Kirimkeun keluhan ngeunaan pengadilan

Penting pikeun anjeun gaduh sareng ngajaga kayakinan dina Kehakiman. Éta sababna anjeun tiasa ngajukeun keluhan upami anjeun raos yén pangadilan atanapi anggota staf pengadilan henteu leres-leres ngubaran anjeun. Anjeun kedah ngirim serat ka dewan pengadilan éta. Anjeun kedah ngalakukeun ieu dina sataun ti kajadian.

Kirimkeun keluhan ngeunaan pengadilan

Eusi surat aduan

Upami anjeun ngaraos yén anjeun henteu diperlakukeun sapertos biasa ku anggota staf atanapi hakim pengadilan hukum, pengadilan banding, Pengadilan Banding sareng Perdagangan Industri (CBb) atanapi Pengadilan Tinggi Banding Pusat (CRvB), anjeun tiasa ngajukeun keluhan. Ieu panginten anu janten masalahna, contona, upami anjeun kedah ngantosan panjang teuing kanggo waleran kana surat anjeun atanapi pikeun pananganan kasus anjeun. Atanapi upami anjeun ngaraos yén anjeun henteu leres-leres kajawab ku saurang atanapi sababaraha jalmi anu damel di pengadilan atanapi cara batur di pengadilan nyarios ka anjeun. Keluhan ogé tiasa ngeunaan nada, kekecapan atanapi desain hurup atanapi ngeunaan henteu masihan inpormasi, masihan inpormasi telat, masihan inpormasi lepat atanapi masihan inpormasi henteu lengkep. Ampir sadaya kasus, keluhan kedah ngeunaan diri anjeun. Anjeun teu tiasa ngawadul ngeunaan cara pengadilan ngubaran batur; éta pikeun jalma éta pikeun ngalakukeun. Kacuali anjeun file keluhan atas nami batur anu anjeun ngagaduhan kawenangan atanapi wali, contona anak anjeun anu umurna alit atanapi anu aya di handapeun wali anjeun.

CATETAN: Upami anjeun henteu satuju kana kaputusan pengadilan atanapi kaputusan anu dicandak ku pengadilan nalika nanganan kasus anjeun, anjeun moal tiasa ngajukeun keluhan ngeunaan hal éta. Ieu kedah dilakukeun ngalangkungan prosedur anu sanés sapertos nyayogikeun banding ngalawan kaputusan kaputusan.

Ngirimkeun keluhan

Anjeun tiasa berkas keluhan anjeun ka pengadilan anu gugatan anjeun ditunda. Anjeun kedah ngalakukeun ieu dina sataun saatos kajadian éta. Anjeun kedah ngirimkeun keluhan anjeun ka dewan pengadilan anu bersangkutan. Kaseueuran pangadilan ngamungkinkeun anjeun ngalebetkeun keluhan anjeun sacara digital. Pikeun ngalakukeunana, buka www.rechtspraak.nl sareng dina kolom kénca, dina judul 'ka pengadilan', pilih 'Kuring gaduh keluhan'. Pilih pangadilan anu bersangkutan sareng eusian formulir keluhan digital. Anjeun teras tiasa ngirimkeun formulir ieu ka pengadilan ku e-mail atanapi ku surat biasa. Anjeun ogé tiasa ngalebetkeun keluhan anjeun ka pengadilan sacara nyerat tanpa formulir ieu. Surat anjeun kedah ngandung inpormasi ieu:

  • departemen atanapi jalma ngeunaan saha anjeun gaduh keluhan;
  • Alesan kunaon anjeun ngawadul, naon anu sabenerna kajantenan sareng iraha;
  • ngaran anjeun, alamat sareng nomer telepon;
  • tandatangan anjeun;
  • kamungkinan salinan dokumén anu aya hubunganana sareng keluhan anjeun.

Nanganan tina keluhan

Saatos nampi keluhan anjeun, kami bakal parios heula naha éta tiasa diungkulan. Upami ieu sanés masalahna, anjeun bakal diinpormasi gancang-gancang. Éta ogé tiasa janten kasus yén keluhan anjeun tanggung jawab badan sanés atanapi pengadilan anu sanés. Dina hal éta, pengadilan bakal, upami mungkin, neraskeun keluhan anjeun sareng ngawartosan anjeun ngeunaan panerusan ieu. Upami anjeun ngagaduhan kesan yén keluhan anjeun tiasa gampang dibéréskeun, contona ngalangkungan paguneman (telepon), pengadilan bakal ngontak anjeun gancang-gancang. Upami keluhan anjeun diungkulan, prosedur na sapertos kieu:

  • Administrasi pangadilan wajib nginpokeun ka jalma (s) ngeunaan saha anjeun keluhan keluhan anjeun;
  • Upami diperlukeun, anjeun bakal dipenta pikeun nyayogikeun inpormasi tambihan ngeunaan acara éta;
  • Salajengna, dewan pengadilan ngayakeun panyilidikan;
  • Sacara prinsip, anjeun bakal dipasihan kasempetan pikeun ngajelaskeun langkung seueur keluhan anjeun ka dewan pengadilan atanapi ka panitia penasihat keluhan. Jalma anu hubunganana sareng keluhan moal pernah nanganan keluhan éta nyalira;
  • Akhirna, dewan pengadilan nyandak kaputusan. Anjeun bakal dibéjaan ngeunaan kaputusan ieu sacara tulisan. Ieu biasana dilakukeun dina 6 minggu.

Naha anjeun ngagaduhan patarosan salaku hasil tina blog ieu? Teras mangga kontak Law & More. Ahli hukum urang bakal senang mamatahan anjeun.

ngabagikeun
Law & More B.V.