Karyawan hoyong damel paruh waktu - naon anu kalebet?

Karyawan hoyong damel paruh waktu - naon anu kalebet?

Gawé fleksibel mangrupikeun kauntungan padamelan anu ditéang. Mémang, seueur pagawé hoyong damel ti bumi atanapi gaduh jam kerja anu fleksibel. Kalayan kalenturan ieu, aranjeunna tiasa langkung saé ngagabungkeun padamelan sareng kahirupan pribadi. Tapi naon hukum nyebutkeun ngeunaan ieu?

The Flexible Working Act (Wfw) masihan karyawan hak pikeun damel sacara fleksibel. Aranjeunna tiasa nerapkeun ka dunungan pikeun nyaluyukeun jam damel, jam damel, atanapi tempat damel. Naon hak sareng kawajiban anjeun salaku dunungan?

The Flexible Working Act (Wfw) lumaku pikeun sapuluh atawa leuwih pagawé. Upami anjeun gaduh kirang ti sapuluh pagawé, bagian dina 'dunungan leutik' engke di blog ieu is leuwih lumaku pikeun anjeun.

Kaayaan anu kedah didamel ku para karyawan pikeun damel sacara fleksibel (kalayan sapuluh atanapi langkung karyawan dina perusahaan):

  • Para karyawan parantos padamelan sahenteuna satengah taun (26 minggu) dina tanggal épéktip anu dipikahoyong.
  • Karyawan kedah ngirim pamundut tinulis sahenteuna dua bulan sateuacan tanggal efektifna.
  • Karyawan tiasa ngirimkeun deui pamundut sapertos kitu paling sakali sataun saatos pamundut sateuacana dikabulkeun atanapi ditolak. Upami aya kaayaan anu teu kaduga, waktos ieu tiasa langkung pondok.

Paménta kedah sahenteuna kalebet tanggal épéktip anu dipikahoyong tina parobahanana. Salaku tambahan (gumantung kana jinis pamundut), éta kedah diwangun ku inpormasi ieu:

  • Sajauh anu dipikahoyong tina panyesuaian jam kerja per minggu, atanapi, upami jam kerja parantos disatujuan dina période anu sanés, salami periode éta
  • Panyebaran anu dipikahoyong tina jam kerja salami saminggu, atanapi waktos anu sapuk
  • Upami tiasa, tempat kerja anu dipikahoyong.

Salawasna tumut kana akun wae mengikat perjangjian koléktif. Ieu tiasa kalebet perjanjian ngeunaan hak damel langkung seueur, jam damel, atanapi nyaluyukeun tempat damel.

Perjangjian ieu diutamakeun tina Wfw. Anjeun oge bisa nyieun perjangjian on jejer ieu jeung déwan karya atawa ngagambarkeun pagawe salaku dunungan.

Kawajiban dunungan:

  • Anjeun kudu konsultasi jeung pagawe ngeunaan pamundut na.
  • Anjeun menerkeun dina tulisan sagala tampikan atawa simpangan tina kahayang pagawe sacara.
  • Anjeun bakal ngantep para karyawan terang kaputusan dina tulisan sabulan sateuacan tanggal épéktip anu dipikahoyong tina parobihan.

Ngabales pamundut pagawe on waktos. Upami henteu, para karyawan tiasa nyaluyukeun jam damel, waktos damel, atanapi tempat damel, sanaos anjeun henteu satuju kana pamundutana!

Nolak pamundut

Dina kasus naon anjeun tiasa nampik pamundut karyawan gumantung kana jinis pamundut:

Jam gawé sareng waktos damel

Panolakan tina pamundut ieu mungkin dina kasus jam gawé jeung waktu gawé ngan lamun bentrok jeung kapentingan bisnis atawa jasa penting. Di dieu anjeun tiasa mikirkeun masalah ieu:

  • pikeun operasi bisnis dina relokasi jam kosong
  • dina hal kaamanan
  • tina sipat scheduling
  • sipat finansial atawa organisasi
  • alatan teu kasadiaan karya cukup
  • sabab anggaran headroom atanapi staf anu ditetepkeun henteu cekap pikeun tujuan éta

Anjeun nyetel sebaran jam gawé nurutkeun kahayang pagawe. Anjeun tiasa nyimpang tina ieu upami kahayangna henteu masuk akal. Anjeun kudu nyaimbangkeun kapentingan pagawe ngalawan Hormat salaku dunungan.

gaw

Nolak pamundut téh gampang lamun datang ka gaw. Anjeun teu kedah naroskeun kapentingan bisnis sareng jasa anu pikaresepeun.

Salaku dunungan, anjeun gaduh kawajiban pikeun nyandak pamundut karyawan anjeun sacara serius sareng taliti nalungtik naha anjeun tiasa satuju kana éta. Upami ieu teu mungkin, anjeun, salaku dunungan, kedah ngitung ieu tulisan.

Éta ogé penting pikeun terang yén panyesuaian jam pagawé tiasa nyababkeun tingkat pajak upah anu béda sareng kontribusi asuransi nasional, kontribusi asuransi karyawan, sareng kontribusi mancén.

Dunungan leutik (kalayan kurang ti sapuluh pagawé)

Anjeun hiji dunungan kalawan kirang ti sapuluh pagawé? Upami kitu, anjeun kedah ngadamel perjanjian sareng staf anjeun ngeunaan nyaluyukeun jam kerja. Salaku dunungan leutik, ieu masihan anjeun langkung lega pikeun saling satuju sareng karyawan anjeun. Mertimbangkeun naha aya perjangjian koléktif mengikat; Dina hal éta, aturan perjangjian koléktif diutamakeun sareng penting pikeun anjeun.

Ngagaduhan langkung seueur kabébasan tindakan salaku dunungan leutik sanés hartosna anjeun henteu kedah nganggap Undang-undang Kerja Fleksibel. Sapertos dunungan anu langkung ageung anu dianggo ku hukum ieu, anjeun kedah nganggap kapentingan karyawan. Ieu utamana dipigawé ku nempo bagian 7:648 tina Code Sipil jeung Béda dina Jam Gawé Act (WOA). Ieu nyatakeun yén dunungan teu tiasa ngabentenkeun karyawan dumasar kana bédana jam kerja (full-time atanapi part-time) dina kaayaan dimana kontrak padamelan diasupkeun, diteruskeun, atanapi ditungtungan, kecuali bédana sapertos kitu diyakinkeun sacara objektif. . Ieu kasus nalika pagawé disadvantaged dumasar kana bédana jam gawé dibandingkeun batur dina dunungan sarua ngalakonan pagawean sarupa.

kacindekan

Pangusaha modéren ngakuan kabutuhan stafna pikeun ngatur kahirupan kerjana sacara fleksibel pikeun ngahontal kasaimbangan kerja-hirup anu saé. Anggota parlemén ogé sadar kana kabutuhan anu ngembang ieu sareng, kalayan Undang-undang Kerja Fleksibel, hoyong masihan pangusaha sareng karyawan alat pikeun ngatur jam damel, waktos damel, sareng tempat damel ku kasatujuan silih. hukum biasana méré cukup pilihan pikeun nolak pamundut a lamun eta teu bisa diwujudkeun dina prakna. Sanajan kitu, ieu kudu well substantiated. Kasus hukum, misalna, nunjukeun yen beuki loba hakim nyandak katingal kritis pisan kana eusi argumen dunungan '. Ku alatan éta, hiji dunungan kudu taliti daptar alesan sateuacanna tur ulah nganggap gancang teuing yén hakim bakal nuturkeun argumen ambing. Penting pikeun nyandak pamundut karyawan sacara serius sareng pariksa naha aya kamungkinan dina organisasi pikeun nyumponan kahayangna. Upami pamundut kedah ditolak, jelaskeun alesanana. Ieu teu ngan diperlukeun ku hukum tapi ogé alatan hiji pagawe leuwih gampang pikeun nampa kaputusan.

Dupi anjeun gaduh patarosan ngeunaan blog di luhur? Lajeng ngahubungan kami! urang ahli hukum padamelan bakal senang pikeun mantuan Anjeun!

Law & More