Kawajiban pagawe salila gering

Kawajiban pagawe salila gering

Karyawan ngagaduhan kawajiban anu tangtu pikeun minuhan nalika aranjeunna gering sareng gering. A pagawe gering kudu ngalaporkeun gering, nyadiakeun inpo nu tangtu jeung sasuai jeung peraturan salajengna. Nalika absenteeism lumangsung, duanana dunungan jeung pagawe boga hak jeung kawajiban. Dina outline, ieu mangrupikeun kawajiban utama para karyawan:

  • Karyawan kedah ngalaporkeun gering ka dunungan nalika gering. Hiji dunungan kudu nangtukeun kumaha pagawe tiasa ngalakukeun ieu. Pasatujuan ngeunaan henteuna biasana ditetepkeun dina protokol henteuna. Protokol henteuna mangrupikeun bagian tina kabijakan henteuna. Éta nyatakeun aturan pikeun absen sareng kumaha laporan gering, pendaptaran absen, pangawasan absen, sareng reintegrasi upami aya (jangka panjang) absen.
  • Pas pagawé hadé, anjeunna kedah ngalaporkeun deui.
  • Salila gering, pagawe kedah ngawartosan dunungan ngeunaan prosés penyembuhan.
  • Karyawan ogé kedah sayogi pikeun dipariksa sareng ngabales telepon ti dokter perusahaan. Karyawan wajib gawé bareng dina reintegrasi.

Dina sababaraha widang gawé, meureun aya kasapukan koléktif. Ieu bisa ngandung perjangjian on absenteeism. pasatujuan ieu ngarah pikeun dunungan jeung pagawe.

Salila période panyakit: ngerjakeun pamulihan sareng reintegrasi.

Duanana pagawe jeung dunungan boga kapentingan dina recovery na reintegration pagawe sacara. Pamulihan ngamungkinkeun para karyawan neruskeun padamelan sareng ngahindarkeun janten pangangguran. Sajaba ti éta, kasakit bisa ngakibatkeun panghasilan handap. Pikeun dunungan, hiji pagawe gering hartina kurangna tanaga gawé sarta hiji kawajiban neruskeun mayar gajih tanpa quid pro quo.

Lamun tétéla yén hiji pagawe bakal gering pikeun lila, pagawe kudu cooperate dina prosés reintegration. Salila prosés reintegrasi, kawajiban di handap ieu dilarapkeun ka karyawan (Bagian 7: 660a KUHP):

  • Karyawan kedah gotong royong dina netepkeun, nyaluyukeun, sareng ngalaksanakeun rencana aksi.
  • Karyawan kedah nampi tawaran ti dunungan pikeun ngalakukeun padamelan anu cocog sareng padamelan anu cocog.
  • pagawe kedah cooperate kalawan ukuran lumrah nu ningali ka reintegration.
  • Karyawan kedah ngawartosan jasa kaséhatan sareng kaamanan padamelan ngeunaan henteuna.

Prosés reintegrasi ngagaduhan tahapan ieu:

  • Pagawéna gering. Aranjeunna kedah ngalaporkeun gering ka dunungan, dimana jasa kaséhatan sareng kaamanan padamelan langsung dibéjaan (dina tujuh dinten).
  • Sateuacan genep minggu lulus, palayanan kaséhatan sareng kaamanan padamelan ngevaluasi naha aya (berpotensi) henteuna panyakit jangka panjang.
  • Dina genep minggu, jasa kaséhatan sareng kaamanan nyayogikeun analisa masalah. Kalayan analisa ieu, palayanan kaséhatan sareng kaamanan nyayogikeun inpormasi ngeunaan absen, kaayaan anu aya, sareng kamungkinan reintegrasi.
  • Sateuacan dalapan minggu lulus, dunungan satuju kana rencana aksi sareng para karyawan.
  • Sacara rutin rencana aksi dibahas antara dunungan sareng karyawan sahenteuna sakali unggal genep minggu.
  • Saatos 42 minggu, para karyawan bakal dilaporkeun gering ka UWV.
  • A evaluasi taun kahiji kieu.
  • Saatos sakitar sakitar 88 minggu, para karyawan bakal nampi surat ti UWV kalayan inpormasi langkung seueur ngeunaan ngalamar kauntungan WIA.
  • Sanggeus 91 minggu, evaluasi ahir kieu, ngajéntrékeun kaayaan reintegration.
  • Teu leuwih ti 11 minggu saméméh kauntungan WIA dimimitian, pagawe nerapkeun pikeun kauntungan WIA, merlukeun laporan reintegration.
  • Saatos dua taun, pamayaran upah anu terus-terusan eureun, sareng para karyawan tiasa nampi kauntungan WIA. Sacara prinsip, kawajiban dunungan pikeun neruskeun mayar gajih réngsé sanggeus dua taun gering (104 minggu). Para karyawan tiasa janten layak pikeun kauntungan WIA.

Terus mayar bisi gering

Dunungan kudu terus mayar pagawe gering kalawan kontrak permanén atawa samentara sahenteuna 70% tina gaji panungtungan earned jeung tunjangan libur. Naha aya persentase anu langkung ageung dina kontrak padamelan atanapi perjanjian koléktif? Lajeng dunungan kudu matuh. Durasi pamayaran diteruskeun gumantung kana kontrak samentawis atanapi permanén, maksimal 104 minggu.

Aturan nalika liburan

Hiji pagawe gering accrues saloba libur salaku pagawe anu teu gering jeung bisa nyandak libur salila gering. Jang ngalampahkeun kitu, pagawe kudu ménta idin ti dunungan. Teu gampang pikeun meunteun ieu sorangan. Ku kituna, dunungan bisa nanya ka dokter pausahaan pikeun nasihat. Dokter parusahaan bisa nangtukeun extent nu libur éta nyumbang kana kaséhatan pagawe gering urang. Dunungan lajeng mutuskeun, sabagean dumasar kana naséhat ieu, naha pagawe gering bisa balik on libur. Naha karyawan gering nalika liburan? Aturan ogé lumaku lajeng. Malah dina mangsa libur, pagawe wajib ngalaporkeun gering. Dunungan tiasa langsung ngamimitian konseling absenteeism upami karyawan aya di Walanda. Naha pagawe di luar negeri gering? Lajeng aranjeunna kedah ngalaporkeun gering dina 24 jam. Karyawan ogé kedah tetep tiasa diaksés. Satuju kana ieu sateuacanna.

Kumaha lamun pagawe teu matuh?

Kadang hiji pagawe gering teu tetep kana perjangjian dijieun sahingga teu cooperate sahingga dina reintegration maranéhanana. Salaku conto, upami para karyawan aya di luar negeri sareng parantos gagal muncul pikeun janjian dokter perusahaan sababaraha kali atanapi nampik ngalaksanakeun padamelan anu cocog. Hasilna, dunungan ngajalankeun résiko pinalti ti UWV, nyaéta terus mayar gajih salila gering nepi ka taun katilu. Hiji dunungan tiasa nyandak ukuran dina hal ieu. Naséhatna nyaéta ngamimitian paguneman sareng para karyawan sareng jelas nyatakeun yén aranjeunna kedah gawé bareng dina reintegrasi. Upami ieu henteu ngabantosan, dunungan tiasa milih suspénsi upah atanapi freeze upah. Dunungan ngajadikeun ieu dipikawanoh ku ngirim pagawe surat kadaptar ngeunaan ieu. Ngan saatos ieu ukuran tiasa dilaksanakeun.

Naon bédana antara freeze upah sareng gantung upah?

Pikeun meunangkeun pagawe pikeun cooperate, dunungan boga dua pilihan: pikeun ngagantungkeun atawa ngeureunkeun gaji sagemblengna atawa sawaréh. Ngeunaan hak kana gajih, kedah dibédakeun antara reintegrasi jeung kawajiban kontrol. Non-patuh kana kawajiban reintegrasi (nolak gawé anu cocog, ngahalangan atanapi ngalambatkeun pamulihan, henteu gawé bareng dina nyusun, ngaevaluasi, atanapi nyaluyukeun rencana aksi) tiasa nyababkeun pembekuan upah. Dunungan teu kudu neruskeun mayar gajih pikeun periode nalika pagawe teu minuhan kawajiban na, sanajan pagawe engké ngalakukeun tugas na (pasal 7: 629-3 BW). Henteu aya hak pikeun gajih upami karyawan henteu (atanapi henteu acan) teu cocog pikeun digawé. Sanajan kitu, anggap pagawe gagal pikeun minuhan sarat ngawaskeun (henteu muncul di bedah dokter pausahaan, teu sadia dina waktu prescribed, atawa nampik nyadiakeun informasi ka dokter pausahaan). Dina hal éta, dunungan tiasa ngagantungkeun pamayaran gajih. Dina hal éta, pagawé tetep bakal dibayar gaji pinuh upami anjeunna sasuai sareng sarat pangawasan. Kalayan pembekuan upah, hak karyawan pikeun mayar leungit. Karyawan ngan ukur nampi gajih deui nalika anjeunna ngalaksanakeun kawajiban. Kalayan suspensi upah, karyawan tetep ngagaduhan hak kana gajih. Ngan mayarna dihentikan samentawis dugi ka nedunan deui kawajibanana. Dina prakna, suspénsi upah mangrupikeun cara tekanan anu paling sering dianggo.

Béda pamadegan 

Dunungan bisa jadi teu satuju lamun dokter pausahaan assesses yen pagawe teu gering (deui). Upami karyawan henteu satuju, pendapat ahli tiasa dipénta ti lembaga anu mandiri.

Hiji pagawe nelepon gering sanggeus konflik a.

Meureun aya kaayaan dimana dunungan béda ti pagawe dina nalika gawé bisa dihanca (sawaréh). Hasilna, absen tiasa ngakibatkeun konflik. Sabalikna, konflik di gaw ogé tiasa janten alesan pikeun nelepon gering. Naha karyawan ngalaporkeun gering saatos pasea atanapi henteu satuju dina tempat gaw? Upami kitu, tanyakeun ka dokter perusahaan pikeun ngira-ngira naha para karyawan henteu pantes pikeun digawé. Dokter perusahaan tiasa nyarankeun waktos istirahat gumantung kana kaayaan sareng keluhan kaséhatan. Salila periode ieu, usaha bisa dilakukeun, jigana ngaliwatan mediasi, pikeun ngabéréskeun konflik. Naha dunungan sareng karyawan henteu satuju, sareng aya kahayang pikeun ngeureunkeun kontrak sareng karyawan? Lajeng paguneman ngeunaan perjangjian terminasi biasana kieu. Naha ieu henteu suksés? Lajeng dunungan bakal ménta pangadilan kecamatan pikeun ngeureunkeun kontrak jeung pagawe. Di dieu, penting pisan yén file absenteeism anu akurat diwangun dina para karyawan.

Karyawan ngabogaan hak pikeun tunjangan transisi (kompensasi kana PHK) boh dina perjangjian terminasi jeung terminasi ngaliwatan pangadilan kecamatan.

Cuti gering dina kontrak samentara

Naha pagawe masih gering nalika kontrak pagawean tamat? Teras dunungan henteu kedah mayar deui gajih. Karyawan lajeng ninggalkeun bagja. Dunungan kedah ngalaporkeun panyakit karyawan ka UWV dina dinten kerja terakhirna. Karyawan teras nampi kauntungan panyakit ti UWV.

Saran ngeunaan absen

Keur teu bisa digawé alatan gering mindeng ngabalukarkeun loba 'repot .' Kadé waspada, lajeng. Naon hak jeung kawajiban nu lumaku, jeung naon masih mungkin jeung teu mungkin deui? Naha anjeun gaduh patarosan ngeunaan cuti sakit sareng hoyong nasihat? Lajeng ngahubungan kami. Urang ahli hukum padamelan bakal senang pikeun mantuan Anjeun!

Law & More