Cerai sareng murangkalih: komunikasi mangrupikeun konci

Sakali kaputusan pikeun cerai parantos dilakukeun, aya seueur anu kedah diatur sahingga didiskusikeun. Mitra cerai biasana mendakan diri dina rollercoaster émosional, janten hésé sumping kana pasatujuan anu wajar. Éta bahkan langkung sesah nalika aya barudak anu pipilueun. Kusabab barudak, anjeun kurang leuwih silih kaitkeun pikeun hirup. Anjeun bakal rutin ngatur susunan babarengan. Hal ieu ngajantenkeun perceraian sareng murangkalih dina sadaya kasus langkung pajak sacara émosional sareng mangaruhan pisan ka murangkalih. Dina raraga misahkeun sakumaha mungkin, penting pikeun ngalakukeun pilihan ieu babarengan sareng komunikasi anu saé antara pihak-pihak mangrupikeun hal anu penting. Ngaliwatan komunikasi anu saé, anjeun tiasa nyegah karusakan émosional silih tapi ogé ka murangkalih anjeun.

Cerai sareng murangkalih: komunikasi mangrupikeun konci

Komunikasi sareng mantan pasangan anjeun

Kami ngarecah hubungan anu urang mimitian pinuh ku ekspektasi sareng tujuan anu pangsaéna. Dina hubungan, anjeun sering gaduh pola anu tetep anu anjeun silih reaksi salaku pasangan. Perceraian mangrupikeun waktos pikeun nembus pola éta. Sareng ningali diri nyalira, sabab anjeun badé ngalakukeun hal-hal anu béda ti ayeuna, pikeun diri anjeun ogé pikeun barudak anjeun. Masih, kadang aya kuciwa sareng salah paham. Dasar unggal hubungan nyaéta komunikasi. Upami urang ningali ka mana hal-hal anu salah dina komunikasi urang, tétéla yén kagagalan biasana sanés tina eusi paguneman tapi tina cara nyariosna. Jalma anu sanésna sigana henteu 'ngartos' anjeun sareng sateuacan anjeun terang éta mendakan diri anjeun dina sarap lami anu sami deui. Narima sareng ngolah perceraian mangrupikeun padamelan anu sesah pikeun anak. Kusabab komunikasi anu goréng antara tilas pasanganna, murangkalih tiasa langkung ngalaman masalah psikologis.

Pangaruh cerai ka barudak

Cerai mangrupikeun kajadian anu nyeri anu sering dibarengan ku konflik. Ieu tiasa mangaruhan pasangan sacara fisik sareng psikologis, tapi ogé barudak. Akibat anu paling umum tina cerai pikeun barudak nyaéta harga diri handap, masalah paripolah, hariwang sareng parasaan déprési. Nalika cerai pisan bentrok sareng rumit, balukarna pikeun murangkalih ogé langkung parna. Ngembangkeun hubungan anu aman sareng sepuh mangrupikeun tugas pangembangan anu penting pikeun murangkalih alit. Gagantelengan aman meryogikeun kaayaan anu pikaresep, sapertos kolot anu sayogi anu nawiskeun perdamaian, kaamanan, stabilitas sareng kapercayaan. Kaayaan ieu dina tekanan nalika sareng saatos cerai. Salila pipisahan, penting pikeun barudak ngora pikeun tiasa neraskeun ikatan sareng sepuhna. Kontak anu aman sareng kadua kolotna penting di dieu. Kantétan anu teu aman tiasa nyababkeun ngirangan kapercayaan diri, ngirangan katahanan sareng masalah paripolah. Barudak ogé sering ngalaman pipisahan salaku kaayaan setrés anu aranjeunna henteu tiasa ngendalikeun atanapi pangaruh. Dina kaayaan setrés anu teu terkendali, murangkalih bakal condong (nyobian) malire atanapi nolak masalah sareng bahkan ngawangun bentuk setrés post-traumatis. Setrés ogé tiasa ngakibatkeun konflik kasatiaan. Kasatiaan mangrupakeun beungkeut alamiah antara kolot sareng budak anu timbul nalika lahir dimana anak ampir satia ka kadua sepuhna. Dina konflik kasatiaan, salah sahiji atanapi kadua kolotna tiasa ngandelkeun pisan budakna. Dina cerai anu rumit, kolot kadang-kadang sadar atanapi teu sadar maksa budakna pikeun milih. Ieu nyiptakeun konflik batin dina budak, anu sacara alami hoyong satia ka kadua kolotna. Kudu milih mangrupikeun tugas anu teu diarepkeun ku budak sareng sering nyababkeun anjeunna nyobian milih antara kadua kolotna. Bisa jadi budak leutik datang ka indung ti sabtu minggu sareng ramana sareng nyarios ka ramana yén éta pikaresepeun pisan, tapi ka indung yén éta pikareueuseun pisan. Panilitian nunjukkeun yén penting pikeun budak pikeun kéngingkeun persetujuan ti hiji indung bapa pikeun senang sareng anu sanés. Dina sababaraha cerai, éta bahkan tiasa kajantenan yén anak nyangka yén anjeunna atanapi ditanggung jawab pikeun karaharjaan kolot. Budak téh (sareng / atanapi raoseun) disaur pikeun ngurus anu teu leres. Épék di luhur umum dina cerai kolot dimana aya seueur salah komunikasi sareng tegangan antara kolot.

Nyegah cerai

 Salaku kolot anjeun mikahayang anu pangsaéna pikeun murangkalih anjeun, janten nyalira mangrupikeun alesan pikeun nyingkahan masalah komunikasi. Dihandap ieu, kami nawiskeun sababaraha tip pikeun mastikeun yén anjeun teras komunikasi sareng mantan pasangan anjeun salami waktos sesah perceraian anjeun:

  • Penting pikeun terus silih tingali sareng ngobrol paguneman. Coba hindarkeun nyandak kaputusan anu sesah ngalangkungan WhatsApp atanapi telepon.
  • Dangukeun batur anu sanés (tapi tingali diri anjeun sorangan!) Dangukeun sing ati-ati ka jalma sanés sareng ngan ukur ngaréspon naon anu anjeunna nyarios. Entong nyandak hal-hal anu teu aya hubunganana sareng paguneman ieu.
  • Salawasna cobian tetep tenang sareng silih hormat. Upami anjeun perhatoskeun émosi anu tinggi dina waktos paguneman, lirénkeunana supados anjeun tiasa neraskeunana kalayan tenang engké.
  • Upami anjeun langsung neundeun sadaya permintaan anjeun dina méja salami paguneman, ieu tiasa ngirangan pasangan anjeun. Kusabab kitu, cobian kalem nyandak kaputusan ngeunaan hal hiji-hiji.
  • Iraha anjeun nyawalakeun hiji hal, teras cobian pikeun mantan pasangan anjeun réaksi sareng nyarios. Ieu bakal masihan anjeun ideu anu jelas ngeunaan naon anu dipikirkeun ku mantan pasangan anjeun ngeunaan matéri éta.
  • Dina biantara, cobian pikeun ngalaksanakeun hal tibatan ngaganggu hal-hal anu tilas pasangan anjeun. Anjeun bakal ningali yén ku sikep positip anjeun bakal ngagaduhan paguneman anu langkung saé.
  • Pikeun ngabantosan paguneman, éta langkung saé pikeun nyegah kecap-kecap anu ditutup sapertos 'selalu' sareng 'henteu pernah'. Ku cara ieu, anjeun nyimpen paguneman kabuka sareng anjeun tiasa teras-terasan gaduh paguneman anu saé.
  • Pastikeun anjeun angkat kana wawancara parantos disiapkeun. Ieu kalebet mikiran hal-hal anu tiasa rumit atanapi émosional pikeun anjeun.
  • Satuju yén iritasi kedah dikedalkeun langsung, sareng henteu dijaga botol.
  • Ngobrol ngeunaan paguneman anjeun sareng jalma-jalma di sakuriling anjeun. Ku cara ieu anjeun ngagaduhan toko pikeun émosi anjeun sareng aranjeunna tiasa ngabantosan anjeun nempatkeun hal-hal kana sudut pandang atanapi masihan anjeun kiat salajengna pikeun paguneman anu bakal datang.

sokongan

Aya sababaraha bentuk bantosan anu sayogi nalika cerai sesah, di sagigireun dukungan pengacara anjeun sareng / atanapi perantara. Salaku conto, anjeun tiasa milarian dukungan ti jalma anu caket anjeun, pagawé sosial atanapi sasama anu sangsara. Nalika ngeunaan ngadukung barudak, aya organisasi sukarela sareng jasa nonoman anu tiasa nawiskeun pitunjuk. Ngawangkong ngeunaan pilihan sesah masihan katenangan dina pikiran, kajelasan sareng nyumbang kana sikep positip.

Konci sareng konci

Yén kapentingan barudak kedah didamel heula sigana dibuktikeun ku nyalira, sahingga teu pantes disebatkeun. Tapi éta tiasa janten konci anu penting upami anjeun henteu tiasa ngerjakeun sababaraha hal: pikirkeun naon anu dipikahoyong ku barudak? Éta ngabéréskeun seueur diskusi. Ngenalkeun pola dimana anjeun kajebak babarengan mangrupikeun léngkah pangpayunna pikeun ngeureunkeunana. Kumaha carana ngeureunkeun pola sapertos kitu sanés tugas anu gampang: ieu mangrupikeun olahraga kelas luhur sareng meryogikeun anjeun, salaku sepuh, pikeun milarian naon anu diperyogikeun pikeun murangkalih sareng dimana émosi anjeun nalika komunikasi sareng mantan pasangan anjeun. Cara panggancangna ka hareup nyaéta mikawanoh naon anu mangaruhan anjeun sareng wani naroskeun ka diri nyalira patarosan anu nyababkeun anjeun ngonci sareng henteu tiasa deui nyawalakeun hal-hal sareng kolot anu sanés. Sareng éta biasana dimana tempatna konci.

Naha anjeun ngarencanakeun cerai sareng anjeun badé ngatur sadayana sakumaha mungkin pikeun murangkalih anjeun? Atanapi anjeun masih ngagaduhan masalah saatos cerai? Tong ragu ngahubungi éta ahli hukum cerai of Law & More. Kami bakal senang mamatahan sareng ngabantosan anjeun.

ngabagikeun
Law & More B.V.