Adat Walanda: résiko sareng akibat tina mawa produk anu dilarang ka Walanda

Nalika nganjang ka nagara deungeun nganggo pesawat, biasana mangrupikeun kanyaho yén jalma kudu ngalaksanakeun adat di bandara. Jalma anu nganjang ka Walanda kudu ngaliwat adat istiadat pikeun Schiphol Airport atanapi Bandara Eindhoven. Éta sering kajantenan yén kantong panumpangna ngandung produk anu dilarang, anu teraskeunkeun ka Walanda dina tujuan atanapi salaku akibat tina jahiliah atanapi teu séhat. Tanpa alesan, akibat tina tindakan ieu tiasa parah. Di Walanda, pamaréntah parantos masihan adat otoritas khusus pikeun ngaluarkeun hukuman pidana atanapi administrasi sorangan. Kakuatan ieu diturunkeun dina Algemene Douanewet (Act Adat Istana Umum). Husus anu sanksi anu aya sareng kumaha parah tiasa ditumpangan ieu? Maca éta di dieu!

The 'Algemene Douanetwet'

Hukum kriminal Walanda umumna terang prinsip wilayah. Kode Pidana Walanda ngandung hiji sasadiaan anu nyatakeun yén Kode anu dilarapkeun ka sadayana anu ngalakukeun salah sahiji tindak pidana di jero Walanda. Ieu ngandung harti yén nasionalitas atanapi nagara tempat cicing jalma ngalanggar henteu aya kriteria anu ditangtukeun. Algemene Douanewet didasarkeun kana prinsip anu sami sareng dilarapkeun kana adat-kaayaan khusus anu kajantenan dina wilayah Walanda. Dimana Algemene Douanewet henteu nyayogikeun aturan anu spesifik, salah sahiji jalma tiasa ngandelkeun syarat-syarat umum antara anu sanésna nyaéta UU Pidana Walanda ('Wetboek van Strafrecht') sareng UU Hukum Pentadbiran Umum ('Algemene Wet Bestuursrecht' atanapi 'Awb'). Dina Algemene Douanewet aya tekenan kana sanksi pidana. Leuwih jauh, aya bédana dina kaayaan anu beda-beda jinis sanksi tiasa ditumpukeun.

Adat Walanda résiko résiko sareng akibat tina produk anu dilarang ka Walanda

Hukuman administrasi

Hukuman administrasi tiasa ditumpukeun: nalika barang teu dipasihkeun kana adat, nalika salah sahiji henteu matuh istilah lisénsi, nalika henteu aya barang di tempat panyimpen, nalika formalitas pikeun ngalengkepan prosedur adat pikeun barang-barang anu dibawa ka EU henteu. patepung sareng nalika barang teu acan ngagaduhan waktos nampi tempat tujuan adat. Denda administrasi tiasa ngahontal jangkungna + - EUR 300, -, atanapi dina kasus sanésna jangkungna paling 100% tina jumlah tugas.

Hukuman pidana

Ieu langkung kamungkinan yén hukuman pidana bakal dilaksanakeun bisi barang anu dilarang asup ka Walanda liwat sumping di bandara. Hukuman pidana misalna tiasa ditumpukeun nalika barang diimpor ka Walanda anu nurutkeun hukum panginten henteu tiasa didatangkeun atanapi anu parantos dibenerkeun. Kajaba conto ieu ngeunaan tindak kriminal, Algemene Douanewet ngajelaskeun rupa-rupa tindakan kriminal séjén. Denda kriminal biasana tiasa ngahontal jangkungna maksimum eur 8,200 atanapi jangkungna jumlah tugas anu dielih, nalika jumlah ieu langkung luhur. Dina hal polah ngahaja, denda maksim handapeun Algemene Douanewet tiasa ngahontal jangkungna EUR 82,000 atanapi jangkungna jumlah tugas anu dielih, nalika jumlah ieu langkung luhur. Dina sababaraha kasus, Algemene Douanewet netepkeun hukuman panjara. Dina kasus éta, kalakuan atanapi panyingkiran tiasa katingali salaku kajahatan. Nalika Algemene Douanewet henteu netepkeun hukuman panjara tapi ukur denda, kalakuan atanapi panyingkiran tiasa katingali salaku palanggaran. Hukuman panjara maksimal anu kalebet dina Algemene Douanewet mangrupikeun hukuman genep taun. Nalika barang anu dilarang diimpor ka Walanda, hukuman éta tiasa hukuman opat taun. Denda anu sapertos ieu ngagaduhan maksimal eur 20,500.

prosedur

  • Prosedur administrasi: prosedur administrasi béda tina prosedur kriminal. Gumantung kana pajeulitna kalakuan, prosedur administrasi tiasa saderhana atanapi langkung rumit. Bisi kalakuan dimana denda kurang tina eur 340, - tiasa ditumpukeun, prosedur biasana bakal basajan. Upami nyinggung ka perhatoskeun denda administrasi tiasa ditumpukeun, ieu bakal dipasihkeun ka jalmi anu prihatin. Béja éta ngandung pamanggihan. Dina hal polah anu denda tiasa langkung luhur ti eur 340, - prosedur anu langkung rinci kedah dituturkeun. Mimiti, jalmi anu terlibat kedah nampi béwara tinulis tina maksud pikeun maksakeun denda administrasi. Ieu masihan anjeunna kamungkinan pikeun nolak denda. Salajengna éta bakal diputuskeun (dina waktu 13 minggu) naha henteuna bakal denda bakal ditumpukeun. Di Walanda hiji tiasa ngabantosan kaputusan ku badan administratif (inspektur) dina genep minggu saatos kaputusan. Kaputusan kasebut bakal dipertimbangkeun deui dina jangka waktu genep minggu. Teras ogé, tiasa waé nyandak kaputusan ka pengadilan.
  • Tatacara kajahatan: Nalika ditingalkeun kriminal, laporan resmi bakal dilakukeun, dina dasar ngaluarkeun penal. Nalika pesenan penal dikaluarkeun kalayan jumlahna langkung luhur tina eur 2,000, anu disangka kedah nguping heula. Salin pesenan pinalti bakal disayagikeun ka anu tersangka. Inspektur atanapi pejabat anu ditunjuk bakal nangtukeun waktos dimana denda kedah dibayar. Saatos opat belas dinten saatos nampi salinan pesenan pinalti ku kasangka, denda tiasa pulih. Nalika kasangka henteu satuju sareng tatanan penal, anjeunna tiasa nolak urutan penal di jabatan pendakwaan umum Walanda dina dua minggu. Ieu bakal nyababkeun reassessment kasus, saatos éta pesenan penal tiasa dibatalkeun, dirobih atanapi salah tiasa disebat pengadilan. Pengadilan ayeuna bakal mutuskeun naon anu terjadi. Dina kasus anu langkung parah, laporan resmi sapertos anu disebatkeun dina kalimah mimiti paragrap saméméhna kedah dikirim heula ka jaksa umum, anu teras tiasa ngajukeun kasus éta. Jaksa umum ogé tiasa mutuskeun pikeun ngarujuk kasus deui ka inspektur. Nalika pesenan penal teu dibayar, hukuman panjara tiasa ngiringan.

Jangkungna hukuman

Pitunjuk pikeun pinalti kaasup kana Algemene Douanewet. Jangkung husus hukuman ieu ditetepkeun ku inspektur atanapi pejabat anu ditunjuk atanapi jaksa umum (anu terakhir ukur bisi polah pidana), sareng bakal diturunkeun sacara paréntah (strafbeschikking) atanapi kaputusan administrasi (beschikking ). Sakumaha anu dijelaskeun sateuacana, hiji-hijina tiasa ngirangan bantahan kana kaputusan administrasi ('bezwaar maken') di badan administratif atanapi saurang anu tiasa nolak perintah penal di jaksa umum. Saatos lalawanan terakhir ieu, pangadilan bakal ngaluarkeun pengadilan ngeunaan masalah ieu.

Kumaha hukuman ieu ditumpukeun?

Orde penal atanapi kaputusan administrasi biasana bakal teras-terasan saatos kajadian, sabab butuh sababaraha hasil prosedural / administrasi pikeun nempatkeun sadaya inpormasi anu relevan dina kertas. Mangkaning, éta mangrupikeun fenomena anu dipikanyaho di handapeun hukum Walanda (utamina hukum kriminal Walanda) yén éta, upami kaayaan, tiasa mayar pesenan penal langsung. Conto anu saé nyaéta pamayaran langsung tina pesenan penal bisi narkoba di festival walanda. Ieu, kumaha, henteu pernah disarankeun, sakumaha mayar denda langsung janten pangakuan kalepatan, sareng seueur kamungkinan kamungkinan sapertos catetan kriminal. Nanging, disarankeun mayar atanapi nolak denda dina waktos anu ditangtukeun. Nalika saatos sababaraha panginget pinalti masih teu dibayar, hiji biasana bakal ngabantosan bailiff pikeun nyandak jumlahna. Nalika ieu henteu ngabuktikeun efektif, hukuman panjara tiasa ngiringan.

kontak

Naha anjeun ngagaduhan patarosan atanapi koméntar langkung saatos maca tulisan ieu, rumasa tiasa ngahubungi mr. Maxim Hodak, pengacara di Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl or mr. Tom Meevis, attorney-at-law at Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl or call us on +31 (0)40-3690680.

ngabagikeun