Hukum Imigrasi Belanda: Perumahan Perumahan sareng Naturalization

perkenalan

Urang luar sumping ka Walanda kalayan tujuan anu khusus. Aranjeunna ngaharepkeun cicing sareng kulawarga, atanapi contona sumping ka tempat damel atanapi diajar. Alesan maranéhna tetep disebut tujuan tinggal. Tidur tempatna tiasa dibéré ku Imigrasi sareng Jasa Alamisasi (salajengna disebut salaku IND) pikeun tujuan tinggal samentawis atanapi non-samentawis. Saatos 5 taun tempatna teu diganggu di Walanda, jéntré tiasa nampi ijin tempatna pikeun jangka waktu anu teu ditangtukeun. Ngaliwatan naturalization hiji urang asing tiasa janten warga nagara Walanda. Supaya tiasa nerapkeun ijin tempat tinggal atanapi naturalisasi sababaraha kaayaan anu béda kedah dipiharep ku urang asing. Tulisan ieu bakal masihan anjeun inpormasi dasar ngeunaan sababaraha tipeu ijin tempat tinggal, kaayaan anu kedah dipiharep supaya tiasa kéngingkeun ijin tempat tinggal sareng kaayaan anu kedah dipiharep supados janten warga masarakat Walanda ngaliwatan naturalization.

Ijin perumahan pikeun tujuan samentawis

Kalayan idin tempatna pikeun tujuan samentawis anjeun tiasa cicing di Walanda kanggo periode kawates. Sababaraha ijin tempatna pikeun tujuan samentawis teu tiasa diperpanjangkeun. Dina kasus éta, anjeun moal tiasa nerapkeun ijin tinggal permanén sareng ka warga Belanda.

Tujuan tinggal di handap ieu samentawis:

  • Au pasang
  • Panyadia jasa cross
  • nukeuran
  • Transferees Corporate Intra (Dirékték 2014/66 / EC)
  • Perawatan médis
  • Taun orientasi pikeun jalma anu dididik pisan
  • Usum musiman
  • Cicing sareng anggota kulawarga, upami anggota kulawarga anu anjeun tinggal badé didieu pikeun tujuan samentawis pikeun samentawis atanapi anggota kulawarga ngagaduhan idin tempatna suaka.
  • diajar
  • Isyarat tinggal suaka samentawis
  • Tujuan kamanusaan sementara
  • Pelatih pikeun tujuan diajar atanapi padamelan

Ijin perumahan pikeun tujuan anu sanés samentawis

Kalayan idin tempatna pikeun tujuan non-samentara anjeun tiasa cicing di Walanda pikeun periode anu henteu terbatas. Nanging, anjeun kedah nyayogikeun kaayaanana pikeun ijin tempat anjeun unggal waktos.

Tujuan tinggal di handap ieu henteu-samentawis:

  • Anak anu diadopsi, upami anggota kulawarga anu anjeun tinggal sareng urang walanda, EU / EEA atanapi warga Swiss. Atanapi, upami anggota kulawarga ieu ngagaduhan ijin tempatna pikeun tujuan tinggal non-samentawis
  • Nyicingan jangka panjang EC
  • Investasi luar nagri (nagara luar negeri beunghar)
  • Migran terampil pisan
  • Panahan Kartu Biru Éropa
  • Tujuan kamanusaan non-samentawis
  • Dibayar padamelan salaku tanaga militer non-statusna atanapi tanaga sipil anu henteu ngagaduhan hak istimewa
  • Dibayar padamelan
  • Tetep permanén
  • Panaliti ilmiah dumasar kana diréktur 2005/71 / EG
  • Cicing sareng anggota kulawarga, upami anggota kulawarga anu anjeun tinggal sareng urang walanda, EU / EEA atanapi warga Swiss. Atanapi, upami anggota kulawarga ieu ngagaduhan ijin tempatna pikeun tujuan tinggal non-samentawis
  • Gawéna dina hiji padamelan mandiri

Ijin perumahan pikeun periode anu teu salamina (permanén)

Saatos 5 taun tempatna teu diganggu di Walanda, tiasa waé dipundutkeun ijin tempatna pikeun jangka waktu anu teu terbatas (permanén). Upami ngalamar tunduh kana sagala syarat EU, maka prasasti "penduduk jangka panjang EG" bakal ditunda ijin tempatna. Dina hal teu lengkep sareng sarat Uni Éropa, hiji ngalamar bakal diuji kasepakatan sareng perkarangan nasional pikeun aplikasi pikeun idin tinggal anu teu ditangtukeun. Upami ngalamar éta tetep henteu sarat di handapeun syarat nasional, éta bakal ditaksir naha hiji ijin karya Walanda tiasa diperpanjangkeun.

Pikeun nerapkeun ijin tinggal permanén, hiji ngalamar kedah matuh ka kaayaan umum di handap ieu:

  • A paspor valid
  • Asuransi kasehatan
  • Henteuna catetan kriminal
  • Sahenteuna 5 taun tinggal sah di Walanda nganggo idin tinggal permanén walanda. Ijin tinggal permanén di Walanda kalebet ijin tempat tinggal pikeun yayasan, pembentukan kulawarga sareng unifikasi kulawarga. Studi atanapi ijin tinggal pangungsi dianggap janten ijin tempatna samentawis. IND ningali kana 5 taun langsung saencan anjeun ngintunkeun aplikasi ieu. Ngan ukur taun ti waktos anjeun ngancik umur 8 taun kaétang ka arah aplikasi pikeun ijin tinggal permanén
  • Tetep 5 taun di Walanda kedah diganggu. Ieu hartosna dina éta 5 taun anjeun parantos teu cicing di luar Walanda pikeun 6 atanapi langkung berturut-turut bulan, atanapi 3 taun sakaligus 4 atanapi langkung berturut-turut bulan
  • Cara finansial cekap pikeun pelamar: aranjeunna bakal ditaksir ku IND salila 5 taun. Saatos 10 taun teras hirup di Walanda, IND bakal ngeureunkeun mariksa cara kauangan
  • Anjeun didaptarkeun di Database Records Personal Municipal (BRP) di tempat anjeun (kotamadya). Anjeun teu kedah nunjukkeun ieu. Si IND pariksa lamun anjeun nyumponan kaayaan ieu
  • Sumawona, urang asing kudu suksés lulus ujian integrasi sivik. Ujian ieu ditujukeun pikeun penilaian kaahlian basa Walanda sareng pangaweruh budaya Walanda. Sababaraha kategori deungeun asing dikaluarkeun tina ujian ieu (contona kalebet Uni Éropa).

Gumantung kana kaayaan aya kaayaan khusus anu tangtu, anu tiasa bénten ti kaayaan umum. Kaayaan sapertos kitu nyaéta:

  • kulawarga ngahijikeun deui
  • formasi kulawarga
  • pagawean
  • diajar
  • perlakuan médis

Ijin tinggal permanén dibéré 5 taun. Saatos 5 taun, éta tiasa diperyogikeun sacara otomatis ku IND kalayan paménta ngalamar. Kasus pembatalan idin tempat tinggal anu teu kalebet kalebet panipuan, ngalanggar paréntah nasional atanapi ancaman pikeun kasalametan nasional.

Naturalization

Upami urang asing hoyong janten warga nagara Walanda ngaliwatan naturalization hiji aplikasi kedah dikintunkeun ka kotamadya dimana jalma kasebut kadaptar.

Kaayaan di handap ieu kedah disumponan:

  • Jalma anu umur 18 taun atanapi langkung lami;
  • Sareng parantos cicing ngaganggu di Karajaan Walanda sahenteuna 5 taun nganggo ijin tempat anu sah. Isyarat tempatna parantos diperluas dina waktosna. Isyarat tempatna kedah sah nalika prosedur. Upami ngalamar ngagaduhan kawarganagaraan nagara EU / EEA atanapi Swiss, peryogina tempatna henteu diperyogikeun. Aya sababaraha pengecualian aturan 5 taun;
  • Langsung sateuacan aplikasi naturalization, pelamar kedah ngagaduhan ijin tempat anu sah. Ieu mangrupikeun ijin tinggal permanén atanapi ijin tempatna samentawis kalayan tujuan tinggal non-samentawis. Perumahan tempat tinggal masih sah dina waktos upacara naturalisasi;
  • Ngalamar cekap terpadu. Ieu ngandung harti yén anjeunna tiasa maca, nyerat, nyarios sareng ngartos walanda. Ngalamar nunjukkeun ieu nganggo diploma integrasi sivil;
  • Dina 4 taun sateuacana pelamar henteu nampi hukuman panjara, palatihan atanapi palayanan jasa masarakat atanapi mayar atanapi kedah mayar denda ageung di Walanda atanapi mancanagara. Teu ogé kedah aya kamajuan kriminal anu lumangsung. Babagan denda ageung, ieu mangrupikeun jumlah € 810 atanapi langkung. Dina 4 taun pamungkas, ngalamar tiasa henteu nampi sababaraha denda € 405 atanapi langkung, kalayan jumlahna aya $ 1,215 atanapi langkung;
  • Ngalamar kedah ménggalkeun kabijakan nasional na ayeuna. Aya sababaraha pengecualian kana aturan ieu;
  • Déklarasi solidaritas kudu dilaksanakeun.

kontak

Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan hukum imigrasi? Punten kersa ngahubungi mr. Tom Meevis, pengacara di Law & More via tom.meevis@lawandmore.nl, or mr. Maxim Hodak, lawyer at Law & More via maxim.hodak@lawandmore.nl, or call +31 40-3690680.

ngabagikeun