Pasatujuan Donor: Naon anu anjeun kedah terang?

Aya sababaraha aspék pikeun ngagaduhan budak kalayan bantosan donor spérma, sapertos milarian donor anu cocog atanapi prosés inseminasi. Aspék penting sanés dina kontéks ieu nyaéta hubungan légal antara pésta anu hoyong janten hamil ku cara inseminasi, mitra mana waé, donor spérma sareng budakna. Bener yén perjanjian donor henteu diperyogikeun pikeun ngatur hubungan hukum ieu. Nanging, hubungan légal antara partéy sacara hukum kompléks. Dina raraga nyegah perselisihan di pikahareupeun sareng nyayogikeun kapastian pikeun sadaya pihak, bijaksana pikeun sadaya pihak pikeun asup kana perjanjian donor. Pasatujuan donor ogé mastikeun yén perjanjian antara calon kolot sareng donor spérma jelas. Unggal perjanjian donor mangrupikeun perjanjian pribadi, tapi perjanjian penting pikeun sadayana, sabab éta ogé ngandung perjanjian ngeunaan budakna. Ku ngarékam perjanjian ieu, ogé bakal aya teu kurang satuju ngeunaan peran donor dina kahirupan budak. Salaku tambahan kana manpaat anu tiasa disayogikeun dina kasapukan donor ka sadaya pihak, blog ieu teras-terasan ngabahas naon anu dibutuhkeun ku perjanjian donor, inpormasi naon anu dicarioskeun di dalamnya sareng naon waé perjanjian konkrit anu tiasa dilakukeun dina éta.

Pasatujuan Donor: Naon anu anjeun kedah terang?

Naon perjanjian donor?

Kontrak donor atanapi perjanjian donor mangrupikeun kontrak dimana perjanjian antara induk anu dituju sareng donor spérma kacatet. Ti saprak 2014, dua jinis donor parantos dibédakeun di Walanda: donor B sareng C.

B-donor hartosna sumbangan parantos dipasihkeun ku donor klinik anu teu dipikaterang ku sepuh anu dipikahoyong. Nanging, jinis donor ieu didaptarkeun ku klinik sareng Yayasan Donor Data Pupuk Ponggawa. Salaku hasil tina pendaptaran ieu, barudak anu dikandung engké ngagaduhan kasempetan pikeun terang asal usulna. Sakali anak anu dikandung parantos ngahontal umur dua belas, anjeunna tiasa nyungkeun sababaraha inpormasi dasar ngeunaan jenis donor ieu. Data dasarna aya patalina sareng, contona, penampilan, profési, status kulawarga sareng sipat karakter sakumaha anu dinyatakeun ku donor nalika sumbangan. Nalika anak anu dikandung parantos ngahontal umur genep belas, anjeunna ogé tiasa nyungkeun data pribadi (anu sanés) jinis donor ieu.

C-donor, di sisi anu sanésna, hartosna éta merhatoskeun hiji donatur anu dipikaterang ku sepuh anu dipikahoyong. Jenis donor ieu biasana jalma ti kalangan kenalan atanapi réréncangan calon sepuh atanapi jalma anu calon sepuhna sorangan parantos mendakan online, salaku conto. Jinis donatur anu terakhir ogé donor anu pasatujuan donor biasana disimpulkeun. Kauntungan ageung sareng jinis donor ieu nyaéta yén kolot anu dituju terang saha anu nyumbang sahingga ciri na. Sumawona, teu aya daptar ngantosan sareng inseminasi tiasa gancang lumangsung. Nanging, penting pikeun nyieun pasatujuan anu saé pisan sareng jinis donor ieu sareng nyatetana. Pasatujuan donor tiasa nyayogikeun klarifikasi sateuacanna nalika aya patarosan atanapi henteu pasti. Upami kedah aya gugatan hukum, perjanjian sapertos kitu bakal nunjukkeun retrospektif naon perjanjian anu dilakukeun nyaéta yén jalma-jalma parantos satuju sareng naon sareng maksud anu ngagaduhan pésta dina nandatanganan perjanjian. Dina raraga nyingkahan konflik hukum sareng prosés sareng donatur, maka disarankeun pikeun nyungkeun bantosan hukum ti pengacara dina tahap awal prosés pikeun nyiapkeun perjanjian donor.

Naon anu dinyatakeun dina perjanjian donor?

Seringna hal-hal ieu ditetepkeun dina perjanjian donor:

  • Detil nami sareng alamat ti donatur
  • Detil nami sareng alamat ti calon sepuh (s)
  • Perjanjian ngeunaan sumbangan spérma sapertos durasi, komunikasi sareng penanganan
  • Aspék médis sapertos panalitian kana cacat katurunan
  • Idin pikeun mariksa data médis
  • Naon waé sangu. Ieu sering biaya perjalanan sareng biaya pikeun pamariksaan médis ngeunaan donatur.
  • Hak sareng kawajiban donor.
  • Hak anonim sareng privasi
  • Tanggung jawab kadua pihak
  • Pranata sanésna upami aya parobihan dina kaayaan

Hak hukum sareng kawajiban ngeunaan murangkalih

Nalika ngeunaan anak anu dikandung, donor anu teu dikenal biasana henteu ngagaduhan peran hukum. Salaku conto, donor moal tiasa maksa yén anjeunna sacara sah janten kolot budak anu dikandung. Ieu henteu ngarobih kanyataan yén dina kaayaan anu tangtu tetep mungkin pikeun anu ngadon sacara hukum janten kolot budak. Hiji-hijina cara pikeun donor pikeun kolotna sah nyaéta ku cara mikawanoh anak anu déwasa. Nanging, idin ti calon sepuh diperyogikeun pikeun ieu. Upami anak anu dikandung parantos ngagaduhan dua sepuh anu sah, moal mungkin pikeun anu nyumbang pikeun mikawanoh anak anu dikandung, bahkan kalayan idin. Hakna béda pikeun donor anu dipikaterang. Dina kasus éta, contona, skéma kunjungan sareng nafkah ogé tiasa maénkeun peran. Maka wijaksana pikeun calon kolot pikeun ngabahas sareng ngarékam hal-hal ieu sareng donatur:

Kolot sah. Ku ngabahas topik ieu sareng donatur, calon kolotna tiasa nyingkahan yén aranjeunna antukna kaget ku kanyataan yén donor hoyong mikawanoh anak anu dikandung salaku anakna sorangan sahingga hoyong janten indungna anu sah. Maka penting pikeun naroskeun ka donor sateuacanna naha anjeunna ogé badé mikawanoh anak sareng / atanapi ngagaduhan hak asuh. Pikeun nyingkahan diskusi saatosna, wijaksana ogé sacara jelas nyatet naon anu parantos dibahas antara donor sareng kolot anu dituju dina hal ieu dina perjanjian donor. Dina pengertian ieu, perjanjian donor ogé nangtayungan kolotna sah tina indungna anu dituju.

Kontak sareng Wali. Ieu mangrupikeun bagian penting anu pantes dibahas sateuacanna ku calon sepuh sareng anu ngadon dina perjanjian donor. Langkung khusus, éta tiasa diatur naha bakal aya hubungan antara donor spérma sareng murangkalih. Upami ieu masalahna, perjanjian donor ogé tiasa netepkeun kaayaan dimana ieu bakal kajantenan. Upami teu kitu, ieu tiasa nyegah anak anu dikandung tina janten (henteu dipikahoyong) ku reuwas. Dina praktékna, aya bénten-bénten perjanjian anu calon sepuh sareng donatur spérma silih lakukeun. Hiji donor spérma bakal ngagaduhan hubungan bulanan atanapi triwulanan sareng murangkalih, sareng anu donor spérma sanés moal pendak sareng murangkalih dugi ka genep belas taun. Pamustunganana, terserah ka donor sareng calon kolot pikeun satuju kana hal ieu babarengan.

Dukungan budak. Nalika éta jelas dinyatakeun dina perjanjian donor yén donor ngan ukur nyumbang cikal na ka kolot anu dituju, nyaéta henteu nyarios langkung ti ngan saukur sayogi pikeun inseminasi ponggawa, donor henteu kedah mayar dukungan budak. Barina ogé, dina kasus éta anjeunna henteu agén sabab. Upami ieu sanés masalahna, mungkin yén donatur ditingali salaku agén sabab sareng ditunjuk salaku bapak hukum ku tindakan paternity, anu bakal wajib mayar perawatan. Ieu ngandung harti yén perjanjian donor henteu ngan ukur penting pikeun kolot anu dituju, tapi pastina ogé pikeun donatur. Kalayan perjanjian donor, donor tiasa ngabuktoskeun yén anjeunna mangrupikeun donor, anu mastikeun yén calon kolotna moal tiasa nungtut pangropéa.

Nyusun draf, mariksa atanapi nyaluyukeun perjanjian donor

Naha anjeun parantos ngagaduhan perjanjian donor sareng aya kaayaan anu robih pikeun anjeun atanapi pikeun donatur? Maka éta tiasa janten bijaksana pikeun nyaluyukeun perjanjian donor. Pikirkeun perhatosan anu ngagaduhan akibat pikeun pangaturan kunjungan. Atanapi robih penghasilan, anu meryogikeun tinjauan nafkah. Upami anjeun ngarobih perjanjian dina waktos sareng ngadamel perjanjian anu didukung ku dua pihak, anjeun ningkatkeun kasempetan hirup anu stabil sareng tengtrem, henteu ngan ukur pikeun diri anjeun nyalira, tapi ogé pikeun budakna.

Naha kaayaan tetep sami pikeun anjeun? Sanaos panginten janten bijaksana pikeun pasatujuan donor anjeun dipariksa ku ahli hukum. Di Law & More urang ngarti yén unggal kaayaan béda. Kusabab kitu urang nyandak pendekatan pribadi. Law & MorePengacara ahli dina hukum kulawarga sareng tiasa marios kaayaan anjeun sareng anjeun sareng nangtoskeun naha perjanjian donor pantes diluyukeun.

Naha anjeun badé nyusun perjanjian donor dina bimbingan ahli hukum hukum kulawarga? Malah teras Law & More siap pikeun anjeun. Ahli hukum urang ogé tiasa nyayogikeun anjeun bantosan hukum atanapi naséhat upami aya perselisihan antara anu dipikahoyong sareng anu nyumbang. Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan topik ieu? Punten kontak Law & More, kami bakal senang ngabantosan anjeun.

ngabagikeun
Law & More B.V.