Ngusir harta kontrakan

Ngusir mangrupikeun prosedur anu drastis pikeun panyewa sareng tuan tanah. Barina ogé, nalika ngusir, nyewa kapaksa ninggalkeun barang anu diséwa nganggo sagala barang, kalayan sagala akibatna. Ku kituna tuan tanah henteu tiasa ngan ukur neruskeun pangusiran upami panyewa gagal nedunan kawajiban na handapeun kontrak sewa. Sanaos nundung teu sacara jelas diatur ku hukum, aturan anu ketat henteu diterapkeun dina prosedur ieu.

Pikeun tiasa neraskeun sareng ngusir, tuan tanah kedah nampi pesenan pangusiran ti pangadilan. Paréntah pangadilan ieu kéngingkeun ijin supados nyéwa harta anu nyéwa diusir dina tanggal anu ditangtukeun ku pangadilan. Upami nyewa teu satuju sareng tatanan évisi, panyewa tiasa ngadangu ngalawan tatanan pengadilan ieu. Lodging banding biasana ngagantungkeun efek peradilan pengadilan sareng nolak, dugi pengadilan banding parantos mutuskeun dina ieu. Tapi, upami tatanan pengusiran parantos diisytihkeun ku pengadilan, banding panyewa moal nyababkeun gantung sareng tuan tanah tiasa neraskeun kalayan nolak. Ieu tangtu kagiatan anu ngahasilkeun résiko ka tuan tanah upami pangadilan banding mutuskeun upami dibebaskeun.

Ngusir harta kontrakan

Sateuacan pengadilan masihan ijin pikeun ngusir, tuan tanah kedah parantos menamatkan kontrak sewa. Tuan tanah bisa ngeureunkeun metode ieu:

Ngubarkeun. Pikeun metode tina terminasi ieu, kedah aya kakirangan panyewa dina ngalaksanakeun kawajibanna tina kontrak sewa anu relevan, dina kecap sanésna standar. Ieu kasus upami panyewa, contona, nyewa tunggakan atanapi nyababkeun gangguan anu teu sah. Kakurangan anu nyewa kedah cekap sahingga dibubarkeun tina kontrak sewa éta diyakinkeun. Upami harta anu diséwa prihatin ruang padumukan atanapi rohangan usaha sedeng, panyewa bakal paringa panyayuhan dina artina ngabubarkeun ngan ukur tiasa dilaksanakeun ngaliwatan prosedur pangadilan.

pembatalan. Ieu mangrupikeun cara sanés. Syarat-syarat anu kedah dipangaruhan ku tuan tanah dina kontéks ieu gumantung kana jinis barang anu diséwa. Upami harta anu diséwa prihatin ruang padumukan atanapi rohangan usaha sedeng, panyewa manéh kéngingkeun panyalindungan dina pangertosan yén pembatalan ngan ukur lumangsung dina sababaraha alesan kumplit sakumaha anu disebut dina Pasal 7: 274 sareng 7: 296 Kode Sipil Walanda. Salah sahiji alesan anu tiasa disababkeun dina kadua kasus nyaéta, contona, panggunaan pribadi anu nyéwa harta anu diséwa. Salaku tambahan, rupa-rupa formalitas séjén, sapertos wates akhir, kedah diperhatoskeun ku tuan tanah.

Naha rohangan diséwa sanés ti ruang tamu atanapi rohangan usaha sedeng, nyaéta rohangan bisnis 230a? Dina kasus éta, panyewa teu ngaraosan panyayuhan sewa sapertos anu disebatkeun di luhur sareng tuan tanah tiasa épékasi nolak kontrak sewa anu sacara gancang sareng gampang. Tapi, hal ieu henteu aya hubunganna pikeun nundung. Barina ogé, panyewa tina anu disebut rohangan bisnis 230a ngagaduhan hak Perlindungan nundung dina Pasal 230a Kode Sipil Walanda dina arti panyewa tiasa nyuhunkeun perpanjangan ti jaman ngusir ku maksimal sataun dina dua bulan dina catetan tina nundung ditulis. Nyuhunkeun sapertos ogé tiasa dilakukeun ka panyewa anu parantos nyéépkeun atanapi ngajantenkeun rohangan kontrakan. Upami nyewa ngajukeun paménta pikeun panjangan jaman nundung, penilaian pamundut ieu bakal dilakukeun kalayan kasaimbangan suku. Pengadilan bakal masihan pamundut ieu upami kapentingan panyewa parah parah ku karah diusir sareng kedah ngaleutikan kapentingan tuan tanah pikeun nyéwa harta tanah anu diséwa. Lamun pangadilan nolak pamundut éta, teu aya banding atanapi kasetén terbuka pikeun panyewa ngalawan kaputusan ieu. Ieu ngan ukur béda lamun pangadilan anu salah-leres dilarapkeun atanapi henteu nerapkeun Pasal 230a ngeunaan Kode Sipil Walanda.

Upami tuan tanah parantos ngabéréskeun sadaya léngkah anu dipikabutuh dina prosedur ngajauhan sareng pengadilan ngijinkeun ijin pikeun ngusir harta anu diséwa, ieu sanés hartosna éta tuan tanah bakal neraskeun sareng ngusir dirina. Upami anjeunna ngalakukeunana, tuan tanah sering ngalakukeun sacara teu langsung ka déwasa, ku kituna panyewa tiasa ngaku ganti rugi dina hal éta. Ijin pengadilan ngan hartosna yén tuan tanah ngagaduhan harta anu diséwa diusir. Ieu hartosna tuan tanah kedah nawiskeun bailiff pikeun ngusir. Bailiff ogé bakal ngaladénan tatanan évaksi ka panyewa, méré panyewa kasempetan anu terakhir pikeun nyéépkeun nyéwa dirina. Upami nyewa teu ngalakukeun ieu, biaya pikeun ngusir saleresna bakal ditanggung ku panyewa.

Naha anjeun gaduh patarosan ngeunaan atanapi anjeun peryogi bantosan hukum dina prosedur nundung? Punten wartosan Law & More. Pengacara kami ahli dina widang hukum nyewo sareng senang masihan anjeun saran sareng / atanapi bantosan dina prosedur nundung.

ngabagikeun