inpormasi, pengacara anjeun bakal ngawartosan anjeun.

Léngkah 4: Asét sareng hutang

Penting pisan anjeun nyéépkeun sadaya aset sareng hutang anjeun sareng pasangan nalika cerai sareng ngumpulkeun dokumén pendukung. Salaku conto, anjeun tiasa mikir ngeunaan akta titah bumi anjeun sareng akta hipotik anu notaris. Dokumén kauangan ieu ogé tiasa penting: kawijakan asuransi modal, kabijakan anuitas, investasi, laporan bank (tina tabungan sareng rekening bank) sareng pangiriman pajak penghasilan tina sababaraha taun ka pengker. Salajengna, daptar épék rumah tangga kedah disusun dimana anjeun nunjukkeun saha anu bakal nampi naon.

Léngkah 5: Pangrojong murangkalih / Mitra

Gumantung kana kaayan kauangan anjeun, anak atanapi dukungan pasangan sigana kedah dibayar ogé. Dina raraga nangtoskeun ieu, data pendapatan sareng biaya tetep kadua pihak kedah ditinjau. Dumasar kana data ieu, pengacara / panengah anjeun tiasa ngadamel itungan nafkah.

Léngkah 6: Pensiunan

Perceraian ogé tiasa gaduh akibat pikeun mancén anjeun. Pikeun tiasa nangtoskeun éta, dokumén diperyogikeun nunjukkeun sadaya hak pensiunan anu ditumpukeun ku anjeun sareng pasangan. Salajengna, anjeun sareng pasangan anjeun (mantan) tiasa ngadamel pangaturan ngeunaan pembagian pensiun. Salaku conto, anjeun tiasa milih antara ékualisasi statutory atanapi metode konvérsi. Dana mancén anjeun tiasa ngabantosan anjeun pikeun milih anu pas.

Léngkah 7: Rencana kolot

Upami anjeun sareng pasangan anjeun (mantan) ogé ngagaduhan murangkalih, anjeun wajib nyusun rencana parenting babarengan. Rencana parenting ieu dikintunkeun ka pengadilan babarengan sareng panjaluk cerai. Dina rencana ieu anjeun bakal nempatkeun perjanjian babarengan ngeunaan:

  • Cara ngabagi-bagi tugas jaga sareng parenting;
  • cara anjeun nginpokeun sareng silih konsultasi ngeunaan kajadian penting pikeun murangkalih sareng ngeunaan aset murangkalih alit;
  • biaya ngurus sareng ngasuh budak leutik.

Penting pikeun barudak ogé kalibet dina nyusun rencana parenting. Pengacara anjeun kamungkinan tiasa nyusun rencana parenting pikeun anjeun babarengan sareng anjeun. Ku cara éta anjeun tiasa pastikeun yén rencana parenting nyumponan sadaya sarat pengadilan.

Léngkah 8: Ngeusian petisi

Nalika sadaya perjangjian parantos dilakukeun, pengacara gabungan anjeun atanapi pengacara pasangan anjeun bakal nyiapkeun petisi pikeun cerai sareng ngajukeun ka pengadilan. Dina cerai sapihak, pihak anu sanésna bakal dipasihan waktos kanggo nempatkeun kasusna teras sidang sidang bakal dijadwalkeun. Upami anjeun parantos milih cerai babarengan, pengacara anjeun bakal ngajukeun petisi sareng, dina kaseueuran kasus, sidang pengadilan moal diperyogikeun.

Léngkah 9: Cara ngagawe lisan

Salila prosés lisan, pihak-pihak kedah némbongan babarengan sareng pengacarana. Salila sidang lisan, pihak-pihak dibéré kasempetan pikeun nyaritakeun carita na. Hakim ogé bakal boga kasempetan pikeun naroskeun. Upami hakim ngagaduhan pendapat yén anjeunna ngagaduhan inpormasi anu cekap, anjeunna bakal méréskeun sidang sareng nunjukkeun dina istilah mana anu bakal dikaluarkeunnana.

Léngkah 10: Putusan cerai

Sakali hakim parantos nyatakeun kaputusan perceraian, anjeun tiasa banding dina waktos 3 bulan ti kaputusan upami anjeun henteu satuju kana kaputusan éta. Saatos tilu bulan kaputusan janten teu tiasa dibatalkeun sareng perceraian tiasa didaptarkeun dina pendaptaran sipil. Ngan éta final cerai. Upami anjeun henteu kersa ngantosan periode tilu bulan, anjeun sareng pasangan anjeun tiasa nandatanganan akta anu ngaku yén pengacara anjeun bakal angkat. Dokumén ieu nunjukkeun yén anjeun satuju sareng kaputusan cerai sareng anjeun moal nampi banding. Anjeun teras henteu kedah ngantosan periode tilu sasih sareng langsung tiasa ngadaptar surat cerai di Pendaptaran Sipil.

Naha anjeun peryogi bantosan pikeun cerai atanapi anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan prosés perceraian? Teras taros ka anu khusus ahli hukum hukum kulawarga at Law & More. di Law & More, urang ngartos yén perceraian sareng kajadian anu salajengna tiasa gaduh pangaruh ageung dina kahirupan anjeun. Kusabab kitu urang nyandak pendekatan pribadi. Ahli hukum kami ogé tiasa ngabantosan anjeun dina prosés naon waé. Ahli hukum di Law & More mangrupikeun ahli dina bidang hukum pribadi sareng kulawarga sareng bakal bagja ngabimbing anjeun, kamungkinan babarengan sareng pasangan anjeun, ngalangkungan prosés perceraian.

ngabagikeun