Perceraian ngaliwatan mediasi

Perceraian sering dibarengan ku teu satuju antara mitra. Nalika anjeun sareng pasangan nyalira sareng teu satuju saling, konflik bakal timbul yén dina sababaraha kasus malah bakal ningkat. Sing cerai kadang-kadang kaluar tina goréng pikeun batur kusabab émosi na. Dina hal sapertos kitu, anjeun tiasa nelepon di pengacara pikeun meunangkeun hak hukum anjeun. Anjeunna bakal tiasa ngamimitian cara ngagawe hukum pikeun pihak anjeun. Nanging, aya kasempetan anu saé pikeun murangkalih anjeun, contona, tiasa sangsara salaku hasilna. Pikeun ngahindarkeun ketegangan ieu, anjeun ogé tiasa milih cerai ku cara mediasi. Prakték, ieu sering disebat perantara perceraian.

Perceraian ngaliwatan mediasi

Naon mediasi?

Saha waé anu gaduh sengketa hoyong nyingkirkeun éta saatos mungkin. Sering pasualan teu parantos ngahontal tingkat anu luhur sahingga kadua pihak henteu ningali deui jalanna. Mediasi tiasa ngarobih éta. Mediasi mangrupikeun resolusi gabungan pikeun sengketa kalayan bantuan mediator konflik nétral: mediator. Inpo langkung seueur ngeunaan mediasi sacara umum tiasa dipendakan dina kami halaman mediasi.

Naon mangpaat tina mediasi perceraian?

Cerai anu kirang diatur tiasa ngabalukarkeun duka sareng hanjelu salami sababaraha taun. Mediasi mangrupikeun cara pikeun nyampurnakeun solusi gabungan dina konsultasi, contona kumaha carana nungkulan budak, panyebaran artos, kamungkinan alimony sareng perjanjian ngeunaan mancén.
Nalika pihak tiasa sumping dina perjanjian dina prosés mediasi, urang bakal ngalebetkeun ieu dina perjanjian pakampungan. Salajengna, perjanjian anu dilakukeun tiasa disatujuan ku pengadilan.

Dina hiji cerai dimana pihak-pihak saling nyanghareupan di pengadilan, salah sahiji pihak anu sering bakal jalanna sareng pihak anu sanés mangrupikeun hal anu siga kitu. Di mediasi, teu aya anu rugi. Di mediasi, usaha dilakukeun pikeun méréskeun masalah babarengan, ku kituna kaayaan win-win timbul pikeun dua pihak. Ieu hususna penting bisi pihak-pihakna kedah silih padu silih silih taliti. Pikirkeun, contona, tina kaayaan budak anu aub. Dina kasus éta, penting anu urut mitra tiasa ngaliwat hiji panto sacara babarengan saatos cerai. Kauntungan séjén mediasi nyaéta yén éta sering langkung mirah sareng langkung beurat ti batan prosés hukum anu panjang.

Kumaha mediasi damel?

Di mediasi, pésta silih ngobrol di handapeun bimbingan mediator anu profésional. Mediator mangrupikeun mediator anu sanés, babarengan sareng pihak-pihak, milari solusi anu ditampi ku sadayana. Mediator henteu ngan ukur ningali sisi hukum pasisi, tapi ogé aya masalah anu aya dina kaayaan. Partéi teras sumping ka solusi gabungan, anu nyatet mediator dina perjanjian pakampungan. Mediator henteu ngémutan pendapat. Perantara antawisna dumasar kana wasiat pikeun ngahontal perjanjian babarengan, dina kapercayaan. Prosés mediasi ieu langkung lancar dibanding sidang di pengadilan. Ayeuna yén perjanjian dilakukeun babarengan, aya ogé kasempetan anu langkung ageung pikeun pihak-pihak bakal taat ka aranjeunna.

Mediator ngayakinkeun boh pihak tiasa nyarioskeun carita sorangan sareng unggal anu tiasa didangukeun. Dina mangsa paguneman sareng mediator bakal aya perhatian anu cekap pikeun émosi pihak-pihak. Émosi kedah dibahas sateuacan perjanjian anu saé tiasa dilakukeun. Salaku tambahan, mediator mastikeun yén perjanjian dilakukeun ku pihak-pihak sacara leres.

Opat léngkah dina mediasi

  1. Wawancara asupan. Dina wawancara anu munggaran, mediator jelas ngécéskeun naon mediasi. Maka pihak-pihak na nandatanganan perjanjian mediasi. Dina perjanjian ieu, pihak-pihak satuju yén paguneman nyaéta rahasia, yén aranjeunna bakal milu sacara sukarela sareng yén aranjeunna bakal aktip ngiringan paguneman. Pihak bébas ngiringan prosés mediasi iraha waé.
  2. Fase reconnaissance. Di handapeun pedoman panengah, konflik dianalisis dugi ka sadaya sudut pandang sareng kapentingan.
  3. Fase badami. Kadua pihak muncul sareng solusi anu mungkin. Aranjeunna tetep émut yén solusi kedah hadé pikeun dua pihak. Ku cara kieu, pasatujuan anu diperyogikeun dilakukeun.
  4. Ngadamel pasini. Panengah antukna bakal nempatkeun sadaya perjanjian ieu dina tulisan, upamana perjanjian pakampungan, rencana parenting atanapi perjanjian cerai. Ieu teras dikintunkeun ka pangadilan pikeun ratifikasi.

Naha anjeun ogé hoyong nyusun cerai anjeun ku ngadamel pangaturan bareng? Atanapi anjeun hoyong terang naha mediasi tiasa janten solusi anu saé pikeun anjeun? Karasa ngasongkeun kontak kantor kami. Kami bakal bagja ngabantosan anjeun ngadamel pilihan pikeun mediasi.

ngabagikeun