Kaamanan kauangan dina hukum perusahaan

Pikeun para pangusaha, meunangkeun kaamanan finansial penting pisan. Nalika anjeun satuju kana perjangjian sareng pésta anu sanés, anjeun badé mastikeun yén tara patuh ngalaksanakeun kawajiban pamayaran kontrak na. Upami anjeun ngabiayaan pembiayaan atanapi ngadamel investasi pikeun kapentingan jalma sanés, anjeun ogé hoyong ngajamin yén jumlah anu anjeun nyayogikeun tungtungna bakal dibayar. Dina basa sanés, anjeun badé kéngingkeun kaamanan kauangan. Kéngingkeun kaamanan finansial ngajamin yén tukang nambutkeun gaduh jaminan lamun anjeunna aya peringatan yén klaim na teu kaeusi. Aya sababaraha kamungkinan pikeun pangusaha sareng perusahaan pikeun meunangkeun kaamanan kauangan. Dina tulisan ieu, sababaraha tanggel waler, escrow, (perusahaan induk), jaminan 403-deklarasi, hipotik sareng janji bakal dibahas.

Kaamanan kauangan dina hukum perusahaan

1. Sababaraha tanggung jawab

Dina kasus sababaraha tanggel waler, anu ogé disebut tanggelungan babarengan, sacara ketat negeskeun henteu aya jaminan anu dikaluarkeun, tapi aya ko-nanggung jawab anu nanggung tanggung jawab pikeun penghutang sanés. Sababaraha tanggung jawab asalna tina tulisan 6: 6 Kode Sipil Walanda. Conto sababaraha tanggel waler dina hubungan perusahaan nyaéta mitra hiji kemitraan anu nanggung tanggung jawab pikeun hutang tina kemitraan atanapi para sutradara anu éntitas sah anu, dina kaayaan anu tangtu, tiasa dicayunkeun sacara pribadi pikeun nanggung hutang perusahaan. Sababaraha tanggung jawab sering diadegkeun salaku kaamanan dina kasatujuan antara pihak. Aturan jempolna nyaéta, nalika pagawéan anu diturunkeun tina hiji perjangjian disababkeun ku dua atanapi langkung utang, aranjeunna masing-masing komitmen pikeun saham anu sami. Ku kituna aranjeunna tiasa ngan ukur diwajibkeun pikeun ngalaksanakeun bagian sorangan tina perjanjian. Nanging, sababaraha tanggung jawab henteu éntuk kana aturan ieu. Dina kasus sababaraha tanggel waler, aya pagelaran anu kedah dilakukeun ku dua atanapi langkung utang, tapi dimana unggal debtor sacara individu tiasa diayakeun pikeun ngayakeun sakabéh pagelaran. Sikat creditor dijudulan minuhan sakabéh perjanjian ti unggal debtor. Kukituna, kreditor tiasa milih mana anu ngahutang anjeunna badé alamat sareng teras badé nungtut jumlahna sarat tina hiji jalma anu utang. Nalika hiji jalma anu utang mayar sadayana jumlah, anu ko-hutang teu ngahutang nanaon deui.

1.1 Katulik

Penghutang sacara internal nanggung jawab unggal anu sanés, janten hutang anu dibayar ku hiji anu utang kedah diselesaikan diantara sadayana utang. Ieu disebut hak reklamasi. Hak recourse mangrupikeun hak tina hak utang pikeun nolak deui naon anu anjeunna dibayar pikeun anu sanés tanggung jawab. Nalika jalma anu utang, éta nanggung jawab pikeun mayar hutang sareng anjeunna mayar hutang pinuh, anjeunna ngagaduhan hak pulihkeun hutang ieu ti tukang Ko-utang.

Upami penghutang henteu ngaharepkeun deui moal nanggung jawab pikeun pembiayaan anjeunna parantos ngalebetkeun babarengan sareng utang anu sanés, anjeunna tiasa nyuhunkeun sénsitip dina tulisan pikeun ngaluarkeun anjeunna tina sababaraha tanggung jawab. Hiji conto ngeunaan ieu nyaéta kaayaan dimana debtor parantos lebet kana perjanjian injeuman babarengan sareng pasangan, tapi ngaharepkeun ninggalkeun perusahaan. Dina hal ieu, hiji pamecat tinulis sababaraha tanggel waler kedah ditarik ku pemiutang; komitmen lisan ti sobat anjeun anu nyayogikeun hutang anu moal mayar éta henteu cekap. Upami anjeun utang henteu tiasa atanapi henteu minuhan perjanjian lisan ieu, kreditor masih tiasa ngaku sadayana hutang ti anjeun.

1.2. Syarat sarat

Mitra kakawinan atanapi anu kadaptar tina hutang anu parah tanggung jawab ditangtayungan ku hukum. Numutkeun tulisan 1:88 paragraf 1 sub c Code Sipil Walanda, salaki butuh izin ti salaki sanés pikeun asup ka kontrak-kontrak anu ngabeungkeut anjeunna salaku namina hutang anu parah, sanés dina kagiatan bisnis normal perusahaan. Ieu syarat syarat idin. Tulisan ieu sasarengan pikeun ngajagaan pasangan tina tindakan hukum anu tiasa nyandak résiko finansial anu ageung. Nalika kreditor nahan hiji ko-debtor parah tanggung jawab pikeun sakabéh garapan, ieu ogé tiasa gaduh akibat pikeun pasangan sobat anu ngahutang. Nanging, aya pengecualian ngeunaan syarat idin ieu. Numutkeun tulisan 1:88 ayat 5 Kode Sipil Walanda, idin henteu diperyogikeun nalika diréktur perusahaan tanggung jawab umum atanapi perusahaan tanggung jawab terbatas swasta (Walanda NV sareng BV) lebet kana perjanjian, bari diréktur ieu, nyalira atanapi babarengan bareng para sutradara, pamilik mayoritas saham sareng upami perjanjian disimpulkeun atas nama kagiatan bisnis biasa perusahaan. Dina ieu, aya dua syarat anu kedah dicumponan: sutradara nyaéta ngokolakeun sutradara sareng mayoritas pemegang saham atanapi gaduh mayoritas saham bareng sareng sutradara sakaligus perjanjian disimpulkeun atas nama kagiatan bisnis biasa perusahaan. Nalika syarat ieu henteu nyumponan sarat, sarat ijab kabul.

2. Éscrow

Nalika pesta ngabutuhkeun kaamanan yén klaim moneter bakal dibayar, kaamanan ieu ogé tiasa disayogikeun ku escrow.[1] Escrow asalna tina tulisan 7: 850 Kode Sipil Walanda. Urang nyarioskeun tina escrow nalika pihak katilu masrahkeun dirina ka anu boga kreditor pikeun komitmen yén pihak anu sanés (anu gaduh utami). Hal ieu dilakukeun ku cék kasepakatan. Pihak katilu anu nyayogikeun kaamanan, disebutna ngajamin. Penjamin ngiringan kawajiban ka pihak panyiutang utami. Jaminan éta henteu nampi tanggung jawab pikeun hutang sorangan, tapi pikeun hutang pihak anu sanés sareng pribadi nyayogikeun kaamanan pikeun mayar hutang ieu. Penjaminna nanggung jawab sareng sadayana aset na. Escrow tiasa disatujuan pikeun minuhan kawajiban anu parantos aya, tapi ogé pikeun ngalaksanakeun kawajiban hareup. Sateuacanna kana tulisan 7: 851 alinea 2 Kode Sipil Walanda, ieu kawajiban masa depan kedah dipastikeun sacara cekak nalika escrow parantos disimpulkeun. Upami penghutang poko teu tiasa memenuhi kawajibanana anu asalna tina perjanjian, anu sénsitip tiasa nyayogikeun penjamin pikeun nedunan kawajiban ieu. Numutkeun artikel 7: 851 Kode Sipil Walanda, escrow téh gumantung tina kawajiban para penghutang dimana tujuan éta escrow disimpulkeun. Ku alatan éta, escrow henteu aya nalika debtor parantos ngalaksanakeun kawajibanana anu asalna tina perjanjian utami.

Sederhana moal bisa nyayogikeun penjamin pikeun mayar hutangna. Ieu sabab anu disebat prinsip prinsip perusahaan ngayakeun peran dina escrow. Ieu ngandung harti yén kreditor moal tiasa langsung ngarayu kana penjamin pamayaran. Mimiti, penjaminna moal tiasa dipayunikeun pikeun mayar sateuacan pangalun poko gagal dina ngalaksanakeun kawajiban na. Ieu asalna tina tulisan 7: 855 Kode Sipil Walanda. Ieu hartosna yén panjamin tiasa ngan ukur ditanggung jawab ku kreditor saatos kreditoran munggaran parantos kajawab ku anu utami. Anu boga kreditor parantos ngalaksanakeun sadayana dipikabutuh pikeun netepkeun yén hutang, anu ngajamin komitmen dirina, gagal nedunan kawajiban pamayaran na. Dina hal anu mana waé, panyiayaan kedah ngirimkeun catetan standar pikeun penghutang poko. Ngan upami penghutang poko masih gagal pikeun matuh kawajiban pamayaran saatos nampi bewara ieu sacara standar, kreditor tiasa ngarayu kana penjamin supados nampi pamayaran. Nanging, panjamin ogé ngagaduhan kamungkinan pikeun mertahankeun dirina ngalawan klaim panyiayaan. Pikeun tujuan ieu, anjeunna gaduh pertahanan anu sami dina pembuangan anu ngagaduhan pimpinan hutang, sapertos penangguhan, pangapuran atanapi banding ngeunaan anu henteu akurasi. Ieu asalna tina artikel 7: 852 Kode Sipil Walanda.

2.1 Katulik

Penjamin anu mayar hutang tina ngahutang, tiasa ngalebetkeun jumlah ieu ti pihak utang. Hak recourse janten ogé nerapkeun pikeun escrow. Dina escrow, wujud khusus pikeun tempat recourse leres, nyaéta subrogation. Aturan poko nyaéta klaim anu teu lami aya nalika nagih mayar. Tapi, subrogasi dibédakeun pikeun aturan ieu. Dina subogasi, klaim ditransferkeun ka nu gaduhna sanés. Dina hal ieu, pihak anu sanés ti pihak anu ngahutang mayar klaim panyiatan. Dina escrow, klaim kasebut dibayar ku pihak katilu, nyaéta ngajamin. Ku mayar hutang, kitu, klaim ngalawan ka hutang teu kaleungitan, beus ditransihkeun ti kreditor ka ngajamin anu mayar hutang. Saatos mayar hutang, penjamin éta tiasa teras nyandak deui jumlah tina hutangna pikeun saha anjeunna parantos nyatujuan kana perjanjian. Subogasi ngan ukur tiasa aya dina kasus anu diatur ku hukum. Subrogasi ngeunaan escrow mungkin dina dasar tulisan 7: 866 Code Sipil Walanda jo. tulisan 6:10 Kode Sipil Walanda.

2.2 bisnis sareng escrow swasta

Aya bédana antara bisnis sareng escrow swasta. Bisnis escrow mangrupikeun hiji escrow anu disimpulkeun dina latihan profesi atanapi bisnis, escrow swasta mangrupikeun hiji escrow anu disimpulkeun di luar latihan profesi atanapi bisnis. Kadua lembaga anu sah sareng jalma alami tiasa nyindekkeun hiji kasatujuan sairingan. Conto ieu mangrupikeun perusahaan anu nyepengkeun perjanjian persetujuan sareng bank pikeun pembiayaan anak-anakna sareng sepuhna anu nyimpulkeun perjanjian perjanjian escrow pikeun mastikeun yén pambayaran kapentingan hipotik ku anakna dilakukeun ka bank. Hiji escrow henteu kedah disimpulkeun atas nama bank, ogé mungkin pikeun asup kana perjanjian escrow sareng kreditor séjén.

Kaseueuran waktosna jelas naha usaha atanapi escrow pribadi disimpulkeun. Upami perusahaan asup kana perjanjian escrow, hiji escrow bisnis disimpulkeun. Upami jalma alami ngalebetkeun perjanjian jangjang escrow, umumna aya escrow pribadi nyimpulkeun. Tapi, kakaburan tiasa kajantenan nalika diréktur perusahaan tanggung jawab umum atanapi perusahaan nanggung jawab kawates swasta nyauran hiji perjanjian escrow atas nama lembaga anu sah. Pasal 7: 857 Kode Sipil Walanda ngangkut naon anu dimaksud ku escrow swasta: nyimpulkeun hiji escrow ku jalma alami anu henteu ngalaksanakeun profésionalna, atanapi pikeun laku normal hiji perusahaan tanggung jawab terbatas umum atanapi tanggung jawab terbatas swasta perusahaan. Ogé, penjamin kedah janten sutradara perusahaan sareng, nyalira atanapi sareng para sutradara, gaduh mayoritas saham. Aya dua kriteria anu penting:

- juru jaminan nyaéta sutradara manajemén sareng shareholder mayoritas atanapi gaduh mayoritas saham bareng sareng ko-direktur;
- escrow dicindekkeun atas nama kagiatan bisnis biasa perusahaan.

Dina praktékna, sering aya direktur panata / pemegang saham seuseueurna anu asup kana kasapukan sanés. Sutradara manajemén / seueur anu nyekel saham kawijakan perusahaan sareng bakal gaduh kapentingan pribadi pikeun escrow pikeun perusahaan na, kusabab mungkin waé yén bank henteu kéngingkeun ngabiayaan tanpa nutup kasepakatan. Salaku tambahan, perjanjian escrow, disimpulkeun ku direktur pimpinan / pemegang saham seuseul, kedah ogé disimpulkeun pikeun tujuan kagiatan bisnis normal. Nanging, ieu béda pikeun unggal kaayaan sareng hukum henteu ngahartikeun istilah 'kagiatan bisnis normal'. Dina raraga ngira-ngira naha hiji escrow disimpulkeun pikeun tujuan kagiatan bisnis normal, kaayaan kasusna kedah ditaliti. Nalika dua patokan dipenuhan, escrow bisnis dipungkas. Nalika sutradara anu nyimpulkeun éta escrow sanés nyaéta sutradara menata / mayoritas anu nyekel saham atanapi escrow henteu nyimpangkeun pikeun tujuan kagiatan bisnis normal, hiji escrow swasta disimpulkeun.

Aturan tambahan ditawaran pikeun escrow swasta. Hukumna nyayogikeun panyalindungan pikeun pasangan kakawinan atanapi kadaptar ti ngajamin swasta. Sarat ijin nyaéta ogé pikeun escrow swasta. Numutkeun artikel 1:88 paragraf 1 sub c Sipil Walanda, salaki peryogi izin ti salaki sanés pikeun asup kana kasatujuan anu badé ngabeungkeut anjeunna salaku panjamin. Isyarat salaki ti ngajamin téh diperyogikeun pikeun asup kana perjangjian ageman swasta anu sah. Nanging, tulisan 1:88 ayat 5 Kode Sipil Walanda nyandak yén idin ieu henteu diperyogikeun nalika escrow disimpulkeun ku juru jaminan bisnis. Perlindungan salaki pihak panjamin janten ngan ukur dianggo kana perjanjian escrow swasta.

3. Jaminan

Jaminan éta kamungkinan pikeun kéngingkeun kaamanan yén klaim bakal dibayar. Jaminan mangrupikeun jaminan kaamanan pribadi, dimana pihak katilu ngiringan kawajiban bebas pikeun minuhan komitmen antara panghutang sareng hutang. Janten jaminan pikeun pihak katilu ngajamin pangatosan kawajiban. Penjamin ngajamin mayar hutang upami utang teu tiasa mayar atanapi henteu mayar.[2] Jaminan éta henteu diatur ku hukum, tapi garansi disimpulkeun dina perjangjian antawis pihak.

3.1. Garansi aksésori

Bédana tiasa dilakukeun antara dua bentuk garansi pikeun mastikeun kaamanan; aksésori garansi sareng jaminan abstrak. Jaminan aksésori téh gumantung tina hubungan antara panyiutang sareng utang. Dina tetempoan anu mimiti, garansi aksésori sami sareng escrow. Nanging, bédana nyaéta yén ngajamin ngeunaan garansi aksésori henteu ngajantenkeun dirina ka prestasi anu sami salaku penghutang poko, tapi pikeun hiji kawajiban pribadi kalayan kontéks anu sanés. Hiji conto pangbasajanna nyaéta nalika jaminan ngajamin dirina nyalurkeun tomat ka anu boga tarjamahan, upami penghutang henteu minuhan kawajiban pikeun nganteurkeun kentang. Dina hal ieu, eusi kawajiban ngajamin béda ti eusi kawajiban ti anu utang. Nanging, ieu henteu narik tina kanyataan yén aya hubungan anu hébat antara dua komitmen éta. Jaminan aksésori tambahan kana hubungan antara kreditor sareng utang. Sumawona, garansi aksésori sering gaduh fungsi kaamanan net; ngan nalika utami poko henteu ngalaksanakeun kawajibanna, penjamin éta disauran ngalaksanakeun komitmenna.

Sanaos jaminan henteu jelas-jelas disebatkeun dina hukum, artikel 7: 863 Kode Sipil Walanda sacara sacara sanésna ningali kana aksésori aksésori. Numutkeun tulisan ieu, dibekelan anu aya hubunganana sareng escrow swasta ogé dilarapkeun kana perjanjian dimana jalma komitmen kana jasa khusus upami pihak katilu gagal henteu matuh ka hiji kawajiban tinangtu sareng kontén anu béda ka arah panyiutang. Ketentuan anu berhubungan ka escrow swasta ogé dilarapkeun pikeun jaminan aksésori anu disimpulkeun ku jalmi pribadi.

3.2 Abstrak garansi

Salaku jaminan aksésori, urang ogé terang kaamanan kauangan jaminan anu abstrak. Beda jeung garansi aksésori, jaminan anu abstrak mangrupikeun komitmen bebas pikeun ngajamin pikeun pemiutang. Garansi ieu henteu aya hubungan anu henteu pas ti hubungan dasar antara penghutang sareng utang. Dina hal jaminan anu abstrak, penjamin ngajadi dirina nyalira ku kawajiban mandiri pikeun ngalaksanakeun hiji pagelaran pikeun utang, dina kaayaan anu tangtu. Prestasi ieu henteu kabeungkeut dina perjanjian kaayaan antara penghutang sareng kredit. Conto anu paling dipikanyaho tina jaminan abstrak nyaéta garansi bank.

Upami jaminan anu abstrak disimpulkeun, penjaminna teu tiasa nyerep pertahanan tina hubungan anu dina dasarna. Upami syarat pikeun ngajamin, patepung moal tiasa nyegah pamayaran. Ieu sabab garansi asalna tina kasatujuan misah antara kreditor sareng penjamin. Ieu hartos yén kreditor tiasa langsung ngatasi penjamin éta, tanpa kedah ngirimkeun béwara standar pikeun ngahutang. Ku nyimpulkeun garansi, janten kreditor nampi kéngingkeun kapastian anu luhur hutang anu dibayar ka anjeunna. Salaku tambahan, penjamin teu ngagaduhan hak santai. Nanging, pesta-pésta tiasa kalebet ukuran pelindung dina perjanjian jaminan. Pangaruh hukum tina jaminan anu abstrak henteu asalna tina peraturan berkanun, tapi tiasa dieusi ku pihak-pihak sorangan. Sanaos penjamin teu ngagaduhan hak tina recourse handapeun hukum, anjeunna tiasa nyayogikeun hartos pikeun nyageurkeun dirina. Salaku conto, garansi kontra tiasa disimpulkeun sareng penghutang atanapi hiji akta indikasi tiasa ditarik.

3.3 jaminan perusahaan Indung

Dina hukum perusahaan, jaminan perusahaan indungna sering disimpulkeun. Jaminan perusahaan induk butuh yén perusahaan induk nyalira pikeun nungtut kana kawajiban anak perusahaan anu sami upami anak perusahaan sorangan henteu tiasa nyayogikeun kawajiban ieu. Tangtosna, jaminan ieu ngan ukur tiasa disatujuan sareng perusahaan anu mangrupikeun bagian tina grup atanapi perusahaan ngayakeun. Sacara prinsip, grup jaminan mangrupikeun jaminan anu abstrak. Nanging, biasana teu aya konsép 'mayar heula, teras ngobrol', dimana ngajamin langsung mayar hutang tanpa mariksa zat naha aya tuntutan anu nungtut ngalawan penghutang. Alesan keur ieu mangrupikeun debtor mangrupikeun cabangna jaminan; penjaminna badé pariksa heula upami aya pamenta anu nungtut. Nanging, konstruksi 'mayar heula, teras édisi' tiasa diwangun kana perjanjian jaminan. Barina ogé, pésta bisa ngajamin garansi nurutkeun hajat sorangan. Para partai ogé kedah ngartos naha jaminan ngan ukur ngajamin garansi pamayaran atanapi naha jaminan ogé kedah ngalaksanakeun kawajiban sanésna, sareng ku kituna janten garansi kinerja. Wengkuan, durasi sareng kaayaan jaminan ogé ditangtukeun ku pihak-pihak sorangan. Jaminan perusahaan indung tiasa nyayogikeun solusi nalika anak perusahaan bangkrut, tapi ngan upami perusahaan indungna henteu rubuh bareng jeung anak perusahaan.

4. 403-pernyataan

Dina sababaraha kelompok perusahaan, anu disebut 403-pernyataan ogé sering dikaluarkeun. Pernyataan ieu asalna tina tulisan 2: 403 Kode Sipil Walanda. Ku ngaluarkeun pernyataan 403, anak-anak perusahaan anu kagolong kana grup éta dibebaskeun tina draf sareng nyebarkeun akun taunan anu kapisah. Gantina, rekening taunan ngagabungkeun. Ieu mangrupikeun akun taunan perusahaan indungna, anu sadayana hasil tina perusahaan ngalebetkeun. Kasang tukang tina akun taunan anu disatujuan nyaéta yén sadaya perusahaan tambahan, sanaos sering operasi sacara mandiri, pamustunganana tumiba di handapeun manajemén sareng pengawasan perusahaan induk. Pernyataan 403 mangrupikeun kalakuan hukum sapihak, ti ​​mana komitmen bebas pikeun perusahaan indungna. Ieu ngandung harti yén 403-pernyataan mangrupikeun komitmen anu henteu aksés. Pernyataan 403 henteu ngan dikaluarkeun ku kelompok internasional anu ageung; kelompok leutik, contona diwangun ku dua perusahaan tanggung jawab kawates pribadi, tiasa ogé nganggo pernyataan 403. Pernyataan 403 kedah kadaptar dina daptar Perdagangan dagang Kamar Dagang. Pernyataan ieu nunjukkeun hutang mana cabangna anu katutup ku perusahaan induk na ti mana tanggalna.

Sisi séjén tina 403-pernyataan nyaéta yén perusahaan induk sareng pernyataan ieu nyatakeun yén éta tanggung jawab kana kawajiban anak perusahaan. Perusahaan indungna sahingga kaleresan nanggung jawab pikeun hutang anu timbul tina tindakan undang-undang subsidiari. Tanggung jawab ieu ngagaduhan yén kreditor tina cabangna 403-pernyataan anu dikaluarkeun tiasa milih mana entitas hukum anu badé ditepikeun pikeun minuhan klaimna: cabangna sareng anjeunna parantos nyimpulkeun perjanjian utami atanapi perusahaan induk anu ngaluarkeun 403-pernyataan. Kalayan sababaraha tanggel waler ieu, kreditor ditanggung ku kurangna wawasan dina posisi kauangan anak cabang perusahaan anu padeukeutna. Padahal jaminan keuangan anu kasebat ngan ukur nanggung jawab kana saling tanding sareng kontraksi anu disimpulkeun, 403-pernyataan éta nyiptakeun tanggung jawab ka sadaya kreditor perusahaan. Aya meureun langkung seueur tukang kredit anu tiasa nyéépkeun perusahaan induk pikeun minuhan klaimna. Poténsial tanggung jawab anu diturunkeun tina 403-pernyataan sahingga janten ageung. Kerugian ieu mangrupikeun 403-pernyataan tiasa mangaruhan sakumna kelompok nalika cabangna nyanghareupan masalah kauangan. Upami cabangna bangkrut, sadayana gugus mungkin runtuh.

4.1 Panyabutan 403x-pernyataan

Mungkin yén perusahaan indung henteu deui hoyong nanggung jawab pikeun hutang atanapi anak perusahaan. Ieu meureun janten masalah nalika perusahaan induk hoyong ngajual anak cabangna. Pikeun ngaluarkeun pernyataan 403, prosedur asalna tina artikel 2: 404 Kode Sipil Walanda kedah dituturkeun. Prosedur ieu diwangun ku dua unsur. Mimiti, 403-pernyataan éta kudu dicabut. Pernyataan panyabutan kudu disimpen dina ngadaptarkeun Dagang Perdagangan Dagang. Deklarasi panyabutan ieu meryogikeun yén perusahaan indung henteu nanggung jawab pikeun hutang anak cabang anu timbul saatos deklarasi pembatalan parantos dikaluarkeun. Tapi, dumasar kana tulisan 2: 404 ayat 2 Kode Sipil Walanda, perusahaan indungna bakal tetep nanggung jawab hutangna asalna tina perbuatan hukum anu disimpulkeun sateuacan pernyataan 403 dicabut. Tanggungjawabna teras tetep aya pikeun hutang anu timbul tina perjanjian anu disimpulkeun saatos ngaluarkeun pernyataan 403, tapi sateuacan ngaluarkeun deklarasi pembatalan. Ieu pikeun ngajagi kreditor, anu parantos janten perjanjian kana kapastian pernyataan 403 dina pikiran.

Sanajan kitu, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngeureunkeun tanggung jawab ngeunaan hubungan ieu hukum anu kalangkung. Pikeun ngalaksanakeun ieu, prosedur tambahan, asalna tina tulisan 2: 404 ayat 3 Kode Sipil Walanda, kedah dituturkeun. Sababaraha kaayaan diterapkeun dina prosedur ieu:

- cabangna tiasa henteu deui janten bagian tina grup;
- béwara ngeunaan niat pikeun nolak 403-pernyataan pasti tos sayogi pikeun pamariksaan di Kamar Dagang sahenteuna sahenteuna dua bulan;
- sahenteuna dua bulan pasti parantos dilangkungan saprak pengumuman dina koran nasional yén perhatosan terminasi sayogi dipariksa.

Salaku tambahan, para pamiutang masih gaduh pilihan pikeun ngalawan niat pikeun nolak 403-pernyataan. Pernyataan 403 ngan tiasa dipungkir nalika nalika oposisi anu leres atanapi henteu parantos ngadamel atanapi nalika oposisi panginepan parantos dinyatakeun teu sah ku hakim. Ngan nalika syarat pikeun panyabutan sareng panyabutan 403-pernyataan dipanggih, perusahaan indung henteu deui kaleresan nanggung hutang pikeun cabangna. Penting yén panyabutan ieu sareng pedaran dilaksanakeun sacara saksama; upami panyabutan atanapi jabatanna teu acan dieksekusi sacara leres, hiji perusahaan induk malah tiasa nanggung jawab pikeun hutang perusahaan cabang anu parantos dijual sababaraha taun ka pengker.

5. Hipotik sareng cepengan

Kaamanan kauangan ogé tiasa didapet ku ngalaksanakeun hipotik atanapi cagar. Sanajan bentuk-bentuk kaamanan finansial ieu sami sareng sami, aya sababaraha béda.

5.1. Hipotik

Hipotik mangrupikeun kaamanan kauangan anu pihakna tiasa ngémutan. Hipotik ngiringan yén hiji pihak nyéépkeun pinjaman ka pihak anu sanés. Salajengna, hipotik bakal diatur supados kéngingkeun kaamanan kauangan ngeunaan pamayaran injeuman ieu. Hipotik mangrupikeun hak milik anu tiasa didirikeun kalayan harta ka jalma anu ngahutang. Upami jalma anu utang, teu tiasa nyauran utangan, kreditor tiasa ngalaksanakeun sipat éta pikeun ngalaksanakeun klaim na. Conto anu paling dipikaresep tina hipotik tangtosna anu gaduh bumi anu parantos satuju sareng bank yén bank bakal ngabantosan anjeunna pinjaman teras nganggo imahna salaku kaamanan pikeun mayar deui tina injeuman. Sanajan kitu, ieu henteu hartosna yén hipotik ukur tiasa didirikeun liwat bank. Perusahaan sareng individu séjén ogé tiasa nyimpulkeun hipotik. Terminologi dina hipotik tiasa ngabingungkeun. Dina pidato normal, pésta, contona bank, masihan hipotik ka pihak anu sanés. Nanging, tina sudut pandang hukum, peminjam mangrupikeun panyedhiya gadai janji, sedengkeun pésta anu maringi pinjaman mangrupikeun panipuan hipoték. Alatan éta bank janten panahan hipotip sareng jalmi anu hoyong mésér bumi mangrupikeun panyayangan hipotip.

Karakter tina hipotik nyaéta hipotik teu tiasa dipungkas dina unggal properti; nurutkeun tulisan 3: 227 Kode Sipil Walanda, gadai janji ngan tiasa didirikeun dina barang anu kadaptar. Nalika harta anu kadaptar parantos dijual, pangiriman ieu kedah kadaptar dina registrasi umum. Ngan saatos pendaptaran ieu, properti anu kadaptar saleresna diala ku anu mésér. Conto harta kadaptar nyaéta darat, imah, kapal sareng kapal terbang. Mobilna henteu kadaptar harta. Salajengna, hipotek ngan tiasa didirikan pikeun kapentingan 'klaim anu ditangtukeun'. Ieu asalna tina tulisan 3: 231 Kode Sipil Walanda. Ieu ngandung harti yén kedah jelas-jelas ngeunaan anu ngaku yén hipotik didirikeun. Upami kreditor boga dua klaim ngalawan hutang, éta kedah jelas-jelas ngeunaan anu mana dua klaim ieu parantos hak jaminan. Sumawona, nu boga properti pikeun ngaluarkeun hipotik tetep jadi juragan; kapamilikan teu lulus saatos ngadegna hak-hak hipotik. Hipotik sok ditetepkeun ku ngaluarkeun akta babari.

Upami jalma anu utang, henteu ngalaksanakeun kawajiban pamayaran na, anu sénsitip tiasa nganggo hak gadai janji na ku ngajual properti atas nama hipotikna didirikan. Teu aya perintah pengadilan diperyogikeun kanggo ieu. Ieu disebut palaksanaan langsung sareng asalna ti tulisan 3: 268 Kode Sipil Walanda. Penting pikeun émut yén kreditor ngan ukur ngajual barang-barang éta supados ngalaksanakeun klaimna; anjeunna panginten henteu pantes harta ieu. Larangan ieu sacara jelas dinyatakeun dina tulisan 3: 235 Kode Sipil Walanda. Fitur penting tina hipotik nyaéta yén anu nanggung garansi boga prioritas ti tukang-tukang kiridit sanés anu hoyong nagih harta pikeun minuhan klaimna. Ieu dumasar kana tulisan 3: 227 Kode Sipil Walanda. Salila bangkrut, anu nanggung garansi henteu kedah nimbangkeun tukang kredit sanés, tapi ngan saukur tiasa leres-leres garansi na. Anjeunna mangrupikeun panyiayaan munggaran anu tiasa ngabéréskeun klaimna ku kauntungan tina dijual tina harta kadaptar.

5.2. Sumpah

Hak kaamanan anu dibandingkeun sareng hipotik nyaéta jangji éta. Kontras jeung hipotik, janji henteu tiasa kabentuk dina harta anu teu kaécés. Nanging, janji tiasa didamel dina unggal unggal harta anu sanés, sapertos harta anu tiasa dialihkeun, hak pikeun ngalaksanakeun atanapi mesen komo dina usufruct sapertos harta atanapi anu leres. Ieu ngandung harti yén cagar tiasa didirikeun dina mobil atanapi kanggo jumlah anu katampi tina pany utang. Sénitor anu netepkeun cagar pikeun nampi kaamanan yén klaim bakal dibayar. Kasatujuan bakal disimpulkeun antara panyiayaan (anu gaduh cagar) sareng utang (panyayani jangji). Upami utang, henteu matuh kana kawajiban pamayaran na, maka kredit gaduh hak pikeun ngajual harta éta sareng ngalaksanakeun klaimna sareng kauntunganana. Nalika penghutang gagal matuh ka kawajiban pamayaranana, maka kreditor tiasa langsung ngical harta éta. Numutkeun artikel 3: 248 Kode Sipil Walanda, henteu paréntah pangadilan diperyogikeun kanggo ieu, anu hartosna palaksanaan langsung. Sarupa pikeun hipotik, anu creditor henteu kéngingkeun luyu dina harta pikeun anu hak hak cagar; anjeunna ngan ukur bakal ngajual hartosna sareng nedunan klaim na ku kauntungan. Ieu asalna tina tulisan 3: 235 Kode Sipil Walanda. Sacara prinsip, kreditor anu ngagaduhan hak ikrar boga prioritas ti tukang kredit sanés kabangkrutan atanapi gantung mayar. Nanging, éta tiasa janten masalah naha hiji komitmen panampi atanapi cagar anu henteu dines disimpulkeun.

5.2.1 Ikrar Possessory sareng cagar undisclosed

Sumpah panjajaran disimpulkeun nalika harta 'dikuasai di handapeun panandatangan janji atanapi pihak katilu'. Ieu asalna tina tulisan 3: 236 Kode Sipil Walanda. Ieu ngandung harti yén harta anu dijanjikeun ditransferkeun ka panyiayaan; creditor sabenerna ngagaduhan harta dina milikna salami jaman janji éta tetep. Sumpah panagihan didirikeun ku ngadamel anu saénggal dina kadali creditor. Sikat creditor kedah ngurus harta sareng kamungkinan pangropéa. Biaya pangropéa ieu kedah dibayar deui ku utang.

Di sagigireun jangji paninggalan, urang ogé ngagaduhan cagar anu henteu katelah, anu ogé disebut cagar non-milik. Ieu dumasar kana tulisan 3: 237 Kode Sipil Walanda. Nalika janji henteu kaprah ditetepkeun, harta éta henteu dikendali ku tukang sénsor, tapi hiji surat anu nyatakeun yén hiji janji anu henteu katukang didaptarkeun ditarik. Ieu mangrupikeun perbuatan notaris ogé akta pribadi. Nanging, perjangjian pribadi kedah kadaptar dina notaris atanapi dina otoritas pajak. Ikrar anu teu jelas sering dianggo ku perusahaan-perusahaan anu hoyong netepkeun janji dina mesin. Upami mesin kasebut kedah dipilampah pikeun kapercayaan, perusahaan bakal tiasa ngalakukeun kagiatan bisnisna.

Sumpah pamilikan ngahasilkeun hak kaamanan anu langkung kuat tibatan cepot anu henteu dipotong. Nalika garansi hiji jaminan, pananggung jawab ngagaduhan ngagaduhan harta anu dipilampah. Ieu sanes masalahna nalika janji henteu didesain. Dina kasus éta, creditor kedah ngayakinkeun debtor pikeun mikeun properti. Naha jalma anu nolak, nolak éta, peryogi waé pikeun ngalaksanakeun pangiriman anu hadé ngaliwatan pangadilan. Béda antara hiji cagar diangkat sareng cukuran anu henteu didaptarkeun ogé ngagaduhan peran dina kabangkrutan sareng gantung mayar. Sakumaha anu parantos dibahas, kreditor ngagaduhan hak palaksanaan saharita; anjeunna tiasa ngajual harta éta enggal-leres pikeun ngalaksanakeun klaim na. Oge, anu nanggung janji kudu prioritas ti tukang kiridit séjén dina bangkrut. Nanging, aya bédana antara hiji jangji paninggalan sareng janji anu henteu dipotong. Panyekel janji anu ogé ngagaduhan prioritas pikeun otoritas pajak nalika utangna bangkrut. Panyekel jangji anu henteu kaicalan henteu gaduh prioritas pikeun otoritas pajak; hak otoritas pajak langkung milih hak anu gaduh hak ciptana anu teu jelas nalika kabangkrutan hutang. Janten panahan anu nyayogikeun langkung seueur nawiskeun kaamanan nalika kabangkrutan tibatan cagar anu henteu jelas.

6. kacindekan

Hal di luhur diperyogikeun yén aya sababaraha cara pikeun nyandak kaamanan kauangan: sababaraha tanggung jawab, escrow, (perusahaan induk) ngajamin, 403 pernyataan, hipotik sareng cepengan. Sacara prinsip, jaminan ieu sok ditetepkeun dina perjanjian. Sababaraha sékuritas finansial bisa terstruktur dina cara bébas-gratis, dumasar kana hajat pihak-pihak sorangan, sedengkeun sékuritas finansial tunduk ogé dibekelan hukum. Hasilna, sagala rupa wangun kaamanan finansial sadayana gaduh kaunggulan sareng kalemahan. Ieu dilarapkeun pikeun pihak anu ngabutuhkeun kaamanan sareng pihak anu nyayogikeun kaamanan. Sababaraha sékuritas finansial nawiskeun langkung seueur panyalindungan pikeun anu creditor tibatan sanés, tapi tiasa sumping ku karugian anu sanés. Gumantung kana kaayaanna, wujud kaamanan kaamanan anu pas tiasa disimpulkeun antara pihak-pihak.

[1] Escrow sering disebut jaminan. Nanging, dina hukum Walanda, aya dua bentuk kaamanan kauangan anu narjamahkeun pikeun ngajamin dina basa Inggris. Pikeun ngajaga tulisan ieu kaharti, istilah escrow bakal dianggo pikeun kaamanan kauangan khusus ieu.

[2] Istilah 'penjamin' disebatkeun duanana dina escrow sareng dina garansi. Nanging, artos istilah ieu gumantung kana kaamanan anu leres anu kabetot.

ngabagikeun