Perceraian sareng murangkalih

Nalika anjeun cerai, loba parobahan dina kulawarga anjeun. Upami anjeun gaduh murangkalih, pangaruh cerai bakal ageung pisan pikeun aranjeunna ogé. Barudak anu leuwih ngora hususna sigana hésé nalika kolotna janten cerai. Dina sadaya kasus, kadeudeuh yén lingkungan imah murangkalih barudak dirugikeun sakedik-gancang. Penting sareng malah kawajiban hukum pikeun ngadamel perjanjian sareng barudak ngeunaan kahirupan kulawarga saatos cerai. Sabaraha tingkat ieu tiasa dilakukeun babarengan sareng murangkalih jelas gumantung kana yuswa barudak. Perceraian ogé prosés émosional pikeun murangkalih. Barudak sering satia ka kadua kolotna sareng sering henteu nganyatakeun parasaan leres salami cerai. Ku sabab éta, aranjeunna ogé kedah waé perhatian anu hadé.

Pikeun barudak ngora, éta moal écés pisan dina mimitina naon anu bakal hartosna cerai kanggo aranjeunna. Nanging, penting yén budak terang dimana maranéhna nangtung sareng yén aranjeunna tiasa masihan pamadegan ngeunaan kaayaan hirup aranjeunna saatos cerai. Tangtosna, éta kolotna anu akhirna kedah nyandak kaputusan.

Perceraian sareng murangkalih

Rencanaan parenting

Kolot anu janten cerai sering dibutuhkeun ku hukum pikeun ngadamel rencana parenting. Éta aya dina sagala hal anu wajib pikeun kolot anu nikah atanapi dina partnership anu kadaptar (nganggo atanapi tanpa hak asosiasi babarengan) sareng pikeun ngaliwat sepuh kalayan hak asuh. Rencana indung nyaéta dokumén dimana nyatét sepuh dina perjanjian ti kolotna.

Dina sagala hal, rencana parenting kedah ngandung perjanjian ngeunaan:

  • kumaha anjeun ngalebetkeun murangkalih dina ngagambar rencana parenting;
  • kumaha anjeun ngabagi perawatan sareng pamekaran (pangaturan perawatan) atanapi cara nungkulan budak anjeun (pangaturan aksés);
  • kumaha jeung sabaraha sering anjeun masihan silih inpormasi ngeunaan anak anjeun;
  • kumaha carana ngadamel kaputusan babarengan dina jejer anu penting, sapertos pilihan sakola;
  • biaya perawatan sareng pangasuh (ngadukung anak).

Salaku tambahan, kolot ogé tiasa milih ngalebetkeun pasini anu sanés dina rencana parenting. Upamana, naon anu anjeun salaku kolot milari penting dina kamekaran, aturan anu tangtu (waktu sare, pagawean di bumi) atanapi pandangan hukuman. Persetujuan ngeunaan hubungan sareng kadua kulawarga ogé tiasa dilebetkeun dina rencana hak asuhan.

Peraturan perawatan atanapi susunan kontak

Bagian tina rencana ngurus parenting nyaéta pangaturan perawatan atanapi pangaturan kontak. Kolot anu gaduh otoritas parental babarengan tiasa satuju dina susunan perawatan. Peraturan ieu ngandung perjanjian ngeunaan kumaha kolot ngabagi tugas ngurus sareng pangasuhan. Upami ngan hiji indung gaduh otoritas indung, ieu disebut ogé pangaturan kontak. Ieu hartosna yén indung anu henteu ngagaduhan otoritas parental tiasa ningali ningali anak, tapi indung anu henteu tanggung jawab kana miara sareng ngasuh budak.

Ngagambar rencana parenting

Dina prakna, éta sering kajantenan yén kolotna henteu tiasa ngajantenkeun perjanjian ngeunaan barudak babarengan teras ngarekam ieu dina rencana parenting. Upami anjeun teu tiasa ngadamel perjanjian sareng mantan mitra ngeunaan kolotna sanggeus cerai, anjeun tiasa nulungan ku ahli hukum anu berpengalaman atanapi mediator. Kami bakal bagja ngabantosan anjeun pikeun mamatahan sareng narik rencana parenting.

Ngaluyukeun rencana parenting

Kitu waé yén rencana parentingna kudu disaluyukeun sanggeus sababaraha taun. Barina ogé, barudak terus-terusan ngembang sareng kaayaan anu aya hubunganana aranjeunna tiasa robih. Pikirkeun contona kaayaan anu salah saurang kolot janten pangangguran, ngalih ka bumi, sareng anu sanés. Ku kituna janten bijaksana pikeun satuju sateuacanna yén rencana parenting, contona, bakal diulas unggal dua taun sareng disaluyukeun upami diperyogikeun.

Nafkah

Naha anjeun gaduh murangkalih sareng pasangan anjeun sareng anjeun istirahat? Teras kawajiban pangropéa anjeun pikeun ngurus mayunan anak anjeun. Henteu janten masalah naha anjeun parantos nikah atanapi cicing sacara éksklusif sareng mantan mitra anjeun. Unggal indung ngagaduhan kawajiban ngurus anak-anakna ogé kauangan. Upami barudak hirup langkung seueur sareng mantan mitra anjeun, anjeun kedah nyumbang pikeun pangropéa barudak. Anjeun ngagaduhan kawajiban pangropéa. Kawajiban pikeun ngadukung barudak disebut dukungan anak. Pangropéa anak diteruskeun dugi ka murangkalih umur 21 taun.

Jumlah pangrojong minimum pangrojong budak

Jumlah pangrojong minimum anak nyaéta 25 euro per anak per bulan. Jumlah ieu ngan tiasa diterapkeun upami penghutang gaduh panghasilan minimum.

Jumlah pangrojong maksimum

Henteu aya jumlah anu ngadukung pangrojong budak. Ieu gumantung kana panghasilan kadua kolot sareng kabutuhan anak. Alimony moal pernah leuwih luhur batan ieu.

Pangropéa anak indeksina

Jumlah dukungan anak naék unggal taun. Menteri Kaadilan nangtukeun unggal taun ku persentase dukunganana anu manajemén naék. Dina prakna, ieu disebut indéks alimony. Indéksisi wajib. Jalma anu mayar alimony kedah nerapkeun indéksisasi ieu unggal taun dina Januari. Upami éta henteu acan dilakukeun, indung anu dijudulan pangropéa tiasa klaim bédana. Naha indung anjeun nampi alimony sareng urut pasangan anjeun nolak indéks jumlah gusti? Punten wartosan ahli hukum hukum kulawarga anu kami ngalaman. Éta tiasa ngabantosan anjeun pikeun ngalangkungan indéksasi lengkep. Ieu tiasa dilakukeun dugi ka lima taun ka pengker.

Diskon perawatan

Upami anjeun sanés indung anu prihatin, tapi gaduh susunan sadérék anu hartosna yén barudak aya sareng anjeun rutin, maka anjeun layak pikeun diskon perawatan. Diskon ieu bakal ditolak tina dukungan anak anu tiasa dibayar. Jumlah diskon ieu gumantung kana susunan kunjungan sareng diantara 15 persén sareng 35 persen. Beuki kontak anjeun sareng anak anjeun, nurunkeun jumlah alimasi anu kedah dibayar. Hal ieu sabab anjeun mayar langkung seueur biaya upami barudak sareng anjeun langkung sering.

Barudak langkung 18 taun

Wajib pangropéa pikeun murangkalih anjeun salami dugi ka umur yuswa 21. Tina umur 18 murangkalih umur langkung ngora. Ti moment anu ayeuna, anjeun henteu deui gaduh hubunganana jeung urut mitra anjeun salami dirawat pangropéa. Nanging, upami murangkalih anjeun 18 sareng anjeunna lirén sakola, éta mangrupikeun alesan pikeun ngeureunkeun dukungan anak. Upami anjeunna henteu angkat sakola, anjeunna tiasa angkat ngerjakeun waktos sareng nyalira nyalira.

Ngarobih alimony

Sacara prinsip, perjanjian anu dilakukeun ngeunaan pangropéa anak terus dilarapkeun dugi ka murangkalih umur 21 taun. Upami aya parobahan dina waktos éta anu mangaruhan pangabisa anjeun mayar, dukungan anak ogé tiasa disaluyukeun sasuai. Anjeun tiasa mikir kaleungitan padamelan anjeun, kéngingkeun deui, susunan kontak anu béda atanapi kawin deui. Ieu sadayana alesan pikeun marios alimony. Pengacara anu ngalaman tiasa ngadamel réalkulasi mandiri dina kaayaan sapertos kitu. Solusi sanésna nyaéta nyauran mediator pikeun ngadatangan perjanjian anyar. Mediator anu berpengalaman di teguh urang tiasa ngabantosan anjeun ogé ieu.

Kolot-kolot

Barudak biasana indit sareng cicing sareng salah sahiji kolotna saatos cerai. Tapi éta ogé tiasa béda. Upami kadua kolotna milih ngahijikeun sareng parentingna, barudak hirup silih ganti silih kolot. Co-parenting nyaéta nalika kolotna langkung atanapi kirang sami ngabagi tugas ngurus sareng pembiayaan saatos pipisahan. Barudak éta teras hirup sapertosna sareng bapakna ogé sareng indung na.

Konsultasi saé penting

Kolot anu ningalikeun skéma parenting kedah émut yén aranjeunna kedah komunikasi sacara rutin. Éta sababna penting yén aranjeunna tiasa konsultasi ku karana bahkan saatos cerai, ku kituna komunikasi tiasa lancar.

Barudak langkung seueur waktos nyarios sareng hiji sepuh sareng dina bentuk kolotna. Ieu biasana pikaresepeun pisan pikeun murangkalih. Kalayan bentuk parenting ieu, kolotna ngagaduhan seueur kaluar tina kahirupan sapopoé anak. Éta ogé mangrupakeun kaunggulan gedé.

Sateuacan sepuhna tiasa ngawitan parenting, aranjeunna kedah satuju dina sababaraha masalah praktis sareng kauangan. Perjanjian ngeunaan ieu tiasa dilebetkeun kana rencana parenting.

Sebaran perawatan henteu kedah persis 50/50

Dina prakna, palatih parah sering panyebaran perawatan anu ampir sami. Contona, murangkalih tilu dinten nganggo hiji indung sareng opat dintenna kalayan indung anu sanés. Maka anu henteu diperyogikeun yén distribusi perawatan persis 50/50. Penting pisan yén kolot ningali kana naon anu nyata. Ieu ngandung harti yén divisi 30/70 ogé tiasa dianggap salaku susunan parenting.

Distribusi biaya

Skéma parentingna teu diatur ku hukum. Sacara prinsip, sepuhna ngadamel perjanjian sorangan ngeunaan biaya anu aranjeunna bagikeun sareng anu henteu dianggo. Bédana tiasa dilakukeun antara sorangan biaya sareng biaya dibagi. Biaya nyalira diartikeun biaya anu ditanggung unggal kulawarga pikeun dirina sorangan. Conto anu nyéwa, telepon sareng toko barang. Biaya anu tiasa dibagi tiasa kalebet biaya anu ditanggung ku hiji indung atas nama barudak. Salaku conto: jaminan, langganan, kontribusi atanapi waragad sakola.

Co-parenting sareng alimony

Sering panginten yén teu aya alimony kedah dibayar bisi kawinna. Ieu pikir salah. Dina ngahiji parenting kadua kolotna ngagaduhan ngeunaan biaya anu sami pikeun murangkalih. Upami salah sahiji kolotna ngagaduhan panghasilan anu langkung luhur tibatan anu sanés, aranjeunna tiasa nanggung waragad barudak langkung gampil. Jalma anu panghasilan pangluhurna teras diperkirakeun tetep mayar sababaraha pangrojong anak ka indung anu sanés. Pikeun tujuan ieu, itungan alimony tiasa dilakukeun ku salah saurang ahli hukum hukum kulawarga anu parantos ngalaman. Kolotna ogé tiasa satuju babarengan ieu. Kamungkinan sejen nyaéta pikeun muka akun anak. Pikeun akun ieu, kolotna tiasa ngadamel pamayaran bulanan pro rata sareng, salaku conto, kauntungan anak. Salajengna, biaya pikeun barudak rekening ieu tiasa dilakukeun.

Naha anjeun ngarencanakeun nyandak cerai sareng anjeun badé ngatur sadayana sakaligus-gancang pikeun murangkalih anjeun? Atanapi naha anjeun masih ngagaduhan masalah sareng dukungan anak atanapi ko-parenting saatos cerai? Ulah ragu ngahubungan pengacara anu Law & More. Kami bakal senang mamatahan sareng pituduh anjeun.

ngabagikeun