Alamat email sareng lingkup GDPR. Peraturan Perlindungan Data Umum

Dina 25 nuth Méi, Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) bakal dilaksanakeun. Kalayan pamasangan GDPR, panyalindungan data pribadi janten langkung penting. Perusahaan kedah ngiringan langkung seueur aturan anu langkung ketat ngeunaan panyalindungan data. Sanajan kitu, rupa-rupa patarosan timbul salaku hasil tina pamasangan GDPR. Pikeun perusahaan, éta moal écés anu data anu dianggap data pribadi sareng tumiba dina lingkup GDPR. Ieu ngeunaan alamat email: alamat e-mail dianggap data pribadi? Naha perusahaan anu nganggo alamat email tunduk kana GDPR? Patarosan ieu bakal dijawab dina tulisan ieu.

data pribadi

Dina raraga ngajawab pertanyaan naha alamat email atanapi dianggap data pribadi, istilah data pribadi perlu dihartikeun. Istilah ieu dijelaskeun dina GDPR. Dumasar kana artikel 4 sub a GDPR, data pribadi hartosna inpormasi anu aya hubunganana sareng jalma alami anu pasti atanapi tiasa dikenalkeun. Jalma alami anu bisa diidentifikasi nyaéta jalma anu bisa dicirikeun, sacara langsung atanapi henteu langsung, khususna pikeun ngarujuk ka pengenal sapertos nami, nomer idéntip, data lokasi atanapi pengenal online. Data pribadi ngarujuk ka jalma alami. Ku sabab kitu, inpormasi ngeunaan jalma anu almarhum atanapi lembaga sah teu dianggap data pribadi.

Alamat email sareng lingkup GDPR

Alamat email

Now that the definition of personal data is determined, it needs to be assed if an email address is considered to be personal data. Dutch case law indicates that email addresses could possibly be personal data, but that this is not always the case. It depends whether or not a natural person is identified or identifiable based on the email address.[1] The way persons have structured their email addresses has to be taken into account in order to determine whether the email address can be seen as personal data or not. A lot of natural persons structure their email address in such a way that the address has to be considered personal data. This is for example the case when an email address is structured in the following way: firstname.lastname@gmail.com. This email address exposes the first and last name of the natural person that uses the address. Therefore, this person can be identified based on this email address. Email addresses that are used for business activities could also contain personal data. This is the case when an e-mail address is structured in the following way: initials.lastname@nameofcompany.com. From this email address can be derived what the initials of the person using the email address are, what his last name is and where this person works. Therefore, the person using this email address is identifiable based on the email address.

An email address is not considered to be personal data when no natural person can be identified from it. This is the case when for example the following email address is used: puppy12@hotmail.com. This email address does not contain any data from which a natural person can be identified. General email addresses that are used by companies, like info@nameofcompany.com, are also not considered to be personal data. This email address does not contain any personal information from which a natural person can be identified. Moreover, the email address is not used by a natural person, but by a legal entity. Therefore, it is not considered to be personal data. From Dutch case law can be concluded that email addresses can be personal data, but this is not always the case; it depends of the structure of the email address.

Aya kasempetan hébat yén jalma alami tiasa dikenal ku alamat email anu aranjeunna anggo, anu ngajantenkeun alamat data pribadi email. Dina raraga alamat email kelas salaku data pribadi, henteu masalah lamun perusahaan sabenerna nganggo alamat email supados ngaidentipikasi para pangguna. Upami upami perusahaan henteu nganggo alamat email sareng tujuan idéntifikasi jalma alami, alamat email dimana jalma alami tiasa kapendak masih dianggap data pribadi. Henteu unggal hubungan téknis atanapi kabeneran antara hiji jalma sareng data cekap dina waktosna milih data salaku data pribadi. Tapi, upami kamungkinan aya alamat email tiasa dianggo pikeun ngaidentipikasi para pangguna, contona pikeun ngadeteksi kasus panipuan, alamat email dianggap data pribadi. Dina ieu, henteu janten masalah naha perusahaan dimaksudkeun pikeun nganggo alamat email pikeun tujuan ieu. Hukum ogé nyarios data pribadi nalika kamungkinan aya data na tiasa dianggo pikeun tujuan anu bakal ngaidentipikasi jalma alami. [2]

Data pribadi khusus

Nalika alamat email dianggap data pribadi paling waktos, aranjeunna henteu data pribadi khusus. Data pribadi khusus nyaéta data pribadi anu ngungkabkeun asal suku atanapi étnis, opini politik, kapercayaan agama atanapi filosofis atanapi kaanggotaan dagang, sareng data genetik atanapi biometrik. Ieu asalna tina tulisan 9 GDPR. Ogé, alamat email ngandung inpormasi umum kirang ti contona alamat bumi. Langkung hésé kéngingkeun pangaweruh alamat email batur tibatan alamat bumi anjeunna sareng éta gumantung ka anu ageung pikeun pangguna alamat email atanapi alamat email henteu umum. Salajengna, panemuan alamat email anu kuduna tetep disumputkeun, ngagaduhan akibat anu henteu parah tibatan penemuan alamat imah anu kedah disumputkeun. Leuwih gampang pikeun ngarobah alamat email tibatan alamat bumi sareng panemuan alamat email tiasa nyababkeun kontak digital, nalika panemuan alamat bumi tiasa waé ngahubungi pribadi. [3]

Ngolah data pribadi

Kami parantos netepkeun yén alamat email dianggap data pribadi paling waktos. Tapi, GDPR ngan ukur dianggo pikeun perusahaan anu ngolah data pribadi. Ngolah data pribadi wujud tina unggal tindakan ngeunaan data pribadi. Ieu salajengna dihartikeun dina GDPR. Numutkeun kana artikel 4 sub 2 GDPR, ngolah data pribadi hartosna operasi naon waé anu dilakukeun dina data pribadi, atanapi henteu ku cara otomatis. Conto nyaéta koléksi, rékaman, pangatur, struktural, neundeun sareng pamaké data pribadi. Nalika perusahaan ngalakukeun kagiatan anu kasebat ngeunaan alamat email, aranjeunna ngolah data pribadi. Dina kasus éta, aranjeunna subyek GDPR.

kacindekan

Henteu unggal alamat email dianggap data pribadi. Nanging, alamat email dianggap data pribadi nalika aranjeunna nyayogikeun inpormasi anu tiasa dicaritakeun ngeunaan jalma alami. Seueur alamat email ditataan ku cara anu alami pikeun ngagunakeun alamat email tiasa dicirikeun. Hal ieu mangrupikeun nalika alamat email ngandung nami atanapi gawana jalma alami. Ku sabab kitu, seueur alamat email bakal dianggap data pribadi. Hese perusahaan pikeun nyieun bedana antara alamat email anu dianggap data pribadi sareng alamat email anu sanés, saprak ieu gumantung pisan kana struktur alamat email. Ku sabab eta, aman pikeun nyatakeun yén perusahaan anu ngolah data pribadi, bakal nyayogikeun alamat email anu dianggap data pribadi. Ieu ngandung harti yén perusahaan ieu janten tunduk kana GDPR sareng kedah nerapkeun kabijakan privasi anu patuh sareng GDPR.

[1] ECLI: NL: GHAMS: 2002: AE5514.

[2] Kamerstukkeun II 1979/80, 25 892, 3 (MvT).

[3] ECLI: NL: GHAMS: 2002: AE5514.

ngabagikeun